CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: luvly_snow8608

Rumah Pertama Uols.. Aset @ Duduk?

[Copy link]
 Author| Post time 15-6-2012 12:11 PM | Show all posts
ntah la noks...hope ank2 ai xlupe asal usul...


     bg ai la kn,kalo ade duit 2, b ...
eyfaamsyar Post at 15-6-2012 12:01



   haha.. kene bawak balik kg sokmo noks kalo xmo bagi lupa asal usul
kene tipu macam mana noks??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2012 12:12 PM | Show all posts
mmg senang noks... sebab tuh tengah gegeh pikir nak beli umah noks..
woooow, baguslah n ...
luvly_snow8608 Post at 15-6-2012 12:09



   tanak beli rumah lagi nak nokss...umah yang sedia ada pun ckp seksa nak membayar nya....u tau..kalo kita beli rumah secara hutang, by the time kita abis bayar rumah kat bank, kita bayar 2 kali ganda harga asal rumah (harga loan)...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 12:13 PM | Show all posts
Reply  luvly_snow8608


    yup, siap on time....for me, dari sewa baik beli umah sendiri...
midori888 Post at 15-6-2012 12:08



   wahh untung uols..
khen.. aiyak.. pening2 bile cete pasal umah neh

kalo duit berkepuk, xyah pening2 kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 12:13 PM | Show all posts
kan noks? siannya weols... jeles tgk oram yang dah ada umah sendirik
luvly_snow8608 Post at 15-6-2012 12:10 PM



tu la.. jeles sangat..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 12:14 PM | Show all posts
Reply  luvly_snow8608

esemen..
sepang hape nak hade?
F1 hade laaa...

jauh sehh
silica_SiO2 Post at 15-6-2012 12:10



   tp xlah sepang betul noks.. kalo dari salak tinggi tuh, dalam 5 - 8 menet jah.. tau x, taman lestari mas? perumahan yang baru nak bukak tuh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 12:15 PM | Show all posts
tanak beli rumah lagi nak nokss...umah yang sedia ada pun ckp seksa nak membayar nya....u t ...
leylapple Post at 15-6-2012 12:12



aaah kan... sama mahal jah kan.. tp nak buat mcm mana noks.. weols bukan oram kaya

so uols nak stabilkan balik hidup lah yer? baguslah noks.. yang pntg aset dah ada.. xyah pening2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 12:15 PM | Show all posts
tu la.. jeles sangat..
prettyuglybabe Post at 15-6-2012 12:13



   so bile uols nak beli umah??baideway, uols dah kawen belom?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 12:15 PM | Show all posts
Reply 43# luvly_snow8608


    good luck dlm pencarian umah u....pelan2 carik...mana tau ada rezeki dpt umah idaman hati....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2012 12:19 PM | Show all posts
aaah kan... sama mahal jah kan.. tp nak buat mcm mana noks.. weols bukan oram kaya

s ...
luvly_snow8608 Post at 15-6-2012 12:15



   ha'ah..balik kepada kehidupan 'kais pagi makan pagi' tanpa hutang
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 12:21 PM | Show all posts
so bile uols nak beli umah??baideway, uols dah kawen belom?
luvly_snow8608 Post at 15-6-2012 12:15 PM


tengah mencari-cari lagi rumah yang nak dibeli. faktor yang melambatkan adalah kerja dan area. iols tak tau la nak kerja kat sini forever ke. kang beli rumah area ni, tetiba rezeki lebih kat kl, dah jauh pulak. eh.. bukan jauh. jammed.

iols belum kawin lagi tapi ikutkan, laki iols pun ada rumah dan ada tanah dah. heols pun kata tak payah la beli rumah. tapi iols ni, nak la jugak ada rete sendiri kan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 12:36 PM | Show all posts
Reply 45# luvly_snow8608

ooo..ingatkn ulu sepang, sg pelek nun...
mcm penah dgr taman lestari tuuu
tapi byk sgt taman skrg ni..
kompiuss daa..
sana sini taman baruu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 12:50 PM | Show all posts
Reply 9# luvly_snow8608

hehe tenkiu... kalau u nk tahu la ni rega rumah aku naik dah.. sebab nyer tempat aku nih da maju ler katakan..

da ada giant, carrefour, pehtu banyak office baru.. tak lama lagi nak wat LRT... untung aku dapat beli awal..

