CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: RaihanRozhan

Misteri Jalan Beruas

  [Copy link]
Post time 22-1-2014 05:44 PM | Show all posts
Kg Sg. Air Tawar dalam Bagan Nakhoda Omar ke....dulu kenal Penghulu sana..sekarang agaknya dh bertukar orang...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2014 06:35 PM | Show all posts
sranua posted on 22-1-2014 05:44 PM
Kg Sg. Air Tawar dalam Bagan Nakhoda Omar ke....dulu kenal Penghulu sana..sekarang agaknya dh bertuk ...

aah.Kg Sg Air Tawar..Ayah saya ramai orang kenal.Orang Pejabat Daerah
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 09:00 PM | Show all posts
RaihanRozhan posted on 22-1-2014 05:07 PM
Untuk pengathuan semua umur aku baru menganjak 23 tahun.cukup mentah untuk bercerita kisah2 misteri  ...

dulu masa acik sekolah buku siri bercakap dgn jin ni memang x pernah miss....sayangnya buku tu x dijaga dan disimpan....apa pun memang perak ni banyak misterinya...macam kawasan bota gak....sejak emak ngan apak meninggal ,acik x pernah balik...3tahun lepas ja singgah kubur mereka sebelum raya dan 1tahun kemudian kebetulan nak gi ke lumut ...cuma tengok rumah mak dari jalan ja
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 09:12 PM | Show all posts
sranua posted on 22-1-2014 12:48 PM
Bagus T.S ni.
Tahun 2003, masa aku start keje Sg Ranggam, Teluk Intan, nak balik Taiping..memang ak ...

tiada apa punya jalan batang berjuntai-soeharto-gedangsa-behrang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 11:55 PM | Show all posts
RaihanRozhan posted on 22-1-2014 05:07 PM
Untuk pengathuan semua umur aku baru menganjak 23 tahun.cukup mentah untuk bercerita kisah2 misteri  ...

tamar jalis dgn tok awang ngah tu org yg sma ke?

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 12:36 AM | Show all posts
Raihan...kalau ayah di Pejabat Daerah antara tahun 2003-2006....kenal le tu..aku dulu Pejabat Tanah, ADO.

Ushioz..aku pernah ikut jalan Btg Berjuntai tu..tak jumpa apa pun. Tapi member seopis...dia pernah ikut jalan tu dlm kul 4 pg mcm tu la...dia cerita ms dh lepas Felda Suharto dh rase lain macam...dr cermin belakang nmpak ade lembaga..tp dia tak panik la...wife dia tido. Dia berenti tepi jalan...ckp mintak keluar...lgpun hari dh nak siang...dia tgk balik cermin..dh takde lembaga tu.
Yg kes lain...penyamun la tahan org nak memburu..keluar senapang tembak peluru penabur..ayoyo..ayoyo lari..ha..ha.
Kdg2 yg lebih takut kalau manusia nk buat jahat..itu je yg riso..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2014 07:10 AM | Show all posts
sranua posted on 23-1-2014 12:36 AM
Raihan...kalau ayah di Pejabat Daerah antara tahun 2003-2006....kenal le tu..aku dulu Pejabat Tanah, ...

2003-2006 kalau x silap zaman Mohd Akhir(Pejabat Geran).Btul x.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 01:02 PM | Show all posts
Haa..betul tu...yg tu Bahagian Geran..kalau Tanah CADO Pn. Zabedah...ADO Kanan En. Yazid...Masa last kat sana...Pn. Zabedah dah tukar SUK..En. Yazid pun dah keluar....Last aku kat sana 2006. Duduk Sabak Bernam memang best..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 03:56 PM | Show all posts
saya org beruas
kampung mak dekat pekan beruas
dulu dok tepeng masa kecik2..last 10 years pindah dok beruas

ermm..masa kecik2 dulu kalu balik beruas..balik rayalah
mesti opah pesan..jaga2 kt beruas ni byk mende2 mistik
balik beruas mesti rasa seram jer..
tapi tuh masa kecik2 dulu la
letrik pun xde lagi
skrg ni bile balik kampung sb parents dok kt beruas xde la rasa seram sangat dah macam dulu2... Last edited by syafarah_2k on 23-1-2014 04:00 PM

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2014 04:12 PM | Show all posts
sranua posted on 22-1-2014 12:48 PM
Bagus T.S ni.
Tahun 2003, masa aku start keje Sg Ranggam, Teluk Intan, nak balik Taiping..memang ak ...

felda soeharto tu kg aku wei aku duk kt bagan datoh jadi kalau nak balik kg aku selalu ikut jalan sabak bernam nih. kene lalu satu jalan yg sepjg2 tu takde rumah org tp kebun kelapa sawit tu kan? belok kanan masuk felda soeharto, kalau terus boleh smpi tg malim. aku pun dah bertahun tak balik ingat2 lupe dah

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2014 09:32 AM | Show all posts
Yup btol...kalau bawak keter sorang2 mmg ade rasa serun jugak....tp ye lah..takkan nak takut hantu sampai tak boleh buat kerja. Yg terbaik serah pada Allah....benda halus ni pun tahu jugak memilih org nak tunjuk rupa..bukan semua org. dapat tengok.
Ada lg satu jalan yg agak tersorok....kalu dr Sg. Besar tu masuk jalan Sg. Hj. Dorani ke..ada satu jalan lurus je sampai Tanjung Karang,..boleh elak Jalan Federal.
Last edited by sranua on 26-1-2014 09:34 AM

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2014 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
aku org perak pun tatau cite psl beruas..penah g tp bkn org area sini..cerita la lg..mcm bes je..seram betoi..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2014 10:18 PM | Show all posts
JellyJoy posted on 22-1-2014 12:25 AM
Best pulak citer tt nih..arwah atuk aku org teluk sarih,ada kena mengena tak ngn laluan angker ni?.. ...

adaaaaa....tlk sareh terkenal dgn misteri ramainya mat pet kat sana, bole??????????
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
noradaniez posted on 26-1-2014 10:18 PM
adaaaaa....tlk sareh terkenal dgn misteri ramainya mat pet kat sana, bole??????????

Ehehe..misteri gak tu..mana tt cerita la lagi
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2014 03:47 PM | Show all posts
citer lagi...
iolss paham jah jln penceritaan TT..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 01:12 AM | Show all posts
pernah lalu ini jalan waktu siang je
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 08:27 AM | Show all posts
tengkiu mod san! ailebiu...

Comments

:D  Post time 1-2-2014 04:15 PM
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 10:13 AM | Show all posts
RaihanRozhan posted on 22-1-2014 05:07 PM
Untuk pengathuan semua umur aku baru menganjak 23 tahun.cukup mentah untuk bercerita kisah2 misteri  ...

Hutan Mlintang-Bota-Beruas-Terung-Taiping-Plus-Penang
rumah haku memang tengah2 laluan ni, jalan bota kiri ke tg belanja iaitu simpang ke beruas, jalan bota ke lumut, tg belanja ke beruas or bota ke hutan melintang tu biasa lalu, siang and kadang2 malam. setakat ini alhamdullilah ok. cuma jln ke beruas or jln ke kg gajah tu memang nampak scary bg org yang tak biasa. maklumlah kiri kanan hutan dan kepadatan penduduk kureng skit.


Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 04:38 AM | Show all posts
penah lalu..tapi time siang je la..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2014 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupanya ramai org Perak dlm forum cari nih....  hidup PERAK
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 05:53 AM GMT+8 , Processed in 0.081422 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list