CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lil_honey

♥____. Kelab Setiausaha Forum Cari .____♥

[Copy link]
Post time 23-4-2012 01:18 PM | Show all posts
Sy tak kisah keje ngan boss mane2.. tp skrg jaga boss tentera.. aduhaiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 03:27 PM | Show all posts
Nie pendapat mama laa yer... boss lelaki dan perempuan nie xbyk mana pun bezanya...
Tapi disebbkan beza yg sedikit itu lah mempengaruhi cara kerja kita... Dulu mama pernah jaga boss perempuan, sgt perfectionist, kena ikut kepala dia, kalau biru, birulah... tu yg kdg2 tu haruuu... lepas tu kena jg boss lelaki...lelaki nie pulak ada yg moody yer, jgn xtau... moody dia tu smpai kdg2 leh merajuk ngan aku sbg PA.. huh! masa tu..sabor jerk laaa... tapi sgt baik.. bila mama mintak tukar ikut hubby dia xbg, katanya ramai yg leh idup jd husband and wife long distance... Masa tu masa rasa.. alahai... (pernah dia ckp sgt frust bila mama kawin...) so, disebabkan itu, mama sgt takut...so mohon kelulusan utk disegerakan pertukaran mama...
Now, mama dok di negeri K.. now boss lelaki jugak.  This time boss sgt cool, sgt caring, sgt baik walaupun ada kdg2 tindakan dia sbg BIG BOSS dipengaruhi oleh officer bawah dia, tapi bagi mama, asalkan kerja mama xde effect, mama xkisah sgt.  Dia sgt caring macam bapak, pernah hari tu anak mama demam, siap dia bagi petua, tel malam2 tanya keadaan anak, siap soh ambik cuti jgn tinggal anak, kenalkan ngan doktor yg menjadi kawan baik dia kpd mama utk tgk2 anak mama... see... bukan senang nak dpt boss memahami macam nie.
Jadi mana ada yg kurang tu mama terima sbg kekurangan manusia biasa...macam mama jugak, tidak lah perfect ketika bekerja menjadi PA dia.  Bila dia macam tu, mama tak kisah pun kalau dia tel mama waktu cuti, waktu tgh2 malam, or dipanggil kerja waktu weekend. Bagi mama, kalau dia dah baik macam tu, tak salah mama pun balas kebaikan dia dgn tak berkira pasal kerja, tak ambik pusing sgt kalau terasa sikit2, or kalau ada yg mengata pedulikan...dengan harapan mama selalu berdoa...moga kepercayaan dia pada mama sentiasa kekal selagi mama menjadi PA dia.. aminn..

Ok, itu lah sedikit pengalaman mama utk dishare kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2012 10:55 AM | Show all posts
hello semua. check in. saya orang baru!

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2012 11:33 AM | Show all posts
selamat pagiii...
sy nak tanye sikit la kan.
sy ade satu masalah sikit. masalah yang suke menjawab.
so ape pandangan secretary2 kat sini bagi merungkai masalah sy ni?????
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-5-2012 07:51 AM | Show all posts
selamat pagiii...
sy nak tanye sikit la kan.
sy ade satu masalah sikit. masalah yang  ...
ciklala Post at 30-4-2012 11:33


bos awk ade komplen ke?
awak menjawab ke, orang lain menjawab?
kalau honey, jarang nak menjawab kecuali mende tu betul..
kalau staff honey yang suke menjawab..merapu2...honey diam aje..tak pun honey akan balas balik la
dah lama-lama lepas tu..baru balas balik bertubi2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-5-2012 07:52 AM | Show all posts
hello semua. check in. saya orang baru!
QayQay Post at 30-4-2012 10:55


welcome qayqay
rajin2 la lepak sini yeeee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-5-2012 07:52 AM | Show all posts
Sy tak kisah keje ngan boss mane2.. tp skrg jaga boss tentera.. aduhaiiii...
MayGirl07 Post at 23-4-2012 13:18



ofis ko macam dekat je ngn ofis aku nih...ekekeke...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 09:17 AM | Show all posts
Reply 65# lil_honey

setakat ni bos takde komplen lg..
tp mase keje lame, kalo bos membebel2. pastu die tanye, sy jawab la.
pastu die kata.."haaa, menjawab." dah die tanye kan.

