CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 13234|Reply: 137

Nak Suruh Bertahan Hingga Keajaiban Berlaku Atau Pergi ?.

[Copy link]
Post time 27-2-2015 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hmm..

Aku sebenarnye xtau nk crite mcmne ??.
sbb bukan masalah aku tp masalah
kakak angkat aku, tp aku nk cube dapatkan pandangan dari porumer2 kt sini.
masaalahnye gini...

Semalam kakak aku call aku dan bagitau
yang dia kena pukul ngan laki dia.
kakak aku mmg suke mengadu kt aku klu dia ada masalah rumahtangga.
dan aku mmg kesian sgt dgn nasib dia.
dh 9th asyik kena pukul je.

Anak ada 3 org semua kcik2 lagi.
8th, 6th, 4th.

Kakak aku dh 2 kali kluar dr umah tggalkn suami ngan anak2 dia.
Tp kejap je lepas tu dia balik semula.

Semalam dia bagitahu aku dia nk keluar
tinggalkan suami ngan anak2 dia.
kali ni dia nk pergi dan xkn kembali lagi.

Sebab dia nak keluar umah bukan saje sbb di pukul, tapi dia terbace msg pompuan kt phone suami dia.
bukan kali pertama, tapi dh kali ke 4
dalam tempoh 9th.
semuanye org yg berlainan.
yg kakak pernah keluar dr umah 2 kali tu
sbb pompuan lh.

Kakak pernah tanye kt laki dia
pasal pompuan yg pertama suami dia cakap 'adik angkat'.

Yg ke 2 suami dia cakap saje nk 'test market'.
Dan suami dia bagi kakak duit RM1000.00
supaye kakak x pergi serang pompuan tu.
sbb pompuan yg pertama kakak gi jumpe budak pompuan tu.
mmg truk lh kakak kena pukul.

Yg ke 3 'istri kawan baik' laki dia sendiri
bersayang sayang bagai, dan semasa kakak keluar dari umah, laki dia ni duk kt umah kawan baik dia tu, duk sewa bilik.
dari situ lh bermulanye kot ??.

Yg ke 4 ni xtau siape ??.

Aku ni kesiankn anak2 dia tu.
kcik2 lagi, xsekolah plak tu.
bygkn tido pon atas lantai semua
temasuk kakak aku tu.
makan pon azab, ikot ape yg laki dia beli lah, pernah xmakan, laki dia ni nampak syg kt kakak aku tu, tp dia kongkong kaw kaw kakak aku tu. dia jeles gila kt kakak ni, mmg cemburu tahap gilelahh...

Tp makan pakai dia xurus,
klu dia tau kakak ada kawan lelaki mmg mati kakak.
kakak xada kawan, baik pompuan
apatah lagi lelaki.
Xboleh kuar umah suke2.

Plg truk kakak xpernah dpt duit blanje mcm bini2 org lain selama kawen,
Xpernah...
aku yg selalu bg pakaian2 aku kt kakak.

Bygkn hari raya xpernah beraya.
Xpernah...
Xpernah ada kuih raya, juadah raya
Xpernah..

Mmg panjang gile lh klu aku nk
story pasal kakak ni.
ni pon dh berjela jela.
jadi apa patut aku suruh kakak
buat ye, bertahan hingga tunggu keajaiban berlaku sampai suami dia berubah atau pergi ??.
kakak ni anak yatim.

Aku pun klu nk jumpe kakak
sorok2, time laki dia keje.
kakak tanye ape harus dia lakukan ??,
hati dia berbelah bagi saat ni,
dia kenangkn anak2 dia,
tp dlm mase yg same diri dan hati dia
tersiksa same.

Serba serbi tersiksa mmg sadis hidup dia aku tengok. Pening aku memikir.......

P/s : Mod klu tred ni xsesuai kt sini katupkan ye. :')
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-2-2015 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by amiraira at 28-2-2015 07:50 AM

Kakak angkat TT keje ke x
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2015 11:52 PM | Show all posts
Ehh repot polis la kalau dah kena bantai tu..kes mcm kak ankat ang ni belambak dlm cari..jln cerita sama..cuma aku takut dia kena bunuh ja la lps repot sbb laki dia gila ...

