CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: leetaemin

tak faham kawan sendiri

[Copy link]
 Author| Post time 3-9-2013 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
hanibee posted on 1-9-2013 08:34 PM
Salah sorg gayah kot tp tak tahu atau buat2 tak tahu..

Geli plaks.. Lariiiiiiiiiiii

Haha.. mudah-mudahan kalau kau ada adik lelaki atau abang lelaki.. harap-harap dia gay.. lepas ni kamu boleh geli dengan dia pula...perkara tak berlaku pada diri sendiri.. boleh la..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-9-2013 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
awan_kelabu posted on 3-9-2013 11:15 AM
tak pun rasa mempergunakan, more like simbiosis
sbb masing2 ada life masing2, dah melalui jala ...

Maksud aku bila kau mahu kan sesuatu tidak kira la apa.. kau akan cari kawan yang ini..i mean kawan yg memenuhi apa yang kau nak tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 11:32 AM | Show all posts
leetaemin posted on 3-9-2013 11:24 AM
Maksud aku bila kau mahu kan sesuatu tidak kira la apa.. kau akan cari kawan yang ini..i mean kawa ...

jgn confuse lak berkawan dgn mencari orang dibuat sandaran

kalau ko rasa dia jenis cari ko bila susah jek, itu bukan kawan. yg ko lak jgn la terasa special kalau dia duk mengadu sume masalah dia kat ko. kalau dah bukan kawan, cari la kawan lain, xyah mengharap pada yg perangai tahape2, buat sakit ati je, hidup bukannya boleh buat byk kali

nanti esok bila dah hidup lama siket, baru ko nampak betapa ruginya ko limitkan dunia persahabatan ko.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
gujiwa posted on 2-9-2013 08:15 AM
pertama sekali.. aku nak tau.. kau berkawan mmg berdua aje ke?? atau ada kawan2x lain.. cuma selalu  ...

Kami kawan ramai-ramai.. tp dia selalu dengan aku la.. kalau lepak ramai-ramai lagi la nmpak dia discriminate aku.. dia pun mengaku dia treat aku tak sama mcm org lain.. aku tanya kenape ? dia x respon pon...tp lepas tu kami ok tak da la bermasam muka ke ape. sebenarnya aku tak kisah dia nk layan aku mcm mne pon sekali .. cuma aku nak tahu kenapa.. benda tu jadi persoalan yang bermain dalam kepala aku sekarang..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
awan_kelabu posted on 3-9-2013 11:32 AM
jgn confuse lak berkawan dgn mencari orang dibuat sandaran

kalau ko rasa dia jenis cari k ...

itulah. aku pun rase die rapat dengan aku sbb prob die semua dia share dengan aku je..sbb itu yang dia beritahu aku..aku bengang la dengan member lain boleh pula dia happy mcm tu sekali..dengan aku awkward memanjang smpai aku pon jadi tak selesa..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 11:42 AM | Show all posts
leetaemin posted on 3-9-2013 11:39 AM
itulah. aku pun rase die rapat dengan aku sbb prob die semua dia share dengan aku je..sbb itu yang ...

kalau ko nak amik positif, he thinks you're a good listener. tapi aku rasa dia just nak luahkan yg org lain malas nak dgr, apa yg ko cakap dia x amik pot pun

next time dia mengadu lagi, ko cakap ko x nak dengar. gi cari org lain. kalau putus kawan pun so be it. ko pun bukan dpt apa benefit from this kind of relationship
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 11:45 AM | Show all posts
TT...

first of all dari awal lagi kau dah sediakan konsep pada kawan ko tu yg mana kalau dia ada MASALAH peribadi dia cerita kat kau...mungkin mula2 kau nak tolong tapi bila benda ni dah jadi kebiasaan, tiap kali dia ada masalah benda pertama yg dia ingat adalah kau...

so dalam pada kt atas tu berlaku, pernah kau tak terfikir apa2 yang dia buat dengan ko time mood dia happy dan biasa2... contohnya ajak ko pegi makan lunch sesama, gi town sesama, share movie donlod atau citer pasal family dia... kalau dia pernah buat maksudnya takde apa yg perlu ko risau pun....

mungkin ko terlalu fokus kt setiap masalah yg dia beritahu kat ko tapi terlupa benda2 lain yg dia share atau buat dengan ko....bila kau lupa, kau dah start banding2kan layanan kawan ko tu dgn geng2 dia yg lain...biasanya ppl ni dik, tak suka jaja citer sedih dia kat semua org...so take it easy

so next time bila kau nk buat something happy, kau ajak dia dulu...tak payah tunggu dia mulakan...so lama2 bila dah jadik kebiasaan time susah senang dia takkan lupakan kau...




Last edited by cmf_jeangrey on 3-9-2013 11:48 AM

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 12:04 PM | Show all posts
leetaemin posted on 3-9-2013 11:39 AM
itulah. aku pun rase die rapat dengan aku sbb prob die semua dia share dengan aku je..sbb itu yang ...

Aku pun ada member camgini..mmg rapat laa.. kalu hangout mmg kitorg kuar dua jerk sebab circle kawan dier len circle kawan aku lain.. Camana nk ckp tah..mcm aku tak berapa nk  masuk ngn geng geng dier..and dier tak berapa nk masuk ngn geng geng aku..so end up slalu kitorg kl lepak berdua jerlaa...tp mmg ada prblem mcm ko gaklaa..beza giler cara dier  bila ngn member dier ngn bila dier hang out ngn aku..mostly kalau  kitorg lepak mcm takder topik sgt nak borak..adalah satu dua topik jerk..tuh pun dalam 5 min camtuh..tp lepak dalam sejam dua ..rasa awakward jugak..tp tah..dier pun tk ckp apa2..selalu  dier yg akan ajak hangout..aku follow jerk..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2013 12:06 PM | Show all posts
blazzard posted on 3-9-2013 12:04 PM
Aku pun ada member camgini..mmg rapat laa.. kalu hangout mmg kitorg kuar dua jerk sebab circle kaw ...

