CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: luvly_snow8608

Rumah Pertama Uols.. Aset @ Duduk?

[Copy link]
 Author| Post time 18-6-2012 09:12 AM | Show all posts
I bli rumah ptama yg kecik je. 2nd hand. beli sbb nk dkt tmpt keja tp xmo menyewa. 5 thn duduk pastu ...
Mulan Post at 15-6-2012 17:04


wahhh bestnya noks..bagus planning uols!! syabas beteh!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-6-2012 09:16 AM | Show all posts
Reply  luvly_snow8608

haruslah ok..tak perlu penat2 jadik cinderella bila housemate2 yg lain sed ...
baby_pingu Post at 15-6-2012 17:31



   muahaha.. tensi kan noks.. nasib sekejap jer..
yekah?? bahaya jugak tuh.. buatnya umah tuh dah rosak teruk or da bende, aiyak.. dah xle nak buat apa ler kan..

haha.. bagus noks.. belum kawen neh mohon carik laki yang molek tok dibuat laki.. senang idop uols nantik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:25 AM | Show all posts
ini nasihat aku ler:  
1) kalau beli umah utk duduk - location misti dekat dgn tmpat keje. jangan b ...
Hana Post at 15-6-2012 21:07



   thx nokss... nantik iols akan survey sampai puas hati!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:25 AM | Show all posts
sy move to bod aduan dan pendapat ..nih mcm lebih terarah meminta pendapat
juju_amin84 Post at 15-6-2012 21:16



   baiklah kaka juju

tenkiuk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:26 AM | Show all posts
harga umah landed kat strategic area ( dekat2 tmpt bandar dan keje la) mahal gila.  
pastu ada oran ...
Hana Post at 15-6-2012 21:23



   khen? ada yang murah below 200k area ulu sikit n kecik.. serupa apt jah beso die
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:27 AM | Show all posts
Aku beli rumah, pd thn 2002. - low cost aptmnt. Ms aku beli tu pun, g beli ngn kwn2. kgkwn aku bli t ...
izzyanna Post at 15-6-2012 23:09



   bestnya.. semi furnished yer? untong2
skunk uols nak beli umah teres kat mana?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:28 AM | Show all posts
aku baru ajer beli umah... dapat kunci terus duduk... takder nak simpan wat aset nyer... pasal aku b ...
medangtamang Post at 15-6-2012 23:32



   uols beli umah kat mana?? ai pon tgh pikir mcm tuh jugak noks.. sebab iols pon bukan oram kaya nak beli 2 3 bijik umah.. n sebab tuh tgh sebey umah teres sebab nak beli umah 1 pon hazab kan..
tuh la pasal.. ingatkan beli umah lelong buleh tgk umah dulu bagai..

betul tuh.. banyak nak kene melabur beli umah seken.. aiyak.. mak makin pening!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:29 AM | Show all posts
solex kan aje..
eizarz Post at 16-6-2012 11:44



   heppppppppppppppp!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-6-2012 09:29 AM | Show all posts
beli rumah lelong....murah ckit.beli rumah kecit dulu pun takpe...duduk dulu.tak rugi byr...kang dah ...
garyura Post at 16-6-2012 02:44



   masalahnya iols xmampu beli umah banyak2 noks.. nak beli satu neh pon kemain hazab
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:30 AM | Show all posts
salam semua... saya baru ja duduk rumah baru... apartment ja.. oklah untuk duduk.. hajat hati nak be ...
adda001 Post at 17-6-2012 14:02



   uols beli kat area mana?? belum kawen eh??
iols pon tgh pening noks.. nak beli apt tok aset or nak beli terus teres tok duduk?? sebab ai xmampo nak beli umah bebanyak.. plus umah skunk makin mahal! hazab tol!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 09:32 AM | Show all posts
oh baideway, thx momod sebab bagi pinuts kat umah sendoo iols neh!!  
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 02:17 PM | Show all posts
Reply 90# luvly_snow8608

harga rumah sekarang memang mahal giler.... saya beli kat sabah, itupun teres sama ja harga macam kat kl. sy bujang lagi, daripada saya bayar sewa rumah tu yang beli rumah... walaupun apartment kecil, rumahku syurgaku...he..he...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 02:19 PM | Show all posts
nk beli rumah ni yg penting lokasi dia...

sebab kite x sure akan duduk situ sampai bile...
& bile dh x duduk nanti, value rmh camane...

bulat ngan hubby beli apt je sebab yg tu je yg mampu...
kalu rumah teres area bulat stay mahai bebenor... x hingat nye...

tp mase rumah tu siap, problem parking... berterabur... so, bulat sewakan...
skrg ni baru beli apt lain lak, then yg ni mmg kitrg duduk le...
suke area ni sebab semua bende ade... maybank, cimb, rhb, public bank ade.. pej pos ade... sekolah ade 6.. boleh pilih mane suke... public transport senang... access nk ke highway plus pun senang...

& yg pasti value mmg makin naik & senang nk dijual balik bile dh x nak duduk nanti...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 02:30 PM | Show all posts
Reply  luvly_snow8608

harga rumah sekarang memang mahal giler.... saya beli kat sabah, itupun te ...
adda001 Post at 18-6-2012 14:17


oke lah tuh.. yang pntg ada umah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2012 02:32 PM | Show all posts
nk beli rumah ni yg penting lokasi dia...

sebab kite x sure akan duduk situ sampai bile...
& ...
si bulat Post at 18-6-2012 14:19


area strategik, teres cecah 400k ke atas... pengsan nak beli
tp okelah kan.. apt pon beso apa.. kalo 1 - 1.2sqt tuh mmg puas hati kan..

thx 4 ur opinion noks..ai akan pikirkan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 03:03 PM | Show all posts
masalahnya kalau suami isteri gaji besar pun, sanggup ke nak beli rumah teres setingkat harga 400k?..harga tu sgt tak masuk akal la pada aku..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-6-2012 03:17 PM | Show all posts
masalahnya iols xmampu beli umah banyak2 noks.. nak beli satu neh pon kemain hazab {:mlcry: ...
luvly_snow8608 Post at 18-6-2012 09:29



   ala pelan2 la...jgn ambik yg mahal...ambik apartment dulu ke, flat ke...asal bleh duduk je
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 03:34 PM | Show all posts
masalahnya kalau suami isteri gaji besar pun, sanggup ke nak beli rumah teres setingkat harga 400k?. ...
sakurahati Post at 18-6-2012 15:03



    aku rasa lah, kalau harga rm400K tu kena laki & bini, bergaji rm10k each. total gross income - rm20K. baru ok beli umah rm400K ke atas.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 04:00 PM | Show all posts
babe tumpang rumah snow la...

let say kita kerja kat subang. nak beli rumah (seken hen je la). ada 4 pilihan yang kira dalam kemampuan. lepas tu kita tak sure kita nak kerja kat subang tu sampai bebila. mana la tau tetiba dapat offer kerja lain kat tempat lain. mana satu uols akan pilih?

1. kat kg. jawa klang (low cost 2 stry 2r/1b)
2. kat taman desa mas, rawang (2 stry 3r/3b)
3. taman pandan indah (2 stry 3r/2b)
4. kat batu caves - (single stry) ni dekat dengan rumah parents (blok lain tapi selang 3 4 buah rumah. jalan kaki pun confirm ketiak tak becak)

lagi satu, boleh ke kita beli rumah tanpa amik loan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 01:22 PM | Show all posts
Reply 86# luvly_snow8608


rasanya nak cari area senawang, n9... lagipun kat sini senang kalo family aku & mertua nak datang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 05:03 PM GMT+8 , Processed in 0.226406 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list