CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Meiizu

dugaan nak cari rezeki halal tapi dpt kat tajudin yeoh dan jamilah

[Copy link]
Post time 6-12-2014 11:43 PM | Show all posts
aku baca tadi risau je takut dalam beg tu ada dadah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2014 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa posted on 6-12-2014 09:37 PM
Tu lah....
Terkejut gak aku kau siap bawak balik rumah lagi...


Bagus ko...taxi kan ada...lain lah org yg kita kenal baik..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2014 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
midori888 posted on 7-12-2014 10:16 AM
Bagus ko...taxi kan ada...lain lah org yg kita kenal baik..

Memula aku tlg dia sbb indon tak paham dia ckp omputih...dia nk  beli bawang & garlic tak tau harga berapa...sorang ckp ayam sorang ckp itik....

Pastu tetiba mintak aku hantar ke kondo dia lak...kirim salam le...

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2014 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa posted on 7-12-2014 10:21 AM
Memula aku tlg dia sbb indon tak paham dia ckp omputih...dia nk  beli bawang & garlic tak tau harg ...

Hehe...overlah plak...dah tlg skit nak lelebih plak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2014 09:13 PM | Show all posts
mak_wa95 posted on 6-12-2014 11:21 PM
Macam2akal nak menipu orang..

panjang akal kannn

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2014 09:19 PM | Show all posts
Meiizu posted on 8-12-2014 09:13 PM
panjang akal kannn

konar memacam konar..

sian ko...



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2014 09:53 PM | Show all posts
sepanjang 2014 ni memang penuh dugaan, tempat kerja aku bayar gaji lambat, epf sampai 6bln co belum bayar, setiap bulan ada je staff resign, ada cari lain tapi cari keje lain bukan mudah

aku sangka freelance account services yg aku baru nak start ni sebagai "peluang" rupanya "ujian"
selepas 2hari aku delete iklan kat mudah sebab takut.. ini ujian, take risk utk iklan kan semula..
(dah belambak kali aku pujuk hati tapi rasa down jugak sebenarnya) Last edited by Meiizu on 8-12-2014 09:57 PM

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2014 04:54 PM | Show all posts
kawan aku pernah kena. modus operandi sama cam ginih. kes nye ada org nak offer project. so pergi jumpa hotel.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2014 08:56 AM | Show all posts
ya ampun.. ada jugak orang mcm ni. tak terfikir dek akal.
sabar la TT.
Mohon Allah lindungi ko selalu ok
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Mujur tt x bawa lappy.. klu tak.. mau lappypon ilang..

Terima kasih kerana berkongsi.. mudah2an xder org lain terkena...

jika ada yg hampir jadi mangsa.. baik kita perangkap org tu... serah ke polis...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 01:35 AM | Show all posts
kesian ko tt
banyakkan bersabar..gila sungguh manusia itu..seram aku
manusia gini jumpa dia ngan ular, katok dia dulu..ular kendian xpa
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 01:42 AM | Show all posts
satu lagi tt aku nak bg tips kat ko..
utk call ngan mesej ko guna telefon cokia.
utk wasap, wechat intenet baru guna smartphone..pastikan smartphone ada dlm beg..jangan tayang ke orang..
guna cokia je..
Alhamdulillah setakat ni aku bebas ke mana2 even sorang2..
memang nampak pandangan yg jelik kat aku..tapi aku peduli happa..
makcik kedai nak pau aku banyak2 pun dia tak sampai hati tgk kecokiaan tel aku..
so peratus orang nak rompak aku pun mungkin korang..kecokiaan tel aku selamatkan aku..
bestkan kan??
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 09:33 AM | Show all posts
yes happen few years to my colleague. dia call cakap nak jumpa director. nak set appointment sebab ada porject besar. director tak boleh pergi. so minta my colleague buat sales call and cakap. dia set appointment. pergilah berjumpa. pastu dia kata phone dia mati. nak minta pinjam phone. colleague i ni bagilah pinjam phone. pastu dia buat buat cam takde reception pastu dia hilang. phone pun hilang. bila dia call handphone dia, orang tu angkat and direct dia pergi ke tempat lain. nasib my colleague call office tanya permission. director tak kasi risau keselamatan dia.

colleague balik office, director gantikan phone yang hilang tu. lepas SOP baru, kalau nak jumpa, mesti jumpa di office yang legit.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 09:37 AM | Show all posts
kawan aku hampir terkena kat klcc kot rasanya dalam tahun ni, dia dalam surau. ada minah ni minta pinjam handphone pasal dia nye handphone dah hbis bateri, nak call suami suruh jumpa kat tempat sekian2.. tapi kekdahnya ttiba minah ni kata takde line dalam surau, putus2, so dia nak keluar dapatkan line elok sikit. kawan aku ok, tapi kawan aku ikut, cuma minah tu tak perasan kawan aku ikut, then minah tu jalan aje terus kawan aku tahan n minta phone balik. minah tu muka pucat giler maybe dia igt dia terlepas. then kawan aku kata la, "nasib baik saya baru berwudu so taknak sentuh dgn muka org yg berperangai cam binatang mughallazah, bak sini handphone"
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 09:57 AM | Show all posts
tipuware posted on 12-12-2014 09:37 AM
kawan aku hampir terkena kat klcc kot rasanya dalam tahun ni, dia dalam surau. ada minah ni minta pi ...

terbaeek betul ayat... mughallazahh terus...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 10:09 AM | Show all posts
TulenBang posted on 12-12-2014 09:57 AM
terbaeek betul ayat... mughallazahh terus...

pasal tak tau nak pilih babi atau hanjeng, so suruh dia sendiri yg pilih nak jadi najis mughallazah yg mana hahahh tapi ayat kawan aku memang kelakar la.. berkat wudu' so dia tak maki n serang budak perempuan tu kat situ kot hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2014 11:28 AM | Show all posts
tipuware posted on 12-12-2014 10:09 AM
pasal tak tau nak pilih babi atau hanjeng, so suruh dia sendiri yg pilih nak jadi najis mughallaza ...

bagusnye kwn hang...kalau aku belum tentu aku xsentuh najis tu...hik3...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 11:33 AM | Show all posts
sedihnya i baca cerita tt...

walaupun hp murah ke, tp tetap sakit hati sbb hp skrg umpama diari peribadi, segala maklumat ade dlm tu..

mgkin penjahat bodoh tu igt hp u note 4 kot sbb rupa seakan sama..

geram tul i..

tt buatla jugak report polis, bg skali no hp si T n J tu..

kot2 leh detect sape ke..

tapi jgn berharap sgtla sbb kekadang polis x kisah sgt hal rakyat marhaen dgn nilai hp yg murah plak..

tp juz report la ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 11:38 AM | Show all posts
i heran gak dgn org yg baik hati biar je org lain sentuh pkai hp...

i mmg x suka org sentuh hp i, tgk pun i x suka..

even hubby i nk pegang2 hp i pun i rimas je tengok..

klu ade org kecemasan ke nk or cm kes tt ke suh pas2 hp, xyahla bagi,

juz tanya dia nk pesan apa..

zaman skrg byk org jahat..

hp ke, moto ke , kete ke.. haih.. mmg sakit jiwa klu hilang..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2014 11:38 AM | Show all posts
dulu pon ade kisah lebih kurang mcm ni kan. x igt sapa TT dia. tp yg tu konon offer keje.. suh g hotel.. tp xleh bawak masuk hp ke apa tah..kena simpan dlm locker.. last2 kena kebas hp tu.. offer keje jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 05:11 PM GMT+8 , Processed in 4.165261 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list