CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3919|Reply: 13

Saya teringin nak ..... ada di Sabah

[Copy link]
Post time 3-10-2013 08:21 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

benang ni kita bgtau apa yg kita mau ada di sabah. mcm aku berharap sangat supaya ada taman tema di sabah, taman air ka atau apa2 jenis taman yang best2 tu la.. jd, nda la mengharap funfair yg aku rasa inda berapa best suda...

kalau kamu? apa yang kamu teringin untuk ada di Sabah? ba kongsi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2013 01:01 PM | Show all posts
aku harap  ada  tokey2 yg buat R&R  sekurang2nya satu antara  kk  dan  tawau (jalan melalui ranau).  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2013 08:35 PM | Show all posts
Kalau sia, pula banyak juga neh, tapi yang paling penting sia mau sangat kalau ada,

1) Kedai atau Supermarket/Company yang lengkap menyediakan/supply barang-barang yang digunakan membuat kajian tentang tumbuhan [Plants Chemical Research Tool]

2) Diperbanyakkan kedai yang menjual barang Gardening Supplies yang LENGKAP

3) Pusat kajian Angkasa Lepas

4) Diwujudkan tempat macam di Bukit Cahaya Selangor yang ada 4 musim tu, supaya sepa2 orang Sabah yang mimang nda dapat pigi melancong luar negara bulih merasa macam mana keadaan kalau musim sejuk, dan sebagainya.

Pernah kah kamu perasan asal kita mau beli part kereta ka handphone ka apa-apa lah, besanya perkataan "mau order dulu" selalu keluar dari mulut tokey atau peniaga kedai kan? ah, ni satu lah juga yang kalau bulih  teda istilah "mau order dulu" sudah, terang-terang kita tau dorang akan call pi semenanjung kan? jadi apa yang sia mau, apa yang useful yang ada di semenanjung tu di -ada- kan di Sabah juga,

p.s sory ah mod kalau macam sembarang ja sia cakap, tapi ini lah sia harap butul ada, demi kemajuan rakyat negeri Sabah juga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2013 09:24 PM | Show all posts
taman tema ni mcm genting tu kn maksudnya tt?
taman air yg musical tu boleh kira taman tema ka juga?

kalau boleh ada mcm icity ka..ehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2013 03:49 PM | Show all posts
aku pula berharap sangat2 supaya Jambatan dibina dari Tanah Semenanjung ke Sabah...
tak kirala jambatan tu start dimana...ending dimana asalkan ada jambatan (jalan darat)..
aku cadangkan Johor dengan Sarawak...(kalau ikut peta ni lah paling dekat)...so dari Sarawak ke Sabah memang dah ada jalanraya dah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 02:43 PM | Show all posts
saya harap ada 1 penempatan khas untuk ni PTI lepas tu kasi pagar supaya kita senang mau pantau....nda la diorang berkeliaran bikin susah.....jadi bila mau guna diorang, baru kasi keluar....habis kerja, kasi masuk balik....nnti jangkitan wabak penyakit (mcm yg di 1B) pun dapat dikawal....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2013 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Mau ada lrt ka monorel ka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2014 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasi upgred sistem pengangkutan darat di sabah ni... Kalau yg pernah jalan d sbh dan semenanjung...bole beza bah jalan2nya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2014 12:10 AM | Show all posts
Aku nak LRT di Sabah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 09:43 AM | Show all posts
Bg aku banyakkan kilang2 proses makan seperti d semenanjung
baru lah harga makanan x naik sebarangan..
nie bila tanya peniaga apa yg dia cakap
barang nie dr semenanjung
so mahal lah sikit..

tue baru 1
nie yg ke 2
hapuskan teksi,bus sekolah n bus LANUN nie...
terlalu banyak pemandu LANUN nie...
masalah bila berlaku accident n ada penumpang yg maut..
pihak insuran x akan bayar se sen pun bg penumpang yg menggunakan
teksi,bus sekolah n bus LANUN nie...Kesian kan (kes belaku d KB thn lepas)
Dah lah bawa mcm SIAL n bila dia yg langgar kereta dia tunjuk
lagak x bersalah..siap panggil gang lagi tue..
So harap pihak JPJ n DBKK buat lah kempen utk hapuskan
LANUN2 nie d jalan raya..mengotorkan pemandangan jln raya sekitar KK am nyer
n umumnyer seluruh SABAH nie

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 05:48 PM | Show all posts
aku harap adalah jambatan yg bleh hubungkan sabah ngan labuan. alaa takla jauh sangat kan? jauh lagi p.p ke kedah pnye jambatan. And the most thing that I wanted is the amusement park. Tak perlu lah nak terbang ke mana2 smata-mata nak pegi amusement park. Kan? Hohohohhoho!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 09:05 AM | Show all posts
emm kenapa x banyak syarikat petrolium buka stesen minyak d Sabah nie..
contoh nyer Caltex ker..
selalu tgk iklan dlm tv tp stesen minyak nyer x pernak ader pun d KK or Sabah nie
yg ada Petronas,Shell dan Exxon (Esso) saja..

banyak kekawan aku kata minyak Caltex lebih baik n jimat minyak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2014 12:33 PM | Show all posts
zalll posted on 7-3-2014 09:05 AM
emm kenapa x banyak syarikat petrolium buka stesen minyak d Sabah nie..
contoh nyer Caltex ker..
s ...

masalah kuota tu. sebab kalau terlampau banyak stesen, nanti susah mo dikawal
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 11:50 AM | Show all posts
sabah, sebuah tempat yg byk lagi potensi !
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 11:28 PM GMT+8 , Processed in 0.118389 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list