CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: carlisha

Penerimaan LELAKI Terhadap Gadis Dirogol/Terlanjur

[Copy link]
Post time 18-2-2016 09:05 PM | Show all posts
nowadays ramai yang boleh terima
tapi perangai kena ok baru bleh terima

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:21 PM | Show all posts
Edited by Abangspek at 13-3-2016 09:03 PM

tapi klu dah ditebuk tu, jangan la letak hantaran. Tak perlu la susahkan lagi perkahwinan

Ikut fully cara Islam
Rendahkan mahar
Majlis kecik2 jek
Mak bapak tanggung majlis (bukan bakal menantu, salah tu)

Jangan nak demand lebih2 lak, kesian kat bakal suami yang dah cukup baik dah. Tak perlu nak berlagak atau bermewah membazir bagai

Dan perangai tu, sila jaga elok2

Bg aku, klu dirogol betul2, ada kemungkinan yang aku boleh lagi terima.
Tapi klu suka sama suka, atau "dirogol" suka sama suka (bawah umur), haha gi carik la jugak jantan sama spesis, tu jek

Aku boleh jaga elok-elok, watpa aku nak layan orang gitu

Personal preference. Lain orang lain pengalaman lain penerimaan



ps: Aku da kawen
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:32 PM | Show all posts
Edited by Abangspek at 11-3-2016 03:45 PM
cubby_qt replied at 14-2-2013 02:32 AM
lelaki yang sanggup terima ppuan x dara, sama mcm ppuan yng sanggup di madu.... leh tak perumpamaan  ...

lagi senang jumpa laki yang terima pompuan terlanjur dari nak cari pompuan terima poligami
Walhal terlanjur tu berdosa, dan madu tu sunnah serta di galakkan dalam Quran. Sangat berbeza penerimaan

Mcm2 alasan di beri utk haramkan poligami

Carilah ibu yang terbaik untuk anak-anak kamu, jagalah keturunan kamu.

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2016 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
shengwei95 replied at 11-12-2015 03:37 PM
tapi camner penerimaan PEREMPUAN terhadap LELAKI yg dirogol???.......

haha..tergelak aku bc.tp mmg ada lelaki yg kena rogol.mungkin ada ppn yg accept.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 01:17 PM | Show all posts
sue_0684 replied at 28-8-2016 08:51 PM
haha..tergelak aku bc.tp mmg ada lelaki yg kena rogol.mungkin ada ppn yg accept.

memang lah 1 in a million kalau lelaki yg kena rogol...hahhahaha

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
winsonyu replied at 13-10-2016 01:17 PM
memang lah 1 in a million kalau lelaki yg kena rogol...hahhahaha

haha..mungkin lagi suka di rogol ppn..x gitu winson?..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2016 05:59 PM | Show all posts
sue_0684 replied at 13-10-2016 10:49 PM
haha..mungkin lagi suka di rogol ppn..x gitu winson?..

Hahahaha...I dont mind..kalau perempuan hot yg rogol I...kekekkekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2016 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
winsonyu replied at 15-10-2016 05:59 PM
Hahahaha...I dont mind..kalau perempuan hot yg rogol I...kekekkekekekeke

haha..rela serah diri ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2016 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 replied at 15-10-2016 07:25 PM
haha..rela serah diri ni.

Hahhahaa...boleh aja...     
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 03:41 PM | Show all posts
Edited by ultraman_nexus at 27-1-2017 03:48 PM

anggap lah itu sebagai satu ujian untuk kiter kerana hidup didunia dijadikan sebagai tempat bagi manusia untuk membuktikan siapa dikalangan hamba ALLAH yg benar imannya n siapa yg berdusta.
Firman ALLAH, “Sungguh Kami telah menguji orang-orang sebelum mereka, dan ALLAH pasti mengetahui orang-orang yang benar dan Dia pasti mengetahui orang yang dusta (Al-Ankabut: 3)

p/s : acah2 ustad ler kiter hari jumaat nie.



Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:53 PM | Show all posts
nak tanya..kenapa ada laki nak main dengan awek dia sebelum kawin? pompuan tu memang stok utk lepas sangap je ke? atau konfiden sangat pompuan tu nanti jadi bini dia or sebab takut pompuan tu gi kat laki lain..dia ngap dulu? so pompuan ni konfem2 la tak cari laki lain kan? sebab dah jadi bekas dia
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2017 02:30 PM | Show all posts
Lelaki yg tak ungkit xpe. Jgn bila dah tegang dah gaduh semua benda keluar.. Hnm
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:08 PM | Show all posts
Apasal aku tak penah komen thread ni....hahhaa..sebelum declare option aku...well aku da kawen...

ala poyo la korang orang jantan...nak terima konon.....jangan ungkit..kisah lama..kisah silam... ko kawen dulu ..harungi dulu fight malam pengantin..baru boleh cite...terima ke tidak.....kalau dah teruna tu ayat dan harapan tinggi menaung...

