CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 31-10-2012 09:29 AM | Show all posts
brown93 posted on 31-10-2012 08:33 AM
So lepas tu sy contact lar kawan sy yg pndai mengubat tu. time tu die ngah tido..sy lak g kacau die  ...

berpinau bijik mata.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 09:31 AM | Show all posts
laaaaa, hampa tak buat mcm di suruh tu??? pasai pa? takut punya pasai,kesian la si B tu nanti,akibat tu nanti cam na....ish ish budak zaman skrggggggg..............sambung cepat!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 10:08 AM | Show all posts
citer la lagi, menarik ni....tapi jgn lupe wat perenggan ke, letak ikon2 sket ke....baru la meriah nk bace. kalo x, nnti ramai yg jadik mcam sorang porumer kt atas tu, berpinau bijik matenye, hehehhh
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 10:32 AM | Show all posts
mana sambungan nye nie....????
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 10:35 AM | Show all posts
kat mana nih eh?? skeet/budakgraphic - korang tak nak gie ushar ke??
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 12:53 PM | Show all posts
btoi la.. pening baca... takde perenggan....
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 12:56 PM | Show all posts
ada dengar budak2 skolah menengah pandan jaya pun ada wat trip serupa...

akibatnya skrg tengah kecoh hari2 bebudak kena histeria... kes blom setel.... sorry tkde maklumat penuh...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 02:18 PM | Show all posts
adnil posted on 31-10-2012 10:35 AM
kat mana nih eh?? skeet/budakgraphic - korang tak nak gie ushar ke??

tambah sorang lagi surfinv....
katenye lokasi di taman kenchana cheras (refer post #1)

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 02:36 PM | Show all posts
edoraixora posted on 31-10-2012 02:18 PM
tambah sorang lagi surfinv....
katenye lokasi di taman kenchana cheras (refer post #1)

haah lupa lak surfinv & his carik antu gang....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-10-2012 04:47 PM | Show all posts
samshuri posted on 31-10-2012 09:29 AM
berpinau bijik mata.....{: ...

aduh jgn lar cmni hahahaha..sori lar bro..sy tulis citer ni pun spontan jer..x dirancang pun..tu yg serabut semacam..sorti tau..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 05:10 PM | Show all posts
brown93 posted on 31-10-2012 04:47 PM
aduh jgn lar cmni hahahaha..sori lar bro..sy tulis citer ni pun spontan jer..x dirancang pun..tu y ...

bkn marah..teguran membina...he9
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-10-2012 06:18 PM | Show all posts
Orait memandangkan ramai yg dah pitam or pengsan sbb pening kepala mmbaca story saya..so kali ni sy buat perenggan dan hope you guys tak pitam lagi lepas ni okay..hehehe..layanzzz..

Okay sambungan drpd cerita sblum ni, selepas habis sesi perbincangan brkenaan syarat2 yg saya dah ceritakan sblum ni, maka kitorang buat keputusan yg kitorang tak jadi pergi tempat tu atas sebab tak mahu menanggung risiko jika sesuatu yg buruk brlaku..so seterusnya kitorang juz lepak2 dan borak2 pasal pengalaman masing2 masa g tempat tu..time ni lar macam2 story saya dengar dri diorang..

Salah satu story yg agak menarik dn seram bulu roma bile mendengar ialah brkenaan area tangki air or rooftop yg ad saya mention sblum ni..ingat tak sy cerita yang salah sorang mmber yg lead kitorang tu tak bagi kitorang masuk area tangki air tu?sbenarnye begini, mmber sy yg lead tu die ni boleh kata ad kelebihan dn ilmu kebatinan sikit lar (die ni juga orang yg sama yg cuba memulihkan si A dan si B masa diorang brdua kena rasuk time keluar dr tempat tu)..so die kata, die boleh scan dan nampak bnda2 tu serta yg paling best die boley imbas peristiwa2 yg penah brlaku kt ssuatu tempat tu..(tak tahu betul ke x korang nilai sndiri)..

