CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: naznav

[Cadangan] Groupon/Groupon Malaysia

[Copy link]
Post time 28-9-2011 03:42 PM | Show all posts
kwn aku rajin... kitorg menumpang je... ade promo, leh dpt mkn hotel dgn harga bwh rm50 je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:05 AM | Show all posts
aku x prnh lg try..tp slalu tgk kt dlm rncangan oprah..
best ar dpt byk hadiah & voucher..hehee
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 11:48 AM | Show all posts
good thread. thanx for the info
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 12:31 PM | Show all posts
aku pernah beli utk massage.
ok sbb murah kan, discounted price.

tapi kena kuat tahan godaan staf tpt tu utk beli benda2 lain sbg "add-on".

and make sure baca review tpt / produk tu dulu before beli, and baca the fine print.
dia bykkkk sgt offer area KD, PJ, puchong. kalau aku stay area2 situ mesti berbelas dah beli kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 03:39 PM | Show all posts
Konsepnya tetap sama, ianya adalah kupon yang kamu perlu cetak sendiri saja dengan kertas bersiz ...
dr.R Post at 28-9-2011 13:40



    ooo camtuh ekk?

okeh2 paham dah masehhh dr. R..

skunk baru taw huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:22 PM | Show all posts
aku selalu beli jugak groupon ni.ok aje dah 3 kupon aku beli.tapi sume dine kat restoran je la.satu  ...
damiqula Post at 28-9-2011 14:08



    tp groupon ni betul2 bagus ke?maksud aku,no string attached?mana tau bila dha guna kupon tu,bila sampai kedai kena lak minimum purchase ke atau syarat lain.kalau berbaloi aku pun nak beli kupon ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 12:14 AM | Show all posts
tp groupon ni betul2 bagus ke?maksud aku,no string attached?mana tau bila dha guna kupon t ...
tabasco Post at 29-9-2011 21:22


that's why kena baca the fine print. setiap offer tu x sama. tapi ko boleh komplen kalau servis / produk yg ditawarkan x seperti promo. and lepas2 tu nak boikot pun boleh, tade hal.

aku ada subsribe reader's digest 60% less. so far ok je, cuma byk gila email n surat asyik ckp aku menang itu menang ini (aku x sure kalau subscribe cara konvensional akan dpt ke tidak benda2 camtu).


yg massage, mmg aku rasa mcm tipu siket la. sbb masa offer dia ckp boleh pilih antara dua, tapi masa aku gi tu, dia ckp massage lagi satu tu xleh (aku x ingat kenapa). so dpt normal massage je. tapi ni 1st groupon coupon aku beli, so time tu mcm naive siket.


ada facial gak, tapi as usual dia akan goda2, pujuk2 ko ckp bagus kalau ko amik additional treatment bla3. kalau yg additional tu mmg akan ada additional cost, sbb x termasuk dlm promo.


yg makan so far aku x cuba lagi. baru nak cuba this weekend. hopefully ok


kesimpulannya, sebelum beli sesuatu offer tu, survey dulu reputasi company / produk tu, baca reviews, then baca apa syarat2 offer tu. dah puas hati semua baru beli. tujuan groupon / seumpamanya diadakan ni pun adalah utk tarik customer supaya jadi recurring / regular customer. tapi bukan kesalahan kalau ko dtg just utk kupon yg ko beli tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 09:34 AM | Show all posts
Reply 26# tabasco

sbb tu aku beli kupon makan2 je.kupon lain mls nk beli,takut terjebak kalo disuruh offer itu ini

makanan konpem2 akan dapat punye
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 10:09 AM | Show all posts
Reply  tabasco

sbb tu aku beli kupon makan2 je.kupon lain mls nk beli,takut terjebak kalo disuru ...
damiqula Post at 30-9-2011 09:34



    yeke...nak cuba gak lah nanti huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 10:10 AM | Show all posts
that's why kena baca the fine print. setiap offer tu x sama. tapi ko boleh komplen kalau servis  ...
awan_kelabu Post at 30-9-2011 00:14



    ooo...macam tu pulak ye?thanks!!kalau aku berkenan tu kena baca t&c dulu la.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 05:32 PM | Show all posts
i lak ms bln puasa baru ni bl kupon KFC kt Jigocity, tapi smpai sekarang blm dpt vouchernya
geram btl....kupon tu rm5 jer, tp yg geram sbb member ofis pun bl gak
then dia pun x dapat kupon tu lagi
malu kt member tu
dah email byk kali kt jigocity
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 10:54 PM | Show all posts
i lak ms bln puasa baru ni bl kupon KFC kt Jigocity, tapi smpai sekarang blm dpt vouchernya
geram b ...
c_antique Post at 30-9-2011 17:32


Oh kamu perlu paham ye, konsep Jigocity ni lain sedikit sebab dia perlukan masa 4 minggu atau lebih untuk setiap kupon KFC dan Pizzahut yang dia tawarkan sebab kupon itu tak boleh dicetak sendiri dan perlukan kupon khas keluaran KFC Holding. Aku ada 3 akaun berbeza nama untuk Jigocity ni, nama semua lain-lain dengan 3 jenis bank berlainan.

