CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 10821|Reply: 62

dugaan nak cari rezeki halal tapi dpt kat tajudin yeoh dan jamilah

[Copy link]
Post time 6-12-2014 11:46 AM | Show all posts |Read mode
aku baru nk strt freelance utk account services... iklan dlm mudah
bermula lah drama ni semlm, ni prospect client yg ke3 utk this week.
org ni nama dia Tajuddin Yeoh Abdullah.
sempat 3kali berckp dlm fon katanya ada new business.director dia nak pakai freelance account dulu. Tajuddin ni pening dgn acctng software MYOB pastu nak kena implement GST lagi.ada bisnes kat kl, next plan kat nilai.

set jupe kat plaza lowyat pkl 8 semlm.time tu je aku free. Tajuddin mintak bwk resume,cert, worksheet yg pernah aku buat sebelum ni. aku ckp nak guna laptop dia je nnti kat sana so aku bwk thumbdrive je. aku tak drive, amik ktm lagi senang.
ok dia stuju.  sorang lagi bos /director nama puan Jamilah; bos tajudin akan dtg masa sesi tu.

dah aku sampai kat lowyat, tajudin ni suruh aku ke sberang jln, kami jupe kat Cafe hotel capitol. pn jamilah tak sampai lagi


T -TAJUDIN YEOH ABDULLAH, J-JAMILAH


masa tengh discuss ada org call aku. aku end call tukar silent mode. T ni tegur mintak aku jwb sebb dia bagi number aku kat J .  henfon dia abis batery

aku jwb fon tu.. J ckp sikit2 dgn aku then mintk ckp dgn T.aku pun bgi fon aku kat T .aku dengr T ni duk bgi instruction J cara nak mai kat kami. T bangun mcm J dah dekat. bila aku toleh ke belakng T dah takde. dia keluar dri cafe tu kot....tpi aku cam ok je sebb beg tajudin ni ada kat meja kami

tak lama lepas tu org kat hotel dtg bgitau mintak jwb fon kat kaunter.
T mintak aku gerak ke Berjaya Hotel, J takbole masuk parking sebb area hotel capitol jem teruk. pesan bwk beg dia sekali. kita jupe kat lobby

aku dah bengang tapi tahan.

menapak le aku ke berjaya hotel. sampai kat lobby aku dah taksedap ati. tak de pun si T ni. dah berapa minit tunggu aku mintak tolong org hotel,berkot hitam tapi bukan duk kat receptionist.entah sape. ckp nak guna fon hotel sebab client suruh tungu kat sini,bayar pun tak pe. dia keluarkan fon dia sendiri. aku dail number aku dpt jwpn "cannot be reach". org hotel tu suruh aku tunngu kot ada return call. aku diam duk semula

time ni aku dah nak menitik air mata. dah tau dah terkena. Amik henfon aku satu hal. mainkan aku suruh ke hotel berjaya pehal.penat aku.

berjln le aku ke monorel jln imbi. tukar ktm blik ke shh alam
aku rasa lama sgt nak blik ke rumah, nak bukak backpack T ni xde gunting. siap ber pack lock bagai.

sampai kat rumah dah 11mlm. aku gunting backpack T. dlm tu ada bnyk newspaper bukan document pun

note: samsung grand quatro kat samsung rm800 je. aku beli 2nd rm560 je dri ofismate sebb dia baru pakai 2bulan. aku plak dah pakai sethn lebih. berapa sen sgt henfon tu skrg?




Last edited by Meiizu on 9-12-2014 07:46 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2014 11:59 AM | Show all posts
Maksud tt, ko kena tipu ke ni? Modus operandi dalam kes ni hanya nak curik hanpon tt?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2014 12:03 PM | Show all posts
ye aku kena tipu semata dia nak henfon je.
entah apa2. bersusah payah dia berlakon

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Lor, kesian nya kat ko..tp lg kesian kat tajudin tu..beria berlakon sbb nk curi tepon jah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 12:57 PM | Show all posts
adeiii.. sabo le TT dgn dugaan ni... mcm2 org ada dlm dunia ni..
harap TT x putus asa.. dan lbh berhati2 lg lain kali..
xde rezeki TT kali ni, ada rezeki yg lain.. insyaAllah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 01:07 PM | Show all posts
Kes mcm ni pun ada..?
Macam2 ehh cara org nak menipu skrg.
Tt hope u tabah, nasib la xdipukau ke hape..
Takutnye zaman skrg ni.huhuhuuiu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2014 01:45 PM | Show all posts
hanie_z posted on 6-12-2014 01:07 PM
Kes mcm ni pun ada..?
Macam2 ehh cara org nak menipu skrg.
Tt hope u tabah, nasib la xdipukau ke h ...

betul ckp ko.mujur aku xde apa2. xpelah henfon je hilang
aku percaya T & J ni selalu buat. aku harap sape yg baca ni tak terkena mcm aku dah
pagi ni aku dah delete iklan dlm mudah
nanti lah dulu,mood takut ada lagi


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke nama dia tajuddin tt?..

