CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 5-4-2013 03:30 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 4-4-2013 08:33 PM
Mcm yg dh penah saya bgtau dlm previous post, masa saya tumpang situ time tuh bukan hanya student  ...

laa...jadik x leh la tajuknyer asrama lelaki kuim...kene ubah tjk asrama lelaki di riviera ler...mmmg tau ader student laen yg duduk...tp ms i pegi, mmg tggl bdk2 kuim jer...hehe...riviera tu dh mcm kembar hgland tower dh...suram je suasananyer
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 03:38 PM | Show all posts
letihnya boy baca cerita u nie....tak ada perenggan langsung. Perlu penelitian untuk memahami cerita mu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 05:19 PM | Show all posts
MASYA ALLAH.....
berani gedebabeng TT neh...kalo mamajiah...terberak2 agaknya..
la ni pun rasa nak terkencing..tapi takut g toilet..baru kul 5 ptg tu..
lmbt g nak balik...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2013 02:56 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 5-4-2013 11:26 AM
Heheh.. mmg rasa nak nangis meraung melolong mintak tolong bagai tp mmg freeze..
xbole buat pape. ...

mak aih....seramnya..xpasal2 kat umah ni nak g toilet pun nak tunggu laki aku balik dulu..haish...yang aku pun satu,,tgh dalam pantang boleh baca citer macam ni...adeh..xpasal2 seram sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2013 09:26 PM | Show all posts

blok kolej sakura yg mane satu ekk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 12:23 PM | Show all posts
ima_fahmy posted on 9-4-2013 02:56 PM
mak aih....seramnya..xpasal2 kat umah ni nak g toilet pun nak tunggu laki aku balik dulu..haish... ...

Hehehe... umah sendiri xyah takut laa... u own the house.. patutnye benda2 tu patut takut kat u. u tuan umah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 12:35 PM | Show all posts
swantiger posted on 9-4-2013 09:26 PM
blok kolej sakura yg mane satu ekk

Asrama kolej yg saya tumpang tuh mmg bangunan asrama lelaki kuim seperti dlm gamba... masa zaman saya dulu ada 3 kolej yg buat asrama apartment tuh. campur lelaki pompuan... dikenali sebagai apartment riviera 2. apartment ni berbentuk U. rumah kawan saya tu kat block tengah.

Yang kelihatan jelas dlm gambar the riviera block A1,A2, B1,B2 tu apartment riviera 1. tu rumah org.. sampai sekarang still ada org duduk rasanye...

Ada 1 lg riviera apartment atas bukit, dikenali sebagai riviera 3. yg nie saya x penah sampai.. dgr ckp2 org jek.. dan tiada dlm gamba tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 12:41 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 10-4-2013 12:23 PM
Hehehe... umah sendiri xyah takut laa... u own the house.. patutnye benda2 tu patut takut kat u. ...

seram jugak..sebab aku duduk kuaters pendidikan ni..makanya jiran2 termasuk laki aku g keja..jadi kawasan sini sonyap sunyi..sebab aku baca citer ko semalam..xpasal2 aku call mak aku suh dtg kawankan aku..hihi..tp citer ko mmg superb..aku pun mcm xsedar diri yang aku ni dalam pantang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 12:48 PM | Show all posts
ima_fahmy posted on 10-4-2013 12:41 PM
seram jugak..sebab aku duduk kuaters pendidikan ni..makanya jiran2 termasuk laki aku g keja..jadi  ...

kusyuk sgt sampai x sedar ko.... xpe mak dah ada temankan ok laaa... tp time pantang mmg kene jaga bebetul sbb benda2 tu sgt laa suke...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 10:35 AM | Show all posts
Giler ar... respek la tt ni. Berani!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 10:53 PM | Show all posts
Gaelly posted on 15-4-2013 10:35 AM
Giler ar... respek la tt ni. Berani!!

Tak sangka blh terjumpa thread ni, mngimbau kenangan2 lamaaku masa duk di apartmen ni..

By the way, aku nak share sikit la pengalaman selama akutinggal d apartmen ni selama 3 tahun, dari pertengahan 2003 hingga ke hujung2006, zaman apartmen ni di kemuncaknya sebelum ia dikosongkan terus tidakberpenghuni pada April 2007..

Sebelum tu, nk tnya la, yang buka thread ni last pergi kebangunan ni bila? Info ia dibiar tidak berpenghuni sejak 1994 tu tak betul. Sebabhingga ke saat ia dikosongkan pada 2007, ada penuntut kolej tinggal (aku salahseorang, kiranya batch terakhir yg tinggal di bangunan ni) … ia mulanya ddiamipenuntut KUIM, sebelum ada plajar kolej teknologi cybernetics masuk, masa ni lasegala macam benda berlaku mnyebabkan ia menjadi ‘kawasan panas’.. agak sedihbila tengok bangunan ni sekrang..

