CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12620|Reply: 88

Pak cik tertekan, aku lagi tertekan

 Close [Copy link]
Post time 25-2-2015 03:38 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua..saya nak ceritakan masalah pakcik saya n nak mintak pendapat forumer2 sekalian..

Pak cik saya ni die berkahwin dengan perempuan indon which is pompuan ni 2nd wife.Aku gelarkan pompuan indon ni Y.pak cik kawen senyap2 jer..1st wife iaitu mak cik ktorang n sedara2 lain sume x tau..so satu hari ni Y ni dtg umah mak cik ak(1st wife) n bongkarkan sume la yang die dh kawen ngan pak cik aku..so mula2 mak cik ak x bole trima n nangis2 yelah mak cik ak ni baik kot,cantik n pandai masak..nk comparekan ngan Y ni, lawo lgi mak cik ak ni hehe..so lame2 mak cik ak bole trima la perkahwinan pak cik ak ni n die hrap pak cik ak ni belaku adil..Pak cik ak janji ngan mak cik ak yg die akn blaku adil bla bla...

So,janji hanya tinggal jani..dh name laki kan..so lpas dari hari tu pak cik ak jarang blik umah..mula2 seminggu dua kali je blik lama2 sebulan skali je blik..nafkah usah ckp la memg x bgi..mak cik aku slalu dtg umah ngandu2 ngan umi n ayah..sian ak tgok die..so utk truskan hidup slamatlah die ambil upah mnjahit so ader la pndpatn skit n die buat kuih jgak..so mak cik ak cite lah penah skali tu die nk berbincg ngan pak cik ak suh blaku adil la..so pak cik ak buat xtau n marah2 mak cik ak ni.penah jgak mak cik ak ni kene pukul2 tp mak cik ak sabar je..smpai anak2 mak cik ak ni nak pukul bpak dorang tp mak cik ak halang..
So bende ni berlarutan smpai 7 thun..memg tabah mak cik ak nie..ktorang dh x tau dh nak wat mcmne..ayah ak penah la nasihatkan pak cik ak nie tp pak cik ak marah blik ayah ak n ckp jgn msuk cmpur..ak tgok mak cik ak ni memg tabah..anak2 dorang pown pndai bwak diri n bdikari.so lame2 mak cik ak dh selesa mcm ni die xkisah dh kalo pak cik ak ni nk blik ke x..anak2 lgi suke kalo bapak dorang ni x blik..bialah die bergembira dgn isteri indon die tu

so nak dijdikan cite.Allah dengar doa orang teraniaya ni..satu hari pak cik ak dtg kat umah ktorg nangis2..1st tyme ak tgok pak cik ak ni nangis die kate si Y ni dh larikan diri bwak anak dorang skali..bkan je bwak anak2 skali tp bwak duit skali..ad atm pak cik ak semua die ambik n die tau no pin p.cik ak,..pak cik ak adelah cite yg die ade kluarkan duit kat asb haritu dlam 20ribu utk bgi kat si Y ni..Y ni ckp utk cntikkan diri die utk pak cik ak Bapak ak pelik la snang2 je die bgi duit kat si Y ni sbb pak cik ak ni jnis jimat la..sbb dia suke pyimpan utk masa dpan ktenya dri nk blnje bnde2 mgarut bgi die..

Pak cik ak dh pning dh, la kad die dh lesap..duit kat asb tinggal x smpai 10ribu..die juz keje kerani kat syarikat swasta je.yg ak gram n tension  kt pak cik ak ni org suh buat report polis xnak..die kte die akn tggu si Y ni..die sggup trime blik si Y ni kalo Y ni dtg blik kat die..n hari2 die dok ulang bnde yg same.lpas tu slalu crite pasal si Y ni,cntik la,manja, die punye brang n service baiklah, pndai ambik hati pak cik ak dll(nyampah ak). Skang ni die duduk umah ktorg sbb die dh klua dri umah yg die sewa ngan si Y ni..n ktorg la yg bgi die mkn sume..tp yg buat ak tension stiap hari die akn nangis2 n meratip name si Y ni..n die suh ak n abg aku gi cari si Y ni.kalo x die mrah2 ktorg n nangis lgi.ktorg ni nak sdpkan hati die gi la cri si Y ni.pdahal x cri pown..lpak kedai cukup sejam lebih blik umah..n stiap harilah die akn suruh n meratip si Y ni...
so ak dh naik myampah dgn si pak cik ak ni..dah 2 minggu plak tu..n dua minggu jgak la die x gi keje dok meratip si Y ni

so nk tye foumer sume:
mcmnane nak sruh pak cik ak ni gi buat report polis n nak sruh die stop   sruh cucuq n abg cri si Y ni..hari2 kot..xthan la..
n nak sruh die ni bhnti mroyan tringat kat si Y ni..n sruh die blik semula kat mak cik ak n tbus blik kesalhan die..ak rase dh mcm gila talak dh pak cik ak nie...
sori cucuq xterrer mnulis sgt..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2015 03:53 PM | Show all posts
ko pelempang sikit pakcik ko tu...bagi dia sedar diri sikit

aku rasa pakcik ko tu dah kene mandrem bini no.2 tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2015 04:01 PM | Show all posts
leylapple replied at 25-2-2015 03:53 PM
ko pelempang sikit pakcik ko tu...bagi dia sedar diri sikit

aku rasa pakcik ko tu dah kene mandre ...

