CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Adiya

[BEST] Lima jam yang tiada kesudahan

  [Copy link]
 Author| Post time 29-10-2013 10:33 PM | Show all posts
aerolz posted on 29-10-2013 09:45 PM
Nak citer lagi pacit adiya..

cerita lain ek??? nanti aku pikir2kan..ade ke yang nak baca?? awal2 porem ni pun dah ada yang camdek aku..tak paham le ape le..kang aku dok syok sendiri je..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2013 10:35 PM | Show all posts
ThousandSwords posted on 29-10-2013 09:55 PM
aku ingt diorg ni dh x nmpk ayat2 ko adiya . mukin kne cuci sket kot mata ko ni @Leenaz.. kee.. ka ...

ngete ek???bila kome nak trun ampang jumpa aku blanja makan???
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 10:42 PM | Show all posts
Adiya posted on 29-10-2013 10:35 PM
ngete ek???bila kome nak trun ampang jumpa aku blanja makan???

Emang ada hjt tu Adiya.. teman pn tgk mikio bila la sesuwi nk jumpe kome yg x pnah ada kt Ampang weekend.. heehe.. wei.. on whats app la.. mudh nk nyembg ..porum ni aku ada timing joo**
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 10:44 PM | Show all posts
Adiya posted on 29-10-2013 10:33 PM
cerita lain ek??? nanti aku pikir2kan..ade ke yang nak baca?? awal2 porem ni pun dah ada yang camd ...

Takpe takpe.. Saya pembaca setia.. Tak banyak bunyikk.. Yang berbunyik tu, sekehh je kepala dorang.. Macam @leenaz tu sengal sikit.. Sekeh je perabisss.. Hahahahah..

Cepat sambung sambung sambung lagiiii..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 10:45 PM | Show all posts
Adiya posted on 29-10-2013 10:35 PM
ngete ek???bila kome nak trun ampang jumpa aku blanja makan???

Nak ngeteh2 ni, saya budak kecik boleh join sekali tak??? ekekekeee.. nak jugak ngeteh dengan pacit pacit sekalian.. Jadi tukang pasang telinga pon takpeee..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 11:04 PM | Show all posts
Ecececee..  aku pn mcm @Leenaz.. Masang telinga nk dgr pglmn Adiya. Taip2 ni dia byk pause..kalo smbg ..pyh dia nk pause..paling kurg time dia pause tu kita tekup la hidung jgn dok dpt pykt dr rokok kome tuh ye tak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 11:20 PM | Show all posts
ThousandSwords posted on 29-10-2013 11:04 PM
Ecececee..  aku pn mcm @Leenaz.. Masang telinga nk dgr pglmn Adiya. Taip2 ni dia byk pause..kalo smb ...

akak seribupedang dah penah la ngeteh ngan pacit sekalian alam tu eh?? bercerita bagai la kann.. alaaaa nak join sekaki dua kaki tiga kaki jugakkss..

asap rokok ehh?? pakai mask la kaka oiii..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 12:11 AM | Show all posts
aerolz posted on 29-10-2013 11:20 PM
akak seribupedang dah penah la ngeteh ngan pacit sekalian alam tu eh?? bercerita bagai la kann.. a ...

mna ada..kami rajin bercekak dlm tepon ja.. skali jumpa.alaaa... comey laaa si ya tu.. kuci kuci..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 12:19 AM | Show all posts
ThousandSwords posted on 30-10-2013 12:11 AM
mna ada..kami rajin bercekak dlm tepon ja.. skali jumpa.alaaa... comey laaa si ya tu.. kuci kuci.. ...

Haaaa?? pacit adiya comeyyy?? Macam doraemon ke shinchan??? ekekekekee.. jap nak imejin..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 12:30 AM | Show all posts
aerolz posted on 30-10-2013 12:19 AM
Haaaa?? pacit adiya comeyyy?? Macam doraemon ke shinchan??? ekekekekee.. jap nak imejin..

yg comel kucingnye.. dia nye hantu pn takot.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 08:26 AM | Show all posts
aku teringin sgt nak tgk proses perawatan cara mcm ni secara live....tapi aku x dpt peluang lagi....yg aku penah tgk gune kemenyan segala tok nenek jin kena seru.....berkepol2 asap....langsung kena rasuk....merepek je die...antara nenek kebayan or cik ponti...sian sepupu aku tu....tapi yg paling penting..cerita2 yg die sebut mase kena rasuk tu tak bole percaya....silap haribulan bole bergaduh laki bini, anak beranak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 08:48 AM | Show all posts
Adiya posted on 29-10-2013 06:47 PM
Kadang2 tu terus je sembuh bel..memang nampak on da spot..tp kadang tu lambat le sikit mkn 2 3 min ...