Ok, ringkaskan cerita, aku ni penuntut cybernetics, apartmenini dikenali sebagai RIVERA 2.. ia hostel bg pelajar kolej Cybernetics ygdikongsi bersama bdk KUIM.. aku pd awalnya x duk di hostel ni, aku dk luar, katpandan jaya.. so member2 yg tinggal di hostel ni sume kira grand la, setiap ariada aktiviti, warden2 buat gathering, solat sama2 tiap malam, aktiviti mndikolam, lepak di kedai ‘abe’ kat depan hostel sampai lewat pagi… mlm minggu kuargi KL.. bila diorang setiap ari duk bercerita, aku teringin nk rasa pengalamantu sume (biasala zaman student kan)…  

Pada masa sama aku slalu dgrla bdk2 course lain, ppuankhususnya kena hysteria, setiap hari meracau kena rasuk, aku tak pcaya sume tu,seriously aku tak pcaya walaupun bnyk kes.. masuk sem 2, akupindah duk di RIVERA..masuk je dlm bngunan aku dah rasa lain mcam, seolah meremang bulu roma(pengalaman takkan aku lupa smpai bila2) .. bngunan ni luaran nmpak cntik,masuk dlm bila kita explore bngunan dia floor by floor, mmg SERAM.. time niapartmen ni diselia oleh Anjung Teduh (company milik En Din yang meninggal lastyear).

Aku tanak share kenangan aku di sini, aku terus citer pasalbnda2 panas/pelik yg pernah aku saksikan dengan mata kepala aku sendiri atau ygpernah aku alami.

Cerita bngunan ni ada penunggu mmg betul, mmg ia lokasiPANAS. Bila orang citer aku tak caya. First aku alami, apabila budak umah akusndiri (lelaki) kena rasuk. Bomoh dipanggil utk pulihkan dia then dia terus xbalik dh ke sini, berhenti belajar n pindah. .. dlm tempoh ni la (antara Ogoske Oktober setiap tahun) ‘dia’ mengganas… ada budak junior (ppuan) kena rasuk nterjun dari tingkat 5, patah pinggang.. seorang lagi nyaris terjun dari tingkat6, sempat dipegang member2.. bila ditanya selepas dia sedar, dia kata boyfrendia suruh terjun sedangkan boyfren dia ada di rumah dia di tingkat 7…

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 10:56 PM | Show all posts
Inilah masalahnya dgn Cybernetics, mereka letakkan student laki dan ppuan di satu tempat, malah ada rumah brsebelahan, setiap hari ada gurl bawak balik laki masuk bilik, begitu jg bdak laki bwk gurl msuk bilik (aku tgk sndiri, ia dah jadi mcm normal) .. lampu bkn semua tempat berfungsi, mksud aku, bangunan ini ada 3 portion (bahagian).. bhgian satu rumahnya nombor 01 – 08, bhgn dua iaitu bhgian tengah 09 – 14, dan bhgian tiga, ni bhgian paling panas 15 – 20…so lampu kadang menyala hnya di bhgian tengah, bhgian lain termasuk tangga gelap, lif tak berfungsi.. kondom bersepah .. projek tengah mlm buta, ramai yg pernah kena tangkap then terus pindah duk umah luar..

Alkisahnya dengan ‘entiti’ yg tak nampak dek mata kasar ni, aku tahu ttg ceritanya bila awek aku sendiri, budak umah 6-20 kena hysteria. Masa tu la aku percaya kewujudan semua ni. .ada sorang laki brkawan baik dgn dia, pernah bagi dia mcm2 hadiah, then bila laki tu luah prasaan kat dia, dia tkleh trima, dia kata laki ni tak ikhlas berkawan ngn dia.. bergaduh.. malam tu, dia buang semua hadiah laki ni bg mlalui tingkap, termasuk teddy bear, kain baju ape sume (ni akak rumah dia citer) .. dia gunting2 anak patung sume, time tu la benda ni ada brdiri berdekatan tangga… tingkap bilik dia ada dua, satu menghadap tangga, satu lagi mghadap jalan besar .. kira benda ni nmpak mlalui tingkap la.. akak tu pun nampak.. diorang bce ayat mcm2 la sbb tau tu mmg tmpat mainan benda tu..