haha kan..ak rase nk lempang smpai terabur gigi dieak pown rase die dh kene mandrem ngan minah indon tu...nk ajk die gi brubat lgi la die xnak..

* ak memg xbrkenan lngsung ngan minah2 indon ni wlaupun baik n pramah mcmane pown ngan ak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:04 PM | Show all posts
ko biar jer dia meroyan....dah penat nanti diam lah dia....lagipun baru 2 minggu...

psl suh carik Y tu....ko takyah nak susah2...bgtau terus terang ko takmo carik....bini dia yg lari, apsal korang plak nak kena carik...dia suami, dia lah carik...kalu jumpa bini dia pun, dia yg untung...korang takde untung aper pun....

takyah lah harap pakcik tu report polis, dia kan sayang bini dia tu....memang mustahil lah dia akan buat report...dia nak report or tak, bukan masalah ko....bukan duit ko yg kena kebas kan...takyah nak suh dia gi report....




Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:06 PM | Show all posts
motif x tahu block no atm kad?

alahai.. bodoh bertingkek2 pacik ko nih..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2015 04:12 PM | Show all posts
midori888 replied at 25-2-2015 04:04 PM
ko biar jer dia meroyan....dah penat nanti diam lah dia....lagipun baru 2 minggu...

psl suh carik ...

tulah ak hrap die akan stop mroyan la lpas ni.. geram ak..ktorg dh ckp dh si Y tu dh xnk kat die dh lari n berbahagia dh kot ngan mamat len..tp pak cik ak ni xmkan saman..ak rase die ni memg dh kene mandrem la..nasihat ktorg lngsung xnk dengo..nk ikut kpala die jer..
tq  @midori888..ak try ckp ngan abg ak mlm ni x yah dh nk cri2..bknye ktorg gi cri pown,ntah2 dh lari blik indon or tgah sdap2 ngan laki lain
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:14 PM | Show all posts
rasenye sebab dah kene mandrem tu la dia buat semua bende yg forumer tulis kat atas
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:14 PM | Show all posts
Cam dah gila bayang pakcik ko tu, haha sian la pulak duit lesap.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2015 04:14 PM | Show all posts
suh je pakcik ko tu carik sendiri...
nasib baik dia dtg umah ko...x berani lak dia balik umah mak cik ko tu
tapi kan...kadang2 x tau la nk cakap bodoh ke penyabar ke hapa ke
napa sampai 7 tahun sanggup di biarkn mcm tu?
xde dpt apa pun...

dan aku mmg setuju dgn bella...
pakcik ko mmg bodoh

cuma if betul kena mandrem..kesian la pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2015 04:19 PM | Show all posts
bellaa replied at 25-2-2015 04:06 PM
motif x tahu block no atm kad?

alahai.. bodoh bertingkek2 pacik ko nih..

haha tulah ak dh ckp kat pak cik ak suh block,xnak buat jgak.yg die tau dok mroyan je.lg2 die dh tau no pin pak cik ak nie...msti dh slamat dh kot duit tu minah ni ambik.umi ak mesti lg tension dok ngadap pak cik ak ni..sbb umi ak x keje.. 24jam dgn pak cik ak ni..ak slalu denga org cite pasal minah indon ni kaki kikis la,ade ilmu la...lani kene kat ktorg plak
*ak hrap xslamat la hidup minah ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:22 PM | Show all posts
midori888 replied at 25-2-2015 04:04 PM
ko biar jer dia meroyan....dah penat nanti diam lah dia....lagipun baru 2 minggu...

psl suh carik ...

itula mido... aku heran yg tt nk tension psl pa...
lantak org tua tu la...hadap sgt syiok kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:22 PM | Show all posts
cucuq replied at 25-2-2015 04:12 PM
tulah ak hrap die akan stop mroyan la lpas ni.. geram ak..ktorg dh ckp dh si Y tu dh xnk kat die d ...


bukan kena mandrem lah ko nie....skit2 mandrem...haha....cuba ko bygkan mcm nie.....hari2 ko dpt makan sedap, tetiba tak dpt makan langsung...mesti lah ko meroyan kan? haha....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:24 PM | Show all posts
Innrukia replied at 25-2-2015 04:22 PM
itula mido... aku heran yg tt nk tension psl pa...
lantak org tua tu la...hadap sgt syiok kan?


