CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 20537|Reply: 67

Anugerah Khidmat Cemerlang (APC)...sesuai ke...

[Copy link]
Post time 21-1-2015 10:25 AM | Show all posts |Read mode
salam...

aku wat tajuk ni aku rase relevan jgk ngn CI coz ade sstengah jabatan mmg x adil lh bg anugerah APC pd y x spatutnye...aku ade mmber y dh bkhidmat lama n rajin tp satu mnde anugerah pn dia x dpt,satu lg dia bkn sorang kaki bodek bos,dia jujur dlm tugas dia...aku pn x dpt gak tp dia lg senior pd aku...hmmm...ade pngalaman x?leh kongsi...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:31 AM | Show all posts

Ade Bos Mental Yang Pilih Orang Sama Je Tiap2 Tahun

Tapi yang dipilihnye tu jenis tak semenggah pangai cam hampeh.  Last2 SUK siasat teros kene humban you..

Jadi usah nak takot sangat repot pasai bos2 yang macam ni.  Repot polis pon boleh.  Mana tau, kot2 ade rasuah ke.

Setelah disiasat tapi didapati tiade rasuah, maka humban bos2 camni ke hospital gile.  Selayaknye lah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:33 AM | Show all posts
Hmm..
Bodek lbh, bg lbh...
Dpt pun lbh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:36 AM | Show all posts
baik ngan bos dpt la APC...kalau dah dlm sektor kerajaan ramai melayu...apa lagi budaya bodek la yg dpt APC...huuhuhuhuuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
susah sgt ke nk bodek
org kata mulut ramah rezeki murah
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Si penilai pun manusia biasa pun. Diorg sendiri jer rasa keputusan diorg tu adalah yg terbaik. Mostly base pd exp kat tempat kerja aku nih just suka dgr ckp2 org. Bukannya nk siasat sendiri. Last bila apc list keluar adalah ckp2 belakang. Ada betulnya ada dlm list tu kita tau camne kejer dia. Depan boss pijak semut x mati. Boss xde dialah yg plg selalu ilang kat opis. Ada jer halnya. Skrang ni lantaklah pasal apc. Janji aku buat kerja siap xde nak pending2. Boss lepas tu dia punya hal. Bior kat akhirat sok dia yg menjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:44 AM | Show all posts
sama la opis aku pon..........xikot seniority...baru keje 3thn dpt apc...org lain 9thn xdpt g dah ler byk unit dia dok...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
kene kipas la cpt dpt mcm2..tapi ade yg pasang air cond.tu lgk hebat..kerja rajin x jamin naik pangkat, anugerah. keje malas.pandai bodek selamat
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:56 AM | Show all posts
manusia ni ade mulut...semua org nak berckp, bergossip, ngumpat...lumrah manusia...sebab tu tuhan bagi satu mulut je pada makhluk...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:58 AM | Show all posts
apa benefit dpt APC ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:59 AM | Show all posts
memang pn...jarang sgt la APC ni dapat pade org yg selayaknyer.. selalunye bila kuar list nama yg dpt APC ni semua akan cakap "eh..dia dpt??? pelik jerr" huhuhu sbb kita sndiri tau prestasi kja org tuh..rajin ke x..kuar ngulor ke x.. lagi pn ramai lg yg lbih layak tapi x penah dpt.. nnt yg dpt org2 yg sama je..duk rotate kat geng2 tuh je dh mcm piala pusingan plak huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:00 AM | Show all posts
Xbaik ckp cam tu....sb ai dpat uolll . Xpayah nak bodek2...ada rezeki adala...xde pun xpe...RM1k je dan sijil
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:21 AM | Show all posts
ex bos aku dulu.. pilih bulu jgk.

mujur bos skg lebih adil dan saksama.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:23 AM | Show all posts
mengarut aje APC ni

tukang bodek yg dapat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2015 11:25 AM | Show all posts
aku nak dpt APC dgn Allah je...hanya Allah je y tau aku ni rajin or malas......tp aku ksian gak kt pakcik 2 maybe xde rezki dia kot...senario y slalu dhadapi oleh staff gomen...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:27 AM | Show all posts
Tempat cik ikut turn, so semua akan dapat...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:28 AM | Show all posts
APC= anugerah utk kaki bodek..keje hampeh,tp kuat mengipas!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2015 11:30 AM | Show all posts
Cik_Andak replied at 21-1-2015 11:27 AM
Tempat cik ikut turn, so semua akan dapat...

kt tmpat sy xdenye ikut turn...org y sama dpt smpai 2-3kali...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:44 AM | Show all posts
hihih...ramai nya gomen dalam ni

dilarang mengipas...




kipas ni xper...

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:47 AM | Show all posts
APC dah kurang relevan.

Ada tempat bagi ikut giliran.

Ada tempat bagi ikut markah penilaian tahunan.

Ada bos bagi ikut orang yang suka ampu/kroni.

So tak yah mengharap sangat dalam kerajaan ni.

Integriti penilaian pun boleh dipertikai

Kerja ikhlas sebab rezki Allah yang bagi. Dapat APC kalau tak layak Allah tarik ikut channel lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 01:36 AM GMT+8 , Processed in 0.084951 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list