CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3114|Reply: 23

mohon pertolongan

[Copy link]
Post time 15-4-2012 01:47 PM | Show all posts |Read mode
assalam... pada sesiapa yg boleh tlg saya scan diri saya.saya ucapkan berbanyak terimakasih. kalau perlukan detail
just PM aje.
saya dah demam hampir 2 bln jenuh dah gi hospital. mcm-mcm
test dah buat, x ray dah berkali-kali, masuk air dah berbotol-botol..
just anyone yg ada kelebihan boleh tak tolong saya...
terima kasih..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2012 02:10 PM | Show all posts
assalam... pada sesiapa yg boleh tlg saya scan diri saya.saya ucapkan berbanyak terimakasih. kalau p ...
arasham Post at 15-4-2012 13:47



  w.salam..kesiannya kak ara...dari dulu rasanya noor baca kak ara demam kan?..noor pun cuba cara tradisonal juga demam 3 minggu tu..nasib baik pengamal perubatan kata sama mcm doktor..dia kata darah kotor..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 02:12 PM | Show all posts
sian...sgt simpati.doc cakap apa?kalo xkebah..dorang x suggest utk buat apa2
specific medical check up ke?

mintak2 ada otai2 yang bleh tolong...semoga cepat sembuh..n banyak2 kan bsabar..arasham org bisnes kn?mcm penah baca...harap2 bkn kena khianat ngan orang..amin3x
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 02:20 PM | Show all posts
Kalau tido malam jangan guna kipas angin terus mengarah ke tubuh badan.
Kalau boleh guna kipas siling atau air cond..
kepala katil hendaklah mengadap ke arah kiblat.
Lampu siling bilik tido janganlah hendaknya jenis chandeliar...
warna dinding bilik tidor seelok eloknya berwarna biru.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2012 02:24 PM | Show all posts
w.salam..kesiannya kak ara...dari dulu rasanya noor baca kak ara demam kan?..noor pun cuba c ...
noor2 Post at 15-4-2012 14:10

itulah noor elok kejap demam semula. ni bergantung dgn ubat muntah kalau tak,keluar baliklah alamatnya semuanya. noor dah sihat ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2012 02:28 PM | Show all posts
Kalau tido malam jangan guna kipas angin terus mengarah ke tubuh badan.
Kalau boleh guna kipas sili ...
rdzaccess Post at 15-4-2012 14:20
sekarang ni aircond pun tak guna dah. kipas just utk
ada angin aje biar pusing. ada satu mlm tu encik suami
terjaga sbb saya sedang ajar seseorang mengucap.
mata pejam rapat. ckp sgt jelas kata encik suami dia dengar
saya mengucap syahadah dan suruh org tu follow.


tahan mlm tadi sekitar pukul 2 pagi saya terjaga. saya mimpi saya
dikelilingi ular besar-besar sungguh dan saya duduk jugak atas ular tu.
tapi ada satu suara tu abgi tau saya yg semua tuiblis dan syaitan nak melemahkan sya
dia suruhh saya bangun solat subuh nanti. tapi saya cuma dengar suara tak de
org pun. kemudian saya terjaga terus cerita kat encik suami..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 02:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by noor2 at 15-4-2012 14:35
itulah noor elok kejap demam semula. ni bergantung dgn ubat muntah kalau tak,keluar baliklah alama ...
arasham Post at 15-4-2012 14:24



noor demam tiga minggu ..rasa macam nak mati je kak..kepala rasa nak pecah...berat badan jatuh..sampai 43kg..ni baru naik sekilo..4 kali pi klinik+hospital(1 kali klinik, 3 kali hospital)...kali ketiga baru doktor detect ada kuman dalam darah..badan panas..doktor kata boleh bleeding kat otak, boleh stroke....noor terfikir berubat cara tradisional..pi berubat org tu cakap..tak de kena apa..tp badan panas..darah kotor dan dia kata bahaya boleh jadi stroke.. wahh betul je apa doktor kata..masa berubat tu noor tak bagitahu pun sakit apa..cuam kata tolong tgkkan noor aja..

alhamdulillah sekarang baik...noor dah tak berani makan kat luar..hari2 masak..

