CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 48163|Reply: 542

[Jenayah] Game Over Najib hahahahah..wak yidin akui duit masuk akaun najib

[Copy link]
Post time 29-7-2015 07:47 PM | Show all posts |Read mode
Edited by the_killer at 29-7-2015 07:58 PM

masak la kau





https://www.facebook.com/mkinibm?fref=nf

Satu rakaman video menunjukkan Tan Sri Muhyiddin membincangkan mengenai dakwaan bahawa wang jutaan ringgit dipindahkan ke akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menjadi perhatian hari ini.

Video sepanjang 53 saat itu menunjukkan bekas timbalan perdana menteri itu berbual dengan beberapa orang tetamu di kediamannya, antaranya Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Mahathir dan bekas menteri, Tan Sri Kadir Sheikh Fadzir.

Sebahagian daripada rakaman itu tidak dapat didengar dengan jelas, namun secara umum, Muhyiddin dalam video itu nampaknya membangkitkan bahawa beliau sudahpun bersemuka dengan Najib berhubung dakwaan tersebut.

Ia berhubung dakwaan yang dilaporkan The Wall Street Journal pada 3 Julai lalu, bahawa penyiasat Malaysia mendapati wang sebanyak hampir AS$700 (RM2.6 bilion) juta dipindahkan ke akaun peribadi Najib.


Dalam video itu, Muhyiddin memberitahu para tetamu bahawa beliau sudah bertanya mengenai sumber wang tersebut dan mendapat jawapan bahawa dana berkenaan diperolehi daripada seorang individu di Timur Tengah.

"Then saya kata kenapa masuk akaun you? Kenapa masuk akaun Najib Razak?," soal Muhyiddin.

"Dia mengaku. Jadi saya tanya: Mengapa letak dalam akaun peribadi sendiri?,” kata Muhyiddin lagi dalam bahasa Inggeris.

Ketika dihubungi, Abdul Kadir mengesahkan bahawa perbualan itu sememangnya berlaku namun menegaskan bahawa ia tidak sepatutnya dirakam.

Beliau juga enggan memberi pandangannya mengenai isi perbualan berkenaan.

"Saya tidak mahu komen mengenainya. Ia adalah perbualan tertutup. Ia tidak sepatutnya dirakam.

"Mukhriz sudah meminta hadirin supaya tidak merakamnya,” katanya kepada Malaysiakini ketika dihubungi petang ini.

Berikut adalah transkrip penuh perbualan:

Muhyiddin: I asked him (Najib) from whom? He did not mention siapa nama dia, from somewhere in the Middle East.

Berapa banyak? Lepas tu dia ..(tidak jelas)... susah nak kiralah. Dia kata 'a lot', 'a lot'.

Then saya kata kenapa masuk akaun you? ... (tidak jelas) ... kenapa masuk akaun Najib Razak? Duit berapa? 700 million US dollar. Kalau kali tiga point something... 2.6 billion that goes into his personal account.

Ini dia sebut. He admitted. So I said why did you put into your personal account?


http://www.malaysiakini.com/news/306632

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2015 07:53 PM | Show all posts
babi punya najib.....
pakat doa semua slps solat.... semoga bala ni cepat berakhir.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by primemova at 29-7-2015 07:59 PM

Bahabi punyer jibbon!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sialllllll najib:
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:54 PM | Show all posts
dino replied at 29-7-2015 07:53 PM
babi punya najib.....
pakat doa semua slps solat.... semoga bala ni cepat berakhir.....

Kalau audio bg clear lagi.... tp ni kes hearsay kan....


Aku yg mengambil sikap factual waktu magrib ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:56 PM | Show all posts
OUCH!

Patut la tadi kensel sidang media live on tiwi.

Kaka.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:56 PM | Show all posts
najib babi
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:56 PM | Show all posts
Oh bebaik wak yidin.. Takut kena C* !!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2015 07:58 PM | Show all posts
kalau bener duit masuk akaun najib dan digunakan untuk tujuan peribadi atau parti, bangkem pon akan caci maki najib...

tapi bangkem simpan dulu

nape la video dikerat bila muhyiddin nak cerita najib's excuse on why did the money deposited to his personal account
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Yaaaaaaaaa Allah!



*ISA ada lagi ke? Semoga Wak Yidin dilindungi...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by zach2008 at 29-7-2015 07:59 PM

Aku nak tengok komen cao umno je
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 07:59 PM | Show all posts
errr persal tak tunjuk recording sampai habis? takut selective editing jerr nie
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 08:00 PM | Show all posts
Harap blogger apanama akan paste video lagi panjang....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 08:01 PM | Show all posts
shilaker punya bijan ....
moga ko mereput kat dunia ni bijan .....
sialan punya manusia ....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 08:02 PM | Show all posts
31 August...najib check mate..






Sumber: bilik kebal Bukit tak Aman
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena cari video panjang ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2015 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Jilaker punyer Bijan....termasuk la Nek Mah Bonsai Kemetot tuh.....

Rakyat marhein macam nak mampos keja carik rezki yg halal, bangsat2 nih senang2 jer menyamun duit rakyat marhein...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 08:06 PM | Show all posts
duit tu bagi pada Najib for what purpose pun xde mention.....
main cut depan belakang je....
dpt citer tgh2 then assume....

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 08:07 PM | Show all posts
Spt biasa, tangkap siapa yg rakam, bukan yg songlap.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2015 08:07 PM | Show all posts
Jibby puaka!!

Menteri kabinet semua lemboo dah kena cucuk hidung.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 10:02 AM GMT+8 , Processed in 0.117640 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list