CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lil_honey

♥____. Kelab Setiausaha Forum Cari .____♥

[Copy link]
Post time 5-4-2012 05:00 PM | Show all posts
welcomeee to the club  

bos muda cargas...bos i yang tua pun lagi cergas dari I ke ...
lil_honey Post at 5-4-2012 04:10 PM



    cergas menda yu... malas nauzubillah... dia tau dok bertenet jer dgn bf dier yg kat obersi tue... memula join ai igt dia ok... takder ar bossy sgt.... tp makin lama mcm makin naik tocang plak... lately nie ai bkn dh mcm PA dia dh jadik mcm babu dier.. suka suki jer forward email pastu tepek... "pls print & pass all to me, thanks!"..... padahal printer tu sbelah jer partition dia... ai ni dh ar duk kat ujung corner nk kna print, bgn & pas kat dia....

kdg2 dia tepek "this whole chain of email suddlenly appears to my inbox. Can u pls read it thru & let me know wat is all about!"... puuiiiiiithhhh!!!!! dia ingt ai goyang kaki gamaknyer kat opis nie.......
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 05:02 PM | Show all posts
aaa...kalau boss lelaki ngan pompuan nie byk beza... tol tak??
Mamason Post at 5-4-2012 04:12 PM



    betul tue... byk sgt beza.... bos laki mmg tegas tp sgt2 pro... laki satu dorang x campur personal dgn kje... time kje kalau salah taruk kaw2... abes opis hour leh lepak sama kat mamak...

bos ppuan kalau dh sentap bab kje, muncung leh gantung hanger pastu hempas2 file, pastu bila org tnya x jawab pastu nk blik blah cenggitu jer.... huh, manjang PMS
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 10:08 PM | Show all posts
aaa...kalau boss lelaki ngan pompuan nie byk beza... tol tak??
Mamason Post at 5-4-2012 16:12


kalau boss perempuan muda belum kawen ada tak nak pakai sekretari?  kalau ada saya nak apply.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 10:10 PM | Show all posts
cergas menda yu... malas nauzubillah... dia tau dok bertenet jer dgn bf dier yg kat obersi ...
maharani_gebu Post at 5-4-2012 17:00


hui... bestnya jadi bos macam tu....  saya pun nak buat ler.....  tapi kena cari sekretari pulak dah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2012 10:58 PM | Show all posts
cergas menda yu... malas nauzubillah... dia tau dok bertenet jer dgn bf dier yg kat obersi ...
maharani_gebu Post at 5-4-2012 17:00


my lady boss awal-awal lagi dah tunjuk peel

i baru keje..mestilah byk salah..dia tak bagi pegi seketeris week..tapi dia ckp elok2..dia kate..i bukan tanak bagi u pegi, tapi perfomance you tak macam i harapkan..

jadi tahun ni pun i tak mintak, sbb i tahu i byk salah ngn dia..

but even dia lady boss..tapi kalau keje tu dia leh buat, dia buat..dia tgk i bz cam orang gile..dia ckp takpe la..i print sendiri..

but your boss tu spoilt la...cam ne leh jadi bos yu nihhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2012 11:00 PM | Show all posts
betul tue... byk sgt beza.... bos laki mmg tegas tp sgt2 pro... laki satu dorang x campur  ...
maharani_gebu Post at 5-4-2012 17:02


i suke jugak boss laki...tp i kdg2 takut..sbb my frens penah kena sexual harrasment dengan bos dia sendiri tau...mule-mule dia nak bitau kat management ..takut...tapi since orang lain pun dh kena jugak after her..dia dah brani nak buat report..
ex bos i dulu pun gatal...tapi tak menyerlah sgt la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 07:49 AM | Show all posts
hui... bestnya jadi bos macam tu....  saya pun nak buat ler.....  tapi kena cari sekretari pulak ...
ibnur Post at 5-4-2012 10:10 PM



    nak tukar suka sama suka x? bos ai ppuan, 30thn, lum kawen, skrg tgh kemark chenta ngan bf dia kat obesi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2012 07:51 AM | Show all posts
nak tukar suka sama suka x? bos ai ppuan, 30thn, lum kawen, skrg tgh kemark chenta ngan bf ...
maharani_gebu Post at 6-4-2012 07:49


u gomen ke swasta
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 07:51 AM | Show all posts
my lady boss awal-awal lagi dah tunjuk peel  

i baru keje..mestilah byk salah..dia tak b ...
lil_honey Post at 5-4-2012 10:58 PM



    tau xper... actually dolu dia xder kuasa veto sgt sbb ai x report directly kat dia, dia just supervise ai jer... and ai assist 2 orang sekaligus.. now yg sorang tu dh left, then co buat restructure tetiba ai directly report kat dia... huh, melangit ar dia..... choyyyy sgt!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2012 07:37 AM | Show all posts
nak tukar suka sama suka x? bos ai ppuan, 30thn, lum kawen, skrg tgh kemark chenta ngan bf ...
maharani_gebu Post at 6-4-2012 07:49


