CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 3-4-2013 03:27 PM | Show all posts
Sori smlm x sempat habiskan crite.. bz sket.. ok nie sambungan sampai abis... enjoys..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 03:39 PM | Show all posts
Walaupun pintu dh tertutup… lift masih tidak bergerak… akujeling ke arah butang lift… butang 5 masih menyala menandakan mmg lift akanmenuju ke tingkat 5. Tp kenapa lift masih x bergerak??? Aku masih kaku untukbergerak… tiba2 pintu lift kembali terbuka…. Ya Allah, apa lg ujian yg bakalaku hadapi??

Bile bukak je pintu lift, aku masih menunduk memandanglantai… mulut masih terkumat-kumit membaca ayat2 suci Al-Quran…  Kepala aku masih ligat berfikir cara untukmelepaskan diri… Cik Poch tersebut masih berdiri di depan pintu lift….tp………………… Ya Allah!!!!!

Jika td cik poch berbungkus elok keseluruhannya… sekarangbahagian mukanye terbuka... Damn!!! dia tunjuk muke pulak daahhhh!!!!…. X jelas bagaimana rupanye sbb aku mmg x beraniangkat muka ketika ini… tp melalui ekor mata dpt ku lihat mukanye gelap…bahagian matanye merah menyala bersinar memandang tepat ke arah ku... adacecair merah pekat likat yg menitik dari bahagian muka kena pada kain putihlusuh yg membaluti tubuh lembaga itu… darah kah?? bau bangkai mula menerjah ke ronggahidungku.. Allahhuakhbar!!

Mulut aku masih kumat kumit membaca mcm2… tp sume yg dibacatunggang-langgang… aku cuba baca ayat2 pendek supaya bacaanku x salah. HanyaFatihah yg mudah untuk aku baca…  dlm suasana yg ku rasa amat tegang itu, tiba2 aku mendapat idea… tiba2 terlintas dlm pale otak aku... pernah aku dgr dariseseorg yg boleh nampak benda2 nie… katanye klu kite buat x tau jek, buat2 mcmx nampak dia maka makhluk tu akan putus asa untuk menyakat… benarkah??  

Aku mula mendapat kekuatan bile memikirkanjika aku masih ketakutan membatukan diri takkan ada kesudahannye… walaupunmasih takut2.. dgn tangan terketar2, aku seluk poket keluarkan hp. Sesaje check mesej....

‘eh, ada mesej belom baca??’ terpacul ayat tu keluar darimulutku… pelik. Tah mane dtg keberanian aku... Td bukan main kelu lidah bagai…

‘Siapa pulak msj aku pepagi buta nie??’ aku berckp sendiri… padahal mane ada msg masuk...dada masih berdegup kencang mcm nak pecah… peluh makin membasahi tubuhku…  aku mula buat2 bz dgn hpku…  cik poch tersebut masih kelihatan bergerak2menggeliat di depan lift…aku pasrah jek laa ape nak jd pon!!

seketika kemudian pintu lift perlahan2 tertutup… Syukur  ya Allah!! hanya itu yg terlafaz dlm hati… cik poch tu bosan kot tgk aku sibuk dgn hp cabok aku tuh...lift mula bergerak ke atas… tp skali lg aku berdebar ketika lift sampai ketingkat 5. Cuak bila pintu lift terbuka. Takut ada plak makhluk lain tercongokmenunggu… tiada apa disitu.. cepat2 aku keluar dan terus buka pintu rumah….


Bile aku pk balik tindakan aku untuk melepaskan diri dari cik poch itu buatkan aku ketawa sendiri… mcm bodoh jek tindakan tuh… tp ternyatatindakan bodoh tu jugak laa yg membuatkan aku terlepas dari terus menerusdisakat cik poch....




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 03:40 PM | Show all posts
rtac posted on 3-4-2013 02:01 PM
Alamak saspennya.. Sambungla lagi

Dah sambung.. sila baca..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 3-4-2013 03:40 PM
Dah sambung.. sila baca..

Huhu.. Best best.. Sabo je la masa tu yek
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 11:03 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 3-4-2013 03:39 PM
Walaupun pintu dh tertutup… lift masih tidak bergerak… akujeling ke arah butang lift… butang 5  ...

cerita ko best...
momod bole bg tacang seketul dua neh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 12:29 AM | Show all posts
ya ampun tak tergambar mcm mana perasaan aku kalau bende ni berlaku pd aku. kalo aku jdik ko, mmng x pg dah sorg2 weh. bapak bahaye
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 11:19 AM | Show all posts
asrama riviera nie dulu i penah masuk sbb nak uat keje sikit...mcm tu dlm thn 2003, gi tgk asrama pompuan d penthouse...bilik asrama lelaki, ya ampun, bsepah bdk2 nie....tp mmg ms uat keje tu, ader org ckp asrama nie keras sikit, n psekitaran mcm gelap jer...suasana x best, x ceria...student pun ader yg x berani naik lif, rela naik tgga...bile naek tgga, jmp bender lain plak...huhuhu....so, korg nie ex student kuim/usim la ek???...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:20 PM | Show all posts
rtac posted on 3-4-2013 04:25 PM
Huhu.. Best best.. Sabo je la masa tu yek

Hehe.. antara kenangan 'manis' kat riviera tuh...
lembik rasa kaki ni pijak lantai time tuh... lemah segala sendi wehh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:23 PM | Show all posts
PembacaSenyap posted on 3-4-2013 11:03 PM
cerita ko best...
momod bole bg tacang seketul dua neh...

hehe thanx sudi baca kisah aku yg x seberape nie...
huhu, x sangka mmg betul2 momod bg aku tacang...

thanks momod..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:28 PM | Show all posts
farahferrari posted on 4-4-2013 12:29 AM
ya ampun tak tergambar mcm mana perasaan aku kalau bende ni berlaku pd aku. kalo aku jdik ko, mmng x ...

