CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13623|Reply: 122

citer lalu dlm family yg terkesan hingga kini....

[Copy link]
Post time 17-3-2014 12:44 PM | Show all posts |Read mode
Korang ada citer lama yg masih terasa sampai skrg? Aku start diri aku sendiri la.......

Kira2 15 tahun dulu arwah bapak aku suspek aku sedang hangat bercinta dgn cousin aku sendiri... sbbnya we all mmg dr zaman sekolah menengah sampai abis spm pergi balik sekolah sama2, mmg rapat .... tp bila masing2 abis sekolah bwk haluan masng2, timbul idea arwah bapak aku nk jodohkan aku dgn cousin aku tu so we all berdua blh la di hantar ke kolej yg sama, bersama2 jauh dr family takde siapa yg risau sbb dh nikah..... dan aku & cousin aku mesti la tak setuju... so aku paksa cousin aku cari jalan supaya dia cepat2 kawin dgn gf dia walaupun aku tau dorang baru kenal tak sampai setahun pun......

Maka berkahwin la mereka, sbb cousin aku yg kawin tergesa2 takde restu family, nampak la aku yg tak pernah bersalah dlm hal ni ………….. sethn lepas tu aku pun akhirnya kawin dgn bf aku for 11 years.... unfortunately my cousin kawin 2 years je, takde anak & divorce.... sampai skrg dia tak kawin2 lagi....

Jauh2 dlm hati, aku rasa bersalah sbb paksa dia cepat2 kawin dulu.......  Ada sambungannya tapi nnt la aku citer.....  


Ok, next......


Disclaimer , sapa2 gado dlm thread damai2 aku ni akan ku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2014 01:18 PM | Show all posts
dia dh tak de jodoh..cousin ko ada tuduh pape tak?rasanye llaki tak pe kut cerai berai..sbb once dh jmpa, leh kawen baru..even kenkadang lom cerai pun diorg leh kawin lg..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2014 01:31 PM | Show all posts
duniaku85 posted on 17-3-2014 01:18 PM
dia dh tak de jodoh..cousin ko ada tuduh pape tak?rasanye llaki tak pe kut cerai berai..sbb once dh  ...

Iye, dah takde jodoh.......

Ko takde citer2 yg blh share psl ko pernah buat yg berkaitan dgn keluarga ko kt sini?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2014 01:47 PM | Show all posts
bidacool posted on 17-3-2014 01:31 PM
Iye, dah takde jodoh.......

Ko takde citer2 yg blh share psl ko pernah buat yg berkaitan dgn ke ...

so far takde..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2014 03:45 PM | Show all posts
cite.. banyak cite genre yang macam mane.. hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2014 06:10 PM | Show all posts
mohon titi kawin balik ngan sepupu titi tersebut.....ok x ??
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2014 07:40 PM | Show all posts
Cerita tak habis, intro ok tetapi hujung tiada ekornya.

Cerita gue yang terkesan hingga kini, kantoi dengan mak balik marching di stadium dating dengan budak kadet di tasik Y.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2014 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan jodoh dia dgn kau..jodoh dgn gf dia singkat..jgn salah kn diri sendiri..baik lupa kn..nnti perasaan kesian tu bleh dtng mcm perasaan lg..kau pun dah kawen...tu crita lm..lupa kn la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-3-2014 09:01 PM | Show all posts
hydrocloric posted on 17-3-2014 03:45 PM
cite.. banyak cite genre yang macam mane.. hehehehe

Cer citer yg happy2 je, yg sedih2 nak citer pun boleh ......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2014 09:06 PM | Show all posts
kiyudi posted on 17-3-2014 06:10 PM
mohon titi kawin balik ngan sepupu titi tersebut.....ok x ??

