CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 1-11-2012 11:55 AM | Show all posts
samshuri posted on 31-10-2012 09:29 AM
berpinau bijik mata.....{: ...

Samalah kita  

TT buatlah para.. Jenuh & gigih membaca ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 03:18 PM | Show all posts
Serammmm......
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:41 PM | Show all posts
Nie bukan Rivera apartment ke??
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:48 PM | Show all posts

Rivera Apartment kini.....


Swimming pool rivera di zaman kegemilangannye...

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:51 PM | Show all posts
Btw, nie dulu bukan asrama untuk KUIM sajok....

Ada 3 kolej yg letak student kat sini... KYPM(skrg dh tukar name), KUIM, dgn ape tah lg 1 kolej tuh...

Campor lelaki pompuan.. Banyak sgt maksiat kot.. tu yg banyak benda berhimpun....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tempat aku  pernah stay tuu........kami berpindah dari tahun 2004 sebab ke kampus tetap di nilai.... ada jugak cerita2 horror dalam tenet , cuba search riviera 2...... seram jugak..hoho

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 1-11-2012 10:48 PM
Rivera Apartment kini.....



Alahai...teringat kenangan di situ..... u  pernah stay jugak ker?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:59 PM | Show all posts
#PenDrive posted on 1-11-2012 10:57 PM
Alahai...teringat kenangan di situ..... u  pernah stay jugak ker?

I x penah stay... tp salu lepak situ sbb kawan stay situ dulu masa study... huhu... banyak jugak laa tau crite2nye...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 01:01 AM | Show all posts
kiki boleh dikatakan tiap2 hari lalu sini.. huhuuu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 02:32 AM | Show all posts
terbaeek. best cerita TT. mujurlah dah buat perenggan
nanti tempeklah gambar apartment ni banyak2.
gambar waktu siang pun takpe. seronok sikit dapat gambaran bila baca cerita
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2012 05:55 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 1-11-2012 10:48 PM
Rivera Apartment kini.....

Wow..lawa gk tempat ni time zaman kegemilangan nye..tak sangka skang ni da jadi tmpt jin bertendang dn lepak2 smbil isap rokok..hehe..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2012 05:57 AM | Show all posts
#PenDrive posted on 1-11-2012 10:57 PM
Alahai...teringat kenangan di situ..... u  pernah stay jugak ker?

ape kenangan bro?? citer skit..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 08:13 AM | Show all posts
brown93 posted on 31-10-2012 08:33 AM
So lepas tu sy contact lar kawan sy yg pndai mengubat tu. time tu die ngah tido..sy lak g kacau die  ...

DEY TAMBI..BUAT LE PERENGGAN!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 09:48 AM | Show all posts
cmf_carlito posted on 31-10-2012 12:56 PM
ada dengar budak2 skolah menengah pandan jaya pun ada wat trip serupa...

akibatnya skrg tengah ke ...

anak buah aku sekolah pandan jaya.. memang itu hari kecoh kat pandan jaya pasal ni.. abis semua budak2 meracau kena rasuk.. kisahnya sekumpulan budak2 ni monteng sekolah beramai2.. so cari port la ponteng ni.. sekumpulan ni laki n pempuan.. (haiii la budak2 la ni) ntah mana depa cari port ntah.. tp dengar citernya area pandan indah.. tak sure katne tapi anak buah aku kata umah banglo besar..

lepak la ramai2 kat rumah tu.. tapi depa kata dalam rumah tu cantik.. bersih macam ada orang jaga. walaupun terbiar tapi dalam rumah bersih kemah jek.. pastu bebudak ni dah perangai tu tak semenggah, p la lompat sana sini, p pecahkan semua barang dalam rumah tu.. terbalikkan almari bagai semua..

dah penat depa lepak luar dekat swimming pool.. masa tu la ada sorang budak pempuan ni jumpa something kot kat dalam or area2 pool tu.. tak sure la aku apa benda yg dia jumpa.. pastu depa ni balik la lepas cukup time abis sekolah.. lepas balik tu la baru start misterinya.. budak pempuan tu jadi macam tak betul lepas bawak balik barang dari rumah tu..

menurut citer, budak tu bila malam dia p sekolah pandan jaya tu sorang2.. macam kena pukau la. macamna dia kuar rumah n lepas dari pondok pak guard tu wallahualam.. tapi kononnya ada sorang pak guard ni perasan ada budak pempuan datang bila malam.. tp nape tak ligan tak tau sebab ini citer dari mulut ke mulut bukan p interview mereka yg berkenaan...

sejak tu, mula la jadi racau meracau bila time sekolah.. meracau ni jenis melompat dari badan ke badan lain.. macam biasa la.. teruk gak la sampai mak bapak tak bagi anak p sekolah. dah tu nak exam PMR kot.. baru lagi citer ni.. dah tu panggil ustaz datang bantu.. dengan izin Allah, berjaya la p halau benda tak berkenaan tu..