So ceritanye masa die scan area tangki air tu, die ad trnampak roh or hantu yg tak tenang berkeliaran kt citu..kata nye lagi roh tu adalah sorang pelajar pmpuan, yg bernama NISA..(ingat lagi time si B kne rasuk, bile tanye nama siapa, die jawab NISA)..time tu mmg saya agak terkejut gk dengan cerita die..saya tanya lagi ape lagi ko tau pasal roh budak perempuan tu, die kata dulu semasa die Nisa ni adalah sorang yg lurus bendul, die ni boley kata jenis yg ikut jer ape orang cakap or suruh..disebabkan ni die slalu jadi mangsa buli oleh rakan2 lain..so satu hari tu, kawan2 die pakat nk kne kan si Nisa ni, so diorang g jumpa die dan citer kt die konon2 nye larr barang diorang ad trcicir kt dlam tangki air tu..so diorang minta Nisa tolong ambilkan barang diorang tu..

So Nisa ni pun dengan lurus bendul nye g lar masuk tangki air tu..tapi die tak tahu sbenarnye pintu tangki tu hanya boleh dibuka dari luar saja..dari dalam tak boleh buka..so lepas die masuk tu die dah kira trperangkap tak dapat keluar lar..kira mmg niat budak2 ni berjaya lar nk kenakan Nisa ni..so die trperangkap kt dlm tu utk jangkamasa yg tak diketahui smpai lar die meninggal kt citu..so kesudahannya mmber sy kata tak tau mcm ner tp kemungkinan ad orang jumpa or tak pun MASIH BERADA kt dalam tangki tu..(saya sbenarnye was2 gk dengar citer die, tp nk wat cmner layan kn jelar)..so die kata lagi, salah satu yg duk mengacau si A dan B tu ialah roh budak perempuan ni lar..coz die tak tenteram dn berkeliaran kt citu..huhu..seram giler dengar citer die wlaupun tak bpe nk prcaya dan terbukti kebenarannye..pasal citer ni korang pandai2 lar nilai sndiri err..sbb bukan sy yg kena,tahu pasal ni..

Ok selain tu, ad citer lain gk..bnda ni brlaku masa kitorang jalan2 kt area tiga floor teratas tu..menurut mmber2 lain, diorang perasan sbenarnye masa kitorang kt floor atas tu tu diorang kata sbenarnye kitorang tak brgerak mana2 pun! kitorang sbenarnye brpusing kt tmpt yg sama! kenapa mmber2 sy ckp cmtu? sbb diorang kata, diorang trasa pelik kenapa setiap floor dn bilik yg kitorang masuk,lalu time tu rupa die exactly sama or sebijik..mksudnye susunan meja2,kerusi,kaca pecah dan barang2 yg berselerak tu position nye hampir sama or sebijik kt setiap floor..sy ckp lar kt diorang tu mainan perasaan je kot..lgpun setiap floor tu mmg lebih kurang pun rupannye..nama pun bangunan trbengkalai mmg rupa setiap tingkat tak banyak beza..tp diorang nafikan..diorang mmg yakin yg setiap floor yg kitorang pergi tu adalah tempat yg SAMA wlaupun scare teknikal nye kitorang turun naik tangga g tmpt2,floor lain (yg ni pun saya tak bape perasaan sgt, sbb tmpt tu tu gelap kn, mana lar sy nk perasan yg sy lalu tu tmpt sama ke x)..

Then satu lagi cerita, mmber2 sy ni kata lagi masa pergi kt floor paling atas skali tu kitorang pergi kawasan yg paling tepi skali..kira tmpt yg hujung2 yg boley tengok pemandangan semua tu..ok mmber ni citer die prasan ssuatu yg pelik brlaku..ok cmni nk bg korang paham, cuba bayangkan time tengah malam, korang nk tgk bulan purnama..cth lar korang duk umah flat..then korang tengok bulan tu kt belah hujung coridor/kaki lima umah korang...then bile korang pergi ke koridor yg hujung belah satu lagi, korang trnampak exactly bulan purnama kt position yg sama..padahal kalu ikut logic klu korang pergi kt belah satu lagi mustahil korang boleh nmpk bulan purnama tu sbb sepatutnye die berada kt belah hujung satu lagi dan jarak antara dua hujung corridod tu jauh..mcm ner boley brlaku? sy pun tak ley nk jelaskan mcm ner..dan itu lar yg brlaku kt mmber sy time tu masa kitorang jalan dri bilik yg paling hujung ke yg hujung satu lagi padahal bilik tu menghadap ke arah brtentangan antara satu sama lain..(yg ni sy boley buat andaian die trkena ilusi or khayalan perasaan je kot)..

