CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: obelisk

[Tempatan] Percayakah Anda Bahawa Gaji Pekerja Bangladesh Di KLIA Melebihi RM5000 Sebulan

[Copy link]
Post time 27-7-2015 04:48 PM | Show all posts
dorg xde family...blh jah hidup utk keje..nk terkangkang kat tmpt keje pun xde mslh...ni klu laki ke bini ke blik lmbt kang mula la perang melitus...anak2 lak terbiar...bagus jgk la xde la theyols kaco anak dara uols...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2015 04:49 PM | Show all posts
ultra78 replied at 27-7-2015 04:46 PM
Overtime RM1700 !

@skymania mampu?

adoii.. tersentap k..

dah la last 2 weeks kene marah ngan GM.. die kata kami buat kene macam gampang..

kalu tau mcm nih.. baik die upah bangla, nepal, pakistan... instead of kami yg ada degree, dip n pelbagai nih..

gler babi sentap..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Percaya...sbb gaji bangla kat opis ai rm6k termasuk overtime .
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 04:51 PM | Show all posts
skymania replied at 27-7-2015 04:49 PM
adoii.. tersentap k..

dah la last 2 weeks kene marah ngan GM.. die kata kami buat kene macam ...

Uols masih boleh claim OT tak?


Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 04:52 PM | Show all posts
KWSP pun xpotong, socso
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 04:59 PM | Show all posts
percaya. sebab ada kenal sorang bangla ni. satu hari sampai 3 kerja dia buat. masyuk... boleh beli kereta myvi cash hasil kerja selama 6 bulan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 04:59 PM | Show all posts
hanakikan replied at 27-7-2015 04:22 PM
Biasa lah tu. Pendatang asing yg dtg bekerja kat negara org mesti rajin nak cari duit. Sama la dgn p ...

Aku pun nak kije petik buah Kat ostolia. Mcmane nak pegi? Sape nak contact? Ade agent ke Kat sini? Siyes niiii nak tau
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:02 PM | Show all posts
India hantaq gas kat kawasan perumahan rumah aku pun dapat sebulan kat 3k..gaji 1000 ja..tapi charge angkat gas kat apartment 3 ringgit.satu hari kurang kurang dapat 20 bijik rumah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2015 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
klo tolak ot ngn pelarasan pun dp rm1400 cm tu
.bpe  jam kje?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:08 PM | Show all posts

... wow .. kalah gaji saya ................. hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau orang kita pulun ot sampai kerja 15 jam sehari, isteri tu nak mengangkang kat siapa? Anak tu bila nak jumpa apaknya?

Nak bandingkan dengan bangla yang bininya beribu kilometer jauhnya...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:14 PM | Show all posts
tak hairan pun, bangla memang rajin overtime....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 27-7-2015 05:13 PM
Kalau orang kita pulun ot sampai kerja 15 jam sehari, isteri tu nak mengangkang kat siapa? Anak tu b ...

logik, dah tu bangla tu duk hostel reramai bayo rm50 je sbln tu pun dh tolak sesiap kt gaji.

yg penting xde ank bini kt umah maka blh lah ot hari2.
mungkin blh jd cth pd rkyat malaysia yg bujang2 nih, blh lah wat kije rajin2 ot hari2 gitu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
xda keluarga blehla..lhdn xnk kejar ke..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:26 PM | Show all posts
worker contract aku sbln 3k ko gaji deols
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:28 PM | Show all posts
di opis saya skang ni OT telah di bayar dengan cuti gantian, hahahahah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2015 05:30 PM | Show all posts
Percaya!!

pasal bangla kat sebelah opis aku ni bole beli rumah Semi D kat Puncak alam CASH dlm masa setahun bekerja kat Mesia ni


hmmmmm


Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:33 PM | Show all posts
smpai 2x elaun tu... elaun apa tu? perlu ke nk bg elaun bagai??
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:35 PM | Show all posts
yg ada pelarasan gaji tu yg sya nak tanya ......entah2 dah 5 tahun punya kot ???
yg pasti mereka tu rajin tak macam org kita ....selagi tak dpt kerja yg deorang idamkan selagi tu lah sanggup duduk rumah (yg perempuan) yg lelaki plakkk sanggup jadi penganggor asalkan jangan kerja-kerja yg tak setaraf dgn diploma or ijazah .....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:35 PM | Show all posts
Ni bukan issue orang asing ke apa...tp issue kita orang islam. mengeluh ke...tak besyukur ke...tak bawa kita kemana...just do it. ade la rezeki tu... kipidap bang bangla! hehehh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 08:30 PM GMT+8 , Processed in 0.098156 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list