CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3367|Reply: 11

Bagaimana nak tingkatkan traffic blog...tolong

[Copy link]
Post time 1-7-2014 04:08 PM | Show all posts |Read mode
Tolong bantu saya untuk cara bagaimana untuk tingkatkan traffic blog

-------> kenyang <---------- Last edited by eden77 on 1-7-2014 04:21 PM

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-7-2014 03:55 PM | Show all posts
kalao nak tingkatkan traffic blog, pertama sekali adalah keywords, you kena pandai pandai buatkan keywords yang visitors blog anda akan search kat google.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-7-2014 12:16 PM | Show all posts
WonderBelle posted on 2-7-2014 03:55 PM
kalao nak tingkatkan traffic blog, pertama sekali adalah keywords, you kena pandai pandai buatkan ke ...

boleh beri bantuan lebih terperinci tak... al maklumlah saya amatur...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2014 10:22 PM | Show all posts
eden77 posted on 5-7-2014 12:16 PM
boleh beri bantuan lebih terperinci tak... al maklumlah saya amatur...

guna keywood tool google punyer...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2014 06:22 PM | Show all posts
Saya tengok blog anda masa post yg awal2 dulu ialah berkaitan dgn makanan. Apakata lepas ni anda cuba post banyak2 pasal makanan. Gunakan keyword macam "tempat makan best, kedai makan atau restoran sedap, nasi ayam murah" dsb. Masukkan keywords macam ni ke dlm post anda. Ulang 2,3 kali keywords ni dlm post anda. Jgn banyak sangat ulang takut jadi spam pula. Kalau boleh keywords tu specific lg macam "nasi kandar terbaik di Penang". Tapi kalau content blog anda bercampur-campur, anda kena fikir sendiri keywords yg sesuai dan masukkan ke dlm post anda. Sekian pendapat saya  


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2014 02:16 PM | Show all posts
ya, keyword planner sangat bagus. you boleh search keywords dulu sebelum buat content  ya.  tak perlu banyak muncul di content ya
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2014 04:48 PM | Show all posts
blh masukkan kedai restaurant, senang bg org search for review.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2014 06:25 PM | Show all posts
BROADCAST DIRI ANDA! KELUAR CARI PELANGGAN & JANGAN ‘BIARKAN PRODUK/SERVIS ANDA BEKU DALAM GUA’

http://emailbak.blogspot.com

Perniagaan anda sejuk ?

Dah cuba macam-macam cara tapi masih gagal ?

Mahukan cara terbukti berkesan mengatasinya ?

Buat iklan di FB atau media sosial lain , tapi tak ramai orang respons ?

Atau LANGSUNG tiada orang respons ?

Buat iklan di forum perniagaan juga tiada orang respons ?

Buat 4-5 thread/tajuk setiap hari pun orang tak layan ?

Bagi hadiah/tawaran percuma pun seorang pun tak respons ?

Sampai bila anda mahu keadaan ini  berterusan ?

Anda perlu buat PENGUMUMAN , HEBAHAN , PEMBERITAHUAN , MAKLUMAN . TAWARAN , PENCARIAN atau PENAWARAN ?

http://emailbak.blogspot.com

Adakah anda :

- USAHAWAN ATAU  PENIAGA YANG INGIN MEMPROMOSIKAN PRODUK

- LEADER-LEADER MLM , DIRECT SELLING

- EJEN INSURANS & TAKAFUL, AMANAH SAHAM

- GOLONGAN PROFESIONAL , PEKERJA SWASTA & KERAJAAN

- PELAJAR SEKOLAH , KOLEJ & UNIVERSITI

- SURIUMAH , PESARA , PENGANGGUR

- MEREKA YANG SEDANG MENCARI PELUANG KERJAYA.

- MEREKA YANG INGIN MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN.

Jelas servis ini PENTING untuk mereka yang disebutkan diatas , bahkan boleh dikatakan PENTING BAGI SEMUA YANG MENJALANKAN BISNES ONLINE!!!!!!