dah tau tak leh terima..tak yah banyak fikir...tanya je awek tu..kalau dah agak2 awek tu pun dah ajak kawen..time tu baru cerita kat awek tu...boleh terima kisah silam tidak..ini baru ngayat pikap line 2 3 keping sebut teh tarik dah nak tanya ada selaput dara....puihhh...

awek2 pun advance la bab seks...tak yah bajet virgin innocent...belum abis sekolah dah nak seks...hari2 pikir seks...tak caya tanya bini2 korang atau makwe korang..kalo berani...tanya akak dan adik pompuan...kalau sanggup...hahaha...zaman tidak pernah mengubah seksologi kaum hawa terhadap seks....seks is fun and enjoyable for both men and women...

pesanan aku..kalau agak2 diri tu masih teruna...tak ada dosanya kau reject pompuan terlanjur...takde masalah..u dont need to feel guilty...those sinners...penzina yang terselamat dari RUU355 ni yang patut rasa guilty.....agak2 dah nak kawen..tak da salahnya kau bertanya akan kesucian bakal isteri...kalau dia poyo2 menangis tk nak jawab dan balas soklan ko dengan soalan...sah2 la ada kisah silam...nasib kau la..sapa suruh zina...ya..zina itu sedap..benda haram mmg sedap...hahhaa

bagi mereka yang teruna dan rasa boleh terima...takpe..kau harungilah perkahwinan itu...dengan niat kerana Allah taala...jangan nanti bini ko yang pernah terlanjur itu layan kau tak baik....ko boleh ungkit pasal bini ko tak de dara dan ko KUTIP dia...hehe...nanti ko yang malu...

bagi brader2 yang pernah terlanjur tu...mmg ko pun kaki nutuh awek sana sini...tak yah la nak yang dara...ko sedar la diri ko tu sapa..terima lah seadanya...tak pasal2 ko paksa bini ko jadi slave..join kelab orgy swinging ko tu..menambahkan dosa...

buat gadis2 yang sudah terlanjur...mahupun terlanjur berkali2 atau dengan kata lain terbabas......beli cermin besar...ko bogel depan cermin tu...bayangkan tubuh ko yang cantik putih gebu tu kena bakar dengan api neraka....ingtlah betapa kau dah rugikan diri kau di atas muka bumi ini..so..sila bertaubat....dan hadapi dunia ni as WOMAN..yeah..u really wanna be a WOMAN quick right???

bagi teruna2 yang luruih bendul yang mungkin baca post aku ni...yang belum melihat kehitaman kehidupan..hahaha...brace urselves kids... dunia ciptaan Allah ini hitam...agama yang putih itulah yang Allah syariatkan bagi kita menjernihkan dan memutihkannya... aku punya pengalaman je...zina sana sini...korup sana sini..korang nak marah Najib? ko tengok diri korang dan kawan2 kanan kiri korang...dosa ntah2 sama menimbun....yang laki jadi songsang..yang pompuan jadi songsang..yang isteri ada yang curang..yang suami apetah lagi...kat fesbuk pondan pun boleh puji2 pondan cantik..wadefak?...tu belum sumbang mahram selamba hadap...geli nengoknye..sampai aku pelik...pedehal la dunia ni teruk sngt...

hah...bagi mereka yang planning nak kawen ngn makwe korang yang dah tak de dara.. hahaha... beb lu tengok la mak ayah dia loaded ke tak...ko leh cari makan ke tak ngn mak bapak dia..untung2 leh hadiah rumah ke tanah kat atas nama kau...hahaha..kalau boleh teruskan...asalkan ko tak berzina..ko nikah je la ngn awek tu baik2...agak2 minah tu menguntungkan ko..ko layankan aje...but careful la...pompuan ni...kalau tk puas seks..dia bantai main ngn jantan laen belakang korang...katanya nk pergi kursus...sekali spy amek gambar and video..gi checkin hotel...so ko pakai je la baik2..mak sure dia tk de penyakit...agak2 ko dah tk sanggup..ceraikan je...carik lain..lu jantan....bertabur lagi anak2 dara lepasan spm yang tk berjaya tu boleh dibuat bini..yang penting ayat mak bapak dia..kah kah kah...asalkan lu kerja bagus...

taubat?? fak la sama dia punya taubat..kalau dah kesucian dan kehormatan diri yang hanya selapis selaput dia tk leh handle..dia nak handle kau sebagai laki? fak fak fak...hahahahha..sedangkan yang gadis suci dara yang dikahwini pun boleh khianat perkahwinan..ko ingt yang terlanjur terbabas ni tk boleh nak khianat perkahwinan?? hahaha....fikirkan baek2 ye..

love hurts..love scars..love wounds...and marks and heart....

option aku.....hehehe....aku tak sempat tanya bini aku masa tengah dating ngn dia..kitorang dating kejap je...jumpa mak ayah dia....terus kawen....aku dah kemaruk....so..tak nak cite la apa berlaku masa malam pengantin...anak pun dah dua.....dah selamat dah.....harharharhar..biarlah misteri buat korang....janji jangan berzina....dosa..harharhar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Percayalah kalau korg sndri baik..insyallah jmpe psgn yg baik..tp kalau kes2 mcm kena rogol atau mngsa2 pedofil tu..terima la sbb bkn salah diaorg..cuma nya kalau korg sndri dh prnh buat prkara2 ni..dan bertaubat.jujurlah dgn psgn korg tu sblm bkawin..sbb ksian jgk kalau xtahu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy dgn wife asalnya sex buddies,
Tp perancangan Tuhan tu indah,
Wujudkan rasa cinta antara kami..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 14-3-2017 11:53 PM
nak tanya..kenapa ada laki nak main dengan awek dia sebelum kawin? pompuan tu memang stok utk lepas  ...