kak ara nak tak no tel pengamal tu? tp ni kat perak tau..kalau nak cubala..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 02:31 PM | Show all posts
sekarang ni aircond pun tak guna dah. kipas just utk
ada angin aje biar pusing. ada satu mlm tu enc ...
arasham Post at 15-4-2012 14:28



mimpi ular bukan tu tanda2 syaitan ke?..cubala cara tradisonal..sama mcm kita percaya doktor..cuma beza moden dgn tradisional..kita ikhtiar..Allah yang berkuasa yang menyembuhkan..bukan doktor atau pawang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-4-2012 02:38 PM | Show all posts
sian...sgt simpati.doc cakap apa?kalo xkebah..dorang x suggest utk buat apa2
specific medical chec ...
chicmushroomkd Post at 15-4-2012 14:12
mula-mula demam doc ingatkan kena kencing tikus atau denggi sbb badan sakit-sakit
dan demam tinggi. but than bila buat blood test clear. lepas tu doc kata ada pnumonia.
start ambil antibakteria dan antibiotik. habis je kena flu plak. ambil lagi antibiotik. every night
demam tapi very mild. 38 cam tu.. suspect H1 dan Tb so buat plak test tuk kahak.
sume negatif. than start minggu lepas selera makan macam pergi diangin lalu. letaklah apa
pun didepan mmg tak leh nak makan. after 3 days dehyderated sbb minum terus muntah.
sampailah hari ni. semlm my en suami called our friend dia nidoc pakar kat sebuah klinik
so dia mintak sume result test dan esok dia nak jumpa. tengok cam ne.. semlm borak dgn
mod Yip tu dia suggest tanya kat sini..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2012 02:40 PM | Show all posts
noor demam tiga minggu ..rasa macam nak mati je kak..kepala rasa nak pecah...berat badan jatuh ...
noor2 Post at 15-4-2012 14:30
siannya noor... akak sekarang ni tak larat nak jalan. kalau jalan kepala berdenyut.
batuk dah tak de dah. sekarang akak sumbat aje semua masuk tekak nih.
fikir nak sihat aje..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 02:41 PM | Show all posts
bersabar ye . ujian allah. byk pahala dapat. teruskan usaha & tawakal. insya allah akan bertemu ubat yg serasi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 02:43 PM | Show all posts
siannya noor... akak sekarang ni tak larat nak jalan. kalau jalan kepala berdenyut.
batuk dah tak d ...
arasham Post at 15-4-2012 14:40



kak ara sanggup tak datang perak? ni sampai dua bulan demam ni..tp kalau nak cuba pengamal lain kat bod ni pun cubala dulu...kalau rasa nak pm noor ya..noor akan bagi  no makcik tu..yang mengubat tu perempuan ..taraf makcik dan lewat 50an..atau awal 60an rasanya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2012 02:46 PM | Show all posts
bersabar ye . ujian allah. byk pahala dapat. teruskan usaha & tawakal. insya allah akan bertemu ubat ...
misslivina Post at 15-4-2012 14:41

terima kasih...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2012 02:47 PM | Show all posts
kak ara sanggup tak datang perak? ni sampai dua bulan demam ni..tp kalau nak cuba pengamal la ...
noor2 Post at 15-4-2012 14:43
akak nak tunggu esok jumpa kwn akak tu noor nak dengar apa kata dia.
than encik suami dah cakap kita gi DS dulu tak sampai 5 minit dari rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 02:49 PM | Show all posts
akak nak tunggu esok jumpa kwn akak tu noor nak dengar apa kata dia.
than encik suami dah cakap kit ...
arasham Post at 15-4-2012 14:47



elok gak cadangan pi DS tu...moga kak ara sihat lepas ni..noor doakan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2012 02:55 PM | Show all posts
elok gak cadangan pi DS tu...moga kak ara sihat lepas ni..noor doakan..
noor2 Post at 15-4-2012 14:49

terimakasih noor...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2012 02:58 PM | Show all posts
terimakasih noor...
arasham Post at 15-4-2012 14:55



sama2...

tp kak ara percayalah...sesuatu musibah berlaku..Allah hidangkan kita sesuatu yang tak terduga manisnya tanpa kita sangka lepas tu ...dah banyak kali noor mengalami..satu ja..sabar dan usaha dan fikir positif pada ujian
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 04:06 PM | Show all posts
aku leh gak tolong
tolong perabih ayiak leeeee
ayiak sirap......wooooo syok woooo
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 04:25 PM | Show all posts
bnyak2 bedoa dan solat hajat....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2012 06:58 PM | Show all posts
Rasa macam nak demam tapi tak demam..
Badan jadi lesu..tapi ikut kan hati boleh gerak tak der masalah...
Rasa malas yang amat sangat..
Rasa macam demam nak kebah ..
Kepala pusing kekadang pening ..
gitu ker ...?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 05:53 AM GMT+8 , Processed in 0.112854 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list