Eeeee gei
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 12:32 PM | Show all posts
cmf_jeangrey posted on 3-9-2013 11:45 AM
TT...

first of all dari awal lagi kau dah sediakan konsep pada kawan ko tu yg mana kalau dia ada  ...

good advice..baru rase lega sikit..memang dia ada buat apa yang awak cakap tuh..then selepas saya berterus terang berkaitan dengan masalah ini kat dia ..dia cakap dia akan ubah cara dia..mmg saya nampak perubahan dia tu.. even perkara yang saya tak minat pun dan dia tahu saya tak minat tapi dia tetap ajak saya sekali..

mmg saya tgh praktiskan apa yang awak ckp tu.. saya yang akan mulakan sesuatu supaya dia tak awkward dengan saya dan saya nmpak dia pon follow je the flow.. i mean tak de refuse ke ape..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 12:39 PM | Show all posts
awan_kelabu posted on 3-9-2013 11:42 AM
kalau ko nak amik positif, he thinks you're a good listener. tapi aku rasa dia just nak luahkan yg ...

tak tahu la..tp dia cakap dia selesa share prob dengan aku even hal family dia pun dia share kat aku.. dia tak boleh kalau aku perli-perli atau nganjing dia ke ape automatic dia akan melenting tapi dengan orang lain aku tengok dia tak ambil port pun..

aku dah decide dh nak putus kawan je .. sbb aku pon tak nak rasa sakit hati sbb dipergunakan dan aku pun tak nak dia rasa terkongkong bila kawan dengan aku tp dia totally disagree..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 12:47 PM | Show all posts
leetaemin posted on 3-9-2013 10:56 AM
Kelakar kan.. sebab masalah ni tak berlaku pada diri awak sendiri.. kalau berlaku pada diri awak s ...

erm..hhehhe..ko ni ade hti ker kat kwn ko 2..?? can u explain??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 01:00 PM | Show all posts
blazzard posted on 3-9-2013 12:04 PM
Aku pun ada member camgini..mmg rapat laa.. kalu hangout mmg kitorg kuar dua jerk sebab circle kaw ...


same dgn aku..lebih kurang..tak tahu ape masalahnye
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 01:06 PM | Show all posts
sjnkishka posted on 3-9-2013 12:06 PM
Eeeee gei

Br tau ker?..jom ngedate..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 01:08 PM | Show all posts
leetaemin posted on 3-9-2013 12:39 PM
tak tahu la..tp dia cakap dia selesa share prob dengan aku even hal family dia pun dia share kat a ...

Asal ko nak putus kawan kena ada persetujuan dr dier..masa korg start kawan tuh ada wat mutual agreement ker....putus jerk..dier ajak ko kuar ker dier contact ko ker..ko ckp laa k bz.. Abih citer..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 01:40 PM | Show all posts
blazzard posted on 3-9-2013 01:08 PM
Asal ko nak putus kawan kena ada persetujuan dr dier..masa korg start kawan tuh ada wat mutual agr ...

sbb aku jenis yang suka berterus-terang..dan tak suka berdolak-dalih..aku beritahu dia bukan untuk dptkan persetujuan dia tp just to inform..at least selepas ni dia tak de la cari aku lagi..dan aku tak perlu la hipokrit ataupun nk berdolak dalih dgn dia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-9-2013 01:41 PM | Show all posts
riehan posted on 3-9-2013 12:47 PM
erm..hhehhe..ko ni ade hti ker kat kwn ko 2..?? can u explain??

aku terasa hati dan query.. itu saje.. pasal ade hati ke x.. cnt explain detail la sbb aku mmg sygkan dia sebagai kawan aku sendiri..salah ke.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 01:42 PM | Show all posts
leetaemin posted on 3-9-2013 12:39 PM
tak tahu la..tp dia cakap dia selesa share prob dengan aku even hal family dia pun dia share kat a ...

makin byk aku baca makin aku rasa pelik
apa maksud ko dia disagree? dia pujuk rayu ko dan cakap dia akan berubah ke apa

mcm dah ke arah tak sihat jek
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2013 01:42 PM | Show all posts
leetaemin posted on 3-9-2013 01:40 PM
sbb aku jenis yang suka berterus-terang..dan tak suka berdolak-dalih..aku beritahu dia bukan untuk ...


kalu ko berterus terang, nanti hal nie akan jadi berpanjangan....psl dia tentu akan rasa tak puashati....baik ko slow2 elakkan diri dari dia....nanti dia akan faham sendiri...something are better left unsaid gitu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2013 01:44 PM | Show all posts
midori888 posted on 3-9-2013 01:42 PM
kalu ko berterus terang, nanti hal nie akan jadi berpanjangan....psl dia tentu akan rasa tak pua ...

aku mmg jenis tak suka pendam lama-lama nie sbb aku takut jadi dendam..kadang-kadang aku fikir juga mungkin aku yang terlalu straight forward ke ape menyebabkan semua lagi jadi complicated dan awkward..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 03:24 PM GMT+8 , Processed in 0.081075 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list