CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 18-5-2013 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 18-5-2013 12:27 AM
Oohh... zaman saya lift tgh yg buat hal suke benti tingkat 3... lift kiri tu salu x bole guna. sal ...

Masa saya duduk tahun 98, meriah rivera ni. Kul 3 pagi bebudak belum tido jadi terang benderang blok. Bangunan pun masih cantik. Kawasan trjaga rapi. Bersih je. Tapi tgk keadaan rivera skrg, trkejut juga. Terbiar kosong gitu je?pool kat tgh tu slalu student lelaki duk mandi situ.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 18-5-2013 12:31 AM
Riviera mmg scary.. katanye sebelom buat asrama lama jugak abandon. pastu baru wat asrama. tp x ta ...


Saya  xde pengalamn yg seram kaw kaw mcm awak. Cume unit yg sebelah umah histeria tu la plg seram pun. Saya siap pegang ramai2 budak yg histeria tu. Cakap bahasa yg kitaorg xpaham diselangi dgn jerit meraung. Lama budak tu sakit mcm tu.last2 dia balik ke kg nye ke sabah.
Last edited by Matakilat on 18-5-2013 12:40 AM

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
TT berminat ye mencabar diri pergi explore tempat haunted. Sesape sini yg suke pi mencari keseraman mistik ni, ada satu tempat yg hardcore seram. Marina resort kat Port Dickson. Ada blok yg tertentu mmg hardcore.but im not sure blok yg mana. Ada member penah citer, masa dia bermlm situ, siap akak ella bermenari nari di beranda apartment dia.
Ps: dia gelarkn akak ella coz rambut nye panjang hitam mcm rambut ella zaman mudo dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 01:05 AM | Show all posts
ok, sementara rajin meh nak crite a few crite pendek... x rajin nak taip pepanjang. guna tab susah wooo nak menaip...

sebelom tuh nak mintak mod @Santeira tukar tajuk thread "Misteri Riviera II Apartment" baru kene kot...



Kisah 4 - sape yg tgh minum tu?

Benda ni jd a few time masa aku numpang umah mila... mula2 aku ingatkan hanyalah khayalanku.. lelama mmg sah sbb ramai yg kene jgk..
satu mlm aku tertido kat ruang tamu.. hampagas punye mila x kejut aku masuk bilik! dlm kul 3-4 pagi camtu aku tersedar.. ruang tamu dh gelap.. tp dapur lampu x tutup.. dlm mamai2 tu aku bangun nak masuk bilik. nak ke bilik mesti lalu dapur.

masa aku lintas pintu dapur aku pasan dgn ekor mata ada org tgh berdiri depan peti sejuk yg terbukak sambil minum air.. tp yg pelik org tu xde kaler... means sume itam.. aku dah masuk bilik baru aku bole pk dgn waras.. nape org tu itam seluruh badan.. nak kuar bilik balik takut plak.. so aku tunggu jek org tu masuk bilik mane so esok aku nak tanya.. x lama tu aku dgr pintu peti sejuk dihempas kuat.. tp tunggu punye tunggu xde plak org tu bukak pintu bilik memane.. utk pengetahuan pintu bilik aku dgn mila awal2 aku dh kunci, time aku sedar sumting weird dgn org yg tgh minum tu terus aku kunci pintu.. gile, buatnye dia terjengah.. kejung aku kat situ...

esoknye aku tanya sorg pun ckp xde bangun.. pastu, few time jugak bile aku lalu nak ke bilik especially after 12am, klu jalan laju passby dapur mesti bole pasan dgn eko mata org itam itew... kadang ada jugak aku wat gile patah balik tgk.. tp xde sape pon kat dapur....




Last edited by SakuraMiyagi on 18-5-2013 02:15 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 01:24 AM | Show all posts
Kisah 5 - Budak terjun tingkap

Benda nie jd masa mila & beberapa budak rumah dia pindah ke tingkat 6. rumah ujung skali. unit nie xde balcony. yg ada cuma sederet tingkap jek kat ruang tamu tuh..
dapur plak x tertutup mcm rumah lama, dipisahkan dgn... nak kata meja bukan meja mcm bar table gitu... xde pintu..

