CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: azimpahang

KENAPA KALAU BERURUSAN DENGAN KERAJAAN MESTI LEMBAB?

[Copy link]
Post time 17-2-2013 01:29 AM | Show all posts
izati posted on 16-2-2013 11:25 AM
korek cagu jelah kat opis sbb tak ada orng nak berurusanannn....

dapat gaji bagi makan anak bin ...
dapat gaji bagi makan anak bini...hujung..laki dating dgn bini orng..bini dating dgn laki org...anak2..tak tahu pukul berapa balik...tersilap langkah bawah gadis.jejaka dlm bilik......


yang ni no comment,masing2 sendiri ada tanggungjawab,pandai2 la
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 01:26 PM | Show all posts
lembab sebab depa malas.
kalo kena tindakan pun bukannya di buang keja, paling2 pun ditukarkan saja. sebab tu depa tak cuak apa2 pun

n lagi satu kan gomen ni mostly melayu. melayu senang masuk dlm komfort zon. bila dah masuk zon tu, buat keja pun da malas
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 02:58 PM | Show all posts
Tp kerja govern jugakllah yg korang kejar sbb byk kemudahan hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 02:59 PM | Show all posts
Abangkulari posted on 19-12-2012 07:48 PM
kak bed rasa tgk juga jabatan mana
klu SSM cepat lah pulak

Hehe btol. Ssm cpt gila.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2013 12:48 AM | Show all posts
yang aku penah berurusan dgn imigresen putrajaya (pasport) dgn JPN putrajaya so far Alhamdulillah...
cepat dorang keje..
kwsp seremban pun bagus..sgt efisyen
ade aku antar feedback kat web dorunk..bos dia reply dia hepi aku puas hati dgn servis dorang
ermm...slain tu hospital putrajaya pun ok..pgi2 klu time tunggu no. naik kat skrin slalu aku nmpk bos ke pengarah ke ntah sape dok panggil2 org yg dia rse perlu  di dahulukan mcm ibu yg bwk anak oku mcm tu...
aku rse di sesetengah tmpt pkhidmatan kerajaan mmg dh byk improve dr dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:51 AM | Show all posts
PEPPERMAN posted on 17-2-2013 01:26 PM
lembab sebab depa malas.
kalo kena tindakan pun bukannya di buang keja, paling2 pun ditukarkan saja ...

x semua.. jabatan kita ade je yg mslh displin kna buang.. tu yg mmg dah sah jawatan..
malas tu i xpastilah.. cuma gov ni nak bg kelulusan tu banyak peringkat sgt nak kna tempuh.. tu yg jd lambat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 12:40 PM | Show all posts
aku suka g imigresen putrajaya nak buat pasport...x sampai sejam dari kita sampai pintu mesti dapat dah...x semua lembab...kalau ramai mmg la lama....pos sekarang pun kebanyakan dah cepat...buat lesen pun kat wangsa maju ni cepat jugak....


@xpdckelate jauhnya bod hang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 09:27 AM | Show all posts
mizzacu posted on 20-3-2013 11:51 AM
x semua.. jabatan kita ade je yg mslh displin kna buang.. tu yg mmg dah sah jawatan..
malas tu i  ...

yeahhhhh... baiknya momod!!

tp betul laa.. xsuma jabatan kerajaan cmtu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 04:15 PM | Show all posts
org gomen slow..org atasan pun malas nk push..tmbh2 mcm2 procedure..dgn kegigihan yg kurg..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 12:23 PM | Show all posts
aku penah praktikal kat gomen (pbt).
konklusi yg aku dapat sepanjang aku praktikal, staff gomen ni bukan lembab ke ape.
tapi dorang ni mcm anggap something tu tak penting.
pegi breakfast sampai pukul 10 ke 11 pagi.
kul 12 dah balik. alasan nak amik anak sekolah.
kul 3 baru masuk kerja (time rehat kul1).
kul 5 dah get ready to punch out.
kadang punch in 7am, tapi kul9 baru nampak batang idung.