yang kat tempat baru ni, kalo bos membebel2 pastu die tanye sy jawab ler.
tp tak kena lagi die kate" haaa, menjawab"..
cuma ofismate ade kate, kalo die marah2, senyap je.
adoii..mental betul la...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 12:39 PM | Show all posts
Hi all.. sihat2 ke semua? heeheh..ok, bab2 'menjawab' nie... kekdahnya jawab dengan berhemah tu rasanya ok kot, tapi biar kena tpt laa...nie ko kalau boss marah2 gi jawab memang tempah tiket laa tu... nak kena laa tu... heheheeh... for me, Alhamdulillah, setakat nie xde lagi kena marah2, cuma i selalu tanya, ada ke yg xkena ngan kerja i or dgn i sendiri...heheeh i bukan aper, takut jugak kalau ada aper2 dia senyap... tapi alhamdulillah laa kalau dia ok cam tu kan... Bab2 menjawab soklan tu, kalau dia soal i jawab laa...dgn erti kata jwb soalan dia...bukan pergi jwb benda yg dia xsoal tapi nak cari marah dia konon2 nak tegakkan ttg sesuatu perkara atau isu...ooohh...tidak.  kalau boleh, dielakkan lah.... sekian...hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 10:26 AM | Show all posts
Reply 66# lil_honey


tq lil_honey!

pasal jawab menjawab ni kk dah biasa. tapi sebagai PA atau SU kita kenal boss kita macam mana. macam i kalau boss tengah naik angin, kk senyap aje. sedangkan dalam hati meluap luap nak menjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 12:05 PM | Show all posts
check in.

hi semua
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 12:07 PM | Show all posts
Reply 57# Mamason


sama la dengan saya suke kerje dengan bos ppuan dari lelaki..
bos ppuan banyak sangat peel...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:19 AM | Show all posts
for me both ok.. semua org ada PMS mereka just only need to know how to tackle them..dan ader sikap muka tebal & telinga tebal.. cume tak suke boss yg mcm lalang + boss sendiri tu suke mengampu + boss yg suke dengar ckp org + boss yg perasan bagus tu memang sakit kepala lagi satu.. jgn lah isteri2 boss yg interfere lagi sakit kepale..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2012 08:45 PM | Show all posts

Kelab Setiausaha Forum Cari

Nk check in jgk...

I dah berpengalaman keja sebagai pa ni selama 23 tahun...dari sekecik company hinggalah multinational company...dari company malaysia hingga ke company mat saleh dan dari swasta ke gomen... So kalo citer pasal pengalaman ni mmg bnyklah... Tp apa yg i blh simpulkan seronok kerja sebagai pa ni...


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 10:19 AM | Show all posts
Hai semuaaa....sonyap sopi sajoooo...harap semua sihat... di kesempatan ini mama nak ucapkan selamat menyambut ramadhan pada semua PA2 dan semoga ramadhan kali ini memberi seribu rahmat buat kita semua.... amin..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2012 04:28 PM | Show all posts
<----------------------- setiausaha sulit orang yang paling power di melesia. type 180 perkataan semenet. mau lawan
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2012 03:13 PM | Show all posts
tp bekerja ngan boss perempuan yg banyak kerenah ni bagus untuk develop antibodi kalo dapat boss cerewet ni.. in every company or organization there is always one bitch that everone have to serve right? just my luck have to go through experiences with these types in every companies tp alhamdulillah berkat belajar peel mereka22 sebelom ni sebenarnya senang je nak tackle mood swing, emo berbagai ni... once u tap into their routine, semuanya berjalan lancar dan mereka pon blaja camne nak keje ngan kita...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2012 02:12 PM | Show all posts
kecik68 posted on 15-7-2012 08:45 PM
Nk check in jgk...

I dah berpengalaman keja sebagai pa ni selama 23 tahun...dari sekecik company  ...

Pn. kecik... lama tuuu....mesti byk pengalaman kan??? citer2... sharing is caring maaa... hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2012 09:35 AM | Show all posts
chek in..hahahaha..camno seketeri yg busy buleh pot pet berporum nih..
busy oiii..jap lagi bos kepala hangin..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2012 03:09 PM | Show all posts
ahahaha...aku kebizian bace thread lain boleh tak gitu ...

aku makin syg kat bos aku...siyesly she amazed me...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 05:04 AM GMT+8 , Processed in 0.075627 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list