tapi kejap je sebab meracau tu jadi balik.. jenuh la sebab asik kena berjaga2 jek.. anak buah aku ni laki. akak ipar aku aka mak dia tak bagi la dia p sekolah sebab teruk serang budak2.. tapi anak buah aku ni budak baru nak naik, baru akil baligh.. kena la tunjuk hero... dia nak p sekolah gak.. siap bawak air yassin, air anugerah tu.. siap2 utk in case of emergency kat sapa2 yg kena rasuk tu.. ustaz mai balik sebab nak tengok apa tak kena lagi.. rupanya, benda tu memang dah dibuang tapi diundang balik semula..

sebabnya, sorang pak guard india kat situ bila shift malam dia p buat upacara dia.. dia memang takut la sebab kena jaga malam2. pak guard kan kena ronda sekolah tiap brapa jam.. nak ngelat tak boleh sebab bila ronda satu block, kena punch card or tulis apa la yg buktikan dia dah ronda situ.. takut punya pasal.. senja2 dia p perasap sekolah tu.. dengar citer dia perasap area belakang sekolah... ada apa belakang sekolah tak tau la aku.. sebab tu la mai balik setan nirojjim berkenaan..

berbalik kat budak yg penyebab tu, depa kata jadi tak betul.. macam diam ja.. dalam dunia dia sendiri.. tak tau la apa jadi kat budak tu.. ni citer aku dapat dari anak buah aku.. anak buah aku pun dengar citer dari mulut ke mulut gak la.. tapi yang pasti budak ponteng sekolah n kejadian dirasuk tu memang betul terjadi.. wallahualam...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 10:22 AM | Show all posts
taji2906 posted on 2-11-2012 09:48 AM
anak buah aku sekolah pandan jaya.. memang itu hari kecoh kat pandan jaya pasal ni.. abis semua bu ...

x tau nk simpati ke nk padankan muker bebudak yg ponteng tu......xde msalah carik msalah

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 10:25 AM | Show all posts
edoraixora posted on 2-11-2012 10:22 AM
x tau nk simpati ke nk padankan muker bebudak yg ponteng tu......xde msalah carik msalah

kesian la jugak... akibat pengaruh rakan sebaya.. last2 pengaruh setan..
kesian mak bapak.. penat bela anak, jadi gitu plak..

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 10:34 AM | Show all posts
taji2906 posted on 2-11-2012 10:25 AM
kesian la jugak... akibat pengaruh rakan sebaya.. last2 pengaruh setan..
kesian mak bapak.. penat ...

ermmm....ye la kesian kt mak pak nye laa,kesian kt cikgu cikgi jua...
harapnye kes ni jadik kan pengajaran

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 10:50 AM | Show all posts
TT,
ape jd ngan kwn A tu. xde pape ke sbb tak bwk pegi tempat tu balik?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 11:15 AM | Show all posts
TT, sila sambung lagik..

Masih gigih menunggu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2012 08:19 PM | Show all posts
NaughtyLilAngel posted on 2-11-2012 10:50 AM
TT,
ape jd ngan kwn A tu. xde pape ke sbb tak bwk pegi tempat tu balik?

Pasal sii A tu, pagi esok harinye, lepas kejadian die ade text sy kata die dapat rasakan yg bnda tu masih ade dalam badan die..sebab die rasa tangan die kt area pegelangan dan siku terasa berat sangat..sy kata kt die bgtau kt keluarga dan bwk g berubat scepat mungkin..then tu jelar last skali sy contact die..smpai skang xtau kabar berita lagi..

Si B ni pula, die kata die nk buat gk upacara membuang bnda tu kt air kolam yg sy cter sblum ni tu..sy tanye kenape, ad masalah pape ke..die kata tak de, cuma die nk buat gk upacara tu..urrmm pelik jer die ni..die blek KL esok, so die nk buat upacara tu hari ahad ni..sy pun xtau lar cmner..sy kne cari dan bincang dgn ssiapa yg tahu lar pasal bnda2 ni..

Kitorang ni masing2 study jauh2..si B kt N9, A kt shah alam..yg geng lain pun sama gk..ad yg kerja..so sy jer yg stay kt KL..jumpa pun sebulan skali or time ngah cuti..sbb tu sy dah xd pape update lagi..tggu diorang tu smua balek baru ley tanye citer diorang..sbb ad gk dikalangan geng2 lain yg sipi2 nk kena..tp tak tau lar betul2 kena ke x..ha2..so tgok jelar cmner..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 02:28 PM GMT+8 , Processed in 3.581971 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list