mende tu persekitaran ye jugak. aku masa mula2 praktikal on time.
lama2 dah jadi macam dorang. kul830 kua breakfast. pukul10 bru nampak muka.


staff gomen kalo hardworking ke tak. tiap2 tahun kompem ada kenaikan gaji.
swasta nanhado. tak perform. takde la...hahaha

sekian dari saya yang hari ni dah call gomen berkali2 tapi sambung-sambung-sambung-putus. call balik-sambung-sambung dan sambung
ni nak call tp sah2 dorang dah keluar lunch.......
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 02:34 PM | Show all posts
ciklala posted on 14-6-2013 12:23 PM
aku penah praktikal kat gomen (pbt).
konklusi yg aku dapat sepanjang aku praktikal, staff gomen ni  ...

pbt nih bawah kerajaan negeri,so bukan kakitangan awam federal la...gaji pun kerajaan negeri yang bayar...pbt meme sinonim dengan kerenah birokrasi dia...
bab punch pukul 7am pastu nampak batang idung kul 8am pastu kul 10 kuar bekpes then kul 12 lebih kuar lunch tu macam dh jadi tradisi dh,hu2...tu belum citer bab
nak apelai keja kt pbt,bukak intebiu bukan main,last2 kroni gak dpt keja,intebiu sekadar cukupkan syarat,adoila
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 02:52 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 14-6-2013 02:34 PM
pbt nih bawah kerajaan negeri,so bukan kakitangan awam federal la...gaji pun kerajaan negeri yang  ...

tautakpe.
aku dlu masa baru abes belajar semangat apply gomen sb byk kelebihan+mak bapak aku suruh.
tapi rezki tak menyebelahi. keje swasta je la.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 03:00 PM | Show all posts
ciklala posted on 14-6-2013 02:52 PM
tautakpe.
aku dlu masa baru abes belajar semangat apply gomen sb byk kelebihan+mak bapak a ...

keja gomen n swasta ada kelebihan dan kekurangan...contoh keja gomen,xde OT walau keja lebih masa...perform bagai nak rak pun,kenaikan pangkat masih
kena tunggu giliran,pastu kenaikan gaji dh ditetapkan tiap2 tahun naik sekian2 dan lain2 lagi la.

keja swasta plak,OT dpt kalu keja lebih masa..kalu perform,dpt bonus,kenaikan gaji dan pangkat,bos nilai kalu dia puas bleh naik on the spot...

cuma kelebihan kerja gomen,nak bt loan senang,nak beli umah ada pinjaman kerajaan...

so,keja mana2 pun sebenarnya x kisah,janji kita rasa gembira dan rezeki kita dapat dari usaha sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 03:11 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 14-6-2013 03:00 PM
keja gomen n swasta ada kelebihan dan kekurangan...contoh keja gomen,xde OT walau keja lebih masa. ...

betollll.
skang kira bersyukur la ada kerja dari takde langsung kerja.
bersyukur dengan apa yang ada.
yg penting jangan sokmo mengulo.
mengulo dalam porem takpe
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2013 03:13 PM | Show all posts
ciklala posted on 14-6-2013 03:11 PM
betollll.
skang kira bersyukur la ada kerja dari takde langsung kerja.
bersyukur dengan apa yan ...

masuk porum time pree jah,ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2013 05:01 PM | Show all posts
tmpt aku keje alhamdulillah..
capai piagam pelanggan 7 hari waktu bekerja...

yg datang walk in submit form pn  ramai yg berpuas hati....



Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2014 10:09 PM | Show all posts
Tak semua, ada jugak yg cepat tp kebanyakannya agak lembap, siap ada masa bergosip lagi...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2014 03:42 PM | Show all posts
klo buat sendiri tk lembab kot
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2016 01:36 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2017 11:07 AM | Show all posts
oic...mmg lembab ek?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:30 PM GMT+8 , Processed in 0.947084 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list