Mmg susah nak gambarkan wehh klu benda tuh terpacak depan mate...
tp 1 yg aku blaja dari pengalaman yg aku lalui ni.. lg kite takut lg benda tuh suke sakat..
klu brani sgt plak benda nie suke menduga keberanian kite... so buat2 biasa jek...
klu ko rasa takut sgt2 ko pura2 cool, klu ko berani sgt pun ko pura2 cool... so xde laa ko kene sakat tahap max...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:33 PM | Show all posts
redeila posted on 4-4-2013 11:19 AM
asrama riviera nie dulu i penah masuk sbb nak uat keje sikit...mcm tu dlm thn 2003, gi tgk asrama po ...

Mcm yg dh penah saya bgtau dlm previous post, masa saya tumpang situ time tuh bukan hanya student kuim yg stay situ..
3 kolej  yg jd kan riviera as their hostel... mebi time u gi tu kolej2 lain dh pindahkan student diorg... cuma kuim jek blom pindah sbb kolej induk x siap lg... saya dan kawan2 bukan student kuim...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:36 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 4-4-2013 07:28 PM
Mmg susah nak gambarkan wehh klu benda tuh terpacak depan mate...
tp 1 yg aku blaja dari pen ...

aku ni jenis kadang2 berani, kadang2 takut. huhuhu mlm td aku nk tido dah terbayang2. dah la aku bilik sorg2 jek T.T
sabo je la. tp aku respek la ko, aku lom penah lg ternmpk ke terjumpa ke. n aku takley bayangkn kalo bende mcm tu terjadi pd aku. kalau aku pengsan maybe aku syukur, kalo tak pengsan2 smbil terpandang2 jek, mak aiii.. mintak simpang jauh2 ya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:37 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 4-4-2013 07:28 PM
Mmg susah nak gambarkan wehh klu benda tuh terpacak depan mate...
tp 1 yg aku blaja dari pen ...

aku ni jenis kadang2 berani, kadang2 takut. huhuhu mlm td aku nk tido dah terbayang2. dah la aku bilik sorg2 jek T.T
sabo je la. tp aku respek la ko, aku lom penah lg ternmpk ke terjumpa ke. n aku takley bayangkn kalo bende mcm tu terjadi pd aku. kalau aku pengsan maybe aku syukur, kalo tak pengsan2 smbil terpandang2 jek, mak aiii.. mintak simpang jauh2 ya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:43 PM | Show all posts
farahferrari posted on 4-4-2013 08:36 PM
aku ni jenis kadang2 berani, kadang2 takut. huhuhu mlm td aku nk tido dah terbayang2. dah la aku b ...

Hehe.. klu ko x pengsan ape lg, nyanyi laa lagu pandang2 jeling2... syahdu gituh...
ala.. klu ko terserempak ke ternampak ke buat xtau jek.. buat donno... walopun dada ko berdebar mcm nak roboh...
lg ko jeling lg ko pandang lg suke laa dia nak berkenalan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 09:11 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 4-4-2013 07:43 PM
Hehe.. klu ko x pengsan ape lg, nyanyi laa lagu pandang2 jeling2... syahdu gituh...
ala..  ...

tapi kalo ikto ustaz2 ni, bende tu kan syaitan atau jin yg suke ngacau org. dgn bende2 ni kite takleh berlembut. sbb tu kalo org mengubat org kena rasuk ustaz tu mesti akn marah bende tu n cakap garang2 dgn die. so aku assume the best feeling yg kite kena ade kalo berdepan dgn bende tu adlh marah. do dia akn takut dgn kite..huhu tp mampukah aku nak marah2 time tuh adoy
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aihh sakura seram gile cite ko..kalo aku dh nanges terlolong dh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 02:12 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 3-4-2013 03:39 PM
Walaupun pintu dh tertutup… lift masih tidak bergerak… akujeling ke arah butang lift… butang 5  ...

erkkkk beraninya....ko.. serammm weii...apatah lagi aku yg bc ni mcm x sngup nak bca......gilerr seram tmpat tgl ko....lau aku da blah....sngup duk kat umah sewa lain...eshhhh....

tgok...aku ingat nak bca dulu cete ko bru nak mndi.....mcm mn aku nak mndi tgh2 mlm ni weiii
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:23 AM | Show all posts
QziraH posted on 5-4-2013 02:12 AM
erkkkk beraninya....ko.. serammm weii...apatah lagi aku yg bc ni mcm x sngup nak bca....{:3_ ...

Hahaha... so mandi ke x smlm??
rasanye ada pengalaman kat bilik air...
jap2 aku recall... dh ingat nnt aku tepek eh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 11:26 AM | Show all posts
MissDoraisamy posted on 4-4-2013 09:37 PM
Mak aihh sakura seram gile cite ko..kalo aku dh nanges terlolong dh..

Heheh.. mmg rasa nak nangis meraung melolong mintak tolong bagai tp mmg freeze..
xbole buat pape... mmg mcm stone jek..
sok mane laa tau rezeki ko murah leh jumpe lak... ko rasa laa mcmane freezenye badan ko, otak ko...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 02:10 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 5-4-2013 11:23 AM
Hahaha... so mandi ke x smlm??
rasanye ada pengalaman kat bilik air...
jap2 aku recall... d ...

uishhh mndi gak... tp jap jer......sbb serammm da weiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 05:24 PM GMT+8 , Processed in 0.082577 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list