tukar macamana tu?  saya tukar jadi bos awak atau awak tukar jadi sekretari saya?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2012 06:19 PM | Show all posts
tukar macamana tu?  saya tukar jadi bos awak atau awak tukar jadi sekretari saya?
ibnur Post at 7-4-2012 07:37 AM



   x kesah memana pun janji ai dpat lari jauh2 dr amoy gedik tue..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2012 12:24 PM | Show all posts
Hi girls.. semua sihat ke? mama xsihat nie, demam.... huhuhu...tapi kono datang kojo jugak nie aih...lotih badan nie haa..lemau jo raso...

Ok, pasal kerja PA nie kan .. selain terpaksa deal ngan boss yg mcm2 pe'el, kita pulak kena kuat sbb terpaksa deal ngan manusia2 yg lagiiii macam2... ada yg dengki, menyakitkan hati, mengarah tak tentu hala (eh dia ingat kita nie saper?), yg buat citer kita ada affair ngan boss, yg kata kita bodek boss (suka hati aku laa kan, dah boss aku) macam2 lagi laa... tapi pendek kata nak jadi PA nie kan, satu jerk petua...tebalkan muka, pekakkan telinga... ko nak kata, kata laa... aku xluak pun! muehehhee... Uolss ada pengalaman ke macam mama nie?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-4-2012 02:33 PM | Show all posts
Hi girls.. semua sihat ke? mama xsihat nie, demam.... huhuhu...tapi kono datang kojo jugak nie aih.. ...
Mamason Post at 9-4-2012 12:24



jawapan honey, ofkos ade..
honey buat keje orang lain..orang suruh itu suruh ini..keje honey terbengkalai..honey dah tak produktif sgt. bos marah honey..
cam ne honey nak buat..byk sgt gangguan..gangguan call..gangguan orang datang..jadi no wonder kalau dulu PA nye garang. orang tak berani nak kacau..honey ni jenis mengikut je la...
sruh cari fail sane sini..
tu yang kdg2 honey keje sampai malam..nak siapkan keje honey.

orang dok dengki tu memang ade. bile ade salah skit, mule la kate macam-macam..
honey suke keje honey bile honey punye produktivit kerja meningkat..
tapi bila asyik down..honey pun turut down skali..sekali sekala motivate diri baca tazkirah..baca blog robin sharma..
and it really helps
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2012 02:51 PM | Show all posts
Biasa laa tu honey, makin lama kita bekerja, makin banyak ilmu yg ditimba dan makin ramai org yg kita kenal macam2 peel nya... tapi apa yg penting, cara kita hadapinya... kalau org yg bagi you kerja tu, tidak berkaitan dgn you bagi mama laa, ckp elok2 xkan jadi hal, daripada diri sendiri rasa terbeban, diri sendiri yg bermasalah nanti... kdg2 masalah nie sbb kita jugak, bukan lah bermakna kita nak menolak.... utamakan kerja kita dulu, baru membantu org lain.  Mama dulu macam tu jugak, tapi lama2 rasa cam dipergunakan pun ada...so, kita ada mulut dan boleh bersuara, tapi cara bersuara tu kena jaga laa...kang dikatakan kurang ajar pulak, xnak laa kan cam tu.  Biar org respek kita dgn cara kita sendiri, bukan org takut, tapi org hormat....
Kerja kat mana2 pun cam tu laa...kita xdpt nak memuaskan hati semua org, bagi mama kadang2 kita kena jadi selfish... bukan utk diri sendiri jerk, tapi utk kebaikan bersama... ate, kalau udah buat koje org aje, koje kite terbengkalai aper ke hal?  Idak ler teman ndak rope itu...yer dak?? eh eh...kuor dah peghok teman...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2012 09:12 PM | Show all posts
aku lebih suka bekerja dgn PA lelaki...sorry ladies........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2012 09:43 PM | Show all posts
aku lebih suka bekerja dgn PA lelaki...sorry ladies........
urbanguy Post at 14-4-2012 21:12


kenape lelaki sbb tanak ade komitmen ke
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 09:46 AM | Show all posts
I pun lagi suka jaga boss lelaki...uhukss...sorry laa boss2 pompuan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 09:32 PM | Show all posts
Reply 56# lil_honey

heheh...PA pompuan ni emo... ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2012 10:17 PM | Show all posts
Reply  lil_honey

heheh...PA pompuan ni emo... ....
urbanguy Post at 16-4-2012 21:32


kuat maki hamun ke nih
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2012 09:46 PM | Show all posts
Reply 59# lil_honey

taklah smpai maki hamun...bila tegur sikit...sentap..
susahlah keje cam ni.. ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 05:02 AM GMT+8 , Processed in 0.076616 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list