Servis di atas juga penting untuk kategori yang berada di bawah ini :

- EJEN TELCO/EJEN INTERNET/PENJUAL BROADBAND
- PENGEDAR SIMKAD/EJEN TOPUP/EJEN HANDPHONE
- PAKEJ PERKAHWINAN/MAK ANDAM/FOTOGRAFI/VIDEO
- SERVIS JURUGAMBAR/VIDEO PROFESIONAL
- SERVIS FREELANCE
- PEMILIK BLOG
- TAWARAN KURSUS/HEBAHAN KURSUS
- PEMILIK FACEBOOK TIDAK KIRA YANG PERSONAL , GROUP ATAU PEMILIK FAN PAGE
- PEMAIN FOREX/BROKER FOREX/AFFILIATE FOREX/IB FOREX
- PENJUAL TANAH
- PENJUAL EMAS/PELABUR EMAS
- PENCARI PELABUR/TAWARKAN PROJEK
- PEMILIK KENDERAAN SEWA
- PAKEJ PELANCONGAN BAYAR ANSURAN
- INSURAN & UMRAH
- PEMILIK HOMESTAY
- MENAWARKAN TUGAS KHAS/SPECIAL TASK
- SERVIS FREELANCE/OUTSOURCE PROJEK
- PENCARI PELABUR/BAKAL PELABUR
- PENCARI ORANG SEWA BOOTH
- TRADER FOREX/EMAS/CRUDE OIL
- PENCARI PELABUR/NENAWARKAN PELABURAN
- TAWARAN JOINT VENTURE/USAHASAMA/MOU
- PENGEDAR FLYERS
- PENJUAL/PENGEDAR PERFUME/MINYAK WANGI
- PEGUAM/PENGAMAL UNDANG-UNDANG
- PENGANJUR EVENT/FUNCTION
- PENGEDAR/DROPSHIP
- PENGEDAR/CONSIGNMENT
- CATERING/PENGEDAR MAKANAN
- PENGUSAHA DOBI/FRANCHAIS DOBI
- PENGUSAHA UMRAH/HAJI
- MENAWARKAN AFFILIATE/PENCARI AFFILIATE
- PENGAMAL PERUBATAN TRADISIONAL/MODEN
- EJEN PELANCONGAN
- PENJUAL/EJEN/PENERBIT BUKU/MAJALAH
- PENJUAL/PENERBIT EBOOK

“LETUPKAN DIRI ANDA!”

Apa gunanya anda ada produk hebat ?

Apa gunanya ada perkhidmatan hebat ?

Kalau TIADA/KURANG orang mengetahuinya!

Biar semakin ramai orang menyedari kehadiran anda dan mengenali anda .

Tonjolkan diri anda , promokan diri anda , perkenalkan produk anda , tunjukkan servis/perkhidmatan anda .

http://emailbak.blogspot.com

Tingkatkan potensi jualan anda sekarang , tiba masa untuk berubah .

Bayangkan , bila pesaing-pesaing anda menggunakan servis ini dan anda tidak , betapa jauhnya nanti mereka akan meninggalkan anda terkapai-kapai , tetap tidak dikenali .

http://emailbak.blogspot.com/2014/11/testimonial.html

Bila dilihat statistic dari testimonial yang diberikan , 1,300 bakal pelanggan telah melihat dan kenal pesaing anda , and apula masih tidak dikenali dan masih menggunakan teknik sama yang telah terbukti gagal!

Mengapa masih mengambil risiko sedemikian , berubahlah…

Keputusan di tangan anda, jangan lupa , salah satu rencah perniagaan yang berjaya ialah melalui promosi/iklan yang berterusan.

Bahkan selepas anda popular nanti pun , anda perlu pastikan pengiklanan anda berterusan , mungkin kurangkan sedikit kuantitinya sahaja .

Bayangkan dalam keadaan anda tidak dikenali sekarang , apa lagi harapan yang anda boleh usahakan ?

KEPUTUSAN di tangan anda semua .

