CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: RaihanRozhan

Misteri Jalan Beruas

  [Copy link]
Post time 15-6-2016 12:15 PM | Show all posts
Husna replied at 15-6-2016 12:03 PM
kul 11 lalu jln tu mau seram jugak..dengan hutan boleh kata sepanjang jln.. iols pernah grk dr ban ...

jgn kata kul 11 mlm, kul 6 pun seremmm.....apa2 pun aku tabik la adik aku tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 02:12 PM | Show all posts
Dulu masa keje kat Teluk Intan..memang itu la jalannya masa nak balik kg di Taiping.
Kalau jalan yg sibuk..ke jalan malam, nak selamat ikut jalan Segari...tapi pusing jauh la sikit.
Sekali ade staf tu ajar ikut jalan dekat.....ikut Bota, potong Gelung Pepuyu...ikut jalan Beruas....jalan yg sunyi, tenang dan macam ada aura jln tu lama...macam tertinggal dari arus kemodenan.
Pernah sekali tu balik ikut jalan Beruas, malam dengan hujan renyai-renyai, lampu kereta tersuluh ade org tua berteduh bawah pondok tunggu bas....masa tu tak berhenti..org tua tu pun nampak tak angkat tangan nak tumpang.
Bila esok balik semula ke Teluk Intan baru perasan, pondok bas dekat selekoh tajam, belakang tu bukit kecik kubur rupanya....sampai hari ni pelik...sape lak yg sanggup tunggu kt pondok bas tu mlm2..
Bila pindah kerja ke Sabak Bernam, kalau nak blk kg, memang ikut jalan lama Beruas tu la....tambah dgn org KL semua balik kg cuti Raya, highway jem, diorang lari ikut jalan Kuala Selangor, Pantai Remis, masuk highway Changkat Jering. Jadi jln alternative Bota Kiri- Gelung Pepuyu-Beruas..memang jadi pilihan sebab tak ramai yg tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 02:51 PM | Show all posts
pernah lalu jalan beruas ni masa time raya dulu
jalan highway jam teruk..so lalu jalan lama ikut sabak bernam tu
bayangkan kena lalu jalan yang kiri kanan ada kelapa sawit..jam 2 pagi..
jalan bengkang bengkok..mata dah terkebil2 tengok jalan...
sekali melayang satu benda putih melintas..huhu
pecut jugak la kereta walaupun jln mcm ular kena palu..

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 12:55 PM | Show all posts
Pengalaman tu..payah nak nampak..he3
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 02:04 PM | Show all posts
rindu lama xlalu jln bota-gelung pepuyu-beruas- padang gajah-terung-changkat jering.. rsenye dh setahun la xlalu jalan tu..mengimbau kenangan 2 thn berulang jln tu stp ptg khamis sebab iols blik kg setiap mggu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 03:36 PM | Show all posts
huhu ngeri lak nak lalu situ
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2016 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 15-6-2016 02:51 PM
pernah lalu jalan beruas ni masa time raya dulu
jalan highway jam teruk..so lalu jalan lama ikut sa ...

Pnh gak alami..tp bkn jlm tuh..mcm kaen terbang mlayang2 di tiup angin..ms nmpk tk pk ape2..tp ble pk blk adoii bnde ape itu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2017 08:39 PM | Show all posts
pernah sekali accident situ. dekat selekoh. hujan renyai2.
malam2...mak teh dari kepala batas, seb perai nak balik kg kat beruas.
mak teh memang asal beruas.

kereta abg ipar masuk parit, cemin depan kereta pecah. kakak meols pangku anak dia yg umur setahun, terpelanting anak buah mak teh tu...risau kot jadi apa2. tapi alhamdulillah selamat.
yang paling teruk mak teh, kaki terseliuh...jalan jonkang jongket seminggu lebih

tapi jalan tu malam2 memang angker pun......mak teh biasa elak lalu situ lepas mahgrib.
siang2 pun rasa lain macam situ......rumah pulak seketul2. berani betul diorg yg duduk sepanjang jalan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2017 08:45 PM | Show all posts
pastu ada satu kawasan kubur lama kan..betul2 sebelah jalan.
apa nama tempat tu ye? mak teh dah lupa.
kawasan situ kalau lalu memang berderau darah


rindunya nak balik beruas, dah lama tak balik.

teringat kenangan kecik2 dulu dgn arwah mak, selalu naik bas blue omnibus(tak tau ada lagi ke tidak) dari pekan beruas nak ke taiping...memang mak meols sediakan plastik siap2 takut mak teh  termuntah
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2017 07:45 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 06:40 AM | Show all posts
jalan lepas jambatan Sabak Bernam nak masuk Perak/Hutan Melintang tu dah tak penah elok jalannya
berlubang sana sini,gelap kiri kanan

tahu tahu je ada penanggal lalu sebelah
ps-sekrg ni ok sikit.ada la lampu separuh2
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sranua replied at 23-1-2014 12:36 AM
Raihan...kalau ayah di Pejabat Daerah antara tahun 2003-2006....kenal le tu..aku dulu Pejabat Tanah, ...

