CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2063|Reply: 3

sijil2 akademik dihanyut banjir

[Copy link]
Post time 12-12-2013 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya nak bertanya pada sesiapa yang arif disini. Sijil2 akademik suami saya dah hilang masa kejadian banjir di kuantan beberapa hari lepas..
Suami saya pulang masa kejadian tu ingat nak selamstkan dokumen2 dia tapi dah tak sempat pasal rumah my MIL dah naik air paras pinggang...
Dipendekkan cerita lepas banjir suami, MIL dan sedara2 yg lain iaitu mangsa banjir pulang kerumah memasing untuk berkemas, malangnya dokumen2 dah hilang..yela keadaan dlm rmh pun tunggang langgang..

Dalam pada mssa yang sama suami dapat panggilan interview tapi terpaksa postponed, minggu depan la interview nye tu...
Masalah utama, sijil ori dah xda...
kalau setakat pmr dan spm bole pg putrajaya..tp yg lelain tu tak tahu mcm mana nak dapat salinannye
FYI, majikan dah.diberitahu pasal sijil hilang tu tp drg surh pegi buat pengesahan kata sijil hilang sbb banjir.
Dimana dan bagaimana nak buat dieorg pun x pasti...
Sebab tu saya tanya kat sini..
Saya mohon bantuan pada yang tau macam mna nak buat sebab interview nxt week..

Sekian terima kasih


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2013 05:18 PM | Show all posts
check la unisti mana..tkkan tk de rekod kat unisti tu??? itu la pentingnya jadi ahli alumni unisti
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2013 08:15 AM | Show all posts
Untuk tanskrip diploma n degree leh hubungi univsiti tersebut tuk daptkan transkrip.. dorg leh reprint rasenye.. tuk sijil2 kemahiran tuk cuba hubungi HR tempat kijer sekarang.. sbb mase pohon kijer kat tempat sekrg mesti ader submit semua sijil2 tu kan.. then amek photostat le.. then buat pengesahan kat penghulu or gomen officer..

tuk sijil pmr ke spm ke stpm ke try call kemnterian pelajaran or ppd terdekat or sekolah lama dlu tnye camner nak atasi masalh ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2013 10:36 PM | Show all posts
pegi jer interview. cert semua tu lambat sikit la nak dpt, especially kalau grad oversea.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 09:43 AM GMT+8 , Processed in 0.073384 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list