Selain dari servis bulk email atau email blaster , site saya juga ada servis dibawah , pilih mana yang tuan suka :

- SERVIS NAIKKAN TRAFFIK BLOG/WEBSITE

- SERVIS BUAT BLOG PERIBADI

- SERVIS BUAT SHOPPING CART/KEDAI ONLINE

- SERVIS LIKE FACEBOOK PERSONAL DAN GROUP

- SERVIS LIKE TWITTER

- SERVIS LIKE INSTAGRAM

- SERVIS LIKE VINE

- SERVIS LIKE PINTEREST

Jika tuan ingin berjaya dalam bisnes , tentu tuan akan berminat dengan salah satu daripada servis yang saya tawarkan.

Servis ini selain menonjolkan iklan dan promosi , ia juga sesuai untuk PENGUMUMAN , HEBAHAN , PEMBERITAHUAN , MAKLUMAN . TAWARAN , PENCARIAN atau PENAWARAN .

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-12-2014 11:21 PM | Show all posts
boleh cuba link di website
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 06:56 PM | Show all posts
eden77 replied at 5-7-2014 12:16 PM
boleh beri bantuan lebih terperinci tak... al maklumlah saya amatur...

nie cara nak tingkatkan taffik kt blog..Selamat Mencuba

15 cara lain meningkatkan trafik blog berdasarkan pengalaman tetapi bukan semua cara ini sesuai untuk semua blog tapi tak cuba tak tahu lah hasilnya.

Daftarkan blog anda di search engine Google, Yahoo dan Bing atau boleh ke Cara Daftar blog di search engine.

Buat Facebook Fanpage untuk blog dan ajak seberapa ramai LIKE.

Jadikan blog lebih mesra search engine dengan menggunakan plugin SEO yang sesuai.

Anjurkan contest yang berterusan untuk pelawat setia.

Ramai Blogger sangat suka membaca balasan dari komen yang mereka tinggalkan. Ambil kesempatan dengan memasang  plugin Comment Notifier untuk memaklumkan secara automatik setiap kali ada balasan komen baru di blog anda.

Jika anda terjumpa entri yang menarik di blog Rakan Blogger yang lain, buat entri khas tentang kisah menarik tersebut dan letakan backlink kepada blog tersebut. Rakan Blogger lain pasti akan buat perkara yang sama kepada anda.

Daftar dengan ComLuv.com dan pasang plugin commentLuv. Rakan Blogger pasti lebih suka meninggalkan komen di blog anda bersama dengan link entri terakhir blog mereka.

Buat entri yang sering dicari oleh ramai orang seperti cara semak saman trafik, jadual cuti umum setahun, senarai orang paling kaya, jadual peperiksaan dan sebagainya.

Ping entri baru dengan menggunakan khidmat Ping percuma seperi Pingler dan Pingoat.

Sesekali buat entri yang kontroversi tetapi pastikan tidak melanggar undang-undang negara dan hukum agama.

Jemput Rakan Blogger yang mempunyai ramai pengikut menjadi penulis jemputan di blog anda.

Gunakan nama domain blog anda sebagai username di laman sosial seperti Facebook, Twitter, Google + dan Forum.

Post entri sekurang-kurangnya sekali sehari dan pastikan setiap entri berkualiti bukan sekadar hanya menulis sahaja.

Cipta tagline khas di akhir email yang boleh mengajak rakan-rakan melawat blog anda.

Cipta tagline khas di message smartphone anda tak kira samada iPhone, Balckberry atau Samsung yang boleh menarik minat rakan-rakan melawat blog anda. Jangan tinggalkan message begini “Sent by DiGi from my BlackBerry&#174; Smartphone” kerana ianya tidak mendatangkan apa-apa faedah kepada anda.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2015 11:44 AM | Show all posts
Nur1684 replied at 5-1-2015 06:56 PM
nie cara nak tingkatkan taffik kt blog..Selamat Mencuba

15 cara lain meningkatkan trafik blog b ...

terbaik bro. Tk.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 03:46 PM | Show all posts
you boleh try SEO by Yoast plugin kalau you guna wordpress. Blog walking is another good suggestion too! And QUALITY content is the king!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 04:35 AM GMT+8 , Processed in 0.079033 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list