Malam tu, diorang nak kuar beli mknan beramai2 … dak ppuan ni tgh period, lemah.. mlm tu lepas mkn diorang balik dah prasan ada sumting tak kena ngn dia, sah.. dia dah kena attack… esoknya, bila jmpa di kolej, aku prasan dia tenung aku mmg lain macam, agak menakutkan la.. tapi masa tu aku tak tahu benda tu ada dalam dia.. yg dapat tahunya bila malam tu dia meracau, membe dia cari aku, suh tlg pangilkan bomoh.. for the first time, bomoh pun takleh nak pulihkan dia, benda tu terlalu kuat..

Spanjang mlm tu x tido, duk mncari bomoh, rupanya housemate aku sorang dak Kelantan dia terer gak la ilmu2 batin ni, selepas dekat 4 jam cuba pujuk benda tu kuar.. member aku tu berkomunikasi ngn ‘dia’ .. dia tak boleh brcakap, dia kunci mulut, hanya bahasa isyarat.. masa tu la semua terbongkar.. ..

so melalui komunikasi beberapa jam.. diketahui budak ni umonye 4 tahun.. ditanya asal mana, dia tunjuk isyarat 11 .. maknanya tingkat paling atas, tingkat 11.. nama dia jane (jannah), mak dia marry (Mariah) .. selalu kena pukul ngn mak dia sbb nakal, suka bermain, dia takde kwn so dia ‘merantau’ floor by floor trjumpa awek aku ni yg agak manja dan lembut, lemah… dia nak kawan, dia nak bawak awek aku ni pergi ‘atas’ main sama2 ngn dia … meremang bulu roma beb … NO WONDER la masa aku mula2 kat rivera ni, time tunggu lif, aku pernah nampak bayang budak kena pukul kat dinding lif … yg dasyatnye, budak 4 taun ni yg paling lemah antara entiti yg ada.. yg menyebabkan budak terjun bangunan tu mak dia.. mak dia mati bunuh diri dari tingkat 11 ketika mngandungkan dia ..

selepas puas pujuk, akhirnya dia setuju kuar dari badan awek aku ni, tapi dia mungkir janji, dia datang balik.. last2 kena guna cara agak kasar nak halau .. entah ayat ape membe aku baca, langit yg cerah, panas terik, tiba2 guruh kilat hujan lebat.. dia tarik kuar dari ibu jari kaki.. bnda tu dapat dihalau dari badan dia, tapi bukan dari kawasan tu.. awek aku terus pindah selepas tragedi tu, tapi aku still stay kat situ .. time tu jugak budak2 KUIM sume mula berpindah ke Nilai .. so bangunan tu semakin suram, dah takde sape nak wat solat berjemaah, solat hajat, maksiat berleluasa, warden dah tak ambik peduli, surau yg sentiasa ceria jadi seram .. histeria takyah cakap la, especially tingkat 6, 7,8 .. tingkat 9, 10 dan 11 mmg takde orang duduk..diharamkan.. kolam yg korang tengok tu yg pada awalnya setiap hari orang mandi, riuh, last2 mcm longkang busuk, one by one student pindah ..

by the time aku last kat situ, disember 2006, hanya 4 tingkat jer ada penghuni.. then bila aku datang balik sekitar jun 2007, aku diberitahu oleh akak kedai depan rivera tu, macam2 dah berlaku, student semua diarahkan pindah, bangunan tu kosong sejak april tahun tu.. tapi masa tu bangunan tu still tak seram seperti hari ini.. aku still masuk, tengok, mmg seramla.. tapi arini, tgk dari tepi jalan pun takut..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 11:10 PM | Show all posts
itu hanya satu cerita, member2 lain sume ada pengalaman masing2 .. pernah sekali aku dari balkoni tingkat 7 yg menghadap kolam tu duk usha awek tingkat 6, aku berborak2 ngn dia tiba2 dia melambai kat tingkat 11, kat tempat tangki air .. katanya ada member lambai dari situ, aku pelik tapi masa tu sumpah aku tak syak pape...

then, budak umah tingkat 6 .. masa tu nak dekat cuti sem dah, lepas final exam buleh kata rivera tu dah hampir kosong, yg tinggal aku and few students jer time tu yg tak balik kg sbb kitorang kena bertugas utk intake baru yg nak masuk hostel (blhla duit poket sikit) .. masuk2 jer dia komplen rumah tu panas, ada bau bawang putih, dgr bunyi pelik2 .. budak umah depan dia cakap ada benda duk perhatikan aku and benda tu betul2 depan aku, tapi serius aku tak nampak tapi panas tu mmgla aku dapat rasa..