org tua air dah naik kepala biasalah tu kan......haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2015 04:26 PM | Show all posts
beldandy replied at 25-2-2015 04:14 PM
suh je pakcik ko tu carik sendiri...
nasib baik dia dtg umah ko...x berani lak dia balik umah mak c ...

tulah ak salute ngan mak cik ak..ade jgak anak2 die suh cerai je ngan pak cik ak ni..tp mak cik kte xpelah die malaz nak trun naik mahkamah lgipun katenye dh selesa hidup mcmnie..ak ade la ckap kat mak cik ak ni..tuntut je cerai pastu tuntut nafkah tetunggak,mut'ah n harta sepencarian bru tlopong pak cik ak nnti..tp mak cik ak ni pown degil gak..mybe die sayang lgi kot kat p.cik ak nie..
tulah,kalo die kene mandrem,ak hrap die nk gi brubat..bgi sedo skit..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:30 PM | Show all posts
iols rase pakcik tt kene sihir ni.. pompuan indon ke, pompuan filipina ke selalu nye ade ilmu..
tapi kenape ramai drg pilih lelaki2 somi org, lelaki2 yg x berape berharte.. kate ade ilmu2 ni, g la
tangkap laki kaye raye terus.. eaa pelik la!

iols suggest, bawak pakcik tt g berubat dulu, bawak jumpe ustaz, bagi die dgr nasihat dan didoakan diberi
ketenangan dan kewarasan .. bile otak clear, stabil..baru boley decide the next step..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:30 PM | Show all posts
Edited by Innrukia at 25-2-2015 04:31 PM
midori888 replied at 25-2-2015 04:24 PM
org tua air dah naik kepala biasalah tu kan......haha

itula psl... Melayu ni asal si laki gila kat pompuan Indon sampai tak peduli bini mula la ckp mandrem etc...

kilang aku ni ada 6oo indon...jgn kata lelaki Melayu..Cina India pun berskandal dgn depa
Latest kes, anak menakan 1 of the director berskandal dgn indon sampai sanggup kna buang keje...merayu jgn indon tu dihantar balik...
bini pun redha ja laki nk kawen dgn indon ni...si lelaki ni baru age 28, gaji RM1.5k ja...
memula aku konpius gak...tp bila tgk fb minah indon ni, fuhhhh cunnnn wooo sikit punya tergolek lentok sana sini...
laki yg lemah iman mesti tergoda

tambah skit, lelaki malaysia ni kalo dah head to toe angau tadek duit pun sanggup berhutang utk yg tersyg...yg pasti anak bini biaq kelaparan

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-2-2015 04:37 PM | Show all posts
Innrukia replied at 25-2-2015 04:22 PM
itula mido... aku heran yg tt nk tension psl pa...
lantak org tua tu la...hadap sgt syiok kan?

tension la ak, die dok meratip2 hari2 kat umah tu..tiap kali nk mkn cite pasal Y,tgok tv cite pasal Y ni..mane x tension..ak rase pak cik ak memg dh kena gune2 la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:41 PM | Show all posts
Innrukia replied at 25-2-2015 04:30 PM
itula psl... Melayu ni asal si laki gila kat pompuan Indon sampai tak peduli bini mula la ckp mand ...


Inn....lelaki kan ada 2 kepala....kdg2 diorg guna kepala yg lagi satu utk berfikir, tu yg jadi camtu.....haha...

kalu aku jd bini dia, confirm aku mintak cerai...giler ko, tunggu bala....lain lah kalu laki tu mampu tanggung 2 family...nie family yg ada pun kais pagi makan pagi...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:44 PM | Show all posts
cucuq replied at 25-2-2015 04:37 PM
tension la ak, die dok meratip2 hari2 kat umah tu..tiap kali nk mkn cite pasal Y,tgok tv cite pasa ...

hang pake earphone or dia mai ja hang keluaq rumah....
guna2 mende...dia yg menggunakan diri sendiri...bengap, akal tamau pake duk pakai teluq kat celah kangkang...itu la akibatnya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2015 04:48 PM | Show all posts
midori888 replied at 25-2-2015 04:41 PM
Inn....lelaki kan ada 2 kepala....kdg2 diorg guna kepala yg lagi satu utk berfikir, tu yg jadi c ...

betul tu Mido...pokcik tt ni pake kepala yg kat celah kangkang tu..
semangat plak aku ngn kes tt ni...maklum la kes yg hari2 dgq....

---abg....henponnya udah rosakkkkk...susah mau ngankat call & ngantar sms...(dialog minah indon)
---ye ker sayangggg....takper ahad ni kita keluar jln2 mkn2 & tgk henpon baru... abg pun baru dpt bonus (dialog jantan melayu sangap...yg duit yuran sek anak harap duit brim..)

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 02:23 PM GMT+8 , Processed in 0.102011 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list