CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 16542|Reply: 53

antara kawan & suaminya.....

[Copy link]
Post time 2-6-2014 06:04 PM | Show all posts |Read mode
19 May lepas, husband kawan aku file kes nusyuz atas isteri dia iaitu kawan aku..... malam sebelum tu, si suami ni ada call then wassap aku lagi cerita panjang psl kenapa dia perlu file nusyuz tu.... sungguh aku tak tau selama berbulan2 aku calling2 kawan aku, keluar makan sama2, rupanya selama tu dia dah tak balik rumah kelamin .... mana dia tinggal jangan la tanya aku sbb memang aku tak tau!

Call/wassap si suami ni berakhir malam tu jugak....  aku tak rasa perlu nk mintak dia hupdate aku status bagai.... seminggu 2 tu jugak, kwn aku mcm biasa je, takde pulak bercerita apa2 pada aku..... so aku pun diam aje, tak koser mak nak amik tau hal rumahtangga org kalu org tu sendiri takmo kita tau..... we all mcm biasa je, aku pun jadik pelakon hebat yg seperti tak tahu apa2 berkaitan masalah dia & laki dia.....

khamis lepas si suami ni call aku, dia mintak aku jadik saksi kes dia..... aku pun mula la termenung..... situasinya agak susah bagi aku sbg kawan, aku cuma tahu kisah dr sebelah pihak je........ satu lg yg aku rasa payah ialah, macam mana bila tiba2 kawan aku pula mintak aku jadi saksi dia ke, mintak aku teman dia ke court nanti ke....

si suami ni file kes dia melalui cousin aku, loyer syariah... bila aku tau, aku ada call cousin aku bertanya cousin aku psl dorang... confirm la cousin aku tak nk bg tau apa2 sbb tu rahsia antara loyer & anak guamnya..... waaa, mcm mana mana aku nk jadik saksi jika aku tak tau menahu siapa yg sebenarnya bersalah, siapa yang buat onar?

looking back sejarah persahabatan kami.... aku kenal kawan aku since mula kerja sometimes in 2000... laki dia aku kenal bila dorang kawin, 5-6 tahun lepas kot..... selama2 tu tak pernah pun laki dia call aku, wassap aku bagai sampai la ke malam sehari sebelum dia file kes nusyuz tu....

aku rasa terganggu dgn apa yg si suami ni buat.... sbb bukannya aku sorang je kawan bini dia..... mungkin dia nampak aku paling rapat dgn perempuan tu? kalau aku kata tak nak, rasanya apa tanggapan dia pd aku? bersubahat sesuatu yg tak baik? kalau aku setuju jdk saksi dia, seolah aku tak pulak bersimpati dgn kawan aku..... ehh aku nk kena siasat kisah sebenar ke ni? korang rasa?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2014 06:16 PM | Show all posts
sebelahi kawan kau tu...suami dia tu wassap2 ko ni faham2 la...dah abis kes dia nk la kat kau..aku faham sangat dah act jantan2 ni wei
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 06:16 PM | Show all posts
tak payah. suami kawan u tu gatal.

ulat bulu naik daun.

jgn duk runtuh rumah tangga orang. biarkan mereka bersendirian.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 06:24 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 2-6-2014 06:16 PM
sebelahi kawan kau tu...suami dia tu wassap2 ko ni faham2 la...dah abis kes dia nk la kat kau..aku f ...

agaknya la noks... jantan gedik amik kesempatan gitu ehhh..... misal kalau kawan aku pulak tiba2 mintak aku jdk saksi, wahh gimana nnt aku bersoal jawab dgn cousin aku sendiri kt court? skrg ni cousin aku tak tau lg yg si laki ni mintak aku jdk saksi dia, kot bila dia tau aku tak nak nnt mula dia cucuk2 aku ke supaya setuju?

