CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: HangPC2

Industri Pertahanan Malaysia (Perkembangan dan Update) - PART 2

  [Copy link]
Post time 10-11-2013 10:57 AM | Show all posts
viewx posted on 10-11-2013 10:45 AM
Hampir semua plan yang ada di ATM semuanya kelihatan tak direncanakan dan kacau
1. Lisensi Meko,  ...

Desipite the fund is very limited and misplaced ... our wish list is still very ambitious ....no wonder-lah .... but, iti is still better than Indonesia because  we bought it with our money .. not through 'sadaqah' from other countries ....

Last edited by rnoor on 10-11-2013 11:01 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2013 02:22 PM | Show all posts
rnoor posted on 10-11-2013 10:57 AM
Desipite the fund is very limited and misplaced ... our wish list is still very ambitious ....no w ...

satu lagi forumer msia yang fasis melayu
coba pak cik tanya sama forumer senior msia disini, bagaimana msia saat ini
tak usah malu lah kalau msia memang bujet ATM memang sedikit
msia lebih baik dari indonesia
msia beli pakai wang tak tau kah msia bayar SU dengan sawit
msia juga bayar pakai kredit tak da lah yang cash, beda arab saudi, qatar yang banyak uang
sedikit pak cik tahu dalam militer tak de namanya sedeqah
contoh f-16 yang diberi amerika itu tentu lah ada maunya terutama bisnis yang ada di indonesia harus aman
biaya upgrade harus ditanggung indonesia sebanyak 740 million, thailand juag terima f-16 dari US, Mesir juga dapat bantuan dari US dll
kami juga beli dengan uang kami : CN-235, CN-295, Grob, T-50, Apache, Fennec, Ceasar, Astros, Leopard2, KPR Frigate, KCR40-60, NR Light Frigate, Submarine from Korea pak cik kira tu sedeqah
kalau msia punya wang beli lah jua sama seperti indonesia


saya cuma kritik kebijakan gov msia tentang ATM, apa saya salah??
sangat lah terlihat banyak kebijakan yang salah masih je pak cik angguk2 cam sapi bodoh
tak tahu benar atau salah, yang penting gov bicara yang penting UMNO bicara semuanya benar



Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2013 04:26 PM | Show all posts
Maafkan la dia...dia noobie
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2013 04:26 PM | Show all posts
No Help For The Needy

By Marhalim Abbas

SHAH ALAM: If you think the Defence Ministry and the police were hard done by the 2014 budget – both got higher operating expenditure (OE) at the expense of a lower procurement funds (DE) – the third pillar of the national security – Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APPM) or the Malaysian coast guard got even a raw deal.

From the 2012 Auditor General report we already knew that the APMM lacked funds to operate effectively – its facilities and assets are obsolete and in need of urgent replacement – and all the rhetoric on the Lahad Datu intrusion all points to a higher allocation for the agency.

For 2014, however, APMM’s OE is slashed to RM367.2 million from RM372.5 in 2013. Its just around RM5 million one might say but as its commitments remained the same one has to wonder where the cuts is going to come from.

Read more at the link below:
http://www.malaysiandefence.com/?p=3762
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2013 04:30 PM | Show all posts
ASW Helo Buy Delayed to RMK11

By Marhalim Abbas

LUMUT: Budget woes have pushed back the planned acquisition of anti-submarine helicopters to the next five year Malaysian Plan.

Royal Malaysian Navy chief Tan Sri Abdul Aziz Jaafar said the planned acquisition was on the list for the 10th Malaysian Plan (2011 to 2015) but due to lack of funds, the project had been delayed.

“We have been told to include the procurement plan in the next Malaysian plan (RMK11),” he told reporters after officiating the navy’s Air Wing Silver Jubilee here today at its base at the RMN’s main base here.

At the ceremony, Abdul Aziz also received an honourary wing from the air wing which started with 12 Wasp HAS Mk 1 back in 1988. The air wing now operates 6 AW Super Lynx 300 and 6 Eurocopter Fennecs.

Read more at the link below:
http://www.malaysiandefence.com/?p=3767

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2013 04:48 PM | Show all posts

Artist's Rendition OF An Upgraded Gagah Samudera Class Vessel
Credit to Dewafrost @ Mymil


From dmilt.com
-         April 24, 5:25 PM
DMI- Defence Market Intelligence

The Royal Malaysian Navy is seeking to upgrade its Kedah-class offshore patrol vessels with a new radar system and additional weapon systems.