Mula-mula aku buat nama A dengan menggunakan akaun Maybank, kemudian aku invite rakan dan aku cipta 1 lagi id baru iaitu B dengan menggunakan akaun Cimb dan akaun A aku memperolehi rm5 + point. Kemudian cipta lagi akaun C menggunakan bank Hong  Leong dan akaun A aku memperolehi lagi rm5 + point. Tapi dengan syarat kalau membuat pembelian, macam aku dulu setiap akaun aku di Jigocity membeli kredit dengan harga rm2 dan memperolehi rm10, boleh rujuk sini http://www.jigocity.com.my/kuala-lumpur/my-jigo-credits

Jadi akaun A aku ada rm20 dengan pembelian rm2 sahaja, akaun B ada rm10 dengan permbelian rm2 dan akaun C ada rm10 dengan pembelian rm2 sahaja. Aku mempunyai akaun rm40 untuk 3 akaun dengan hanya membelanjakan rm6 sahaja, kemudian pembelian pertama aku dulu adalah PizzaHut dengan harga rm2 dengan memotong dari akuan. Semua akauan aku membeli voucher PizzaHut ni bernilai rm10, tapi memang lambat sebab pembelian bulan 7 tapi aku dapat hujung bulan 8 macam tu. Aku ada 3 kupon dengan 3 akaun dan nama berbeza, semuanya berjumlah rm30 dengan harga rm6 sahaja.

Kemudian adda pula KFC dengan harga rm5 untuk set snack combo, ianya pertengahan puasa dulu kan jadi ia memerlukan 4 minggu atau lebih. Alhamdulillah aku dah dapat semalam voucher tu, tapi sayangnya aku tiada di rumah jadi aku terpaksa ambil di pejabat pos sebab dia menggunakan pos berdaftar pula kali ni berbanding masa menghantar kupon PizzaHut sebelum ini. Aku ada hubungi pejabat pos tapi esok sabtu pertama jadi ia tutup, sabtu minggu depan baru aku berkesempatan mengambil surat tu tapi yang pasti ianya dari Jigocity.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 10:58 PM | Show all posts
i lak ms bln puasa baru ni bl kupon KFC kt Jigocity, tapi smpai sekarang blm dpt vouchernya
geram b ...
c_antique Post at 30-9-2011 17:32


Tapi aku tak salahkan kamu juga sebab pada awalnya dia berjanji dalam masa 2 minggu, tapi entah macam mana kemudian dia tukarkan pada 4 minggu mengikut status mereka di facebook. Sebelum tu kan dia buka untuk 800 kupon, tapi kemudian turun menjadi 250 kupon dan kemudian 150 kupon tambahan sebab ramai yang merayu. Alasan mereka ada masalah dengan KFC tentang kupon ini, mungkin sebab itulah untuk kali ni lambat sedikit dikeluarkan disebabkan masalah teknikal yang dia cakap haritu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 11:07 PM | Show all posts
Reply  tabasco

sbb tu aku beli kupon makan2 je.kupon lain mls nk beli,takut terjebak kalo disuru ...
damiqula Post at 30-9-2011 09:34


Ye betul takut ketagihan pula macam aku sekarang ni pantang ada tawaran baru dan berdekatan tentu aku tak senang duduk selagi tak beli, tapi sebelum tu aku pastikan juga dulu yang makanan tu halal dan kalau pork-free pun nak pastikan tiada arak dalam masakkan mereka. Aku siap telefon restoran tu tau tanya, kemudian kalau dekat aku saja lalu dan masuk lihat sendiri. Tapi sekali terbeli online ni, memang menggigil saja badan kalau tak dapat beli tawaran baru yang dirasakan murah dan sangat berbaloi.

Aku sekarang hanya beli tawaran di restoren di pasaraya atau berdekatan dengan rumah aku, kalau dulu semua aku bedal sampaikan susah aku nak cari parking dan tersesat semata-mata itulah tempat pertama aku sampai. Paling aku tension semasa pergi ke Kota Damansara tu, entah ke mana aku melilau mencari Bankok Wasabe tu padahal di depan The Strands tu je tapi memang berbaloi dengan rm50 aku makan ikan seekor + ayam + air free flow + dessert + sayur + tomyam yang nilai sebenarnya lebih rm120 sebegitu. Rasanya pun sangat sedap tidak seperti kedai siam di tepi-tepi jalan saja, boleh kata ianya restoren pure thailand yang perlu di cuba. Kalau di pasaraya memang aku akan beli, sangat menjimatkan kalau pergi beramai-ramai sebab selalunya kami makan dengan harga sebenar kadang kala tu 4 orang mencecah rm160++ untuk set Manhatten tu tapi baru ni ada voucher Manhatten di Groupon dengan harga rm100nett untuk 2 set sahaja siap ada chowder soup lagi memang gila.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 01:36 AM | Show all posts
Reply 34# dr.R

aq pon beli kupon manhattan tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2011 11:53 AM | Show all posts
last weekend gi makan kat Taste di bangi.
patutnya ikut voucher tu dpt red velvet cupcake per coupon, tapi sbb cupcake dah habis, owner tu bagi 1 slice cheesecake / choc cake per coupon. dah la kitorg 6 org, dpt 6 slices. sedap gilaaaaaaa

tapi ni atas inisiatif tuan kedai tu sendiri, bukan groupon
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2011 04:59 PM | Show all posts
aku pon dah banyak kali guna groupon... leh dikatekan tiap2 bulan.. esp bab makan2

last ramadhan pon ade banyak offer buka posa.. pon aku sapu...

beli langsir kamdar pon aku beli....
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2011 11:28 AM | Show all posts
bole print out guna printer black n white x?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2011 12:46 PM | Show all posts
Reply 38# bluberi

so far tpt yg aku gi x kisah pun b/w ke colored ke. tapi x tau la kalau lain tpt lain syarat
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2011 01:51 PM | Show all posts
Reply  bluberi

so far tpt yg aku gi x kisah pun b/w ke colored ke. tapi x tau la kalau lain tpt  ...
awan_kelabu Post at 5-10-2011 12:46



oooo
tq for the answer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 09:55 PM GMT+8 , Processed in 0.090093 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list