budak tingkat 8 pulak komplen mlm2 ada bunyi katil dari tingkat atas, bising.. giler ape tingkat 9, 10, 11 mana ada org duduk.. budak2 baru yg masuk hostel, tak tahan lama, paling lama satu sem atau 6 bulan diorang cari rumah luar..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 12:05 AM | Show all posts
saya penah menetap kat situ sebulan.. usim n ktac share hostel( tapi umah lain2 hehehe)... disebabkan pihak kolej den ktac charge mahal kat student so kami pindahla... ke pandan jaya duduk flat share ramai murah skit.. kat situ mmg dr dulu berhantu.. ade kes maksiatla, bunuh diri kat 1lif tu.. masa tu ai tatau citer.. lepas lepak ngan mmber nak naik rumah, naik lah lif yg dikatakan ade org mati tu, mmg pelik, tekan tingkat 4, dia terus naik pegi tingkat 8, pintu terbuka pastu gelap plak tu.. meremang bulu2 roma.. then pintu tertutup baru lif turun g tngkat 4.. kalo story dr my fren tersangat la banyak.. pasal kes pindah tempat tido la, lampu yg takde suis bleh menyala tetiba, cik pon mel;intas masa diorg tgh studyla... mcm2.. Ai tak penah jumpa cuma pengalaman naik lif tulah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 12:16 AM | Show all posts
betul tu... lupa nk citer pasal lif bengong tu.. ada ke tekan tingkat lima .. dia gi tingkat 10, tingkat 11 .. gelap plak tu.. pastu bila pintu lif terbuka, kita tekan suh tutup cepat2 tanak tutup... terbuka lama, then turun tiba2 ke tingkat 1 .. tekan balik tingkat 5 dia gi ground floor.. nk naik tangga sumpah tak berani sbb membe pnah terserempak benda tu ... itu selalu brlaku .. tp yg pasal ada kmatian tu tak penah dgr.. kekadang pintu lif bukak tutup bukak tutup bnyak kali, diorang cakap lif rosak biasala macam tu, kita pun sedapkan hati iyekan ajer.. but then pikir balik rosak tu satu hal, tapi betul la ada gangguan kat situ ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 12:26 AM | Show all posts
safwan2309 posted on 6-5-2013 11:10 PM
itu hanya satu cerita, member2 lain sume ada pengalaman masing2 .. pernah sekali aku dari balkoni ti ...

wah...  banyak juga yang jadik kat situ yeak...  cite la lagi...

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 01:43 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 17-3-2013 10:49 AM
Dgr cerita laa... dikosongkan sbb gangguan yg melampau...
sampai ada yg terasuk lalu terjun dari  ...

cakap pasal terjun ni barulah teringat, masa ai duk situ dulu ade kes student tido, ntah mcmana dia leh ngigau, dia terjun dr tingkat 3 kebawah.. nasib tak mati.. patah tulang pinggul dan kaki.. bila tanya dia, dia kata dia semacam nampak sebelah tingkap tu ade katil.. kononnya nak pi lompat kat kati la... huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 01:45 AM | Show all posts
safwan2309 posted on 6-5-2013 10:53 PM
Tak sangka blh terjumpa thread ni, mngimbau kenangan2 lamaaku masa duk di apartmen ni..
By the wa ...

aku pun student ktac gak.. hehehe amik kos pe yea???
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 02:54 AM | Show all posts
mizzriena posted on 7-5-2013 01:45 AM
aku pun student ktac gak.. hehehe amik kos pe yea???

BSK .. mizzriena? aku dari 03 -- 06 .. antara paling lama la duduk di rivera tu..

tu la pasal, terjun2 ni antara selalu berlaku.. abg senior pernah citer, duk minum kat kafe cik kiah ngn member2 dia, tiba2 ada org jatuh betul2 mnghadap diorang.. terus mati kat situ, Last edited by safwan2309 on 7-5-2013 02:56 AM

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2013 10:48 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 20-3-2013 05:49 PM
huhu... aku mmg x kenal langsung mangsa tu.. cerita ni diceritakan junior aku. berlaku selepas aku ...

cerita ni memang betul, memang ada budak terjun dari tingkat 5, patah pinggang dan tulang pinggul, tapi kejadian berlaku pada 2005.. budak ni intake baru, baru berapa bulan jer kot belaja. masa ni aku tinggal di rivera ni, parents dia attack warden sebab tak sdiakan keselamatan dan tak pantau pasal aktiviti anak2 pada lewat malam .. mmg itulah kawasan tangga yg aku maksudkan ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 03:51 AM GMT+8 , Processed in 0.078973 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list