CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 21534|Reply: 62

KENAPA KALAU BERURUSAN DENGAN KERAJAAN MESTI LEMBAB?

[Copy link]
Post time 3-9-2012 01:19 PM | Show all posts |Read mode
biase klu buat ape2 urusan kerajaan mesti lembab..nk claim lembab, nk dptkan rawatan lembab, nk dpt gaji lembab kne tggu smpai 3 bulan, tggu jawapan utk ape2 persoalan lembab..klu sape2 yg reply ni mesti kerja swasta kan?yg lembab tu la kerajaan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2012 12:04 PM | Show all posts
urusan kerajan lembap bukan sebab kerja staff dia tapi sebab sistem kerja diorg yg byk kerenah birokrasi,nak mintak sain tu lah nk borang ini lah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2012 12:28 PM | Show all posts
lembab yg bukan disengajakan..prosedur.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2012 01:58 PM | Show all posts
PATUT LAH KERAJAAN BYK RASUAH....STAFF PUN MCM BODO JE, KERJA BUAT PUN MACAM BODO

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2012 03:19 PM | Show all posts
orang kerajaan memang malas + prosedur kerja yang panjang


Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2012 04:06 PM | Show all posts
haha..pencapaian diutamakan
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2012 04:09 PM | Show all posts
haha...
pencapaian diutamakan
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2012 09:28 AM | Show all posts
marah pun tak guna...kalau TT duk dlm kerajaan pun TT pun sama jadi lembab..ni marah sbb tak keje kerajaan la ni hahhaa..sabar..sabar..byk prosedur kata figurae
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2012 05:22 AM | Show all posts
lembat, sembat,lambat, tambat, sumbat, babat....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2012 04:57 PM | Show all posts
sebabnya....nak minta kelulusan ataupun nak sain sesuatu borang ataupun dokumen cuma ada satu orang jer yg incharge. dibuatnya dia berkursus satu minggu satu bulan ker sepanjang itulah borang dgn dokumen tu pending.....sape nak jawab tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2012 05:07 PM | Show all posts
azimpahang posted on 6-9-2012 01:58 PM
PATUT LAH KERAJAAN BYK RASUAH....STAFF PUN MCM BODO JE, KERJA BUAT PUN MACAM BODO

mcm mana tak jadi bodo....

pertama kurang motivasi. lebih2 lagi staff yg grednya setakat itu jer dekat dua puluh tahun. kerja nye tu jer......

kedua....banyak sgt hasad dengki dr teamwork........lagilah bertambah lembab......

ketiga......kerenah birokrasi....itu kerenah boss atasan. dia jer yg ada kuasa nak kasi hold atau tidak sesuatu urusan. lagi satu public pun ada jugak yg bodo. kalo tak tahu tanya. ini buat bodo jer. bila dokumen tak cukup jumpa pulak dgn kakitangan yg korup dah kena minta disuap. public yg bodo nie main bagi jer....tulah kalo tak tahu bertanya. tak hairanlah tak pernahnya nak turun kes2 rasuah nie...

keempat.....kenapa kdg2 tu ada staff kerajaan buat bodo jer bila ditanya soalan. cuba bygkan jika satu hari jer dekat sekali dia ditanya soalan yg sama. padahal ada papan notis yg boleh dibaca. agak2 sape yg bodo....?

ke lima.....dua2 sama jer mentaliti staff dgn public. hais!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2012 01:24 AM | Show all posts
aku ingat lgi mse nk apply ptptn...yg applynya beratus org..kaunter bukak 2 org je..dkt 4-5jam berbaris ...mmg bodoh pengurusan padahal nk cek borang aje pn dh sain ke blum...

skrg aku dh kje kerajaan...tpi mmg aku bengang dgn staff kerajaan,urusan yg lembab nk mampos dan org atasan suka mkn suap...dan birokrasi..

lgi 1, urusan perkahwinan spatutnya senang je, tpi bila cmpur karenah birokrasi dan cmpur tgn kerajaan ni, kne kursus la , ujian hiv la. sain org itu, ini la...kan mnyusahkan perkara yg halal tu...no wonder la byk bayi kene buang sbb org nk kawin pn susah...padahal kawin senang je ikut je rukun nikah yg 5 tu, cukup syarat, go on...ini x, alahai bodonya


bukan aku kate, aku dgr org kate dan aku stuju pndapat ni..bukan semua org pndai buka internet dan berforum mcm ni...terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2012 04:05 PM | Show all posts
Tapi keje kerajaan tu jugak la yg di kejarnyee
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2012 11:44 AM | Show all posts
tu blom citer kalau buat panggilan ker kerajaan...

