CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 7188|Reply: 78

Doktor Malaysia Didapati Bersalah Lakukan Serangan Seksual

[Copy link]
Post time 25-3-2012 11:42 AM | Show all posts |Read mode
mStar Online : Doktor Malaysia Didapati Bersalah Lakukan Serangan Seksual
            
MELBOURNE: Seorang doktor berasal dari Malaysia didapati bersalah bagi dua tuduhan melakukan serangan seksual terhadap wanita diAdelaide.
Mahkamah Majistret Elizabeth minggu ini mendapati Dr Mohd Zaki Ibrahim, 36,melakukan kesalahan itu pada 31 Mac 2010 dan 16 Julai tahun yang sama.
Seorang jurucakap mahkamah memberitahu Bernama bahawa kes itu ditangguhkanke 27 April untuk pembentangan hujah.
Doktor berkenaan, pemegang biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), dipercayai bekerja di sebuah pekan di Australia Selatan, sebelum bepindah ke Elizabeth di Adelaide bersama keluarganya.-BERNAMA

kalau google nama dia ni, dpt la info yg dia ni mcm org alim2..isteri dia pun doctor jugak..ermm..adakah difitnah atau memang betul2 bersalah??kesian anak bini.............
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2012 12:41 PM | Show all posts
mungkin dah lama x dapat ni atau pun bini tengah pregnant.aku pun akan jadi horny juga kalau berada di tempat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:46 PM | Show all posts
my family know him. Dia difitnah. Dia memang seorang yg alim dan baik.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2012 12:50 PM | Show all posts
Reply 3# fromheaven


    tu la..aku pun rasa begitu...kalau betul dia difitnah, semoga diberi kekuatan menghadapinya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:50 PM | Show all posts
mStar Online : Doktor Malaysia Didapati Bersalah Lakukan Serangan Seksual
            
MELBOURNE:  ...
mrsamz Post at 25-3-2012 11:42



   biasanya yg nampak alim2 itu lah yg paling kuat seks.
masih kah anda ingat dengan pencelup faraj bersiri ust badrol amin yg di tangkap khalwat tempoh hari?

masih kah anda ingat mat sabu yg di tangkap khalwat dengan isteri org pada waktu dahulu?

bukan kah appearance mereka jua persis para anbiya?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:51 PM | Show all posts
Post Last Edit by Changa at 25-3-2012 12:53
my family know him. Dia difitnah. Dia memang seorang yg alim dan baik.
fromheaven Post at 25-3-2012 12:46



   fitnah gimana?jikalau di fitnah tidak lah di jatuhkan hukuman.

malah perlakuan itu bukan sekali namun berulang kali sebegitu.
jikalau begitu semua orang yg nampak alim dalam penjara itu semua difitnah barangkali?
senang hidup ummah moslems, pakai sahaja jubah, kopiah sikit2 cakap masyaallahm subhanallah , alhamdulillah terus akan naik taraf persis rasulullah dan jika melakukan apa2 kesalahan terus org yg buat dakwaan itu di tuduh menfitnah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2012 12:52 PM | Show all posts
Reply 5# Changa
wallhua'lam..salah atau tidak, hanya Allah dan si pelaku saja yg tahu..semoga Allah memberi petunjuk..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:52 PM | Show all posts
hmmmm ... kenapa  perlu dia difitnah?

kalau dia alim sekalipun... tidak mungkin tidak ada kemungkinan dia kalah dan tunduk kepada napsu serakah ...

tapo hopefully lah dia tidak melakukan  perbuatan keji itu ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2012 12:54 PM | Show all posts
Reply  Changa
wallhua'lam..salah atau tidak, hanya Allah dan si pelaku saja yg tahu..semoga Allah  ...
mrsamz Post at 25-3-2012 12:52



   jikalau allah enggan bagi petunjuk?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:55 PM | Show all posts
tengok sahaja orang alim ulamak persis para anbiya yg kawen berderet2 itu?

adakah kamu merasakan mereka kahwen demi sunnah?

hell no!! itu semua adalah pencelup faraj bersiri, ingin merasa pelbagai2 faraj sahaja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2012 12:56 PM | Show all posts
kalau Allah tidak memberi petunjuk atau barangkali kita tidak mengerti dgn petunjuk yg diberi Allah, kita di sini yg tak tau hujung pangkal cerita, lebih baik jgn terus menuduh..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:58 PM | Show all posts
kalau Allah tidak memberi petunjuk atau barangkali kita tidak mengerti dgn petunjuk yg diberi Allah, ...
mrsamz Post at 25-3-2012 12:56



   hujung pangkal cerita telah tersedia.
apa maksud kamu tiada hujung pangkal cerita?

telah terang dan nyata siap di bagi tarikh perlakuan dan beliau telah di jatuhkan salah pun oleh mahkamah.

apa yg tiada hujung pangkal lagi?

maksud kamu mona fandey pun tiada cerita hujung pangkal walaupun telah di jatuhkan hukuman gantung sampai mati?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 12:58 PM | Show all posts
diharap beliau telah melunaskan hutangnya dengan pihak JPA
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:00 PM | Show all posts
sangat melucukan apabila cerita orang di dakwa dan di bicarakan sehingga di sah kan pertuduhan di kira cerita tiada hujung pangkal.

maka nya semua banduan di penjara tiada cerita hujung pangkal mereka.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2012 01:01 PM | Show all posts
Reply 13# cepheid


    haha..ini mmg sgt baguss...scholar jpa yg tak balik buat compulsory servis..mungkin ini lah balasannya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2012 01:02 PM | Show all posts
Reply 12# Changa


    kau tanya mcm peguam..apa kata kau tolong siasatkan..boleh??hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2012 01:11 PM | Show all posts
Biasalah....
kalau orang yang nampak alim, kalau melakukan maksiat/dosa....orang akan kata di fitnah...
Beruntunglah Kaum Adam yang ada tanda hitam di dahi.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:16 PM | Show all posts
imam yang baling kasut tu pun tumpas dek nafsu jugak...

jangan biarkan appearance mengabui mata
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:18 PM | Show all posts
I don't want to reveal more than this. There were many discussions abt this issue among malaysian doctors in australia..All malaysian in australia know abt this and doktor ni dizalimi. .The thing is Australian is biased. Bila datang sebab anal infection, the doctor had to check on vagina...dah asked permission and ada chaperone (nurse perempuan yg menolong). Bila keluar bilik...terus file case sexual assault. Bila ada anal infection...memang kena buat vaginal infection....that is the actual practice a madical practioner had to do towards the patient. Just because the doctor is foreigner, a male doctor and not australian, they thought they can just sue the doctor. Ramai je foreigner doctor yg kena macam ni bila check female patient. Dah keluar bilik....baru cakap this is sexual assault.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2012 01:21 PM | Show all posts
And dia belum didapati bersalah...next month baru dia boleh defend. Please......Dia baru bolehg defend next month. Don't just say dia dah bersalah. Kalau nak cakap dia salah atau tak...let medical practitioner yang cakap macam ni. Siapa yg bukan dari medical background....won't understand the difficulty practice abroad. The chaperone herself australian..so what do you expect.
I think...better semua medical student practice kat negara sendiri.. Ni la cons nya bila practice kat negara orang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 08:07 AM GMT+8 , Processed in 0.189983 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list