CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: yoei

Benefits Kompeni Paling Best

[Copy link]
Post time 31-8-2012 04:25 PM | Show all posts
bestnya baca orang punya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2012 02:58 PM | Show all posts
opis lama me...

medical card utk suami, anak
dental rm500
optikal rm500
cuti tahunan 20 hari

paling best
tiap km pergi dan balik opis dibayar. RM1 per km. staff paling jauh dok semenyih. sengih jer tiap bulan dpt claims.
selain tu bleh claim broadband sampai RM100, bil handphone (untuk internal staff jer), toll dan parking.
selain tu, tiap bulan ada makan free. disediakan fresh fruit 2 kali seminggu.
also, if MC, 1st day self-certified. atas alasan buang duit pi klinik sedangkan org sakit nak dok rumah rehat jer lepas makan panadol.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2012 02:01 AM | Show all posts
Hehehe...i x boleh citer byk lah psl co benefit ni..

Setakat ni apa yg keluarga i dpt dr co hubby dh lebih dari generous...

Much better dr co dulu..

Alhamdulillah..sepadan lah dgn pangkat dia pun kan...

Cuma..lg byk benefit best2 ni,lg rumit dan byk tugas2 dan amanah diberi...

Ada pros and cons di situ..

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 08:39 AM | Show all posts
Kompeni aku kerja sekarang :
1. Hari raya aidilfitri - bonus advance 1 bulan.
2. Klinik - unlimited sebab ada klinik sendiri.
3. Bonus minimum 2 bulan.
4. Dental rm200 (exec) dan rm300 (manager).
5. Elaun pengangkutan rm200 (exec) dan rm300 (manager).
6. Bil telefon rm150 (exec) dan rm250 (manager).
7. Broadband (manager), laptop, handphone cukup guna 3 tahun jadi hak milik kekal.

-1. Cuti 15 hari (exec) dan 18 hari (manager).
-2. Apply cuti seminggu awal.
-3. Cuti tak boleh 3 hari berturut, maximum 2 hari.
-4. Kenaikkan cuti 3 hari setiap 5 tahun.
-5. Claim dapat selepas sebulan.

Last edited by dr.R on 9-10-2012 08:50 AM

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 12:00 PM | Show all posts
blythes posted on 31-8-2012 04:25 PM
bestnya baca orang punya.

tu la pasal..compeni aku..mcm haremmm..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 01:26 PM | Show all posts
DayangKirana posted on 28-8-2012 11:08 AM
Mekacih.. ..tu yg dok berkira2 sblm lompat bungee ni.. ni tgh cari yang sekufu jer.. taknak amik r ...

adik ipar sy Sime Darby Plantation..

selain dr benefit yg awak list kan tu die ckp die dpt :
-allowance unt anak sorang RM250
-bil api n air free
-gas memasak pon sime darby bg free
-perabot umah tukar 3 tahun sekali
-ada daily maid dtg bersihkan umah
-bonus last year 8 bulan
-ura2 bonus this year 12 bulan

tapi bertabah je la duk kat estate area Last edited by zaddiszz on 10-10-2012 08:50 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 05:33 AM | Show all posts
zaddiszz posted on 9-10-2012 01:26 PM
adik ipar sy Sime Darby Plantation..

selain dr benefit yg awak list kan tu die ckp die dpt :

Hoo...tu kalau SD Plantation..kire mcm incentives la tuh..
Lain division lain sket dia nye portion..

Yer,bonus mmg kencang. Lg tinggi level, lg berkepuk bonus dapat..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2012 03:53 PM | Show all posts
spiderman80 posted on 16-8-2012 05:23 PM
Company saya dulu, kalau kita kerja OT sampai separuh nyawa, boss akan belanja kami makan KFC air Mi ...

EPF 20%
Diskaun beli rumah pertama30%
insurans kesihatan dan rawatan sakit bernilai rm250k
kerja overtima kira pay perhour double
musim raya kerja OT dapat triple
3 tahun sekali dapat melancong luar negara
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2012 10:57 AM | Show all posts
zaddiszz posted on 9-10-2012 01:26 PM
adik ipar sy Sime Darby Plantation..

selain dr benefit yg awak list kan tu die ckp die dpt :

wahhhhh....ada keja kosong x kat tmpt u???...x kisah ah maid pun..haha..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 12:32 PM | Show all posts
Sekolah anak
Kondo
Keta + minyak + tol
Perubatan satu family cek kat Spore
Bonus min 2 mth.
Overseas allow min 50 USD.
Maternity leave 90 hari- sampai anak 5.