Selalunya revert ni tak buatt kerja menipu....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-12-2014 01:49 PM | Show all posts
jazaa posted on 6-12-2014 01:45 PM
Betul ke nama dia tajuddin tt?..

Selalunya revert ni tak buatt kerja menipu....

Tajuddin nama tipu la tu. yg aku sakit hati duk guna nama islam.jupe lepas mghrib la.
jamilah tu dengar ckp slang melayu


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu posted on 6-12-2014 01:49 PM
Tajuddin nama tipu la tu. yg aku sakit hati duk guna nama islam.jupe lepas mghrib la.
jamilah tu  ...


Kena byar  bill kat cafe lagi ek???..

Sian kat kau...aku dpt bygkn mcmana susah payah kau naik train nk gi situ

Lagi satu lain kali jgn sesenang bawak beg yg bkn beg kita....klu dia letak dadah, naya je....


Last edited by jazaa on 6-12-2014 01:54 PM

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya TT.. Over sgt nak mencuri phone sampai nak.jumpa bagai. ==
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 03:09 PM | Show all posts
Sekarang ada handphone lagi ke tak?... Kalo xde, aku leh kasi pinjam phone aku Xperia X8 ni. Condition pun tiptop lagi. Aku pun dah beli handphone baru skrg ni. Yang lama aku simpan dalam laci meja je.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 06:52 PM | Show all posts
kesiannya...tak pela...semoga tt dimurahkan rezeki...pengajaran kpd kita semua.......at least tt x diapa2kan...kalau dia ajak g office ia n dia samun ke...haru juga.....macam2 org jahat nie.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2014 08:36 PM | Show all posts
wds posted on 6-12-2014 03:09 PM
Sekarang ada handphone lagi ke tak?... Kalo xde, aku leh kasi pinjam phone aku Xperia X8 ni. Conditi ...

thanks wds.
tergelak aku kat sini baca komen kau.
aku skrg pakai fon nokia bole call & msg je.camera xde, apatah lagi wasap


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2014 08:47 PM | Show all posts
jazaa posted on 6-12-2014 01:51 PM
Kena byar  bill kat cafe lagi ek???..

Sian kat kau...aku dpt bygkn mcmana susah payah kau nai ...

aku je minum masa tunggu dia, secawan cappucino rm8.15 takpelah mujur aku je yg minum.

ye aku ingt advise ko ni, lepas ni aku taknak bwk beg org lagi.biar tinggal je
semlm aku langsung tak terfikir hal camtu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2014 08:53 PM | Show all posts
epal21 posted on 6-12-2014 06:52 PM
kesiannya...tak pela...semoga tt dimurahkan rezeki...pengajaran kpd kita semua.......at least tt x d ...

2 org client sebelum tajuddin ni aku pegi jupe kat office diorang.ok je.
thanks, aku kena beringat lepas ni dah aku akan bwk kawan teman

Last edited by Meiizu on 6-12-2014 08:54 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2014 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu posted on 6-12-2014 08:47 PM
aku je minum masa tunggu dia, secawan cappucino rm8.15  takpelah mujur aku je yg minum.

ye ak ...


Tu lah....
Terkejut gak aku kau siap bawak balik rumah lagi...

Kena hati-hati...
Aku klu org nk tumpang letak brg ke, tumpang keta ke...aku memang tak bagi...biarlah nk kata aku sombong, aku rela....

Pernah sekali ada  pompuan sudan kott
... mintak aku hantar ke kondo dia, masa tu aku kat pasar...dia pun nk balik, aku suruh dia naik teksi je..apa kejadahnya nk suruh aku hantar?  

Ank aku tanya knp aku tak tumpangkn, kan dia pompuan & pakai jubah....aku kata tanak cari bala...buat dia bawak dadah tak pasal-pasal aku kena hukum gantung....salah gaya dia terlepas...aku lak masuk dlm kubur



Last edited by jazaa on 6-12-2014 09:41 PM

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 09:39 PM | Show all posts
benda dah berlaku penting u ambil pengajaran.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian tt..bertabah la ya tt
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2014 11:21 PM | Show all posts
Macam2akal nak menipu orang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 07:10 PM GMT+8 , Processed in 0.221623 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list