nak tanya aku psl lelaki lain ada ke kwn aku berkawan..... ok, aku mmg mengaku ada sekali aku jalan2 kt Alamanda, aku terserempak kawan aku tgh makan kt satu restoren dgn sorang budak lelaki... aku cakap budak kat sini sbb lelaki tu umur baru 22 tahun student college.... takkan kot tu skandal dia? wahhh apakah ini???

btw, ms cakap2 dgn laki dia, aku langsung tak citer psl ni........ tak tau la kenapa, aku just cover kawan aku kot.... huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 06:26 PM | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 2-6-2014 06:16 PM
tak payah. suami kawan u tu gatal.

ulat bulu naik daun.

ko paham ke citer aku ni? takde aku pun rumahtangga dorang nak runtuh dah...... apa pulak aku nk dipersalahkan kt sini?
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 07:26 PM | Show all posts
Tak yah jadi saksi kat sapa- sapa.......
Boleh gitu?......
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 07:55 PM | Show all posts

sila jgn masuk campur urusan rumahtangga org.....psl jadi saksi tu, suh laki kawan ko tu carik org lain.....psl hal kawan ko tak balik umah kelamin or ada hubungan dgn anak ikan, biar lantak dia.....itu bukan urusan ko....

Tak payah nak percaya sgt aper ckp2 org yg ada masalah rumahtangga nie....they like to play blame game....let them play the game berdua.....kita org luar dok tepi sudah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bidacool posted on 2-6-2014 06:26 PM
ko paham ke citer aku ni? takde aku pun rumahtangga dorang nak runtuh dah...... apa pulak aku nk d ...

Dia dah fikir advance sgt kot tu sampai keluar ayat jgn kacau umah tangga orang... Hehe

Kalau aku jadi ko bida, if kawan aku suruh jadi saksi aku rasa aku tak nak.... Tak nak masuk campur....

Tu klu aku la kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2014 08:22 PM | Show all posts
kawan ang memantat ngan laki lain tp dkahwinkan ngan laki lain,lu sendiri mau ingat la kenapa?tp apa pun 2 2 dok buat kubu rahsia.kalo aku punya pasal ampa,dok ligan aku nak itu ini,aku terajang..

rumah tangga orang nie jangan campur,kes gini da berlaku kat kak kawan aku,abg ipar dia jadi roti kejap ada kejap xda,ada bini buat x endah,tp aku respek kat kawan aku ngan mak pak dia.ang dah sah milik laki ang,apa terjadi kami hanya orang luar,bertabah berdoalah.ang balik sini(rumah keluarga) kami jaga ang,ang p sana(rumah kelamin laki bini),laki ang jaga ngan jadi diri sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn belah mana2 as uols pn x tahu sapa yg benar or salah.
Play safe as u more attach to ur fren
At least kwn uols bagus pasal x cerita pekong didada
But the huby,leh lak cite kt ulos hal yg konsider private
Dia bkn kenal uols lama pn sampai nk cite semuakn
Apapn u shud know what to do pasal
Uols lebih kenal kwn ulos kn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Takyah la pening kan kepala psl hal org.... Baik pikir hal sendiri
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 10:57 PM | Show all posts
midori888 posted on 2-6-2014 07:55 PM
sila jgn masuk campur urusan rumahtangga org.....psl jadi saksi tu, suh laki kawan ko tu carik org ...

Sbb tak nk campur tu la aku tak tertanya kt kwn aku tu... lps aku tau dia gi court, aku berlakon biasa je.... siap ty khabar anak lg pd hal aku tau dah berbulan dia tak blk jenguk anak kt rumah.....aku tak tau apa punca kisahnya dia keluar rumah.... ikutkan cakap laki dia kwn aku yg tak balik lps kantoi ada skandal..... ntah2 laki dia yg halau dr rumah bukannya kita tau.... jawapan dia mcm biasa je psl anak mcm br mlm td peluk cium anak citernya..... tak terkata aku tetap aku berlakon takde apa2 aku tau depan dia.....huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 11:03 PM | Show all posts
bidacool posted on 2-6-2014 10:57 PM
Sbb tak nk campur tu la aku tak tertanya kt kwn aku tu... lps aku tau dia gi court, aku berlakon b ...

bagus lah camtu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 11:06 PM | Show all posts
Syumaimah posted on 2-6-2014 08:05 PM
Dia dah fikir advance sgt kot tu sampai keluar ayat jgn kacau umah tangga orang... Hehe

Kalau a ...

