CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NagaVillage

[Cadangan] KAD KREDIT TERBAIK

[Copy link]
Post time 17-12-2012 10:07 AM | Show all posts
syaiful posted on 11-10-2012 03:41 PM
cash advance, rasenya boleh lagik dalam 10k kot..
tapi if possible takmo laa pakai.. juz swipe un ...

Epul
Lama x dgr love story uols
Tahniah ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 10:23 AM | Show all posts
camrey posted on 17-12-2012 10:07 AM
Epul
Lama x dgr love story uols
Tahniah ya

ooo love story, takde nya banyak story mory
storyline nyer
engaged - 24.11.2012 (done)

tentatively...
nikah - 1.3.13
wedding day - 2.3.13
bertandang - 26.5.13

gtu lah serba sedikit progress and planningnya cik camrey

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 10:45 AM | Show all posts
syaiful posted on 17-12-2012 10:23 AM
ooo love story, takde nya banyak story mory
storyline nyer
engaged - 24.11.2012 (done)

I feel happy for u


Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 10:50 AM | Show all posts
syaiful posted on 17-12-2012 10:23 AM
ooo love story, takde nya banyak story mory
storyline nyer
engaged - 24.11.2012 (done)

jangan lupa jemput... hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 11:00 AM | Show all posts
camrey posted on 17-12-2012 10:45 AM
I feel happy for u

terout topic lak cete pasal peribadi kat thread kad kredit

soriiii... hihihi.. ya ampun bapak ibu
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 11:10 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 17-12-2012 10:50 AM
jangan lupa jemput... hehehe

insyaAllah mod ryo
kad belum siap lagi nie nak jemput menjemput..
tapi syukur kebenaran bernikah udah selesai
counting the days sajer

related back to the thread
kad kredit memberi bantuan berguna
dari segi credit rating yang baik
terutama international bank
they considered to increase the limit based on our payment record
sementara bank tempatan, sangat birokrasi
dan dah lama pakai pun takder loyalty reward
macam special interest rates, etc...
sebab pakai banyak kad dulu: EON, RHB, Maybank, Alliance, CIMB, Citibank, HSBC dll lah
before this takdak gomen fees & annual fees buleh dapat deferred so saje test memacam jer
my comment, bank yang baguih services dia is: HSBC & Citibank, as long as you are a good payer..
bank tempatan yang servis ok for me is: RHB.. tapi for customer loyalty, depa takde extra special macam yang international bank buat.. tu yang proaktif tu & bak tempatan patut belajar, especially maybank
they had the volume & capabilities, they should improve the services
macam maybank islamic tu foundation dah bagus, tapi customer services tu masih banyak perlu diperbaiki

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2012 12:48 PM | Show all posts
so untuk beginner yg mane elok dan terbaik?
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2012 10:22 PM | Show all posts
otomen_taro posted on 30-12-2012 12:48 PM
so untuk beginner yg mane elok dan terbaik?

kalau ikut pendapat aku, cari cc yang mmg bank tu kita selalu berurusan.

Contoh, loan rumah, loan keta, personal loan, tak personal loan, semua bank RHB, ambik je cc bank RHB, senang nak manage...
Dan kalau boleh, ambik yang Islamic. Ade agent chinese pun pernah promote CC Islamic kat aku, dah bgtau kelebihan CC Islamic compare to konvesional....




Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2013 07:21 AM | Show all posts
mhh4554 posted on 30-12-2012 10:22 PM
kalau ikut pendapat aku, cari cc yang mmg bank tu kita selalu berurusan.

Contoh, loan rumah, lo ...

mslah nya loan kete wa ngn public.loan rumah xder lg..gaji  skrg masuk maybank..pastu b4 this gaji masuk kt hongleong..wa selalu tukar kije so bank pon selalu berubah ..so cam ner tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2013 02:33 AM | Show all posts
rumah dekat dgn 10 jenis bank takdak masalah
bila gaji akan masukkan wang secukupnya utk 3/4 bank yg berfungsi sbg autodebit/saving/kegunaan harian

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2013 03:45 PM | Show all posts
vanilacup posted on 10-2-2012 07:38 AM
tuan tanah(tt)...yg penting dan wajib sbg seorang Islam ambil kad kredit yg islamik bukan konvension ...

