CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 20866|Reply: 55

Pengalaman Ngeri Kerja "Off Shore" Perairan Sabah

[Copy link]
Post time 12-12-2014 06:18 PM | Show all posts |Read mode

12 Gambar Pengalaman Ngeri Yang Terpaksa Di Lalui Ketika Bekerja Di Pelantar Minyak Perairan Sabah !!!

Ramai yang sangka kerja "offshore" atau kerja oil and gas (minyak dan gas) di tengah-tengah laut adalah suatu yang menyeronokkan.... Tambahan lagi gaji yang diterima adalah sangat lumayan.... ..difahamkan paling minima pun hampir RM50,000 setahun atau lebih kurang RM4,000 sebulan....

Dan ada juga yang pernah kata menerima gaji sebanyak hampir RM30,000 sebulan. Lumayan bukan? Tetapi setiap yang indah pasti ada risikonya. Dan di bawah merupakan gambar-gambar ngeri pengalaman seorang kawan admin yang bekerja "offshore". Anytime je nyawa boleh melayang.....!!!




























baik gi kerja petik buah pic/epal kat Ostolia. Kawan boya kirje dkt sana dapat sari AUD150 x 3.00 leh dpt sari 4 rat lebeh. bayar motel dalam rm 1000, makan minum lagi murah dari Mesia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2014 06:29 PM | Show all posts
Dah tu apasal x pindah ikut kawn g AUS....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 06:40 PM | Show all posts
ai pernah dgr cite dari sesorg yg ai kenal pasal kerja kt pelantar minyak... kdg2 ada jer mende pelik2 berlaku dan kebuhsanan berada dipelantar minyak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 06:45 PM | Show all posts
scarynyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Risikonya
X berbaloi gaji tinggi2 pn
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 09:31 PM | Show all posts
ada training, dun worry..
lebih baik takut dari panik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 09:46 PM | Show all posts
Orang yang jiwa kental je boleh kerja tempat cam ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kerjaan yg menguji segala2nya..
dahlah berjauhan ngn pemili
seksa weh menanggung rindu dan
paling tak suke hari2 nk memikirkan keselamatan org tersayang..
waktu berjalan terasa begitu lama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2014 10:01 PM | Show all posts
Aku kenal platform ni. Memang kat Sabah.Aku spent 6 tahun duduk sana. Pulau ni jadi peneman...

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 10:07 PM | Show all posts
tungkai posted on 12-12-2014 10:01 PM
Aku kenal platform ni. Memang kat Sabah.Aku spent 6 tahun duduk sana. Pulau ni jadi peneman...

pulau apa ni en tungkai?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 10:08 PM | Show all posts
wow seronoknya

jek penah ckp

nk merantau naik kapal belah ombak besar

kt ibu jek.....teruih dia diam ha ha ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 10:09 PM | Show all posts
Ngeri tapi masyuk
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 10:20 PM | Show all posts
wanawina posted on 12-12-2014 10:07 PM
pulau apa ni en tungkai?

Pulau Mengalum
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg ngeri tgk..rasa2 antu air ada penah kacau tak org keja sini?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2014 02:45 PM | Show all posts
tak semua bergaji tinggi..contohnya jika anda bekerja dengan catering company, anda hanya akan dapat sekitar rm 2000 atau kurang sekiranya anda bekerja selama dua minggu di pelantar. Tapi disebabkan dah xde job lain yang boleh buat mereka ini  terpaksa ketepikan perasaan takut akan bahaya-bahaya yang menanti.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2014 09:20 PM | Show all posts
Berisiko camna pun, jarang orang mati bila keja di pelantar kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2014 01:03 AM | Show all posts
aku nak keje offshore... keje Proton x beh
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 01:59 AM | Show all posts
supupu bini aku diploma jah...

tp keje offshore... kene jaga drilling machine kot...
skali blk offshore...dah blh beli umah 500k above... selang 3-4 kuar plak X6... selang 3-4 kuar sebijik vellfire..

mewah idup.. muda2 da kumpul harta... xyah blaja tinggi2 pecah kapla...

jiran aku... deep water welder... pun masyuk....hari2 biasa keje lepak umah jer sidai baju...
skali kuar keje... 1-2 bln br blk...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
I tak pandai swim jadi i setuju ngeri
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2014 08:05 AM | Show all posts
Tu baru kat Sbah...belum lagi kat North Sea....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 01:17 AM GMT+8 , Processed in 0.128961 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list