CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Vellfire

[Borneo] ✵•.¸,✰BENANG BORNEO VOL 2✰,¸.•✵

[Copy link]
Post time 21-2-2021 10:38 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-2-2021 08:35 AM
ada Board tak leh nak upload gambar dari sumber sendiri ...

FC upload sini jer untuk ambik links  ...

wow
artist yg hebat awak ni
awak je tidak berapa sedar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2021 10:47 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 4-2-2021 10:02 AM
Selamat pagi deng ...

Banyak Threads boleh d buka kat Borneo ni... berita2 dari Sabah dan Sarawa ...

sesama dik
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 03:35 PM | Show all posts
ipes2 replied at 21-2-2021 10:38 PM
wow
artist yg hebat awak ni
awak je tidak berapa sedar
masih banyak kena belajar ...
hebat tu jauh lagi bang


for me ni minat sebenar ...figurine figura ... memang leka ...
but ...
nowadays jadi hilang mood bila macam2 pandangan -ve d terima... but then ... anggap tu cabaran ...kita payah nak puaskan hati semua orang ...


Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 03:38 PM | Show all posts
Sarawak Sabah = BORNEO memang banyak berita yang dapat update kat Board ni... sebab FC perati ... tak ramai yang upload berita semasa BORNEO kat Isu Semasa sana tu...

Selagi mampu aktip... adik akan cuba buka sebanyak mungkin Threads ... walaupun takde respond ... mungkin ada yang ingin baca diam2 ja ... daripada Board ni bersawang takde berita apa-apa ...


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 07:21 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 25-2-2021 03:38 PM
Sarawak Sabah = BORNEO memang banyak berita yang dapat update kat Board ni... sebab FC perati ... t ...

ye, ini adalah satu service ygbagus kepada mereka2 dari East Malaysia dan bagi mereka2 yg ingin tahu berita2 dari sana
teruskan dik
eh siapa Moderator bersama awak disini dik?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 07:22 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 25-2-2021 03:35 PM
masih banyak kena belajar ...
hebat tu jauh lagi bang  

jangan risau dgn pandangan negative
kita buat baik macam aman pun tetap akan ada org akan kata itu ini
Nabi Muhammad RSAW itu pun ada yg org pandang negative!!
apa lagi kita2 ini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2021 11:29 AM | Show all posts
selamat pagi kitak2 semua

sik sabar nak rentas daerah
semoga raya tok xda apa2 halangan gik
semoga covid xda gik juak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 03:43 PM | Show all posts
bazaar ramadhan boleh buka...tp harapnya kita semua bungkus or beli yg ada cod jak lh k..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Shanne16 replied at 17-3-2021 03:43 PM
bazaar ramadhan boleh buka...tp harapnya kita semua bungkus or beli yg ada cod jak lh k..

Bila dah ada kebenaran cmtok, hrp2 sop sik kelaut. Both utk penjual and pembeli. Kadang2 bila dah suk gilak boleh berniaga boleh berbeli, sop pun jd tunggang langgang.  Heeeeee sekadar pandangan kmk jak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2021 10:21 PM | Show all posts
Shanne16 replied at 17-3-2021 07:43 AM
bazaar ramadhan boleh buka...tp harapnya kita semua bungkus or beli yg ada cod jak lh k..

risau jugaklah..sebab gerai2 yang dibukak dekat2
so orang ramai memang akan berkerumun
masa ramai2 tu mana ada ingat SOP lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-3-2021 10:23 PM | Show all posts
Qwertyuiop2019 replied at 22-3-2021 07:04 AM
Bila dah ada kebenaran cmtok, hrp2 sop sik kelaut. Both utk penjual and pembeli. Kadang2 bila dah  ...

benar ya.. belum bulan posa dah banyak gerai2 bukakya juak keta ya juak orang..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2021 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Vellfire replied at 24-3-2021 10:23 PM
benar ya.. belum bulan posa dah banyak gerai2 bukakya juak keta ya juak orang..

Hahahahaha mena ya. Yajuak kes d srwk sik juak turun sik juak nait. Adoiiiiii

Btw makseh bgik tacang ngan kmk. Ekekeke kmk tk mluahkn perasaan jk psl org sik ekot sop. Manas bak kata urang. Aisehhhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2021 09:54 PM | Show all posts
Qwertyuiop2019 replied at 25-3-2021 12:29 AM
Hahahahaha mena ya. Yajuak kes d srwk sik juak turun sik juak nait. Adoiiiiii

Btw makseh bgik  ...

x lamak gik puasa deng
pasar malam xpa bukak dah kinek pun orang jaga sop
tapi bazar ramadhan ya orang ramei lagik.. mauk 10x ganda or lebih
so berhati2lah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Vellfire replied at 29-3-2021 09:54 PM
x lamak gik puasa deng
pasar malam xpa bukak dah kinek pun orang jaga sop
tapi bazar ramadhan ya ...

Tapi kali tok dlm sop pdh sidak sik boleh masak nak d bazar ? Sik silap kmk baca sop nk dkeluar cdak krjn swak.

Bazar ya mun sikda org jaga, nang bahaya lh. Hrp2 atleast rela ada.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2021 06:30 PM | Show all posts
Qwertyuiop2019 replied at 30-3-2021 03:05 AM
Tapi kali tok dlm sop pdh sidak sik boleh masak nak d bazar ? Sik silap kmk baca sop nk dkeluar cd ...


klk kmk share area tempat kamik kinek... walau belum posa gik
tapi setiap petang jammed teruk


Menurut SOP yang dimuat naik MKN di Twitter semalam, peniaga di bazar Ramadan hanya boleh menjual makanan dan minuman, manakala bazar Aidilfitri hanya dibenarkan menjual barangan kering.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 06:34 AM | Show all posts
merasa gak rank 6




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2021 09:29 AM | Show all posts

tahniah deng
ada masa boleh jak online lamak2
ya mun ada geng

kmk bulan puasa tok jarang online memalam
tok ujung bulan polah kpi adalah ngadap pc kelak

apa persediaan raya?
dah polah biskut kek?
kmk lom madak lagi.. ujung bulan gik gago ngan report
minggu depan boleh kot dah polah biskut nak senang2
ya juak nak berebut 10 malam akhir ramadhan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2021 08:49 PM | Show all posts
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
Buat semua..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 12:15 AM | Show all posts
Vellfire replied at 27-4-2021 09:29 AM
tahniah deng
ada masa boleh jak online lamak2
ya mun ada geng
kenak la mek sik terbalas2 post tuk


mala jak madah ... kelak reply ... kelak reply ...
ujung ujung alu abis raya


tahun tuk tek kamek urang molah sigek jak kek ... kek lumut ... ya pun sik abis2 gik debah nun...

biskut d beli adik ipar mek... promosi urang opis cdak nya...

tahun tuk tek ... sotong merah d ganti ikan lumek merah ... ya pun masih ada sik abis2 ...

sempat tunuk lemang ... daging masak prune , rendang .. pestime sik masak kari kei raya


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 12:16 AM | Show all posts
Vellfire replied at 13-5-2021 08:49 PM
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
Buat semua..
Selamat Hari Raya deng ...

maaf mun kamek ada molah dirik terasa hati ...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 01:27 PM GMT+8 , Processed in 0.100375 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list