Bgus tu...Itu jew ubat pnyamun2 x guna tu semua
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2020 05:42 PM | Show all posts
putehkundor replied at 7-1-2017 08:45 PM
pastu ada satu kawasan kubur lama kan..betul2 sebelah jalan.
apa nama tempat tu ye? mak teh dah lup ...

blue omnibus ade je lg
bas nmpk baru


Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2020 05:44 PM | Show all posts
theflash replied at 10-1-2017 06:40 AM
jalan lepas jambatan Sabak Bernam nak masuk Perak/Hutan Melintang tu dah tak penah elok jalannya
be ...

teluk intan - hutan melintang blh naik highway baru wce

pastu dr lekir ke beruas pun dh blh guna wce

so far tol msh free sbb msh lg peringkat ujian



Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 01:21 PM | Show all posts
selekoh tajam dekat beruas yang ada kubur tu CORNER SARIMAH kan org panggil. Pakcik cerita dia bawa lori pernah terjumpa perempuan muka sebijik macam pelakon sarimah berdiri tengah2 jalan kat selekoh tu. Ketepi jugaklah lori dia. Nasib baik tak jadi apa2.Geng2 lori ramai yang jumpa sarimah tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 05:01 PM | Show all posts
sy pernah sekali lalu jalan beruas nih.  dari perlis nak ke institut perakaunan negara, selangor.  hurm jalan dia masya Allah... mujurlah sekali tu je lalu, jalan tu byk lori lalu lalang.  kena ikut belakang lori, nak potong takut qalu innalillah.. sy lalu waktu siang. hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 12:03 AM | Show all posts
zaza_babypink replied at 7-7-2020 05:01 PM
sy pernah sekali lalu jalan beruas nih.  dari perlis nak ke institut perakaunan negara, selangor.  h ...

IPN Sabak bernam ni pn ade kemisterian nye jgk..dh la jauh ke dalam tp laut huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 10:24 AM | Show all posts
havovasta replied at 9-7-2020 12:03 AM
IPN Sabak bernam ni pn ade kemisterian nye jgk..dh la jauh ke dalam tp laut huhuhu

ye sy dengar cerita ada kemisterian jugak tapi sepanjang sy dok bermalam kat ctu takde pulak gangguan benda pelik2 nih.  Lagi pulak, setiap kali menjelang senja akan berkumandang bacaan ayat2 suci al-Quran.  So far, dah byk kali dah stay kat ctu mmg puas hati dgn servis & bilik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2022 10:50 AM | Show all posts
dulu masa aku keje kt utara aku mmg selalu ikut jalan beruas ni nak balik ke kg aku kt perak tu. hiway wce pun takde lg masa tu jadi dari beruas masuk bota pastu lalu plak trans perak.  sebab jalan mcm tu pastu aku plak drive sorg2 so mmg aku akan balik waktu siang je.  takdelah sgt citer seram, tp kalau lalu jalan ni dulu-dulu aku suka pasang google maps takut sesat kan.  google maps kan kalau jalan tu lengang jadi hijau, kalau bz sikit jadi kuning, pastu kalau jalan mmg jammed jadi merah. ni aku perasan la bila aku lalu sorang-sorang kat jalan bengkang-bengkok ke, atau tepi kelapa sawit ke, aku heran gak kenapa google maps tu jadi route jadi kuning, padahal mana ada org pun.

apepun aku lagi rela lalu jalan ni dari lalu hiway tu. hiway tu especially kt terowong menora tu lg lah banyak fatal accident kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2022 01:07 PM | Show all posts
raya ke 4 hari tu. Jam 11 malam. dari beruas masuk highway baru tu tiba2 rasa langgar sesuatu.kuat bunyinya. suami keluarlah jugak.takda apa...dah masuk kereta, start enjin tiba2 kain putih dari bawah kereta dok terbang. senyap jelah. tak terkata apa. dah sampai rumah ana2x buah dok tanya nampak tak apa mereka nampak. rupanya mereka dok belakang nampak benda putih terbang pergi depan kereta. tu yang macam accident tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 03:47 AM GMT+8 , Processed in 0.074204 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list