Ada jugak kes yg perempuan yg nak dlu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:59 PM | Show all posts
xephyra replied at 14-3-2017 11:53 PM
nak tanya..kenapa ada laki nak main dengan awek dia sebelum kawin? pompuan tu memang stok utk lepas  ...

sebab tu ada istilah 'making love'...kena la make love dgn wanita yg kita sayang..tak gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 06:08 PM | Show all posts
cerita nie menggambarkan manusia hati besar menikah ngan pelatih baitus solehah.. aku x mampu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 28-5-2019 03:59 PM
sebab tu ada istilah 'making love'...kena la make love dgn wanita yg kita sayang..tak gitu?

Kalau dua2 jenis dh biasa terlanjur dgn pasangan sebelum2 tu.. masing2 dh faham apa masing2 perlukan.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 11:13 PM | Show all posts
Edited by melnanzz at 26-10-2020 11:17 PM

Aku ingin kongsikan pengalamanku sendiri, sekadar menjadi iktibar kepada anak-anak gadis yang masih dara di luar sana.

Aku pernah bercinta dengan my first love, seorang lelaki yg bukan berbangsa melayu. Kami bercinta selama lima tahun lamanya. Dia siap datang berjumpa ibu-bapaku dirumah, membelikan aku hadiah dan baju, dan menyuarakan hasrat kepada bapaku yang dia ingin menyuntingku. Ketika itu, aku betul2 yakin dialah jodohku. Percintaan kami agak intim, sehinggalah kami terlanjur sebanyak tiga kali.

Apakan daya jodoh kami tidak ditulis di langit. Ibu-bapanya menjodohkan dia dengan bangsanya. Aku sangat tertekan. Aku jadi kemurungan. Aku merayu dan menangis, meminta dia bertanggungjawab ke atasku. Apakan daya, aku telah ditinggalkan.

Dua tahun aku mengambil masa untuk move on. Bukan senang. Tahun pertama aku sentiasa berlinangan air mata. Tahun kedua aku perlahan-lahan mengutip maruahku semula, walaupun aku susah untuk menerima lelaki.

Kemudian seorang lelaki menanyakanku melalui rakan-rakanku. Rupanya dia pernah meminatiku semasa kami belajar dulu. Aku ingat dia. Dia membuatkan aku senyum kembali. Hati aku perlahan-lahan menerima cinta semula.

Dia seorang yang sangat baik. Dulu dia sekolah all-boys. Tak pernah ada girlfriend. Seorang teruna. Ringan tulang, peramah, pandai ambik hati ibu-bapaku. Kami berkenalan tidak lama. Dia terus nak bertunang. Rombongan dihantar. Aku terima. Tarikh nikah telah dimeterai. Indahnya perancangan Tuhan.

Malam pertama kami, aku berada disyurga. Aku disentuh oleh suamiku yang halal. Aku bahagia.

Setelah melahirkan anak pertama kami, akhirnya kisah silamku sampai juga ke telinganya. Dia tidak marah. Tapi dia merasa hampa. Aku nampak air muka suamiku sendiri terasa terkilan. Kenapalah bukan dia yang pertama menyentuh tubuhku. Kenapa dia tidak diberi penghormatan itu. Walaupun dia okay, tapi aku tahu dia terasa hati. Aku cuba pujuknya kata itu masa silamku. Aku dah bertaubat. Janganlah hukum diriku. Dia hanya mengangguk, tapi aku tahu dia rasa macam mana.

Kalau lah aku boleh ulang balik masa, aku akan peliharakan kehormataanku. Anugerah suciku patut aku hadiahkan kepada suamiku pada malam pertama kami. Tapi aku menangis, menyesal. Disebabkan kesilapan silamku, aku adalah barangan terpakai.

Satu hari suamiku terjumpa dengan ex-boyfriend aku. Aku nampak mukanya berubah. Dia tak bercakap. Senyap. Kerana dihadapannya ialah seorang lelaki yang telah menyentuh isterinya terlebih dahulu darinya.

Korang semua yang masih dara. Jagalah kesucianmu. Jagalah kehormatanmu. Jangan serahkan pada mereka yang bukan hak. Ianya anugerah milik suami. Hadiah yang istimewa untuk orang yang disayangi pada malam halal bersamanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 04:52 AM GMT+8 , Processed in 0.080994 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list