Walau ko tau kwn ko dianiaya, ko tetap tak nak support dia? Ko amik sikap tak peduli?

Aku ni may be urban la jugak..... aku terjumpa dia dgn budak lelaki...... aku tak terfikir pun tu skandal dia... maybe jumpa ada urusan apa2 ke..... ntah selagi kita tak dgr confession dia, aku anggap tu cuma perjumpaan biasa........ ntah la........ laki dia pun bukannya baik sgt kot.... ntah2 ada skandal jugak sama je dua2......

Btw, aku mcm tak suka nk tuduh kwn aku tu ada skandal..... in denial agaknya aku ni..... huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 11:11 PM | Show all posts
Dewa19XKangen posted on 2-6-2014 08:22 PM
kawan ang memantat ngan laki lain tp dkahwinkan ngan laki lain,lu sendiri mau ingat la kenapa?tp apa ...

Aku selalu jugak baca komen ko merata..... serius kdg aku tak faham apa ko tulis....

Maaf la dewa kangen, ang tu hang ke? Ko ke? Apa maksudnya?

Anyway sedap je ko tuduh yg bkn2......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 11:20 PM | Show all posts
midori888 posted on 2-6-2014 11:03 PM
bagus lah camtu....

Skrg ni kan masalahnya aku mcm tersepit tau..... satu pihak mintak aku tolong dia, satu lg msh dlm rahsia.... aku nk tolak pihak yg mintak tolong & kemungkinan atas sbb kwn aku akan sokong (bkn tolong) pihak satu lg....... kemungkinan akan jdk konflik sbb bkn pihak yg mintak tolong je aku tak nk sokong tp dgn loyer aka cousin aku sekali aku tak tolong.... tak kata aku mesti sokong cousin aku tp ehhh ntah la, tersepit aku rasa.....

Last edited by bidacool on 2-6-2014 11:22 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2014 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bidacool posted on 2-6-2014 11:20 PM
Skrg ni kan masalahnya aku mcm tersepit tau..... satu pihak mintak aku tolong dia, satu lg msh dlm ...

Kenapa ko nak kena pilih plak saper ko kena sokong...dlm kes nie ko patut be neutral...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 11:27 PM | Show all posts
midori888 posted on 2-6-2014 11:22 PM
Kenapa ko nak kena pilih plak saper ko kena sokong...dlm kes nie ko patut be neutral...

Aku kena neutral eh..... tp kalu kwn aku tu di aniaya dek laki dia?....

Ok misal kwn aku ajak aku teman dia ke court syariah ms trial, tu aku neutral atau aku support dia?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2014 11:34 PM | Show all posts
amiraira posted on 2-6-2014 08:48 PM
Jgn belah mana2 as uols pn x tahu sapa yg benar or salah.
Play safe as u more attach to ur fren
A ...

Aku anggap sendu la laki dia ni......  may be jugak dia fikir dgn ctc aku akan ada lg byk koleksi citer psl skandal bini dia..... rupanya nan hado.........  aku mana la amik tau hal kawan aku lepas abis waktu jumpa aku.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
bidacool posted on 2-6-2014 11:34 PM
Aku anggap sendu la laki dia ni......  may be jugak dia fikir dgn ctc aku akan ada lg byk koleksi  ...

So uols dh wat keputusan ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 01:33 PM GMT+8 , Processed in 0.125674 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list