awal pun pada mula nyer tuan rumah aku dulu berat hati nak jual, aku leh mintak kurang lagi rega rumah tu.. hehe..

kkan aku cakap owner tu baek hati.. dapat lah kurang rm1000.

kalau u pandai cuba u teka i dok kat mana..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 02:27 PM | Show all posts
haha.. kene bawak balik kg sokmo noks kalo xmo bagi lupa asal usul
kene tipu macam m ...
luvly_snow8608 Post at 15-6-2012 12:11



    ade sepupu die tlg carik kn umh....umh yg dh ade org duduk....xpasti la die g tngk ke  umh 2....

    pas 2 dorng deal mcm mne ntah...kira duit pn dh bayar la....last2 umh ke mne...duit pn ke mne...rugi mcm 2 je...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 02:31 PM | Show all posts
Reply  luvly_snow8608


    good luck dlm pencarian umah u....pelan2 carik...mana tau ada rezeki ...
midori888 Post at 15-6-2012 12:15



   thx noks.. hope so
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 02:32 PM | Show all posts
Reply  luvly_snow8608

ooo..ingatkn ulu sepang, sg pelek nun...
mcm penah dgr taman lesta ...
silica_SiO2 Post at 15-6-2012 12:36



   kalo ulu sepang kowser noks.. baik g caik umah kat klang jah
aah noks.. sana penuh kawasan perumahan baru

tp tuh la.. selain agak jauh, umah pon xbeso mana
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 02:34 PM | Show all posts
Reply  luvly_snow8608

hehe tenkiu... kalau u nk tahu la ni rega rumah aku naik dah.. sebab nyer  ...
intan_smsb Post at 15-6-2012 12:50



errmmm, kat mana eh tempat baru nak bukak LRT? iols xle nak pikir
wahh kemain lagik uols khen.. oram tuh berbelah bagi nak jual, uols siap mintak kurang.. hebak mung!
kene belajar neh teknik memikat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-6-2012 02:36 PM | Show all posts
ade sepupu die tlg carik kn umh....umh yg dh ade org duduk....xpasti la die g tngk ke  umh ...
eyfaamsyar Post at 15-6-2012 14:27



   yekah?? so burn mcmtuh jah? xde buat agreement pong??
mesti kes percaya sangat kat oram ler tuh!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 02:38 PM | Show all posts
ha'ah..balik kepada kehidupan 'kais pagi makan pagi' tanpa hutang
leylapple Post at 15-6-2012 12:19



   oke ler tuh.. lg bagus hapa.. xyah nak pening2 mcm iols  yang semua mende nak buat dalam 1 masa
xpe noks.. pasnie uols dah veteren sikit, duit pon dah masyuk,beli umah banglo yu! kerlasss
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2012 02:40 PM | Show all posts
tengah mencari-cari lagi rumah yang nak dibeli. faktor yang melambatkan adalah kerja dan area. i ...
prettyuglybabe Post at 15-6-2012 12:21



   owhh dok luar kl kah?? kalo area membangun n byk fasiliti xpe kot noks.. buleh jadik aset + sewakan jah tok rolling balik duit uols bayar kt bank..
ye noks.. betul sangat.. even laki ada semua reta, tetap reta die noks.. lain lah die dah pindah hak milik kat uols

tp 4 me, better ada aset sendirik.. bukan apa, senang if jadik apa2.. xlah jatuh terduduk khen
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2012 02:51 PM | Show all posts
iols dah beli dah umah..
beli umah flet jah...yg murah2.. tak mampu nak beli semi-D, banglo 3 tingkat bagai


alkisahnya beli umah dulu pun sbb bengang ngan landlord yg tak peduli umah tpt sewa tuh ngan tension melihat karenah2 housemate yg pelbagai..masa tuh byr satu bilik sewa pun dah 350, bil letrik kna byr paling2 murah pun 30 hengget sebulan..bil air less thn 10 hengget lah..kat situ ja kos sewa dah 390 hengget...blom lagik kes beli brg mentah letak kat dapur, tak sampai seminggu dah abis dimakan entah siapa2...

sekarang dah stay sendiri, byr kat bank <600 sebulan..bil letrik dah setahun lebih free of charge

beli umah sekenhen..so settle segala procedure trus masuk umah..tak buat any renovation pun, pelan2 repair mana yg patut..yg wear n tear segala tuh..umah lama la katakan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 12:53 PM GMT+8 , Processed in 0.094785 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list