Ko ni tak sabar2 la..... aku
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2014 11:08 PM | Show all posts
naper disclaimer ko tuhh mcm ayat tak siap jah???

siannya cousin ko dikambinghitamkan oleh ko.....yg ko plak terus blakon baik ler gituh?? ehh bley ka aku komen citer ko? or aku bley baca jah tak bley komen/kutuk/marah? hahahaha.....


btw, aku byk sangat citer lalu yg terkesan dlm hati.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2014 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kehidupan family aku mcm telenovela... huhu. Tapi mls nk citer.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2014 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Boring sgt agaknya nko ni smpai nk bukak thread citer sendu......



Peace!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2014 10:20 AM | Show all posts
dah tader jodoh..
ramai jer yg kawin tak sampai setahun pun dah cerai..
masalahnya sepupu tt tu ader ungkit ka??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2014 11:13 AM | Show all posts
BingkaUbi posted on 17-3-2014 11:08 PM
naper disclaimer ko tuhh mcm ayat tak siap jah???

siannya cousin ko dikambinghitamkan oleh ko... ...

Saja je aku biar mcm tu.... aku tertekan send lps tu malas ñk edit......

Kenapa pilak dikambinghitamkan? Dia yg buat dgn rela, ms tu we all sama2 msh muda (skrg pun muda lagik, bling2 lagik tua ), mmg tak brp nk fikir la masa depan.... janji masalah settle.... but mmg la sampai skrg aku rasa takde sapa tau kot hal ni.... kebanyakan fikir cousin aku protes psl cadangan tu so cepat2 dia nikah dgn gf dia tu.... lps tu makcik pakcik aku siap dtg rumah mintak mahap lgk.... bkn kt parents aku je tp kt aku sekali..... kalu la dorang tau apa citer sebaliknya skrg ni, malas aku nk fikirkannya...... rasa bersalah atas kepura2an selama ni..... huhuhuhu

Cer citer kisah ko....yg benar bukan rekaan ok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2014 11:20 AM | Show all posts
SayaSayangMama posted on 18-3-2014 12:24 AM
Kehidupan family aku mcm telenovela... huhu. Tapi mls nk citer.

Ko versus mak ko?

Kagum aku ko blh borak psl retis dgn mak ko... aku retis pun tak brp kenal.... mak aku tak pasti la aku dia kenal artis mana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-3-2014 11:26 AM | Show all posts
FlowerGirl posted on 18-3-2014 09:48 AM
Boring sgt agaknya nko ni smpai nk bukak thread citer sendu......

FD mmg sendu skrg ni.....sesendu mod2nya jugak.......

Citer aku takde sendu mana....teringat kisah lalu je...hahahahahaha ....tepu aku folow thread yg dah berbelas version tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2014 11:34 AM | Show all posts
tiputipujah posted on 18-3-2014 10:20 AM
dah tader jodoh..
ramai jer yg kawin tak sampai setahun pun dah cerai..
masalahnya sepupu tt tu ad ...

Ya betul....jodoh kan....... tp aku pun tak pernah tanya kenapa dia tak kawin2  lepas tu.... bagai menyesal or serik je kekdahnya.... biasa lelaki ni dh menduda lagi takde anak ni pantas je kawin lain..... dia pun keje OK jugak, rupa tu payah la nak aku describe ensem ke tak sbb like aku pernah bgtau dlm thread lama2 aku dulu, aaron ajis tu gak ensem tapi judika indon tu ensem. so tgk la mata yg tgk sendiri....

Ungkit2 takde la takat ni.... masih baik2 aje...


Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2014 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
bidacool posted on 18-3-2014 11:20 AM
Ko versus mak ko?

Kagum aku ko blh borak psl retis dgn mak ko... aku retis pun tak brp kenal.. ...

Itu contoh la mek. Tp mmg mak i knal je retis2. Mak i xmain fb so tv jela....


I love my mom.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 02:38 PM | Show all posts
bidacool posted on 18-3-2014 03:34 AM
Ya betul....jodoh kan....... tp aku pun tak pernah tanya kenapa dia tak kawin2  lepas tu.... bagai ...

kazen ko tu gay la...

satu geng dgn humaidy..



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 01:02 PM GMT+8 , Processed in 0.112216 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list