Planned content would involve replacement to the current EADS TRS-3D radar, followed by the installation of a surface-to-surface missile system. The Kedah class currently only carries a 76 mm main gun and a 30 mm secondary gun.

The RMN will conduct evaluations for the selection of the radar and SSM if funding is approved, said Adm Aziz, adding that, if the allocated funds permit it, the RMN would also install a surtace·to·air missile system.

He also stated thal the RMN was looking to replace its fast attack craft (FAC) fleet with new ships. Although the government has not yet approved funding for this, the RMN has proposed either a modified version of the localty built Gagah Samudera-class training shipdesign or a new 50-75 m design to be sourced from a foreign manufacturer. The replacement ship would not be an FAC type, but rather one capable of long-distance endurance and patrolling of Malaysia's waters, with firepower equal or greater to the FACs it would replace.

The Kedah class is based on the German Naval Group consortium's MEKO 100. An initial batch of six vessels was ordered from local shipbuilder and prime contractor Penang Shipbuilding & Construction - Naval Oockyard (PSC-ND) in 1998, although the first in class was only commissioned in June 2006 alter a series of lengthy delays.

Secondary Source: http://securemalaysia.blogspot.com/
Primary Source: http://www.scoop.it/t/newsletter ... a-remplacer-ses-fac
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2013 04:52 PM | Show all posts
Malaysia PM says fighter jet decision may take longer

Oct 31 (Reuters) - Malaysia's decision over which fighter jet it will choose to replace its ageing fleet of 18 Russian-made MIG-29s might be delayed as the country focuses on cutting its budget deficit, Prime Minister Najib Razak said.

"It might take a little longer because we need to consolidate our fiscal position first and this is what people want and this is what the market wants," Najib told Reuters on Thursday on the sidelines of a conference in London.

"My priority would be to secure the macro position of the government to make sure our deficit is cut and at the same time we will spend on defence to the level we can afford to do, so...it all depends on how strong we feel financially."

Malaysia shortlisted five combat aircraft in March, principally the Eurofighter Typhoon - made by European consortium BAE Systems, EADS and Finmeccanica - France's Dassault Aviation Rafale, Boeing's F/A 18E/F Super Hornet and Russia's Sukhoi Su-30 and Sweden's SAAB JAS-39 Gripen.

Industry sources said at the time that the purchase could run into billions of dollars.

The government has however come under pressure to tackle its high budget deficit and growing debt pile. In July, ratings agency Fitch cut its outlook on Malaysia's sovereign debt to negative.

Countries such as Malaysia have become top targets for U.S. and European defence manufacturers who want to increase their share of exports to make up for falling defence spending in their home markets.

Source: http://www.reuters.com/article/2 ... USL5N0IL3B520131031
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2013 08:53 PM | Show all posts
Walaupon malaysia takdak duit, nk beli aset baru pon dok berkira pasai x mampu, tapi operasi2 yg menggunakan aset2 lama n obsolete masih berjalan spt biasa kerana belanjawan utk kos operasi masih dpt menampung pengurusan dan maintenance peralatan dan anggota. Di lebanon contohnya, condor lama masih terus berguna utk meronda kawasan operasi, walaupon israel memiliki senjata yg lebih moden n canggih, tapi depa hormat sama tentera malaysia, kenapa ya? Adakah malaysia ni berpura2 miskin hina dan obsolete senjatanya? Dan bila ada pihak yg coba mengganggu gugat kedaulatan negara mcm suluk mundus dulu, habis tergolek dikerjakan atm sampai lari lintang pukang walaupon condor, nuri, dan lain2 aset obsolete digunakan.

Jadi obsolete atau baru bukan ukuran, tapi doktrin dan profesionalism atm yg patut kita banggakan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 08:46 AM | Show all posts
zainmahmud posted on 10-11-2013 08:53 PM
Walaupon malaysia takdak duit, nk beli aset baru pon dok berkira pasai x mampu, tapi operasi2 yg men ...

