CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2311|Reply: 14

PELUANG

[Copy link]
Post time 19-11-2014 04:02 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua forumer

Lama tak bukak thread.  Mama nak tanya pendapat korang semua tentang peluang ... peluang memaafkan suami korang yang pernah menyakitkan hati korang... berapa kali nak bagi peluang? Bolehkah kita bagi peluang? Adakah bila kita bagi peluang nie dia akan berubah... .

Mohon kita berbincang secara hepi2 yer... :-)

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2014 04:44 PM | Show all posts
sakitkan hati yg macam mana?
malas cuci jamban kah?
malas bawak pi jenjalan ka
terpukul bini ka
atau tercurang?

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 04:45 PM | Show all posts
bel,
masuk sini
aku nak tanya ko. ape kes ko gadoh2 ngan laki sebab pompuan tu?
laki ko mintak izin pi date ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 05:24 PM | Show all posts
Kena tgok la kesilapan yg mcmana.....klau besor sgt....kena ajor dulu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 11:08 PM | Show all posts
bergantung kpd jenis kesalahan le, sendiripun banyak terkeleweh haruslah malas nak bising sgt
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 11:15 PM | Show all posts
bergantung kesalahan kot..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Besar Sgt ke kesalahan...kitapun xtentu perfect
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau salah kecik2 tu maafkan jer la..
Kalau salah besar dan asyik berulang-ulang kena fikir byk kali utk maafkan..kalo sng sgt maafkan dia nti dia take things for granted..kdg2 kena ajar jugak org yg asik repeat the same mistake ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-11-2014 11:08 AM | Show all posts
Bukan kes curang atau apa.... Kes dgn kawan2 .. hal duit...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 11:37 AM | Show all posts
bagi peluang dan bagi ajaran
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-11-2014 11:51 AM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 20-11-2014 11:37 AM
bagi peluang dan bagi ajaran

Itulah pasal still bersabar walaupun gile2 bergolak umahtangga...fikirkan anak2... lagi satu, laki aku xpernah pukul aku, jgnkan pukul naik tangan pun tak... curang pulak tidak ada dlm kamus dan harapnya tidak akan curang dgn aku dan anak2... Cuma kdg2 dia try tooo hard nak senang... mcm2 ...cuma kdg2 cara salah... lepas tu, duit org kalau dah terlibat org tuduh dia ambik duit laa aper laa... byk org pulak tu yg aku sedih sgt nie...

Cuma dia skrg tgh berusaha utk selesaikan satu2.... sbb mmg totally bukan salah dia jugak kalau diikutkan...cuma tu laa..kdg2 bila kita marah xnampak laa laki kita nie ..nampak salah dia jerkk... nie tgh sabarkan hati dgn dugaan hal2 begini... sedih! Kiranya hutang yg banyak laa pulak kan kalau dah jadi mcm nie... tapi mama nampak dia tgh berusaha... bukan dok saja2... bukan biarkan...cuma masa... masa nie kdg2 yg buatkan kita tak sabar.... nak mengamuk sbb kenapa laa tak selesai2 lagi nie... haa mcm tu laa.. naper laa ko nie tak habis2 buat masalah... skrg hadap masalah laaa ...gitu... ermm...

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 11:53 AM | Show all posts
Mamason posted on 20-11-2014 11:51 AM
Itulah pasal still bersabar walaupun gile2 bergolak umahtangga...fikirkan anak2... lagi satu, laki ...

apa puncanya mama?
mlm kah?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-11-2014 12:04 PM | Show all posts
Mama rasa bukan MLM... hubby mama nie dia punya keinginan nak senangkan keluarga tinggi... mama pun xtau kdg2 eh dah jadi...dia xbyk bercerita... bila ditanya xper katanya.. bila benda dah jadi mcm nie... dia kata...mmg dia xmo susahkan langsung hati mama...dia xnak mama fikir aper2 pun... cuma tau jerk laa bila dah ada org cari sampai ke rumah... sampai hutang sana sini... Tapi dia tak suruh mama yang bayar...dia yg akan uruskan...cuma sakit hati nak hadap org dok cari tu laa...

Tel kita, kacau kita...walhal kita tak tau aper... mama mmg bagi peluang pada dia...family mama mmg dah tak suka... soh berpisah pun ada... tapi bagi mama...dia bukanlah laki yg tak baik, cuma otak dia tu mama xreti aper yg dia fikir... (family kata dia berjudi) nauzubillah... tapi mama xnampak pun tang mana dia perabis utk berjudi tu... tu pasal mama malas nak ambik pot sgt... kdg2 family nie pun bukan nak support... dulu ada arwah mak lain... nie dah xde... ermmm

Skrg life semakin ok...dia pun semakin ok... tumpuan utama nak selesaikan hutang... tapi satu2 katanya...cuma in between that mcam2 nie yg mama xtahan... org cari itu ini... susah laah sikit... mama xreti nak bagi alasan aper.... letih nak fikir, hati mama nie... xtau laa nak cakap mcm mana... Skrg nie memang nampak dia berubah, berusaha gigih, dan hasilnya pun dah nampak sikit2... iyer laa nak gedebok terus bukan dia kan....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2014 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamason posted on 20-11-2014 12:04 PM
Mama rasa bukan MLM... hubby mama nie dia punya keinginan nak senangkan keluarga tinggi... mama pun  ...

Mama bincang baik2 suruh dia jgn berahsia tentang apa2..lg2 psal financial. Sbgai isteri kita kena thu juga kedudukn kewangan suami. Mgkin kita boleh bntu kat  mna yg mampu. Kdg2 org laki ni bila terdesak mcm2 dorang akn buat. Tkot jln yg dipilih tu salh..

mcm sy..suami pulak sruh sy fkir apa bisnes yg sesuai utk dia sbb dia ingat nk resign dn blik kg tggal gn sy..

klau sy..sy boleh tolerate klau ksalhan biasa yg slalu berulang2... tp big no klau curang..or ada skandal.. yg lain boleh dimaafin
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-11-2014 12:29 PM | Show all posts
hanasensei posted on 20-11-2014 12:24 PM
Mama bincang baik2 suruh dia jgn berahsia tentang apa2..lg2 psal financial. Sbgai isteri kita kena ...

Skrg mmg nampak dia boleh terus terang....cuma benda dah jadi... sbb sblm nie dia mmg xnak langsung bgtau... ego barangkali...gaji mama lagi tinggi dari dia sblm nie...

Betul...hal2 curang mungkin tidak boleh diberi peluang lagi... tapi nie bukan sampai ke situ... cuma byk kali bagi peluang tu yg fed up!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 12:39 AM GMT+8 , Processed in 0.084687 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list