CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: najwa1310

Kenaikan gaji bagi penjawat awam

[Copy link]
Post time 10-5-2012 10:19 AM | Show all posts
saya baru je nak jadi kakitangan kerajaan..langsung xpaham pasal tangga gaji kerajaan ni..kenaikan 1 ...
zarakhusaini Post at 4-4-2012 16:37



    org baru terus ikut pekeliling yg baru la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2012 10:31 AM | Show all posts
tangga gaji pekerja kontrak dengan kerajaan dengan pekerja tetap sama tak ? adakah pekerja kontrak dapat imbuhan elaun seperti pekerja ttp jugak ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2012 02:31 AM | Show all posts
puas hati lah
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2012 01:37 PM | Show all posts
firdaruddin posted on 10-3-2012 11:38 PM
pengumuman waktu pagi...gaji naik hujung bulan....harga barang naik waktu petang..

bab ni aq setuju. sebab kebanyakan tauke dan penjual alert kenaikan gaji gov. mereka akan naikkan harga barang dan promosi mcm2 produk aq pun businessman. tau sikap org cina dan melayu dalam berniaga
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2012 09:10 PM | Show all posts
Salam. nak bertanya, boleh tak sy tau elaun tetap untuk penjawat awam skrg mcm mana jumlahnya? saya baru dapat tawaran bekerja dalam sektor kerajaan. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 02:44 PM | Show all posts
azry0206 posted on 3-12-2012 09:10 PM
Salam. nak bertanya, boleh tak sy tau elaun tetap untuk penjawat awam skrg mcm mana jumlahnya? saya  ...

Elaun berdasarkan jawatan n di mana anda bertugas.Kalau tak kisah boleh bg details?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 04:03 PM | Show all posts
penempatan x tau lg sbb surat lapor diri dari jabatan belum sampai.
Kastam. gred 17.
Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2013 11:27 PM | Show all posts
ok frankly speaking mmg aku xsetuju..
kalau nak maksimumkan gaji pekrja bawahan, i'm no problem with that..
yg paling penting gaji org atasan.. xperlu nak maksimumkan sangat..
ingat org atas tu buat kerja ke..
dorg cume dptkan maklumat dri yg bawahan je..
my only 2 cents je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2013 03:08 AM | Show all posts
runaway_dida posted on 10-2-2013 11:27 PM
ok frankly speaking mmg aku xsetuju..
kalau nak maksimumkan gaji pekrja bawahan, i'm no problem wit ...

tu namanya org atas,hu2...tapi depa yang berusaha utk smp atas rasanya bukan mudah la,kecuali those sekor dua yg kaki ampu,nan hadoooo,hu2
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2013 09:58 AM | Show all posts
hahaha.. in my office org mcm tu mmg ada,,
die naik pangkat ikut jalan yg baik..
in the mean time mmg kaki bodek.. ada cable politik whereas anak2 die masuk sekolah best2 pun pakai cable,,
tp ttp xpandai buat kerja... mcm mana tu... ckp org pandai..
bila ada org bg contoh, ada certain group of ppl suka lepak die mula tersentap bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 11:24 PM | Show all posts
runaway_dida posted on 11-2-2013 09:58 AM
hahaha.. in my office org mcm tu mmg ada,,
die naik pangkat ikut jalan yg baik..
in the mean time  ...

itu sebab org yang pandai cakap meme senang cari makan,halal ke tak,pandai2 la....kalu kaki kelentong nga auta tu,meme expert la bab2 cakap,hu2

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate posted on 1-3-2013 11:24 PM
itu sebab org yang pandai cakap meme senang cari makan,halal ke tak,pandai2 la....kalu kaki kelent ...

kan.. pastu bajet he knows everything.. buy actually they know nothing
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 11:53 PM | Show all posts
runaway_dida posted on 1-3-2013 11:38 PM
kan.. pastu bajet he knows everything.. buy actually they know nothing

kalu bulih anak buah xleh lebih atau bangkang apa yg dia cakap,walaupun tak berapa betul,maklum la bos always right,konon-kononya la,hu2
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2013 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate posted on 1-3-2013 11:53 PM
kalu bulih anak buah xleh lebih atau bangkang apa yg dia cakap,walaupun tak berapa betul,maklum la ...

kan... tp me selambe je ngadap bos.. suka2 double std kan org..  kita penat2 buat keje..kita yg selalu jd mangsa.. tp sbb dia bos.. dia bg me mrkh sikit je utk prestadi.. bg markah ikut perut.. balaci2 dia semua tinggi padahal mengular je..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2013 10:58 PM | Show all posts
runaway_dida posted on 2-3-2013 02:47 PM
kan... tp me selambe je ngadap bos.. suka2 double std kan org..  kita penat2 buat keje..kita yg se ...

tu pasal senior2 suka ngular,sebab naik pun kes rajin bodek,xpun sebab ikut seniority,padahal hampeh,hu2...tapi ada gak yg bagus dan betul2 layak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2013 08:56 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 2-3-2013 10:58 PM
tu pasal senior2 suka ngular,sebab naik pun kes rajin bodek,xpun sebab ikut seniority,padahal hamp ...

kan.. tp kalau la betul nnt nak naik gaji..
kaji betul2.. yang tas tu xpayah la naik lagi...
gaji dorg dah cukup banyak.. keje pun sub pada anak buah je..
kaji la gaji orang bawahan... kdg2 dorg anak ramai..
dorg keje pun lagi telus...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2013 12:32 PM | Show all posts
runaway_dida posted on 3-3-2013 08:56 AM
kan.. tp kalau la betul nnt nak naik gaji..
kaji betul2.. yang tas tu xpayah la naik lagi...
gaj ...

bagi aku,yang atas tu ikut dia la nak gaji berapa pun,janji yang bawah jangan la rendah sangat jurang gaji dia...ni duk promote gaji minimum swasta,staff gomen sendiri pun gaji bawah 2k berlambak,hu2....kan ke kalu gaji bawah 3k dikira miskin(BR1M)
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 12:00 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 3-3-2013 12:32 PM
bagi aku,yang atas tu ikut dia la nak gaji berapa pun,janji yang bawah jangan la rendah sangat jur ...

hahaha.. tempat me.. gaji 4k ke atas pun mohon Brim tau..
semua tipu... dah tu org jenis tu la, sibuk nak bonus...
sbnrnya.. banyak beza jurang gaji.. nak2 bila melibatkan percent..
org atas 1% die xsama 1% org bawah.. so max kan gaji org atas.. bg gaji mati..

kira me ni miskin la... gaji brh 3k..
tp.. ayah me xbg mohon Brim...

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 12:07 AM | Show all posts
runaway_dida posted on 4-3-2013 12:00 AM
hahaha.. tempat me.. gaji 4k ke atas pun mohon Brim tau..
semua tipu... dah tu org jenis tu la, s ...

yang pi amik BR1M tu ramai je pakai keta mewah2,biasanya keja sendiri,kerajaan xleh trace...kalu keja gomen,slip gaji dh tertulis berapa dapat,xleh nak spelek dh,hu2
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 12:10 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 4-3-2013 12:07 AM
yang pi amik BR1M tu ramai je pakai keta mewah2,biasanya keja sendiri,kerajaan xleh trace...kalu k ...

hehehe sometimes technology pun buat siap kot
ramai officemate me buat keje giler tu..
semata2 nak amik brim..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 01:19 PM GMT+8 , Processed in 2.428410 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list