CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: carlisha

Penerimaan LELAKI Terhadap Gadis Dirogol/Terlanjur

[Copy link]
Post time 25-10-2012 01:25 PM | Show all posts
kalau yg dirogol tu mmg bagi aku boleh diterima, yg terlanjur tu agak susah la walaupun dah mengaku insaf bagai. sebelum kahwin memang la boleh ckp x kisah..what past is past..tgh bercinta, mmg la semuanya cantik, baik dan wangi. tapi bila dah kawin, once ada problem mula la nak mengungkit. kalaulah betul ada org laki yg tak mengungkit, mmg aku respek lah org tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2012 03:41 AM | Show all posts
Bagi aku la, keempat-empat kategori, kalau dah jodoh aku, even kalau dia mengaku awal-awal, tak de masalah aku nak terima.

1) kategori ni aku tak pernah jumpa

2) pernah kantoi sekali ngan ex bf, bercinta ngan aku... 2-3 10-12 kali kantoi lagi, tapi tak de jodoh...

3) pernah kantoi banyak kali, bercinta ngan aku ... bertambah-tambah banyak kali kantoi...

4) pernah kantoi, siap ada anak ... berkali-kali gak kantoi ngan aku...

yang paling dashyat, aku ada lagi 3 orang kawan, ada sorang pompuan ni, sosial giler, siap gilir-gilir bawak rumah, bukan sekali dua, pantang sapa line clear... jalan... siap boleh citer lagi macam ni dan macam tu... segala macam mak nenek style, kuntau, lipat, semer dah try...
sekali salah sorang kawan aku ni tangkap cintan lak, berbalas lak tu... terus kawin... dah 10 tahun dah, happy je, anak dah 3, masih lagi kawan macam biasa, tapi tak de la lebih-lebih, member kena respect, lagi pun diaorang dah cuci tangan.

cuma bila datang rumah tu buat-buat tak tahu je la

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2012 05:48 PM | Show all posts


banyak lelaki sudah boleh terima gadis yang sudah terlanjur dan sewaktu dengan nya.

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2012 05:00 PM | Show all posts
ada pilihan mmg best..nk yg suci la, yg cantik la, pandai masak la,yg kurus la,..mcm2.. tp cer tanya diri sendiri, dlm sebulan, berapa kali berjemaah di masjid? berapa kali jd imam? pnh ke pegang tangan perempuan bukan mahram? pnh tak jaga mata dr tgk benda xelok? haa.. jom perbaiki diri..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2012 03:05 AM | Show all posts
benda dah lepas , tak payah nak di ungkit kan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 01:30 AM | Show all posts
Janji die ikhlas dengan kita...
dan betul insaf dengan perbuataan die sendiri...
Okey lah tuh.. kalau dah jatuh cinta..
sebab setiap manusia mesti buat kesilapan..
tapi kalau mcm dah terlanjur banyak kali lepastu insaf konon-kononya..
aku bagi kaki nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 11:10 AM | Show all posts
Klau gadis tu dirogol aku mungkin bleh terima sbb bukan atas kerelaan dia tp dgn syarat dia tak mengandung atau mempunyai anak. klu bab2 gadis terlanjur ni sekali ke 10 kali automatic aku dh cop pompuan ni b*hsia. kecuali la pompuan ni dh taubat nasuha maybe aku bleh pertimbangkn tp agak agak susah sket.

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 05:21 PM | Show all posts
entah la.. rasanya kalau boleh tak mahu yg mcm ni sebagai isteri - sbb nak jaga keturunan, bukan sbb pandang hina etc..
Islam pun suruh kita pilih isteri berdasarkan agama dan keturunannya. tapi bukan maksud keturunan darah raja lebih mulia atau lebih baik, maksudnyer, kena cari perempuan yang keturunan yg terpelihara.

tapi kalau dah jodoh.. nak wat camner.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2012 09:10 PM | Show all posts
Gadis terlanjur = bohsia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2012 02:05 PM | Show all posts
spiderman80 posted on 23-12-2012 09:10 PM
Gadis terlanjur = bohsia.

