CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 20-5-2013 11:09 AM | Show all posts
hehehhe ramai juga kwn yg penah menetap di riviera ni yea.. nnti kita buat reunion riviera nak tak.. aku teringat 1 citer yg mmg tak scary.. berkenaan dgn kolam renang kt riviera ni.. kitaorg mmg suka melepak n mandi kt kolam ni time midnite coz takdelah kan nk berebut dgn bebudak2 lain.. ade 1hari tu aku pergi ke kolej jam 8pagi, then disebabkan tertinggal buku utk subjek yg akan mula, aku patah balik ke riviera around 10.30 pagi mcm tu.. tak disangka-sangka mat cleaner yg bertugas masa tu boleh plak celup mob dalam kolam renang pastu selamba je dia mob lantai kt situ... masa tu mmg rasa marah ya amat tp nk sound tak berani maklumla kita org baru.. after that aku terus tobat dah tak mandi swimming kat situ.. entah dah berapa lama dia wat keje mcm tu agaknya.. mmber2 yg lain ni siap bleh continue mandi after habis kelas... bila malam mengadu badan gatal2 tergaru-garu sampai merah.. pastu salahkan cik ponti kononnya kena ludah pontianak... heheheheh aku gelak je dlm hati.. nnti takut kalo ckp time tu gak confirm mmber melenting tak tentu pasal... siap pergi berubat kg lah... maybe mob yg ari aku nmpak tu terlalu kotor kot sampai efek air kolam... huhuhuhuhu/// before that kitaorg mandi gatal tu mmg ade skit2 je.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 11:17 AM | Show all posts
azrain98 posted on 19-5-2013 11:19 PM
ada pic untuk hostel tu? kalau ada tepek sini nak tngok dlm hostel tu mcm mana

Gamba dlm unit hostel xde laa... nnt laa saya try carik... banyak je gamba kitorg tangkap masa dok kat riviera ni tp sume dlm pc saya blaja dulu... dah lama arwah dah pc tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 12:26 PM | Show all posts
dlu2 bebudak kolej ptpl pn ade dok kat riviera neh
thn 98-2000 sblm pndh kt s.alam
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 10:03 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 20-5-2013 11:17 AM
Gamba dlm unit hostel xde laa... nnt laa saya try carik... banyak je gamba kitorg tangkap masa dok ...

kui2 kalau jumpa tepek la sini nak tngok mesti seram habis huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 02:01 PM | Show all posts
serius thread ni plg seram yang aku pernah baca wehhhhh...TT,sakura, safwan, mizz punye story..aduh duh duh duh..camane nk naik lif balik rumah nnt neh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 05:03 PM | Show all posts
Pernah duduk riveira masa thn 1998/99.. amik matrik PTPL.. x sangka dah jd camni ye riviera sekarang. sy duduk level 5. lampu koridor mmg sejak azali xde. bergelap gitu.. tp so far xde la xperience apa2. mayb masa tu baru2 lg..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 07:57 PM | Show all posts
siputsedut posted on 21-5-2013 02:01 PM
serius thread ni plg seram yang aku pernah baca wehhhhh...TT,sakura, safwan, mizz punye story..aduh  ...

Hati2 bila pintu lift terbukak......takut ada makhluk x diingini disitu.... jeng..jeng... jeeennggg.....



*sesaje sakat siput....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 07:59 PM | Show all posts
enemyfrog posted on 21-5-2013 05:03 PM
Pernah duduk riveira masa thn 1998/99.. amik matrik PTPL.. x sangka dah jd camni ye riviera sekarang ...

Huhu... saya x penah tau yg kolej PTPL penah letak student kat situ gak.... klu riviera penah jd asrama PTPL, kat mane plak kolejnye ye? ingatkan mmg sesatunye kat shah alam tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 10:53 PM | Show all posts
Tahniah n tq pd semua yg rajin menulis..
Mmg terbaik le benang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 09:20 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 21-5-2013 07:59 PM
Huhu... saya x penah tau yg kolej PTPL penah letak student kat situ gak.... klu riviera penah jd a ...

masa tu kolej ptpl kat s.alam blum siap lg. so diorg sumbat kat riviera tu la. sy duduk level 5. tak ingat unit baper. 5-12 ke 5-17. yg pasti mmg dekat ngan lif.
tangga n tgkap tepi lif yg u ol citer tu mmg tau sgt la.. coridor luar mmg sokmo xde lampu mlm2.. tp masa tu meriah je. x rasa pape yg menyeramkan pun..
yg u citer ni thn biler ni?

