CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 10299|Reply: 85

tak faham kawan sendiri

[Copy link]
Post time 1-9-2013 06:22 PM | Show all posts |Read mode


Aku lelaki dan kawan aku tu lelaki.. aku mmg rapat dengan dia.. dan dia pun pernah cakap kat aku hubungan dia dengan mak dia pun tak serapat macam hubungan aku dengan dia walaupun dia tu anak emak..semua masalah peribadi dia akan cerita kat aku sahaja..

cuma satu masalahnya dia ni cara dia treat aku berbeza dengan cara die treat org lain.. aku pun tak faham dia..kalau dengan orang lain dia nampak sgt easy going tp dengan aku mcm dia cuba untuk jaga kelakuan dia yang easy going tu.. aku mcm terasa hati lah juga sebab dengan orang lain dia nampak happy je tp bila dengan aku dia jd awkward..padahal aku dengan dia rapat gila..ke aku yang terlampau sensitif ke ape..aku rasa macam dipergunakan dan didikriminasikan .. bila kau ade prob, masa susah kau cari aku bila kau nk fun nak happy kau cari org lain..so aku.. hishhhhh..aku rasa mcm tu..

dia bila jumpe kawan-kawan dia.. aku tengok dia nampak happy je dan easy going berbeza dia bila dengan aku..aku terasa hati dan sakit hati dan -mulalah aku akan jauhkan diri..pernah la dia cakap aku mengongkong dia.. sbb dia nampak aku mcm tak suka bila dia rapat dengan org lain..sbb aku akan bla kalau kawan-kawan die dtg hang out sekali..

aku tak nak la hidup dalam keadaan yang sakit hati hari-hari..ada satu hari tu aku berterus terang dengan dia kenapa dia layan aku tak sama mcm dia layan kawan-kawan dia yang lain..dia tak bagi aku jawapanya. aku tak tahu la apa yang tersirat dalam hati dia..aku cakap kat dia better mcm ni la aku dengan life aku kau dengan life kau..kita bawa haluan masaing-masing..tapi dia tak nak..dia ckp dia mengalah.. dia akan ubah cara dia tuh..sebab dia tak nak aku jauh dari dia....lagi la confuse dengan dia..dia cakap dia tak nak jauh dengan aku tp cara treat aku tu x sama mcm ape yang die ckp tuh..

Aku cuma nak tahu kenapa perlu die awkward dengan aku padahal aku ni adalah kawan rapat dia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-9-2013 07:15 PM | Show all posts
len macam jer masalah ko nie dik... jatuh cinta ker aper! org lelaki kalau berkawan mmg ader terasa hati bagai ker... setau akak dorang semberono jer... no hard feeling bagai... nie dah mcm jeles pun ader gek... naper ko x join jer masa dia ngan kenkawan dia... huhahuha together... ker ko ni jenis pendiam... tue hati mudah tersentuh kot!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 08:04 PM | Show all posts
kau mesti budak2 sem 1 , 2 , 3 kan? budak baru tumbuh jerawat kan?

kat ipta ipts banyak lg kawan kau boleh cari.. hidup perlu happy. jgn kerana sekor kau nk derita..

nasihat aku, be lone ranger and pandai bersosial tau..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hangpa ni bercinta ka apa
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah sorg gayah kot tp tak tahu atau buat2 tak tahu..

Geli plaks.. Lariiiiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 08:52 PM | Show all posts
aku rasa die ade feeling kat kau. tu die macam ala2 jaga kelakuan tu. ala, macam bila sorang lelaki jatuh hati kat seorang wanita yang die dah lama minat. bila berjumpa je, dup dap dup dap jantung. kau jambu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 08:57 PM | Show all posts
aku ade je sorang member yang aku takde la layan die macam member2 lain jugak. kalau dengan member lain, aku macam mulut lepas sikit. tapi dengan die, aku takde pulak bergurau-gurau secare berlebihan gitu. dan die pon layan aku macam mane aku layan die. so far, kitorang ok je. takde hard feeling pon.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 08:58 PM | Show all posts
Dia x nak huha dgn ko, ko huha la dgn kwn lain
Aku pun jenis buat compartment utk kwn2 aku. Utk ngadu masalah, group yg ni, utk huha group yg tu, utk ilmu group yg sinun. Tapi ada gak geng2 yg overlap, mcm gambarajah venn tu

Xyah laa nak declare kwn rapat nih. so the teenage drama
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-9-2013 09:06 PM | Show all posts
hanibee posted on 1-9-2013 08:34 PM
Salah sorg gayah kot tp tak tahu atau buat2 tak tahu..

Geli plaks.. Lariiiiiiiiiiii

ade jugak ye orang yang tak tahu-menahu die tu gayah?
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:10 PM | Show all posts
Ko gay.

Merdekakan dirimu
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:14 PM | Show all posts
brokeback mountain
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:17 PM | Show all posts
aku tak rasa TT gay. ye lah, kalau kita tengok member kite layan member lain bukan macam die layan kite, mesti la tertanye-tanye kan. why oh why gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:54 PM | Show all posts
nuryakmal posted on 1-9-2013 09:10 PM
Ko gay.

Merdekakan dirimu

I loike hakak punye komen...

Kalo tak TT, kawan TT tu yg gayah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 10:03 PM | Show all posts
Masa zaman aku jd pendengar pada geng jejanz ni dah berakhir, syukurlah. Rajuknya mengalahkan pompuan. Ada yg PLU, ada yg kelempok ada yg kuat sentap. Semuanya tak kahwin2 sampai dah ke takah 30an, yg kahwin pun bertahan 3 minggu. Yg ni nak ngadu, yg tu nak ngadu...berjam2 bergayut sapai panas telinga. Kalau laki aku ada sure kena bebel, sibuk layan gayah sentap
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 10:13 PM | Show all posts
Ada lelaki yg emo ya....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Arah kompas tak betul ni
Bek betul kan balik
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-9-2013 12:07 AM | Show all posts
lelaki pun ade perasaan terase hti.
stendet lh as human kan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 06:59 AM | Show all posts
Hehe..
Emm...nape sy rsa cam sesuatu je....
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 08:15 AM | Show all posts
pertama sekali.. aku nak tau.. kau berkawan mmg berdua aje ke?? atau ada kawan2x lain.. cuma selalu dengan die??

aku rasa... kalau kau tak nak rasa dia layan kau lain mcm.. better kau tambahkan kawan.. atau bila nak kuar bawak sorang lagi kawan yang rapat dengan korang.. so mybe die bole act mcm die ngan kawan lain..

kadang2x manusia ni berubah layan orang lain... sbb mungkin dia tahu perangai kau lain.. atau masih belum kenal kau sepenuhnya...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 08:55 AM | Show all posts

adakah dia jatuh cinta kat ko....adui lah...parah nie....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 08:49 PM GMT+8 , Processed in 0.099437 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list