14 transfer bru dapat... itu pun dh smpai ker 14 orgnya xder, xpun yg kita nk bertanyakan soalan tu dia jawab 5 minit jer..

dgn yg smbong bongkak menjawab.... aku mmg cukup hangin kalau org2 macam ini

aku slalu berurusan dgn DSD(JPK), pling hangin klu tepon jabtan ni.. kadang2 smpai 3 hari x berjawab...
(lepas ni adalah org DSD yg suh aku buat aduan).. x payah ek.. aku dh muak buat aduan kat situ.... xder perubahan gak!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2012 01:45 PM | Show all posts
Sabo ajela...kdg2 tu sebab karenah biokrasi..nak tunggu tukang approve punyela lame...then yg keje kdg2 dah tua...xangresif...kalau keje bank lembab2 mcm nie dah lame kene sembur dgn boss...nie boss gomen mcmane nak marah boss dgn staffpun umur same..hikhik..kdg2 staff keje ngulor je..sampai pekerje conract kerajaann rase dieorg ni xbersyukur..dahla nak masuk gomen susah...dah dpt masuk gomen wat taik..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2012 05:37 PM | Show all posts
Betul2.. org gomen memang slow.. dah la sombong.. ckp ikut sedap mulut.xde adab. Mak aku pg pej tanah nak tukar nama kat geran. Bwk sane, dia ckp, tunggu dia call br dtg. Dah 2bln, x call2. Bila mak aku pg, dia marah sebab dtg tanpa diorg call. Mak aku ngadu kat aku, terus aku pg. Dgn sombong diorg ckp bukan geran mak aku je diorg nak kena settle. Bila aku ckp nk jumpa d.o, baru terhegeh2. Terus bleh siap.pelik tul aku.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan...nak jual mlm lg,kuih,baju,side income,judi...takyah temberang laa..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 11:59 AM | Show all posts
kehkehkeh..ni msti org2 yg mtk keje kerajaan tp xdpt..pdn muke lu org
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 09:59 PM | Show all posts
Pada pendapat saya,  kenalah ikut peosedur... bkn pjbt kerajaan sj.. sektor swasta pn sama... dh  nama pn urusan rasmi kan... satu lg saya agak setuju dgn kata staff yang bukan geran kita sahaja yg dia proses... jgn angin ye,.. saya tak kerja pjbt tanah pun...
Satu lg, saya perhatikan ramai yg suka potong giliran... nk wat cmno, first come first serve lah kan..

Kakitangan terjad, otulah puncanya... tp dgr kata PR nk hadkan kakitangan kerajaan, cmna tuh?  tataw lah saya... tp x semua pegawai atasan yg korup hokeh.. pegawai atasan swasta juga ada yg korup...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 09:37 PM | Show all posts
bukan lembab sebab apa. perlu ikut prosedur. dah termaktub. nak buat macam mana. hal2 dengan kerajaan ni. bukan hal yang mudah2 belaka.bukan macam nak beli ayam bukan nak beli sayur kat pasaraya amik dan bayar. kalau kau nak kawin perlu la cek hiv. kalau semua orang jujur dalam dunia ni. takde peraturan sedemikian la weh.

macam orang gomen kata akan call. tapi tak call.macam tunggu ayam bertelur eh. kita la call balik. kan senang. hati pun tak sakit. memang la ada penjawat awam macam lahanat esp nurses kat hospital besar dah saiz gegasi saya tengok. mulut pun power. tapi itu pembawaan diri sesorang kan? apasal nak streroetype? kalau nak layanan sama takde beza tunggulah gomen kita ala2 komunis. semua bawak buku merah. saya pasti layanan adalah standard di mana2 pun nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:32 PM GMT+8 , Processed in 0.083265 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list