  Ada sorang ustaz cakap kalau nak guna CCyang konversional tu boleh cuma katanya kena bayar habis la jangan bayar sikit2 sbb bunga yang dikenakan menjadi riba.Mcm aku sekrang ni guna CC Maybank Petronas so aku pastikan setiap bulan aku akan bayar habis.Dan yang bestnya kad kredit ni boleh dapat points yang banyak bila ada promosi.
  Macam sekrang ada promosi 8x mata ganjaran untuk setiap RM kalau isi minyak di Petronas dan 5X mata ganjaran untuk pembelian di tempat lain sepanjang tempoh promosi dari bulan 11 tahun lepas sehingga  penghujung bulan 2.2013.
  So dalam sebulan sesenang je aku boleh dapat 5000 points.Kalau tak der promosi lumayan macam ni aku isi minyak kt Shell tapi ada promosi macam ni aku isi minyak kereta kt Petronas dulu.Lepas ni baru tukar semula ke Shell.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 12:45 PM | Show all posts
aku pakai cc bank islam jer,dari dulu kini dan selamanya...so far xde perkara pelik terjadi....cc bank rakyat pelik,ada org call nak potong duit utk insurance,padahal x pernah apply dan dia x pernah call,tapi xleh potong sebab cc ada masalah,call bank rakyat dia suh tukar kad baru,last2 tutup jer akaun,pening sehhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2013 11:14 AM | Show all posts
kalo kite gune CC kat luar negara cemana cas die yer?

ku dah dpt sekeping CC CIMB, die call aritu offer,
tapi blum collect kat CIMB bank dan rase mls plak nak pergi bank.
rase mcm ok, byr apa yg kite pakai
free RM50 fee kal swipe 3kali bln ni
free RM50 for the nxt yrs kalo swipe 12x setaun kot.

eceli CC ni u penah spx nak beli tiket flite or add on later
takleh beli gune kad atm bese..
kene guna CC n ku tadak CC.
yg CIMB ni lebih kpd petronas petrol. ok laa ku salu isi myk di petronas.




Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 03:19 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 17-4-2013 11:14 AM
kalo kite gune CC kat luar negara cemana cas die yer?

ku dah dpt sekeping CC CIMB, die call aritu ...

Bank akan convert je Malaysia ringgit termasuk ada fee lain ( x pasti )...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 03:20 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 10-4-2013 12:45 PM
aku pakai cc bank islam jer,dari dulu kini dan selamanya...so far xde perkara pelik terjadi....cc ba ...

Mebe masa you sign up tu ada clause pasal potong insurance melalui baki tertunggak atau mende2 lain....selalunya ada option dan ada jugak yg takder option tu....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 03:22 PM | Show all posts
otomen_taro posted on 30-12-2012 12:48 PM
so untuk beginner yg mane elok dan terbaik?

utk beginner haku cadangkan  ko amik CC yg ada tie up dengan Syarikat Minyak....Mcm SHELL Citibank...CIUMB Petronas dan Public Bank ngan ESSO.....ikut keperluan ko selalu isik minyak kat Mana.....Kalau mcm Shell Ctbank...ada dapat rebet utk setiap isian minyak....agak jimat la....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 03:28 PM | Show all posts
medangmru posted on 19-4-2013 03:19 PM
Bank akan convert je Malaysia ringgit termasuk ada fee lain ( x pasti )...


mod medang.
nak tumpang tanya ni..
CC yg dijanjikan tuk saye tak collect kat bank
dorang post n saye dah receive..

saya sgt pelik..
kenapa promo2, stetment2 yg die bgtau by call
yg psl yuran RM50 etc tuh..die tade clarify bile die submit CC tu kat kite?
ke kite kena call n tanya?
saye jadi takutt nak gune, sbb rase mcm tatau apa2 je
sbb die cakap kalo swipe 3x dlm bln ni waive RM50/yr tuh..
pastu...saya tgk di cimbclicks saya daa ade oustanding RM60..
pon tatau cas apa tuh..

so cemana nak gune dgn selamat agar takyah byr apa2 cas mengarut?
dan nak tau apa2 terms berkenaan CC kite itu?
saya cube baca buku yg die kasik tuh..too general..
tak include any promotoins2 yg semacam die bgtau by call tuh
saya ekceli tiada keperluan jgk ber-CC, cume sesekali nak beli tiket flight je la
yg nak add on segala senang..

Regards,
mokcik dekut.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 03:32 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 03:28 PM
mod medang.
nak tumpang tanya ni..
CC yg dijanjikan tuk saye tak collect kat bank

Setiap kad baru yg dikeluarkan akan terus di caj RM50 as a govermnent tax.....akan diwaive kan later selepas buat 3x swipe utk sebarang pembelian ( ikut T&C ).....

btw kene tgk gak kene swipe tu ada minima transaksi tak???kalau any amount is consider ok....kalau minimum RM50...3x swipe udah RM150....

Yg lagi RM10 tu aku tak pasti caj utk apa...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 03:34 PM | Show all posts
pastu...yg touch n go n reload tuh
cemana plak?
kite kena reload dgn beli kat toll ke
or just swipe terus kite bayo kemdian?

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 03:38 PM | Show all posts
medangmru posted on 19-4-2013 03:32 PM
Setiap kad baru yg dikeluarkan akan terus di caj RM50 as a govermnent tax.....akan diwaive kan lat ...


oo.itu gomen tax rm50
aritu by call die ckp just swipe 3x, any amount acceptable RM10 pon ok katanya..
cume saye tak puas hati tadek black&white ap2 yg die ckp aritu..
kot2 saye salah dgr ke kann..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 07:47 PM GMT+8 , Processed in 0.095383 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list