CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 10219|Reply: 24

[Cadangan] Syarikat Insurans & Takaful Terbaik

[Copy link]
Post time 25-8-2013 10:56 AM | Show all posts |Read mode
Hi,

Saya masih new dalam CARI ni, tujuan asal nak cari info tentang pelan/ produk insurans & takaful under syarikat yang terbaik di Malaysia ni, then telompat ke dalam website ni pla so saya rasa better cuba dapatkan respons daripada members CARI ni. I need suggestion and useful info bout this. Harap ada yang dapat membantu.

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 01:42 PM | Show all posts
anda bertanya di BOARD yang salah nio...apa kata anda pergi ke BOD2 tertnetu seperti BOD aduan dan pendapat dan BOD kepenggunaan dan BOD2 lain. Sila gunakan butang SEACRH diatas untuk melihat samada topik anda ini pernah dibuka . Kalau x silap aku di BOD aduan dan pendapat dan Kepenggunaan pernah ada dibuka topik ini.

Rajin2 berjalan/menjelajah Forum ini. byk topik2 dan pendapat bernas dr poremer2 sedia ada.

BOD ini adalah khusus unutk bertanya berkenan kemusykilan berkenaan dengan forum CARI,

Selamat Ber forum!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2014 02:15 PM | Show all posts
jom sertai saya di great eastern takaful
Hafiza Hanafiah
017-6262747
http://fizatakaful.wordpress.com/

segala info boleh dapatkan di sini..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2015 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cer pm..nnti kita stori2 produk prubsn takaful..mana la tahu klu berminat..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2016 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaik dalam harga atau perlindungan.. Atau pun dari segi kontrak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2017 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya agent Prudential Bsn Takaful. Jika ada kwn2 sedang mencari plan Medical Card with saving atau plan Hibah serendah RM30/month,feel free to contact me di 013.3080.571. Trima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 09:13 AM | Show all posts
SBF replied at 9-9-2016 07:02 PM
Terbaik dalam harga atau perlindungan.. Atau pun dari segi kontrak..

Awak ni ejen jugak ke?

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ibm632 replied at 23-1-2017 09:13 AM
Awak ni ejen jugak ke?

Ya dan Tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 09:36 PM | Show all posts
ramainya ejen... nak ejen juga boleh
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 04:56 PM | Show all posts
Saya agent AIA Public Takaful,

Kalau ada yang berminat mencari medical card serendah RM67 sebulan tapi dengan benefit 100% full coverage hospitalization, min RM100k claim tahunan dan UNLIMITED untuk seumur hidup, hanya swipe card dan setel!

Boleh whatsapp saya, Hanim 017-3930527 / Iqmal 012-3503015
Atau LIKE page kami 'Medical Card Pilihan Saya' di FB untuk free quotation.

Thank you admin
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 04:27 PM | Show all posts
rasanya insurans plan ni coverage dia lebih kurang je memana company. still depend on package etc la. yg orang selalu ada problem tu dengan ejen. masa promote tu bukan main lagi, tapi bila nak claim macam2 hal pulak. time tu baru bagitau itu tak cover, ini tak cover. masa promote takde pulak nak citer thoroughly..itu yg selalu menyusahkan tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 04:27 PM | Show all posts
Kenapa Orang Yang Berharta/Mampu/Kaya pun Perlukan HIBAH TAKAFUL ?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hibah Takaful ni banyak kompeni takaful yang ada. Rajin kan bertanya kawan - kawan mana yang buat juga.

Tempoh kecairan asset paling cepat dan boleh terus kepada penerima yang di namakan. Wang Tunai itu boleh terus ke penerima yang di namakan.

Duit banyak. Berjuta dalam bank akaun. Kaya. Mampu menyara sehingga 2 keturunan.
Tapi hayat kita di dunia ini tak tahu bila akhirnya. Boleh jadi bila - bila berakhir.