Last edited by enemyfrog on 28-5-2013 09:22 AM

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 09:22 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 21-5-2013 07:59 PM
Huhu... saya x penah tau yg kolej PTPL penah letak student kat situ gak.... klu riviera penah jd a ...

kolej ptpl dulu kat de palma ampang. area ampang point tu

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 09:29 AM | Show all posts
baca thread ni.. aku nk blk umah naik lif.. asal benti tgkat 3 je msti terbayang kisah ko ni la. siap bole berdebar2 dup dap dup dap jantung ku tgk pntu lif terbukak. nak pulak xde org masuk.. aihh..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 09:56 AM | Show all posts
cerita2 kat sini memang seram... sebab tu aku xsuka duduk rumah bertingkat2... kot2 ada sesuatu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 11:37 AM | Show all posts
enemyfrog posted on 28-5-2013 09:20 AM
masa tu kolej ptpl kat s.alam blum siap lg. so diorg sumbat kat riviera tu la. sy duduk level 5. t ...

Oohh.. bile uols sebut baru tau student PTPL oso penah stay riviera... saya menumpang tahun 2002-2003.. zaman tu ada 3 kolej letak student kat situ. KUIM, KYPM & Cybernetics.. senior2 pon x penah bgtau yg ada student kolej lain yg penah stay situ...



Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 11:39 AM | Show all posts
enemyfrog posted on 28-5-2013 09:22 AM
kolej ptpl dulu kat de palma ampang. area ampang point tu

Haa... baru last weekend gi kenduri kawen lalu ampang point perasan signage PTPL...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 12:56 PM | Show all posts
Ok, nie ada lg 1 crite pendek yg tiba2 teringat... sori naa, lambat update. terkial2 taip kat tab nie....


Kisah 7 - sape yg basuh baju?

Kisah nie berlaku time kat umah tingkat 6. time ni hanya 5 org jek satu rumah termasuk aku yg menumpang 6 org laa... satu bilik 2 org.. mula 2 theyol pindah sini sume sgt2 happy. sbb dh x sewa under kolej. so bebas sket laa... xde warden yg akan buat rush. leh buat bising sesuka hati sampai pagi, sbb umah ujung jauh sket dari unit2 yg lain.....

Bilik mila bilik kedua, pintu bilik mmg betul2 ngadap pintu bilik air. kirenye keluar pintu bilik dua, tiga langkah dah masuk bilik air. klu berdiri kat pintu bilik mila belah kiri bilik ktiga, depan bilik air, sebelah bilik air dapur.. eerrr hope korang leh bayangkan...

Satu mlm tu, dh lewat gak laa dlm kul 1 mcm tu mila tgh study... aku cam biasa main game.. sbb waktu study aku unik sket. aku suke study dari kul 5 terus siap ke kelas.. sbb time tu jek otak aku senang ingat ape yg aku study.. so waktu lelain tuh org lain study aku main game sajok... bebudak lain sume dlm bilik memasing, x sure plak diorg watpe sbb senyap jek... mebi dh tido pon ye kot..so hall mmg pasang lampu tp xde org laa.. dapur lak gelap jek...

Pastu mila kata dia ngantok sgt. aku pon ok laa sbb kang kul 5 aku lak nak bangun study so tido awal sket.. (kul 1 tu kira awal bagi student mcm kitorg..) mila ajak teman ke toilet... padahal toilet depan pintu bilik jeh... so aku pon kuar laa bilik tunggu dia antara bilik air tu dgn dapur. masa aku diri kat situ tiba2 rasa semacam... mcm ada yg memerhati.. aku toleh ke dapur, gelap... xde benda pon.. hall mmg x tutup lampu. aku jengah bilik depan, dh gelap. dh tido la tu. bilik belakang oso dh gelap. maknanye dlm umah tu hanya aku dgn mila jek laa yg masih berjaga... tiba2 rasa seram lak...

