CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: cik.panda

Masalah penternakan lemak

[Copy link]
Post time 3-12-2012 11:21 AM | Show all posts
ni msti koje gomeng neh..

gen plak sini upis takde sapa nak ofer mkn..
tp bila time aku posa time tu ade ofer mkn.. dugaan sunggoh..
gen rasa takat tak mkn nasik mmg bdn kurus tp terlalu pnts smpikan
naik pun nnt akan dgn pantasnya hoke..
so biar turun dgn slow n sihat... mkn ugak tp sikit..
tak slh mkn dgn kerap tp dgn kuantiti yg sedikit..
ini sbnrnya meningkatkan kdgr metabolisme bdn
owang beri kita kene merasa nnt depa kecit ati..
skit cukuplah.. kalo kuih ke apa ke amek spotong aje.
kalo depa kata napa mkn skit ckp la diet.. tp maseh mkn demi jaga ati
macit2 sekalian
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2012 05:12 PM | Show all posts
kat ofis aku member2 aku ni pun jenis pemurah gak, selalu belikan cupcake, chocolate, kdg2 breakfast pun ada gak, tapi malangnya aku ni jenis tak pemakan. Lagi2 kalau tengah sibuk dengan event, lunch pun aku lupa. So, member2 yang prihatin nilah yg rajin tengok2 kan aku dah makan ke belum.  Aku memang jenis makan sikit je dah kenyang, walaupun badan aku ni takdelah kurus keding sgt pun, jenis gebu gaklah. Breakfast aku pun biasanya sandwich je, atau kuih seketul dua. Lunch pun, kalau aku makan nasi, kurang dari separuh. Apa aku biasa buat, apa diorg belikan aku ambik, cakap terima kasih. Benda2 macam cake, chocolate tu semua aku bungkus bagi kat anak2 aku. Makanan yang dimasak macam nasi lemak ke, kalau aku tak makan, aku bawak jugak balik. Kalau masih elok aku bagi kucing makan, gaul dgn ikan sikit, kalau dah basi aku buang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2012 06:09 PM | Show all posts
there is no shotcut.... diet n exercise please!
ko jangan dok cakap jer nak kurus, tapi makan xhengat dunia
senam pon malas... sah2 la sampai ke sudah gemuk
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2012 09:36 PM | Show all posts
ckp je terang2 ko diet nasi.
aku masa on dgn SDII opismate ty aku jwp je aku x mkn ns n sewaktu dgnnya.
diorg phm. kalo nak belanja pon belanja ayam kfc je
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 12:03 AM | Show all posts
Ko jgn makan langsung selepas tea sehingga pagi keesokkannye. Abes citer. Amalkan selama beberapa bulan.

NEscaya ko dapat menikmati makanan free semasa bekerja tanpa rasa bersalah disamping mengekalkan figure yg hot.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 08:41 AM | Show all posts
ini nampak sgt ko takde inisiatif nak turunkan berat badan...
ko jgn la salahkan dorang bg makanan.. ko pon apa org bg ko ngap sesaja...

disiplin makan yang penting...
esp pagi2 tu.. kalau kakak2 tu bg ko makanan ko cakap je la ko dh  makan kat luar ke.. makan kt umah ke
atau ko cakap ko bawak bekal.. bawak la sandwich ke..
pagi elakkan makanan berlemak esp nasik lemak... dh la nasik bersantan lagi...
mana lemak tak beranak2...

sng citer ko masak kat umah ko bawak bekal.. sekurang2 nya ko tahu apa yg ko kena makan...



Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 06:02 PM | Show all posts
terpulang pd diri kita...
sbb apa yg kita buat smua di dahulukan dgn niat..
If niat nk berdiet kne kuatkan semangat...
tp bg zara....mkn scara ala kadar je...buat syarat...
takut org terasa hati plak kalau kita menolak....
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 07:59 PM | Show all posts
mocit2 kat opes tt tu gemok gedempol jugak ke..
orang bg amik jelah
takpe makan je selagi blh
lantak pi owng nk kata hang gemok ke apa..
tahap konfiden kena tinggi mcm adibah nor okay
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2013 04:57 AM | Show all posts
dah hampir setaun benang ni..
cmne badan cik panda??

dah macam real panda lum?


Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 04:59 AM | Show all posts
zara_melissa posted on 13-6-2013 06:02 PM
terpulang pd diri kita...
sbb apa yg kita buat smua di dahulukan dgn niat..
If niat nk berdiet kne ...

haah tgk badan zara pun ngancam je.....





Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 12:29 PM | Show all posts
hahaha...tah2 dah selim melim mcm rozita che wan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2013 11:32 PM | Show all posts
hye u
nasib kita sama .
aku ni jenis kerja byk ke program..
kalau dah ke program sah2 makan free..
dalam masa setahun dri 63 kg skrg dah 80kg...
stress aku dibuatnya..yelaa habis baju fit2 g2000 yang kuminati takleh pakai...
pahtu dengan seranah,cacian,perlian aku dpt..
last2 aku buat atkins he3..
sila google...
diet yang paling best n cepat dan berjaya..
silalah buat..lepas 2 minggu sila update confirm happy..

pasal hakak2 yang suka belanja tu..
hati2 kadang2 unsur2 sabotaj kecantikkan badan anda berlaku ha3...
itu normal..yelaa baik gemuk sesama kan..ha3
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 09:44 AM | Show all posts
tt...try cari kat pharmacy pil Xenical utk fat blocker..


amik sebiji immediately slps mkn...3 times/day..

pil tu sebiji rm 1..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 12:09 PM | Show all posts
airfilterbersih posted on 14-6-2013 04:59 AM
haah tgk badan zara pun ngancam je.....

biasa je..
tp ada beza la...dgn dulu dari yg skrg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 12:10 PM | Show all posts
azre posted on 14-6-2013 12:29 PM
hahaha...tah2 dah selim melim mcm rozita che wan

xde la smpai tu...
just sedap mata memandang...
tu dh ckup bg saya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2013 07:28 AM | Show all posts
oh ni tred lama ye
tak pasan plak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2013 09:23 AM | Show all posts
emm berat ak pun dah naik ....
cara ak senang je berpuasa....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2013 05:14 PM | Show all posts
makan je la bile ade orang banje.. ade rezki..hehee.. cume kawal je kuantiti makanan
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2013 12:59 AM | Show all posts
klau aku nk diet tu ok lg.tp aku xboleh klau ada org bg mknan freeee..hancus diet

time aku tgah sengkek xde plak nk blnje ke hape..

mslhnya slalu jd..dah 3 kali aku balik umah parents time tu diet,diet gile2 lak tu..atkins klau xsilap..
boleh plak mlm tu jugak ayah aku bwak p drive thru mcd..pastu ada skali lawat adik aku kt asrama ley plak ayah aku bntai belnja pizza..pizza hokeii xmmpu nk tolak..

pastu time aku tgah2 sengkek ni n nk rasa mkn sedap2 sgn hrpan balik kg dpt fast food,time tu la ayah aku tdo awal..xkluar mamak..penat lah..mamak tutup lah,,mkn lauk nenek kasi lah

so weekend ni aku balik kg..n aku bkn tgah diet tp aku tgah pokai giler..tlg2 la doakan ada pizza hut mennti di sana..tringinnn dah lama xmkn
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2013 08:41 PM | Show all posts
baru pose 2 hari korang turun berat bpa kati?aku turun lah 3 kati kot..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 11:31 AM GMT+8 , Processed in 0.095931 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list