Dan duit yang kita ada tadi perlu melalui proses yang panjang dan lama. Ambil surat kuasa, perbincangan muafakat, kalau tak setuju nanti seorang bantah, dah perlu buat semula semua nya bila akhirnya tak dapat kata muafakat.

Kau ingat senang nak kumpul semua orang dan bersetuju dengan muafakat ? Masa masih ada hayat nya, semua nampak mudah.
Boleh fikir ya Tuan - Tuan dan Puan - Puan yang ada harta yang banyak sekalian. Yang sikit pun perlu fikir juga ya.

Moga terbuka hati kalian nak dengar sharing dari kita 😘

#WomanOfInspiration
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 08:34 PM | Show all posts
tahun 2018 dah nak berlalu ... untuk pelepas Cukai Pedapatan  2018  nanti kita perlu buat payment contribution Takaful ? Insuran tahun ni jugak (2018)

berpesan pesan untuk kebaikan ....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat tahun baru buat forumers board Takaful. Moga tahun ini makin ramai yang dikurniakan kesedaran untuk mencipta #Tabungkeluarga agar ada backup plan jika dilanda musibah. Jika bajet yang amat ketat, saya sarankan ciptalah #Tabungsendiri agar orang yang kita sayangi boleh meneruskan hidup dengan Aman dan damai tanpa dibebani masalah kewangan. Moga tahun baru ini dilimpahi rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Takaful perlindungan nie akan cover atau ganti balik income loss (pendapatan) Kita jika Kita dilanda musibah seperti didiagnose penyakit kritikal atau mengalami total permanent disability. Bolehlah ringankan beban kewangan kita. Bila dilanda musibah cth sakit, banyak jugak duit nak pakai. Kalau kad perubatan hanya cover kos hospital saja. Pendapatan yang hilang, kad perubatan x cover. Kalau meninggal Takaful perlindungan akan diberikan pada pewaris untuk meringankan beban kewangan dan perbelanjaan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:15 AM | Show all posts
hi hi. .dah lama benar x masuk cari. com ni . dah banyak berubah ye.. dalam duk cari2 forum yg sesuai ternampak lak group ni . emm mcm tahu2 je  memang saya pun tengah survey2 insuran/ takaful yang sesuai..

nak buat threads yang baru.. x jumpa lak kat group mana nak add ...alang2 ada threads ni.komen terus la ye.

la ni mcm2  nama, syarikat insurans di pasaran smpi kita ni jd pening lak nak memilihnya..

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
anggunsri replied at 10-1-2019 10:15 AM
hi hi. .dah lama benar x masuk cari. com ni . dah banyak berubah ye.. dalam duk cari2 forum yg sesua ...

Hi anggunsri,

Aah. Memang banyak syarikat Takaful operator. Kalau ikut BNM official website site ada 11 Takaful operator. Kalau nak mencarum Takaful kena tengok priority Kita apa dahulu. Kita lebih fokus pada kad perubatan ker, atau plan income replacement atau both ..

Moga dipermudahkan. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually sekarang agency #cpmbk tengah jalankan campaign 'I LOVE MY FAMILY'.
Campaign ni kami bawakan awareness tentang hibah. So kami focus pada mereka yang berfamily especially breadwinner of the family utk tahu tentang kepentingan hibah.
Doakan agar dipermudahkan segala urusan. Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2020 08:13 AM | Show all posts



banyak membantu orang ... itu lah yg terbaik.



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 07:44 AM | Show all posts
maklumat untuk di kongsi



Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 48986 Replies : 1729
P. Ramlee to Orang Ulu folk: 'The Malaysian Real Book' compiles music for the masses
sharlenetexasP. Ramlee to Orang Ulu folk: 'The Ma
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier di McDonald's
Uqbah008Bina Karier di McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala
YgBenarrak telur ayam kosong,pengguna resah,pen
Views : 126 Replies : 3
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 35201 Replies : 596
Tunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman Hassanal Jefri  V2
Burong_HantukTunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman
Views : 25621 Replies : 210



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 10:40 PM GMT+8 , Processed in 0.091413 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list