Pas mila keluar kitorg pon masuk bilik tido, sbbkan aku mmg dah ras semcm dari td sempat aku toleh tgk dlm bilik air sebelum tutup pintu. sbb mmg rasa ada samting yg memerhati... sbb xnak mila cuak so aku diam kan jek laa.. tp jauh dlm hati aku mmg dh terdetik mesti samting nak jd nie... haiisshhh... time tu mmg dh start berdebar2. Tutup pintu bilik mmg terus naik katil tido laa...xkuasa aku nak layan perasaan takut lagi cuak tuh...

Tengah syok tido tuh tiba2 antara sedar dgn tak telinga aku tangkap bunyik air kat dlm bilik air.. deras betul air paip mlm tuh, mencurah2 bunyiknye kene tadah dgn baldi.. aku xde pk samting scary sbb menjadi kebiasaan kitorg basuh baju kul 2,3 pagi.. sbb time tu air paip besar.. huhu.. x lamatu aku dgr bunyik org memberus... sah laa ada budak umah tgh basuh baju... aku pon malas nak pk selimut dgn niat nak tido balik... tp pale otak ni makin ligat lak pk mcm2... start yg buat aku rasa pelik tuh sbb bunyik air dgn org memberus tu kuat sgt. mcmpintu bilik kitorg dgn pintu bilik air terbukak luas plak.. dgr mcm kat sebelah aku lak org memberus tuh... tp seingat aku mmg aku yg tutup pintu bilik td.. siap kunci lagik... mcmane leh terbukak? x kan mila plak yg membasuh? gi toilet pon kene teman... aku konfius... mata mmg dh segar laa..mane nak tido lg kan... dan2 tu aku dgr org humming.. haaiihhhh... len mcm neh... sambil membasuh sambil berlagu plak kann...

Perlahan aku toleh ke katil bawah (katil kitorg duoble decker) ada jek si mila ni tido.. toleh ke pintu... sah pintu tertutup... tp nape bunyik tu kuat sgt??? Time aku pk mcm tuh tiba2 bunyik td senyap... ok, sesuatu sgt bunyik tu... nak gi check mmg x laa... walopun ada rasa nak terkucil... tahan jek sampai esok pagi.. niat nak study kul 5 pagi tu oso aku kuburkan sajok.. bangun subuh bile sume dh bangun baru akubangun.. huhu...

esoknye tuh sume satu rumah aku tanya ada tak sesape membasuh memalam td... sume ckp mane ada .. budak bilik belakang kata theyol tido sgt awal. kul 11 mcm tu dh tido sampai ke pagi... bilik depan lak kata klu theyol membasuh pun watpe nak basuh kat bilik air kitorg sedangkan dlm bilik theyol ada bilik air sendiri... so konklusinye aku cuma pk mebi aku ngingau kot...


P/S: nnt sambung lg part org membasuh baju tgh mlm neh... nie baru permulaan si dia membasuh tgh mlm.... tension tol laa menaip dgn tab neh..









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 04:51 PM | Show all posts
As salam..

Saya pun pernah stay di rievera dlm thn 2000..study di cybernetics..wahh..rindunya....riviera..hehehe.
Sy stay di level 4,rumah betul2 mengadap lift.pernah mandi di pool,ada playground di blkg apartment ni.
sy x pernah alami cite misteri tp mengalami cite rumah kena masuk orang.kami 6 org budak junior..suka tdo d ruang tamu je..sbb ada akak2 senior yg tdo dalam bilik...segan nk tdo same lg.pastu kami tdo dlm kul 2pg..tup2 kul 6pg kami bangun,handphone msg2 boleh hilang...padahal hanfphone seme ltk beh bantal,klu kata org amik,mesti tsedar tp kami x sedar apa pun!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2013 06:20 PM | Show all posts
antara cite seram paling best aku penah bace! tambah la lagi weh korg2 yang penah tinggal kt sana.

berdiri bulu hidung aku bace kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2013 09:04 AM | Show all posts
brown93 posted on 17-3-2013 05:32 AM
broo..sorryy larr..sy mmg dah stop larr buat kerja cari2 hantu nih..dah tak berminat larr..so mmg  ...

stop? adakah sesuatu telah menimpa anda???membuatkan anda tobat dari kerja kerja pencarian ini semua??? motip??
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2013 12:48 PM | Show all posts
chop thread ni..senang nk baca update baru..syook
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 11:17 PM GMT+8 , Processed in 0.094762 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list