CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3114|Reply: 2

[networking] Mencari pakar network

 Close [Copy link]
Post time 14-10-2014 10:54 AM | Show all posts |Read mode
Salam guys. Saya mencari pakar netwokring utk improve networking di office saya

kami sekarang pakai

1. TP-Link TL-SL2210WEB VLAN switch (for UNIFI VLAN untag);
2. TP-Link TL-WR1043ND (network router);
3. TP-Link TL-SG1016 16 port switch (LAN port extension);
4. TP-Link TL-WA901ND wireless access points (wireless networking);

Network selalu tak stabil, ipconflict selalu berlaku dan problem pada repeater

Kalau ada yg pakar otai yg nak job ni sila hubungi saya 03 41420441 {iznan}

Sekian
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-10-2014 08:00 PM | Show all posts
Salam,

Tanpa detail physical network design flow, agak susah untuk pin point kat mana yang tak kena, tapi berdasarkan equipment yang diguna pakai, dapat iolss suggestkan seperti berikut :

Untuk isu ipconflict, activate kan DHCP service dalam TP-Link TL-WR1043ND, kalau PC tak banyak, boleh utilize DHCP reservation features pada router tu.. untuk TP-Link TL-WA901ND, make sure DHCP service di off kan untuk mengelakkan conflict IP assignment bila 2 DHCP server running dalam 1 network..

Stability mungkin dapat dicapai once isu ip conflict tue dapat diselesaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2014 12:40 PM | Show all posts
guna PM ok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 04:03 AM GMT+8 , Processed in 0.072969 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list