CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: leetaemin

kawan hipokrit

[Copy link]
Post time 2-6-2013 06:07 PM | Show all posts
ada beberapa cara nak hadapi kawan yang hipokrit nih..

1/ hadek ignore je apa2 status yang rasa2nye kawan tu tuju untuk hadek.. atau hadek boleh ignore terus jah kawan hadek tu.. yang tu kalo sakit hati sangat la..

2/ kalo best fren.. kaedah yang paling senang ialah confront kawan tu.. tanya dia, apa yang dia tak puas hati kat hadek.. apa yang hadek dah buat sampai dia tulis status cenggitu kat public.. heart to heart talk bak kata orang.. kalo dah bincang camtu, bincanglah sekali cara penyelesaiannya.. jangan dok tergantung sampai ke sebab/punca nya sahaja..

3/ yang nih.. ala2 nak cari gaduh.. hadek pun perli n sindir la kawan tu.. biar dia rasa apa yang hadek rasa.. takyah sindir/perli kat pesbuk/twitter.. sindir jek depan2 dia.. baru puas hati.. tapi  cara nih akan menunjukkan hadek nih sama jek level ngan kawan hadek tu..

3 nih jek yang terfikir buat masa nih..
biasanya orang yang bermuka2 cenggini tak cukup kaseh sayang.. hadek abaikan je la  orang2 cenggini.. tak menjana minda tau..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2013 06:14 PM | Show all posts
senang jer....takyah kawan ngan dia....takyah nak rapat2 sgt ngan dia....byk lagi org lain dlm dunia nie ko bole wat kawan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2013 10:19 PM | Show all posts
sweetmi09 posted on 2-6-2013 06:07 PM
ada beberapa cara nak hadapi kawan yang hipokrit nih..

1/ hadek ignore je apa2 status yang rasa2n ...


susah la nk confront dgn die..ego die tuh tak payah cakap la..mmg tinggi..aku pulak jenis yg keras kepala tak pasal-pasal gaduh..sbb tu aku mls nk bincang elok-elok dgn die sbb tahu dah perangai die mcm mne..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2013 10:22 PM | Show all posts
midori888 posted on 2-6-2013 06:14 PM
senang jer....takyah kawan ngan dia....takyah nak rapat2 sgt ngan dia....byk lagi org lain dlm dunia ...


aku fikir mcm tu la.. tp masalahnya kawan die kawan aku gak..for sure kami akan lepak same-same.. tak boleh elak dah dgn die..kalo aku nk ignore dia aku kena ignore jugak kawan-kawan yg lain..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 10:28 PM | Show all posts
leetaemin posted on 2-6-2013 10:22 PM
aku fikir mcm tu la.. tp masalahnya kawan die kawan aku gak..for sure kami akan lepak same-same. ...


hhmmm.....ko lepak jer cam biasa....tapi dgn dia ko jgn byk ckp sgt...try to keep your distance dari dia.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2013 10:30 PM | Show all posts
pakweneelofa posted on 2-6-2013 11:39 AM
ko nk piss off dia jngn libatkan third party....nnti backfire dowh...nnti mmbe2 ingt ko yg nak ken ...

member yg lain ok je..faham sgt.. ade yg dah rasa ape yg aku rase cume bezanya depa nie mls nk layan sgt sebab dh biase dgn die..aku ni pula kira baru lg kenal die..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2013 10:34 PM | Show all posts
midori888 posted on 2-6-2013 10:28 PM
hhmmm.....ko lepak jer cam biasa....tapi dgn dia ko jgn byk ckp sgt...try to keep your distance  ...

yup..aku tgh buat ape yg ckp tuh..aku kurang respon sikit dgn die..tp die tu pandai la..die attract kwn-kwn aku yang lain ckp byk dgn die..konon-konon nk buat aku rase tersisih la..silap besar la..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 10:38 PM | Show all posts
leetaemin posted on 2-6-2013 10:34 PM
yup..aku tgh buat ape yg ckp tuh..aku kurang respon sikit dgn die..tp die tu pandai la..die attrac ...


org attention seeker memang camtu....biarkan jerlah.....aku suggest ko delete dia dari tweeter fren ko.....kalu dia tanya ko jwb, i have my reason....that's all...i dont think dia akan tanya pun....which is good for u.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-6-2013 11:03 PM | Show all posts
Erm...
Cara ko cerita ni kan..
Aku rasa kwn ko ni lelaki sesuatu...
Hnya lelaki sesuatu perangai ala2 kuat touching gtu...
Aku ada sorang kwn mcm ni...
Kalau dia sakit hati kat aku cth lepak dgn member lain tnpa ajak dia
Confirm aku akan dpt baca novel dlm fb dia..
Walaupun x mention nama aku tpi aku tau Sinopsis tu utk aku...ha3
Aku rasa maby dia anggap ko kwn baik dia..so ko jaga la skit hati dia..
Biasanya kwn jenis kuat touching ni senang nak mintak tlg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 12:43 AM | Show all posts
leetaemin posted on 2-6-2013 10:19 PM
susah la nk confront dgn die..ego die tuh tak payah cakap la..mmg tinggi..aku pulak jenis yg ker ...

kalo cenggitu.. hadek bolayan la kat dia.. kurangkan komunikasi ngan dia.. hadek unfren or unfollow twitter ke pesbuk dia ke.. takde la hadek nak sakit hati kalo dia update status.. kalo baru kenal lagi senang nak jarakkan pergaulan..

orang sekeliling hakak pun ada je yang menyakitkan hati.. tapi selagi orang tu tak ganggu hidup kita.. tak menyusahkan hidup kita, hadek ignore je dia tu.. tak berbaloi hadek nak pikir2 sakit hati sendiri disebabkan orang macam tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2013 10:30 PM | Show all posts
MrRomeo77 posted on 2-6-2013 11:03 PM
Erm...
Cara ko cerita ni kan..
Aku rasa kwn ko ni lelaki sesuatu...

maksud ko sesuatu tu dia gay ke...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2013 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pnah kena jugak tp aku confront la sbb aku rasa aku berani sikit drpd kau. Nak gaduh pun gaduhlah. Tak guna pun simpan kwn mcm tu.

Bila aku confront boleh plak kata bkn tuju kat aku. Tp tuju kat anak dia. Boleh ke nak buat status ckp org bodoh tuju ke anak dia? Kalau aku aminkan doa dia ckp anak dia bodoh tu baru pdn muka dia.

Tp ku maafkan saja. Dia pun hamba Allah. Padahal terang2 klik kat opis report kat aku yg dia ni ngaku status tu tuju kat aku.

Takpe lah. Hidup dia pun tak senang buat aku mcm tu. Tak mati dek keji..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 03:29 AM GMT+8 , Processed in 1.554181 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list