Sumer company tanggung.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2012 12:51 PM | Show all posts
petronas & shell..

senang cite O&G company.. benefit sume kencang2.. nk benti keje pun pikir 44x..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2012 03:20 PM | Show all posts
kalau golongan profesional memang la benefit yang diorang bagi meletop2..sume free..tapi untuk golongan pertengahan dan bawahan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2013 12:54 AM | Show all posts
Company gua

- OT hidup RM18/jam, Unlimited
- Medical RM600
- Cuti 15 hari annual
- Kenaikan gaji, no percentages, based on management approval ade orang naik sampai 30%
- Claim makan
- Claim milage Rm0.80/km
- Nak pergi mana2 time kerja boleh, tapi inform manager berkenaan
- EP 12% majikan
- MC 30 days max
- insurans RM120,000 max
- Banyak lagi sbb aku luper

Aku ingat nak tukar kerja sebab aku tak minat skop kerja sekarang... huhuhu Last edited by allsparks on 19-1-2013 12:59 AM

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2013 01:13 PM | Show all posts
kalu benefit lebat2 nih biasanya GLC nga bank la,hu2....staf gomen pun lebat gak dapat,bonus kumpul 10 tahun kira lebat la tu,hu2...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2013 02:39 PM | Show all posts

Kompeni aku kerja sekarang :
Klinik - 12k.
Bonus cam biasa lah ikot rate benefit company .
Dental rm500 setaun.
optical rm500 setaun
Elaun pengangkutan naik public mmg ditanggung pegi balik (transport sendiri len cite).
Cuti 26 hari.
plot cuti every beginning of year
boleh amik cuti turut2 2 mgu.. nak kawen senang ler
Kenaikkan cuti 1 hari setiap tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2013 03:45 PM | Show all posts
walaupun aku tak suka tempat aku kerja, tapi cuti kahwin diorang bagi sepuluh hari okayyy. mana nak dapat oiiii. tapi tu lah dia, nak kawen dengan sapa tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 01:31 PM | Show all posts
nak kongsi gak, even tak tau la best ke idak

medical ben: rm4k+, boleh cover parents kepada pekerja dan utk optical (CL, cermin mata, excluding Laser)
bonus: minimum 2 months
cuti: 25hari
house/car subsidies : elaun ikut harga rumah dan kereta
Ada cuti exam, cuti jaga isteri bersalin, cuti sakit yg perlu dikuarantinkan *ni gara2 H1N1 dulu la, terus ada polisi baru
cuti kawin: 2 hari (ok la daripada takde langsung )
Study loan: lepas hbis belajar, boleh claim semula duit yg kita guna utk belajar. syaratnya kena keje dgn company ikut tnc
Cuti periksa: 14 hari.
Elaun anak: rm250/ anak bawah 6 thun
Elaun broadband:RM50

Tapi byk2 elaun, aku paling suka elaun pakaian, dapat RM1,200. Beli la apa sahaja yg terlintas diminda dan nafsu. tapi boleh apply 3 tahun sekali ajek.

then setiap kali staff terima anak baru, akan dapat RM150.kalau kematian dalam keluarga pun, jumlah yg sama dapat.

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 03:22 PM | Show all posts
perghh semua gempak2 takde ke orang yang nak bukak thread BENEFIT COMPANY YANG HAPRAK?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2013 12:32 AM | Show all posts
yoei posted on 19-6-2012 06:25 PM
Malaysia airports

- EPF 17%

btol ke epf 17% ?
aku x pasan slama nih
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2013 12:33 AM | Show all posts
tipuware posted on 15-2-2013 01:31 PM
nak kongsi gak, even tak tau la best ke idak

medical ben: rm4k+, boleh cover parents kepada peker ...

kampeni ape ni?..best jugak benefit dia ekk...
masyukkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 05:06 AM GMT+8 , Processed in 0.080032 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list