Cakap Siang Pandang2!
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2012 04:57 PM | Show all posts
BlueRose99 posted on 27-12-2012 02:05 PM
Cakap Siang Pandang2!

Sorry lah kalau saya tersalah cakap. Saya betulkan ayat saya tu bohsia = gadis terlanjur baru betul.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2013 04:11 PM | Show all posts
every person should be given a second chance.. kalau dye da insaf, ingt tuhan, seriously aku ckp aku tak kesah pon.. asal kan tak ulang lagi, sudah la....dose oiiiiiiii.....  :-) :-) :-)  
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2013 10:48 PM | Show all posts
Saya sebagai seorang Cina, saya boleh accept seorang gadis Cina yang pernah terlanjur, asalkan dia setia pada saya.... mungkin ia dah menjadi normal bagi kaum saya. Tetapi saya tak boleh menerima gadis Melayu yang pernah terlanjur.
Dulu saya pernah nak pikat awek Melayu ni.... dia nampak baik, manis dan bertudung orangnya. Mungkin sebab tu saya tertarik dengannya. Akan tetapi, saya diberitahu oleh rakan sekerja yang dia pernah terlanjur dan masih ada skandal dengan iparnya.... saya tak pasti kisahnya tu benar atau tidak tetapi saya benar2 kecewa dan sedih selepas mengetahuinya. Dia pernah sekali kantoi dengan saya ( yang ni saya malas nak cerita )..... masalahnya sampai sekarang saya masih sangat sayangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 02:06 PM | Show all posts
UAI kata lelaki yg sanggup menikahi perempuan sebegini, dikira JIHAD.

Tapi tak semua lelaki sanggup walaupun dikira berJIHAD
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2013 11:02 AM | Show all posts
teringat citer Zain Hakimi & Ersalina Setia Hujung Nyawa
I think if it's me, maybe I will do something like him also if I am in the same shoes
marah, rasa tertipu, nak kenakan dier, nak lepaskan geram etc...

maybe I am still not at age that can accept her, as it is.. akan datang, tak tau lah if jumpe perempuan camtu in my life
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2013 08:55 PM | Show all posts
wife aku pun byk kali terlanjur sebelum kawin dgn aku..
yg penting nak berubah lepas kawin..dan jgn lah harap jadi baik sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 03:41 AM | Show all posts
dah mcm kisah Zain Hakimi dgn Ersalina.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2013 02:32 AM | Show all posts
lelaki yang sanggup terima ppuan x dara, sama mcm ppuan yng sanggup di madu.... leh tak perumpamaan tu...  mean, bukan perkara mudah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2013 07:26 PM | Show all posts
ifanonline posted on 18-6-2012 02:23 PM
dlm islam, kesucian keturunan amat di titik beratkan...full stop...itu pandangan aku...

Jangan la full stop dulu.
Macam kita ni okay je kot....tu yg terlibat tu...
Last last bila rasa diri pencemar keturunan yg dititik beratkan....mula lah rasa diri hampeh tak guna langsung dlm agama.
Kena pulak approach...."anakku, terimalah kaseh sayang tuhan bapa yg melimpahkan rahmat pd anak2nya..."-->kisah benar
aiyoyo penat oooooo...
check check balik.....la.....orang yg susah hati....Islam simple aje....
sekadar pandangan....

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 06:42 PM | Show all posts
tapi realitinya banyak je lelaki boleh terima gadis yang terlanjur dan barai asalkan dia cun melecun.

kalau dah lawa tu, tetap beratur lelaki yang nak

aku boleh terima mangsa rogol sebab bukan kerelaan dia tapi yg terlanjur dengan pakwe untuk suka2 ni mmg aku xleh terima walaupun cun camna sekalipun


Last edited by RED 666 on 10-4-2013 06:43 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5114 Replies : 88
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 57784 Replies : 1912
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30787 Replies : 524
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52513 Replies : 367
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81567 Replies : 120
Netizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
ToungeSoupNetizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
Views : 6791 Replies : 122
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 1883 Replies : 46
AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]
eddlisa_uyukAKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF,
Views : 7248 Replies : 74
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50051 Replies : 1158



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 06:50 AM GMT+8 , Processed in 0.080983 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list