Kenapa dia pikiaq apa pasai anak2 dia ? Ckp ja la bapak depa tu jantan tak guna..dah besaq nanti jgn ikut perangai bapak..

kenapa x cerai ? Dah 9x kut..kalau sekali pun aku dah x boleh hadam pompuan duk tggu apa lg..kak ankat ang duk tadah muka ka asik kena pukui jah  

kak ankat x keja ka..kalau laki xdak, dia dgn anak2 mati la camtu ? Hangin plak aku ...upah la sapa2 p langgaq lari ka apa laki dia tu...hidup pun bukan ada paedah sgt ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2015 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
amiraira replied at 27-2-2015 11:47 PM
Makan angkat TT keje ke x

Makan angkat ??,
Ke kakak angkat ??,
Xkeje, laki dia xbagi,
Laki dia ni gila !,
Klu kakak bole keje pon
Silap2 dia gi buat kecoh kt tempat
Keje dek kerana cemburu buta dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 28-2-2015 12:15 AM
Makan angkat ??,
Ke kakak angkat ??,
Xkeje, laki dia xbagi,

Typo sori...pakai tepon je

Susah la kalau x keje
Camne dia nk tanggung diri dan anak2
Lain la kalau dia ada lain income

X guna stay dgn laki mcm ni
Perkara yg sama akan tetap berulang
Baik angkat kaki
X pn mengadu kt mahkamah syariah
InsyaAllah terbela nasib dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 12:23 AM | Show all posts
x perlu lah kasihan..
Sebabnya,tuan punya badan pon x kasihani diri sendiri.


Rela didera fizikal mental demi sygkan anak.
Takot anak2 x berbapa.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 12:23 AM | Show all posts
Klo nk tolong, report polis. atau suruh kakak tt beri racun kat suami dia. he should die..atau tt yang tersayang bawa geng pukul untuk pukul somi dia sampai cacat so isterinya boleh bebas.

Jantan gini patut diajar and thnks bukak thread ni sebb beri aku idea untuk taip cerpen aku.hehe.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2015 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 27-2-2015 11:52 PM
Ehh repot polis la kalau dah kena bantai tu..kes mcm kak ankat ang ni belambak dlm cari..jln cerita  ...

Tu lh...
Aku yg xtido malam dok pikiaq pasai menda ni.

Laki dia ni knn, adoii.. Aku nk ckap
Pon xreti, dia punye kongkong kakak aku ni xhengat, tp dia ??, dia cakap dia syg tp ntahlah,  yg kakak aku ni plak penyabar orgnye, dia bengang tp dlm mase yg same dia cpat sejuk, sbb dia fikir anak dia kot ??,

byk lagi yg aku xctrite, dia mengandung pun kena balun !!, kena pukul sampai luka, lebam, kena baling bagai, dia tahan je... Dgn kehidupan dia yg mcm tu, ibarat sehelai sepinggang, ape pon tak ada, duit simpan mmg xde, sesen pn xde.
duit belanje harap laki bagi la,
10.00 plg tggi 50.00 skali beli brg dpur habis..

Aku ada suruh dia gi report tp dia kate klu laki dia dok dalam sape nk bela bagi makan anak dia ??.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-2-2015 12:35 AM | Show all posts
Mcmana la ur sis boleh tahan kena pukul selama 9 tahun. Aku ni kena jentik sikit pun dah tak tahan.

Patutnya sejak 9tahun yg lalu ur sis patut dah keluar dari rumah tu.

Baik hidup single n free drpd suffer mcmni.

Daif sangat hidup dia. Anak2 pun suffer smpi x sekolah

Laki kaki pukul. Kaki perempuan, kuat cemburu,

What a nightmare.

Apa guna kawin kalau kena hidup mcmni.. Tido atas Lantai? Omg. Baik ur sis pergi cari kerja.

Sayang? No way. Kalau sayang tak buat mcmni dekat ur sis.

Kalau ur sis sayang anak2 dia, she should just walk away bawa anak2 dia sekali. Anak pun x happy xde makanan, tak sekolah, tgk mak kena pukul.

Pada aku Walaupun takde perempuan lain mmg patut berpisah saja.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 12:42 AM | Show all posts
Maybe u boleh tolong kakak ni mula kan hidup baru. Moral support n financially.

Bayar kan depo n sewa sebulan rumah. Tolong dia cari kerja.