macam dalam kes ni kiranya ila tu dah di bersihkan dr benda2 yg ada kat dia?
cemana plak dgn yg kawal dia dr jauh tu?
yg tu x blh rawat eh?
payah juga guna remote control ni eh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2013 08:57 AM | Show all posts
siape_aku posted on 30-10-2013 08:26 AM
aku teringin sgt nak tgk proses perawatan cara mcm ni secara live....tapi aku x dpt peluang lagi.... ...

eh bukan ke ko ade berubat ngan ustaz ape ntah namanya tu..siap muntah2 bagai..takkan ustaz tu pakai kemenyan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 08:59 AM | Show all posts
Adiya posted on 30-10-2013 08:57 AM
eh bukan ke ko ade berubat ngan ustaz ape ntah namanya tu..siap muntah2 bagai..takkan ustaz tu pak ...

hehehe....layan gak rumah sy ea? yang beruba dgn ustaz tu gune ruqyah...yg gune kemenyan ni....atok sedara sy...iaitu adik arwah nenek sy...dan sekaran mereka dah mule dilanda masalah...nantikan updates kat rumah lame sy...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2013 09:04 AM | Show all posts
beldandy posted on 30-10-2013 08:48 AM
macam dalam kes ni kiranya ila tu dah di bersihkan dr benda2 yg ada kat dia?
cemana plak dgn yg k ...

kalau ikutkan memang dah tak ada apa2 pada badan ila..cuma barang dia pada 5org ni yang boleh guna untuk kawal dia...boleh je nak settlekan 5 org tu bel.. tapi waktu tu teman udah letih beno, masa ngan Pak Adu pun dia tak tujukan pada penyihir, tu sebab dorg masih boleh main2..memang cara Pak adu dia takkan usik penyihir..katanya nti kita pun sama jadi mcm deme..dia didik teman dengan hanya membuang apa yang ada..jgn dibalas balik...

tp 1 hari tu, bini dia sendiri yang kene..haaaaaa masa ni, tau pulak die suruh teman balon org tu.. marah beno le tu kekdahnye..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2013 09:07 AM | Show all posts
siape_aku posted on 30-10-2013 08:59 AM
hehehe....layan gak rumah sy ea? yang beruba dgn ustaz tu gune ruqyah...yg gune kemenyan ni....ato ...

ikut jugak...tp ko ntah ke mane2 aje...lambat beno aku nunggunye.. nti aku melawat rumah ko tu ek..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 09:15 AM | Show all posts
Adiya posted on 30-10-2013 09:04 AM
kalau ikutkan memang dah tak ada apa2 pada badan ila..cuma barang dia pada 5org ni yang boleh guna ...

oehhhhh kalo gitu ila ni bila2 masa boleh di ganggu lagi kan?
kalo betul2 nak hilangkan gangguan pd ila ni maka terpaksa usik penyihir ni ke apa?
bukan ke itu yg lebih baik eh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2013 09:49 AM | Show all posts
beldandy posted on 30-10-2013 09:15 AM
oehhhhh kalo gitu ila ni bila2 masa boleh di ganggu lagi kan?
kalo betul2 nak hilangkan gangguan  ...

yup..selalunya kita perlu usik jugak penyihir tu bel..bukan usik apa pun, just cabut pakaian(ilmu) dia saja.. itu pun bukan untuk selama-lamanya..just pakaian yang digunakan untuk menyihir pesakit kita sahaja..biasanya dorang tak akan balas balik sebab dorg hanya menerima upah untuk menyihir..lain le kalau dia nak menguji, mungkin kita pun akan disihir jugak..itu sebab teman jarang ngubat, sebab fikirkan anak2..kesian dorg terima tempias..

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 09:54 AM | Show all posts
Adiya posted on 30-10-2013 09:49 AM
yup..selalunya kita perlu usik jugak penyihir tu bel..bukan usik apa pun, just cabut pakaian(ilmu) ...

owhhh macam tu...baru bel faham
entah kenapa selama ni bel tak tergerak suh arwah kawan jumpa Adiya...
dia di syakki kena santau...mmg teruk adiya...hari2 pegi tepuk kuarkan pun masih byk lagi...hari2 duk hantar katanya
pastu pi spital suspek tb sbb paru2 dah teruk..
last2 meninggal dah seminggu lepas raya lepas. arwah kena adala dlm sela masa 9 bulan gitu...kisah dia mmg agak sadis n byk pengajaran. cuma kami2 tak berani nk tuduh sesapa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2013 10:03 AM | Show all posts
beldandy posted on 30-10-2013 09:54 AM
owhhh macam tu...baru bel faham
entah kenapa selama ni bel tak tergerak suh arwah kawan jumpa  ...

innalillah....

tak pe bel..jangan sedih2..siksa dia di dunia belom tentu di sana dia menderita, dan senang kita disini belom tentu di sana kita berbahagia..
sihir santau ni ada orang2 yang pakar dalam merawatnya..teman tak begitu tahu sangat tentang sihir jenis ini..hanya boleh mencuba2 sahaja..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 02:08 PM GMT+8 , Processed in 0.262058 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list