CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 14571|Reply: 55

[Tempatan] Maybank system down?

[Copy link]
Post time 3-7-2013 11:18 PM | Show all posts |Read mode
Tadi cuba  cocok duit kat ATM maybank tak bley.. system down.. tgk kat page fb maybank pun ramai komen sistem down - m2u, ATM, CDM...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2013 11:43 PM | Show all posts
Ok je tadi aku maybank2u
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
aku guna atm ok je..siap transfet duit lg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:47 PM | Show all posts
2-3 hari lepas ambank....
semua mesin kong....
hari nih maybank lak....
cam sesuatu jer....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:49 PM | Show all posts
down lagi....bulan lepas lagi la, seharian down
pe kes ni maybank...system baru pakai ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:53 PM | Show all posts
rasanya mmg down, sbb kengkawan aku sume komplen ckp x bleh guna atm, mybnk2u etc ..
minggu lps drpd ahad sampai isnin kat johor pun atm machine dia semua OOS ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:54 PM | Show all posts
macam m2u dah ok balik...baru kejap tadi login..menyirap jugak sekejap td
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 12:07 AM | Show all posts
Bukan maybank aje kot. Sbb dh try byk atm kat subang ni n semua pun x ok.. Kat mydin usj, cashier countr pun jem sbb kad kredit x leh guna..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2013 12:13 AM | Show all posts



patutlah dr smlm try nk bayar sewa rumah tak dpt..tgh hari tadi pun tak boleh..lembabbbb...request TAC pun tak sampai2...
tp skarang dah ok...bayar astro dulu...kikiki




















musica
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 12:17 AM | Show all posts
haZelEyEz posted on 4-7-2013 12:13 AM
patutlah dr smlm try nk bayar sewa rumah tak dpt..tgh hari tadi pun tak boleh..lembabbbb...req ...

bayar bill boleh, transfer, credit card account masih tak leh as at 12:15 am...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 12:21 AM | Show all posts
monorail posted on 4-7-2013 12:17 AM
bayar bill boleh, transfer, credit card account masih tak leh as at 12:15 am...

tak boleh jugak....nak bayar bill, mmula cam boleh....bila sampai tang last ..kuar ni
[size=10.833333015441895px]Status: Unsuccessful - This service is temporarily unavailable. Please try another transaction. Reject code: [0088]
[size=10.833333015441895px]Reference number: 1833891542
[size=10.833333015441895px]Transaction date: 04 Jul 2013
[size=10.833333015441895px]Transaction time: 00:19:36
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:21 AM | Show all posts
ctaz posted on 3-7-2013 11:47 PM
2-3 hari lepas ambank....
semua mesin kong....
hari nih maybank lak....

Ya, memang ada sesuatu yang besar bakal berlaku di sebalik perkara ini. Dengarnya Anwart mahu melumpuhkan sistem maybank2u sebab beliau tengah giat memindahkan asetnya yang berjuta-juta dollar ke akaunnya di offshore.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:28 AM | Show all posts
kat selangor xboleh..3 bijik atm tempat berlainan semua xboleh..tu guna atm maybank..guna atm bank lain tp kad maybank mmg xboleh..pergh!klau lah ada org yg btol2 emergency..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:29 AM | Show all posts
monorail posted on 4-7-2013 12:21 AM
tak boleh jugak....nak bayar bill, mmula cam boleh....bila sampai tang last ..kuar ni
Status: [/b ...

cuba transfer kat acc aku...

tgk boleh sukses tak..??
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke sistem refresh dlm kul 12...I top up ok je dlm kul 1130 td
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:40 AM | Show all posts
aik ada yg x boleh n ada yg ok kut..setakat ni iols try ok jer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2013 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar baca satu komen di atas.Mcm mana boleh tinggal RM2 sahaja dlm wallet? Tak reti nak budget keperluan harian kah? Atau setiap kali cucuk keluarkan rm50 sahaja?

Anyway masalah ini start pukul berapa? Aku jarang buat sebarang transaksi bank selepas waktu bekerja. Waktu malam juga mungkin ada maintenance

Maybank2u dan atm ok sahaja pagi isnin lepas. Secara teorinya inilah waktu peak, tambah-tambah lagi 1hb
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 07:10 AM | Show all posts
okay aja kt johor ni, tiap hari aku gune m2u..
tarak problem.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 07:24 AM | Show all posts
skurang2nya ada dua atm (dua bank) just in case kna prkara mcm ni brlaku......tapi klu the whole system mlibatkan smua bank, xboleh buat apa da.........
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku request tac tak sampai2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 05:45 PM GMT+8 , Processed in 0.138494 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list