CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: naznav

[Cadangan] Groupon/Groupon Malaysia

[Copy link]
Post time 19-10-2012 04:57 PM | Show all posts
ada satu barunya..

www.couponmarket.info

Site itu ada semua coupon dari Groupon, Living Social, Jackcow, Hulala, dan banyak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2012 11:47 PM | Show all posts
dr.R posted on 17-10-2012 10:58 AM
Untuk lebih faham lagi, cuba baca link aku bagi kat bawah ni sebab thread seakan ni pernah dibincang ...

bila diorang update iklan tu erk..ada hr2 tertentu or cam ner..sbb tgk dah 3 4 hr mcm iklan promo yg same jer
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2012 08:54 AM | Show all posts
otomen_taro posted on 21-10-2012 11:47 PM
bila diorang update iklan tu erk..ada hr2 tertentu or cam ner..sbb tgk dah 3 4 hr mcm iklan promo  ...

Hari-hari diorang update promosi baru, tapi ada sesetengah deal macam Livingsocial diorang hanya update promosi baru masa weekday je. Selalunya 1 deal diorang buka 3-5 hari, bergantung juga pada sambutan dan kalau sambutan hangat diorang akan tutup awal sebab kupon adalah limited. Tapi ada juga kalau dah dapat sambutan hangat, diorang sambung lagi deal tu.

Selalunya deal kupon boleh guna terus (redeem), tapi sesetengah tu ambil masa 1-2 minggu selepas pembelian di innternet. Contoh real tu dibuka dari 1-5hb Oktober, tapi hanya boleh guna 15hb oktober - 15 december. Selalunya 10hb ke atas baru boleh print kupon tu, caranya kita masuk ke dalam akaun kita. Kalau tak suka nak menunggu dan jenis nak redeem hari tu juga, beli kat webuy.com.my deal lain selalunya ambil masa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2012 10:39 AM | Show all posts
saya pun pernah beli di groupon. mcm photobook. plg best photobook.com..yang vprint kualiti tak bagus sgt. skrg ada beli lagi...tak sempat lagi nak buat huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2012 11:28 AM | Show all posts
Yuhuu..Saya tgk ada satu offer di Groupon utk full body paint. rega rm995. dah call dah kedai ni tapi tak sempat nak jenguk. Paint yang digunakan ialah nippon 2k. yang ni utk luar aje...kalu dlm kena tambah extra rm300-400. rm995 tak termasuk ketuk kalu ada kemek la. sesapa penah wat paint tak kat virtual crest di pandan mewah ni?ok tak?
tq u alls
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 02:54 PM | Show all posts
pernah beli tiket movie... ok pun...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2012 10:35 PM | Show all posts
aku dah beli macam macam .. studio photos, tempat letak jewelery, afternoon tea for 2 at Delicious .. etc.

puas hati lah jugak ... discount mah!
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 08:12 AM | Show all posts
dwdmgurl posted on 22-10-2012 10:39 AM
saya pun pernah beli di groupon. mcm photobook. plg best photobook.com..yang vprint kualiti tak bagu ...

aah,, saya pun pernah beli dgn vprint,, kualaiti x bagus,,, pastu dahler lembab,, asyik nak kene call tanya jek,, janji 14 days,, lajak sampai 40 hari,,, adeehhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 04:52 PM | Show all posts
selama ni ok je - memang saya kaki grupon+livingsocial dan seangkatan - selalu beli kupon makan2 - so bergayalah tiap2 minggu makan di hotel macam fulus banyak - sampai kawan2 jeles lol - kalau nak rasa untung terhadap sesuatu deals tu - gugel harga sebenar - cth bulan lepas saya dapat deal hi-tea for two di hotel for only rm 49 - sedangkan harga selalu rm45 per person - so lepas jalan shopping di pavi trus g hotel kat bbintang - hitea - perasan jadi socialite skejap
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 09:49 PM | Show all posts
hai. nak tanya, macamana nak isi address untuk delivery barang ek?

sebab bila dia tulis alamat tu, tak jadi macam alamat yang biasa kita guna.

kan tempat isi kosong dia, just street name n no jeh. taman nak letak dekat mana?

hope kawan2 tolong, nak beli powerbank nih. murah je. rm38. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 02:02 PM | Show all posts
bawaku_terbang posted on 2-4-2013 09:49 PM
hai. nak tanya, macamana nak isi address untuk delivery barang ek?

sebab bila dia tulis alamat tu ...

tulih je sume kat street tu,sy buat cenggitu je
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 03:49 AM | Show all posts
dr.R posted on 28-9-2011 01:28 PM
Sangat bagus sebenarnya kamu membuka thread berkaitan tawaran voucher online ini, aku adalah sal ...

bro..

kalau x print mase beli bole tak email kemudian?
macam groupon tu die ada send voucher by email ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 09:19 AM | Show all posts
airfilterbersih posted on 27-5-2013 03:49 AM
bro..

kalau x print mase beli bole tak email kemudian?