Time tu tghari, kitorg sume xde kelas.. so lepak kat umah.. maklum laa memasing satu kelas, so same time laa keluar masuk umah tu kecuali personal reason...
so tgh hari tu kitorg lepak hall rumah tgk movie.. tingkap mmg bukak seluas2nye.. dh laa tingkap xde gril... kat tingkap tu plak kitorg letak 2 bijik kerusi dgn meja kecik.. ala2 menghias rumah laa... umah anak dara katakan...

tgh best2 tgk tv, sume mata tertumpu kat tv... tiba2 ada sorg budak dtg dari arah dapur berlari dgn laju lintas depan kitorg yg tgh tgk tv, ke arah tingkap naik atas kerusi & terus terjun tingkap... masa budak tu terjun sume terjerit... pastu masing 2 terdiam, sume berlari ke tingkap nak tgk sape tu, anak sape, mane dtg???

tp bile tgk bawah xde sape pon...






p/s umah nie pon teruk gak aku kene sakat... later laa aku crite, panjang sgt...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 01:57 AM | Show all posts
Ni criter dari bebudak lelaki umah sebelah.. time nie dok kat tingkat 6 jgk. umah ujung skali kembar 2 pintu sebelah2...

Kisah 6 - Org sebelah

Kitorg ngam jugak dgn bebudak lelaki umah sebelah.. salu gak kuar makan sesame dgn diorg kat mapley reramai sbb ada a few budak2 rumah sebelah yg satu kelas.. tu yg ngam..

Jai (bukan nama sebenar) hantu pc game.. sanggup bersengkang mata semata2 nak main game. satu mlm mcm biasa dia dgn bebudak umah x tido lg walopun dh lewat dlm kul 2-3 pagi mcm tu... biasa laa bebudak lelaki.. jai mcm biasa layan game kat pc, ada yg baca komik ada yg tgk movie ada yg lepak bilik gayut ngan awek... tiba2 door bell berbunyik.. door bell tu plak salu mmg mengkonfiuskan.. sbb klu door bell kitorg yg bunyik rumah bebudak sebelah akan dgr jelas, mcm tu jgk sebaliknye.. tp yg pelik mlm tu xde plak kitorg dgr bunyik door bell...

so bile dgr door bell tu jai nak bangun bukak pintu... a few kengkawan dia ckp " ala, org sebelah tu.." so jai pon x jd bukak... tp door bell tu bertalu2 plak bunyiknye... jai pun bangun "eh xkan org sebelah, bunyik dari td.. jap laa aku check" jai pon gi laa bukak pintu... haaa, amik ko!!! mmg betul2 org tp sebelah jek mcm terpotong, xtau sbelah kiri ke kanan tp mmg sebelah jek laa.. tgh tersengih menyeringai sergah si jai... si jai ape lg meraung terus terjelepuk pengsan kat depan pintu... kengkawan yg  mmg kelam kabut gile laa.. tp pelik sbb yg lain x nampak pape.. xde sape pon depan pintu.. tiba2 si jai ni meraung menjerit tak alih2 pengsan.. sume pakat angkat jai masuk bilik..

rupenye bukan jai sorg yg nampak...at same time jai bukak pintu, zam (bukan nama sebenar) pon tolih tgk ke arah pintu dan menyaksikan segala2nye... tgh org lain kelam kabut angkat jai, si zam nie terpaku kaku kat kerusi dia (meja study memasing kat ruang tamu) bile budak 2 lain sergah dia baru zam sedar....

Dari cerita jai & zam, org tu mmg betul tp mmg sebelah.. so bahagian yg xde tu bole nampak laa otak sebelah, isi perut sebelah sume... baju pon sebelah jek...







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 09:43 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 18-5-2013 01:57 AM
Ni criter dari bebudak lelaki umah sebelah.. time nie dok kat tingkat 6 jgk. umah ujung skali kembar ...

kirenye org2 yg dudok rivera ni mmg brani jugak la ,,dh kene kacau thp xtreme camtu pon stay kt situ jugak,,klau sy dh lame cabot..awk ni mmg jenis boleh nmpk or dudok rivera baru start 'kelebihan' tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 11:21 AM | Show all posts
miszaimi posted on 18-5-2013 09:43 AM
kirenye org2 yg dudok rivera ni mmg brani jugak la ,,dh kene kacau thp xtreme camtu pon stay kt si ...

Xde laa berani mane... tp sbb mostly asal luar KL, bole jek nak nyewa luar tp time tu masing2 pinjaman x lulus lg.
riviera ni plak sewa mmg murah gile, dlm rm50 mcm tu kot x ingat dh.. x kira sewa dgn kolej atau org luar ( most unit kolej punye tp ada jgk a few org luar punye sewakan kat student)
tu yg nak x nak stay jgk laa situ...
tp geng kitorg 2 tahun gak stay situ... aku pon ulang alik numpang selama 2 tahun tu jugak laa...
tahun ketiga baru pindah dok luar...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 02:03 PM | Show all posts
My husband duk sini 1999-2002 dia pernah duduk situ 2 bulan sorang2 time semua student lain balik cuti,dia x balik coz buat keje part time ms tu..dia ckp dia buat xtau jer bila dgr bunyi apa2,penat kerja malas nak layan sgt,hahahhaahahah
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 05:15 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 10:51 PM | Show all posts
menarik cerita...
Riviera Apartment nie aku tau kat mana...
blk ampang.. nnt ade kelapangan nk try la pusing2 situ....
ape kate @Adiya ...??????? ade brani???



Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 11:32 PM | Show all posts
Best citer..buatkan aku teringat yang KUIM tu pernah berkongsi jap bangunan asrama dgn baitulmal kg pandan tu..tapi asrama baitulmal asing2 laki pompuan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 07:49 PM | Show all posts
mak aih seram giler...tpi az ada jumpa ni

Mayat seorang pelajar UIAM warga Afrika ditemui berulat di asrama kolej Bilal
12 Komen


Misteri bau busuk di sebuah bilik asrama Kolej Bilal di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) di sini terbongkar apabila mayat seorang pelajar warga Afrika ditemui dalam keadaan berulat semalam.

Mayat tersebut ditemui pada pukul 11 pagi oleh seorang wanita yang bekerja sebagai tukang cuci ketika dia sedang melakukan kerja-kerja pembersihan di sekitar asrama terbabit.

Wanita tersebut yang curiga dengan bau itu kemudian membuat pemeriksaan dari bilik ke bilik di asrama berkenaan sebelum menemui mayat mangsa di atas lantai di biliknya.

Difahamkan, mangsa yang dikenali sebagai Mamadou Aliou Tela Dialo, 25, dari Guinea di Afrika barat itu merupakan penuntut tahun tiga jurusan ekonomi.


Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, pemeriksaan mendapati mayat tersebut telah berulat dan dipercayai mati sejak lima hari lalu.

“Ketika kejadian, tiada penghuni lain di dalam bilik mangsa dan blok asrama yang menempatkan warga asing itu juga kosong kerana semua pelajar sedang cuti semester.

“Siasatan awal mendapati tiada sebarang unsur jenayah yang boleh menjadi punca kematian lelaki warga asing itu,” katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Menurut Abdul Rahim, pihaknya tidak menolak kemungkinan mangsa mati akibat masalah kesihatan kerana mengikut rekod, mangsa mempunyai penyakit sawan.

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Selayang untuk bedah siasat dan kes diklasifikasi sebagai mati mengejut.

source : http://www.mummynemo.com/2011/08 ... ej-bilal/#more-4066
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 07:52 PM | Show all posts
yang ini pulak ini ke apartment nya? yg belakang tu eh? seram jgk tngok...

pic tk keluar pulak adehh.....kasi link jelah

http://www.iproperty.com.my/prop ... a_Apartment_ForSale

yg apartment tu berbumbung biru kan? mcm abandoned je
Last edited by azrain98 on 19-5-2013 07:53 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 08:27 PM | Show all posts
azrain98 posted on 19-5-2013 07:52 PM
yang ini pulak ini ke apartment nya? yg belakang tu eh? seram jgk tngok...

pic tk keluar pu ...

Yg gambar apt for sale tu riviera 1. tu mmg ada org duduk.. now x tau laa org duduk lg ke tak. klu tgk kat gamba bawah nie, riviera 1 label as 'the riviera'. bangunan lama, so mmg ada sket nampak scary. tp still ada org duduk rasanye.. riviera yg haunted seperti di bincangkan adalah riviera 2. klu dlm gamba bawah nie label as 'asrama lelaki kolej universiti islam malaysia'. mmg sebelah jek dgn riviera 1...



Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 11:19 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 19-5-2013 08:27 PM
Yg gambar apt for sale tu riviera 1. tu mmg ada org duduk.. now x tau laa org duduk lg ke tak. klu ...

ada pic untuk hostel tu? kalau ada tepek sini nak tngok dlm hostel tu mcm mana

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2013 11:45 PM | Show all posts
mnSK posted on 18-5-2013 10:51 PM
menarik cerita...
Riviera Apartment nie aku tau kat mana...
blk ampang.. nnt ade kelapanga ...

eeee takutttttt
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 09:56 AM | Show all posts
Adiya posted on 19-5-2013 11:45 PM
eeee takutttttt

hahahahaa.... ko masuk aku backup...hehehehehee
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 10:41 AM | Show all posts
dok bace pasal riviera II ni tgh malam bute, sampai terbawak2 dlm mimpi...haunted betul la
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 10:57 AM | Show all posts
perembes posted on 18-5-2013 05:15 PM
http://www.kumprinx.net/2005/03/special-feature-14-hari-mencari-hantu.html

best cerita dia nih

aah, bes2. aku ingtkan ada sorg rumate dia tu bkn manusia, rupa2nya semua. tu la padah x kenal kwn serumah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:08 AM GMT+8 , Processed in 0.088455 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list