Suruh dia pergi Biro bantuan guaman. Pusat zakat etc, badan2 Bantu perempuan mangsa dera. Women shelter.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 12:44 AM | Show all posts
amiraira replied at 27-2-2015 11:47 PM
Makan angkat TT keje ke x

makan angkat tu camana?
takeaway ke?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2015 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
amiraira replied at 28-2-2015 12:20 AM
Typo sori...pakai tepon je

Susah la kalau x keje

Itulah masalahnye, kakak bkn xnk
Kerja, sblom kawen pn kakak mmg bkerja dan rajin kerja, lpas kawen tros laki dia haramkan dia bekerja, duk umah jee jage anak, lgsg xleh kuar kcuali gi kedai, gi kedai pon jalan kaki, tp dia tetap bersabar, tu fely kate klu keluar kali ini jgn toleh ke blkg lagi, dia kesihatan pn dh xterjage, klu dia mengadu sakit demam ke, laki dia bt xtau je, dh truk baru la bleh gi sepital, tu dia kate cane la nkg mahkamah yg memerlukan dia untuk berulang alik etc, anak xde org jage.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2015 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 28-2-2015 12:23 AM
Klo nk tolong, report polis. atau suruh kakak tt beri racun kat suami dia. he should die..atau tt ya ...

Aku da suruh dh pun report polis tp dia kate klu laki dia dok dalam sape nk bela anak2 dia.

Dia lebih rela kuar dari umah tu.
Aku nk bwk kaki pukul ??,
Aku yg kena pukul lagi ada ngan laki
Dia, huhuhuu...

Racun ??, gile ganazzz...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2015 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
mystica replied at 28-2-2015 12:42 AM
Maybe u boleh tolong kakak ni mula kan hidup baru. Moral support n financially.

Bayar kan depo n  ...

Sebelum ni dh 2 kali dh aku tlg dia,
Tp dia xbwk anak2 dia, anak2 dia suami p antar kt kg suami dia, yg kali pertama dia balik sbb dia cuba bagi peluang untuk suami dia berubah.

Yg kali ke 2 ngam2 plak dy pregnant anak ke 3, dia pun balik sampai la skg.

Tu aku tgh fikir ni nk suh dia keluar je ingat2 dan jgn pernah toleh ke blkg lagi.

Dia plak jenis xnk p report polis, gi mahkamah etc etc.

Klu dia nak, dia keluar je tros kate dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2015 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 28-2-2015 12:23 AM
x perlu lah kasihan..
Sebabnya,tuan punya badan pon x kasihani diri sendiri.

Tapi..........
.....aku kesian.....

Aku kenal dia dr dia blom
kawen lagi ngan musibat tu.

Mmg aku kdg2 xhabes piker
dan xpaham ngan akak aku tu ?.
tapi aku xleh lh..
terkesian jgk.

Pusing.. Pusingg kapla...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 02:23 AM | Show all posts
baik lari je dri umah tu..tp tolg bwa anak2 gak..nnti xpasal2 anak plak jd mangsa bapak.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 28-2-2015 03:07 AM From the mobile phone | Show all posts
awekjepun replied at 28-2-2015 02:23 AM
baik lari je dri umah tu..tp tolg bwa anak2 gak..nnti xpasal2 anak plak jd mangsa bapak.

Akak aku ni bukan xnk bawak anak2 dia, tp mase dia keje nanti sape nk jage ??, nk antar taska 3 org dh seribu, antar org jage plg murah pun dh 800.00,
dia plak klu keje pn gaji baru brape ?,
dia bukannye skola tggi nk keje yg gaji sedap2, gaji pun seribu xsampai klu mula2 masuk keje ni.

Nk tinggalkan kt bilik xlogik...
lagi plak anak dia penakut ya amat,
kecik2 semua.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 06:00 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 28-2-2015 12:44 AM
makan angkat tu camana?
takeaway ke?

Amboiiiiiii

Typo la Abu
Pakai tepon kn
Biasa la tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 28-2-2015 12:56 AM
Itulah masalahnye, kakak bkn xnk
Kerja, sblom kawen pn kakak mmg bkerja dan rajin kerja, lpas kaw ...

Sebenarnya tu semua alasan
Kalau dh terseksa mcm ni
Masih nak tunggu.....
Baik klua terus
Smpai bila nk diri tu diinaya
Semua keputusan ditangan
Kakak angkat TT
Tepuk Dada tanya selera
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 06:44 AM | Show all posts
ada ke keajaiban nak berlaku tanpa sebarang usaha...

semua dok fikir yang negatif,.....sampai bila2 tak akan ada tindakan..

tanya je janda2 kat FD sana,mana bahagia..kehidupan lepas bercerai atau masa dlm perkahwinan dgn jantan hazab..

laki kak ko tu sayang penama..makan pakai xbagi,dok pukul pula..pas2 ada scandal...SAYANG ke mcmtu..

apa istilah syang pada kakak ko..istilah sayang pun xfaham,macmana nak jaga diri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 06:36 PM GMT+8 , Processed in 2.625143 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list