CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 129469|Reply: 2495

ADAM DAN HAWA HANYA AKAN DITAYANGKAN MUSTIKA HD-134.

 Close [Copy link]
Post time 16-8-2012 12:42 PM | Show all posts |Read mode
Bermula 27 OGOS 2012 JAM 9 MALAM..
Pihak Astro maklumkan Adam dan Hawa adalah tayangan eksklusif Mustika..
jadi hanya ditayangkan di Mustika HD
nasib baik aku dh langgan mustika...
meh aku tepek sinopsis sket ek..


Ain Hawani berkerja sebagai guru gantian di sekolah tadika milik kakak Adam Mukhriz seorang pilot yang lagaknya seperti playboy...
Oleh kerana sakit hati dengan Adam Mukhriz tidak mengendahkannya, kekasih Adam  ingin menjerat lelaki itu.Namun tersalah perhitungan apabila Ain Hawani menjadi mangsa korban.
AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Ain ditangkap khalwat bersama Adam

Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela. Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.

Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam.

Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi.

pelakon:
Aaron aziz sbg Adam                        
Nadia Nissa- Ain hawani                       
Alzana - Dee                       
Rozie Rashid - Kakak adam





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2012 12:57 PM | Show all posts
mcm best je cerita ni. tapi hero dgn heroin x berapa ngam ler
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:05 PM | Show all posts
bimbo anzalna jadi gf adam?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:28 PM | Show all posts
SAPE NADIA NISSA???
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:36 PM | Show all posts
mustika HD? iols xdop HD..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:47 PM | Show all posts
based on novel eh?
rasa mcm dah baca... tapi x ingat jln cite
ending dia adam dan hawa to together-gether
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:50 PM | Show all posts
ala kat HD ke... tak pe.. sure kang melambak yang upload.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:53 PM | Show all posts
orlanda posted on 16-8-2012 01:05 PM
bimbo anzalna jadi gf adam?

pelakon:
Aaron aziz sbg Adam                        
Nadia Nissa- Ain hawani                       
Alzana - Dee                       
Rozie Rashid - Kakak adam

TT salah eja nama ler ni? anzalna ler ni kan???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-8-2012 01:53 PM | Show all posts
best citer ni sgt sedih,, kalo uols bc novel ler..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:55 PM | Show all posts
cisss, asteruk nie saja nak suh aku tukar dekoder...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2012 01:56 PM | Show all posts
cikgu_murni posted on 16-8-2012 01:53 PM
pelakon:
Aaron aziz sbg Adam                        
Nadia  ...

aah cowie... xperasan pulak...
anzalna nasir tue la...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2012 01:57 PM | Show all posts
awan_dania posted on 16-8-2012 01:55 PM
cisss, asteruk nie saja nak suh aku tukar dekoder...

hahaha...gamoknye gituw ler,, carik untung maaaaa........
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 01:57 PM | Show all posts
pot_pet posted on 16-8-2012 01:56 PM
aah cowie... xperasan pulak...
anzalna nasir tue la...

ohh ... TQ.
ingatkan perlakon baru
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2012 01:57 PM | Show all posts
charlizetheron posted on 16-8-2012 01:50 PM
ala kat HD ke... tak pe.. sure kang melambak yang upload.

comfom ader kt u tube nati.. tgok ler... hihi
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 02:06 PM | Show all posts
Macam best je ni.. tak sure sempat ke nak layan ni. .tapi mesti ada repeat kann
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 02:15 PM | Show all posts
Best! best! Best! harap best lah Aaron Aziz bawa character nya. Yang pasti Heroin sangat best.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-8-2012 02:26 PM | Show all posts
diana007 posted on 16-8-2012 02:15 PM
Best! best! Best!  harap best lah Aaron Aziz bawa character nya. Yang pasti Heroin sangat best.

kalo AA bawak watak ape pun sumer bestt
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 02:31 PM | Show all posts
bc novel tu br fhm citer..mmg last2 pun hepi ending jg...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2012 02:33 PM | Show all posts
ikanmasin posted on 16-8-2012 02:31 PM
bc novel tu br fhm citer..mmg last2 pun hepi ending jg...

drama ni sebijik ikut novel,, sb penulis novel xnk jalan cerita novel nye d ubah...
cam ombak rindu tu kan cerita die d ubah kan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2012 02:38 PM | Show all posts
pot_pet posted on 16-8-2012 02:33 PM
drama ni sebijik ikut novel,, sb penulis novel xnk jalan cerita novel nye d ubah...
cam ombak rin ...

itula psl..jgn dirosakkan citer asalnya..bagaimana novel septtnya bgtla di buat tuk drama..
ombak rindu terlalu byk yg diptg citer dr novel asal..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 02:05 PM GMT+8 , Processed in 0.089191 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list