Macam Groupon, selepas kita beli je dan pembayaran online selesai terus dapat email mengatakan urusan pembelian selesai. Dalam beberapa minit (kurang 30 minit) akan dapat email bersertakan attach voucher dalam format *.pdf dan kita boleh terus print. Tapi aku tak ada masa nak tunggu 30 minit tu, selalunya lepas aku beli aku terus pergi akaun Groupon aku tu dan terus print sebab pada akaun kita akan ada pilihan untuk print terus selepas pembayaran. Tapi tak semua deal online macam tu, ada sesetengah deal macam Streetdeal dan MilkAdeal perlukan 2-3 hari baru dia hantar ke email kita atau masuk ke akaun deal kita tu.


Last edited by dr.R on 27-5-2013 09:20 AM

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
thanks @dr.R atas info anda.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 08:47 PM | Show all posts
kawan2 porum sume, sebenarnyer saya ader satu masalah.barang yang saya order dari streetdeal sampai skang x sampai2 lagi.saya ada telefon syarikat yang menjual barang tue.staff tue cakap barang saya dah kuar pada 16/5/13,tapi dah hampir dua minggu barang tue x sampai2 gak (disaat saya tulis nie pon barang saya masih blom sampai)

last skali, saya kol lagi syarikat tue (nie kali ke-5 saya kol),dia pon ader kasi tracking code n nom kurier,tapi bila saya kol kurier tue asyik masuk mesin fax.saya cuba cari syarikat kurier dalam internet tapi xder.dah xder pilihan saya telefon telekom.tujuan saya telefon telekom bagi memastikan nombor telefon syarikat kurier tue wujud atau tidak.saya difahamkan nombor kurier tue didaftarkan atas talian telefon rumah bukan nombor telefon syarikat kurier.

skang nie aper yang patut sy lakukan?sebab syarikat yang sy beli barang tue seolah2 lepas tangan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 08:47 PM | Show all posts
dr.R posted on 16-10-2012 02:41 PM
Aku dah biasa beli sejak 2 tahun lepas, rasanya dah lebih seribu kupon aku beli kot bukan setakat Gr ...

bln lepas aku beli kupon wax yg berharga 38..hehe berbaloi gak hrga murah
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2013 11:40 AM | Show all posts
best sesangat website diskaun ni.. aku dah banyak dah beli iaitu:-

1) ATV, Go kart & Sky runner RM59 di groupon
2) Standing jewellery mirror RM358 di Mydeal
3) Mirror shoe cabinet RM458 di Mydeal/Groupon (tak ingat)
4) 350 thread count (cadar) di Groupon dengan harfa RM70+
5) Real Estate Negotiator seminar baru je semalam RM2 di Streetdeal

yang belum tebus:

1) Paragliding - lepas raya
2) Air craft - lepas raya sebab planning asal nak buat this week tapi jerebu lah pulak

berangan nak beli:

1) 3D Wall paper
2) Built in cabinet

addicted ko!


Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2013 11:53 PM | Show all posts
I like this groupon deal too...
Dah banyak beli esp bab2 makanan , spa , etc etc
Some of the F&B deals are really2 worth it like Tony Romas , Full House , Aunty Annes etc etc...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 08:04 PM | Show all posts
iols pon sllu beli tp kekadang brg non kualiti la..brg kt psr mlm x laku depa masukkan dlm groupon kut haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 12:01 PM | Show all posts
saya ada terbeli kupon aiskrim. masa beli tak nampak yang kedai tu non halal. saya beli dengan harga rm9. ada sapa2 nak beli dari saya tak? kedai ni dekat johor bahru.

nama kedai: koco loco spanish cafe
barang : 2 scoops:gelato
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:29 PM GMT+8 , Processed in 0.071948 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list