Ne lah yang saya tak suka dari forumer msia yang setiap bicara tak de bukti, bukan maksud offensif
1. Tak de hubungan masalah israel dan malaysia, mau israel hormat atau tidak pada malaysia bukan berarti malaysia dihormati karena hebat, saling menghormati dalam misi perdamian itu sudah biasa
2. ATM profesional dan Dokrin yang dibanggakan????
a. Masih terlalu cepat dalam menilai ATM profesional contoh operasi di sabah adalah operasi gagal, berapa ratus pencoroboh mati?? sudah tertangkapkah kiram?? adakah ATM secara masif melakukan penyerangan pada penceroboh??? semua dokumentasi operasi pun malaysia tak de???
yang saya tanyakan dimana profesionalnya ATM malaysia patut dibanggakan???

b. Seakan israel menduga malaysia cuma berpura2 miskin hina dan obsolete senjatanya???

c. Dokrin, saya tak tahu apa dokrin malaysia dalam menghadapi penceroboh menggunakan f-18, yang di bom pun tak tahu apa ada penceroboh atau tidak, tentara ATM pun banyak yang diturunkan tapi hasil nihil, penceroboh kemaren seakan2 malaysia kebakaran jenggot. Penceroboh lari lintang pukang?? ATM cuma walaupon condor, nuri, dan lain2 aset obsolete digunakan, nuri cuma angkut personel, condor juga, tak de lah digunakan tuk hantam penceroboh, yang digunakan untuk hajar penceroboh f-18 and hawk (tu pun hawk dibilang 'RARE').. yang saya tanyakan dimana doktrin malaysia patut dibanggakan??? Pak cik pikir sendiri bagian mana yang salah dalam dokrin ini

c. dan masih banyak lagi


Maaf jika salah

Comments

Tolong hormat sikit, walaupun pandangan merapu. Lain la forumner berkenaan memperkecilkan TNI.  Post time 11-11-2013 03:12 PM
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 11:33 AM | Show all posts
^^^

You ask a very-very sensitive issue  ...even, many of our military officers still did not know that .....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 03:46 PM | Show all posts
rnoor posted on 11-11-2013 11:33 AM
^^^

You ask a very-very sensitive issue  ...even, many of our military officers still did not kno ...

Biarlah dia meroyan...bukan rugi apapon...dia meroyan pasai sakit hati x kena gaya tengok kita hepi...

Biaq dia tanggung sendiri semua bola tanggung dia bagi tuh...hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 04:10 PM | Show all posts
Nah lg 1 bola tanggung...

Apa ada kat mesia yg miskin dan obsolete peralatan tenteranya sampai negara luar sanggup offer nk bantu bila diserang? China pon sampai datang 80 km dari pantai bila pinoy n suluk mundus sibuk kata sabah depa punya? Hahaha...jawab bola satu bola dua...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 04:14 PM | Show all posts
La ni pinoy takdak masa utk kita dah..depa sibuk pikiq abg chin punya sakat...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 05:48 PM | Show all posts
viewx posted on 11-11-2013 08:46 AM
Ne lah yang saya tak suka dari forumer msia yang setiap bicara tak de bukti, bukan maksud offensif ...

bising la ko.. attack heli indon baru beli 2-3 tahun pun dah terhempas..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 06:47 AM | Show all posts
raxief posted on 11-11-2013 05:48 PM
bising la ko.. attack heli indon baru beli 2-3 tahun pun dah terhempas..

Datang lagi satu rasis melayu, india pun punya SU dan fighter pun jatuh
lah kenapa pak cik klo jatuh, mau sebut indon kena bala, mau sebut melayu ras terbaik di dunia ne
Heli terhempas karena macam2 sebab, salah kah, di sini forum militer, kalau cakap cam gosip, masuk je pak cik ke forum selebriti
pak cik adalah satu sapi umno, apapun yang dibilang gov and UMNO semua nya benar, yang lain pembangkang
saya disini cuma mengkritik bukan offensif

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 06:52 AM | Show all posts
zainmahmud posted on 11-11-2013 03:46 PM
Biarlah dia meroyan...bukan rugi apapon...dia meroyan pasai sakit hati x kena gaya tengok kita hep ...

Monolog Pak cik
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 08:52 AM | Show all posts
Hehehehe .... you are still fighting each other  for nothing ....But, for me .... both countries (Mesia and Indonesia) are caprut compare than Singapore ....  

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2013 10:14 AM | Show all posts
udah semua jangan gadoh.......
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 07:05 PM | Show all posts
Tiada siapa yg bergaduh di sini. Semua hepi aja...hanya sorang aja yg tak puas hati dok jolok bola tanggung. Biaq pi kat dia la...bolayan ja... Anything about our beloved country defence dia musti meroyan...so paham2 ja la...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 09:00 PM | Show all posts
rnoor posted on 12-11-2013 08:52 AM
Hehehehe .... you are still fighting each other  for nothing ....But, for me .... both countries (Me ...

Sorry la. singapore and indon are both caprut compared to Malaysia

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 02:28 PM GMT+8 , Processed in 2.005242 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list