Actually ad lagi benda2 or kelibat pelik2 yg mmber2 lain nmpk..sy maklum lar rabun malam so mmg xnmpk ape lar time tu huhu..antara nye diorang citer, diorang nmpk smacam kepala timbul kt swimming pool, bnda merangkak ( ala2 citer The Ring tu) kt area sama gk, then ad yg nmpk semacam lembaga yg tinggi dan kurus kering tengah brbaring kt dalam satu bilik ni (lupa tingkat bape),kesan tapak kasut yg brdarah lar dn mcm2 lar..so saya rasa setakat tu jelar citer drpd sy..klu korang nk merasa sndiri boley lar try g melawat tempat tu..tp make sure prepare awal2 lar..tkut pape jadi susah mcm saya nnti huhu..orait thats all about my story..


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 12:25 AM | Show all posts
terbaikk.sila tulis lg
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 09:59 AM | Show all posts
salam TT, blok asrama yg korg mksdkn ni yg tp jln depan mngadap car wash kn? klu situ mmg kt umah lame fmily aku la..situ mmg mcm horror la..dlu situ umah apartment..pastu konbet jg blok asrama..kedudukan die mmg strategik..dkt ngn kg cheras baru, dkt ngn exit mrr2 kencana..dkt ngn area pandan etc..tp syg tmpt tu tggl skg..nnti weeken ni aku blk ampg aku try snap gambo smbil cuci kete kt situ eh (klu sempat..)

Ps: gmbr hat ni ke? asrama dlm bulatan merah..


Last edited by havovasta on 1-11-2012 10:49 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2012 10:28 AM | Show all posts
havovasta posted on 1-11-2012 09:59 AM
salam TT, blok asrama yg korg mksdkn ni yg tp jln depan mngadap car wash kn? klu situ mmg kt umah la ...

Yes..betul tu bro..tmpt tu betul2 kt sebelah jalan raya utama dn seberang jalan lak ad car wash..dekat ngan highway MRR2..sy sebenarnye tak tahu menahu langsung pasal sejarah tempat tu..ape yg sy tahu pun itu pun diceritakan oleh mmber2 saya..pasal sejarah asrama tu kan..dan disebabkan tu lar sy buka thread ni..sbb nk tahu sejarah tmpt dn kisah benar disebalik tempat tu..so kalu sesiapa yg tahu ley lar share k..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2012 10:32 AM | Show all posts
cmf_carlito posted on 31-10-2012 12:56 PM
ada dengar budak2 skolah menengah pandan jaya pun ada wat trip serupa...

akibatnya skrg tengah ke ...

larr yeke?? kira budak2 tu bwk balek g skolah diorang skali lar makhluk2 tu ?? urrmm menarik citerr..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:35 AM | Show all posts
aiseh gua tampal gambo xkua lak..jap..

Last edited by havovasta on 1-11-2012 10:47 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2012 10:41 AM | Show all posts
mamaezah posted on 31-10-2012 09:31 AM
laaaaa, hampa tak buat mcm di suruh tu??? pasai pa? takut punya pasai,kesian la si B tu nanti,akibat ...

kalu kitorang ni semua orang yg teguh iman dan penuh ilmu di dada tak pe lar gk..ni pun chap2 suey jer..solat pun tunggang langgang..jangan kata bnda tu blah..silap2 die bawak lagi satu kampung masuk dlm bdn kitorang..huhu tak ke sadis bunyi nye tu..yg kawan sy yg pandai mengubat tu plak die pun ad komitmen,kerja lain gk..mengubat ni bukan profession utama die..so bkn spanjang masa die free nk pergi mengubat si B ni..so nk x nk mmg kitorang jelar yg kne buat sndiri bnda tu..huhu kejam giler..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2012 10:43 AM | Show all posts
havovasta posted on 1-11-2012 10:35 AM
aiseh gua tampal gambo xkua lak..jap..

boleh tengok lar..tp kne buka new tab..yes betul lar bangunan dlm pic tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:48 AM | Show all posts
ok bro gua dh repair..btui kan hat tuh? dlu mse dr kecik sampi dajah 3 dok kt tmn muda..sebelah bangungn asrama tu..sebelah bangunan tu ade satu lg blok..mmg skg still apartment yg active..riveira apartment..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 08:59 PM GMT+8 , Processed in 3.244021 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list