CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NagaVillage

[Cadangan] KAD KREDIT TERBAIK

[Copy link]
Post time 8-10-2012 02:42 PM | Show all posts
syaiful posted on 8-10-2012 09:46 AM
mebi citi platinum cash back dengan ikhwan mebeng kot
nak menten rhb travel money dengan citi cle ...

rasanya pegang 2 card mmg cantik. tp mau lain2 bank. klo ada pape at-least x kalang kabut. mana lau kdg2 ada bank yg biol when the transactions dibuat. at least there are other cards. can be lifesavers
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:53 PM | Show all posts
moyas posted on 8-10-2012 02:42 PM
rasanya pegang 2 card mmg cantik. tp mau lain2 bank. klo ada pape at-least x kalang kabut. mana la ...

BETUI... itu lah kan.. kadang memang gitu, swipe tak buleh
merchant minta kad lain
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 11:19 PM | Show all posts
syaiful posted on 8-10-2012 03:53 PM
BETUI... itu lah kan.. kadang memang gitu, swipe tak buleh
merchant minta kad lain

musti merchant ingat CC kita kena block @ tade wet khen? buat malu company jerk?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 09:54 AM | Show all posts
moyas posted on 8-10-2012 11:19 PM
musti merchant ingat CC kita kena block @ tade wet khen? buat malu company jerk?

kad kedit laki biase mmg cepat rusak
sebab pakai dompet n kita duduk atas dompet tuu
skg org masuk dompet kat poket tepi seluar dah, xmo duduk lagik
hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 02:40 PM | Show all posts
syaiful posted on 9-10-2012 09:54 AM
kad kedit laki biase mmg cepat rusak
sebab pakai dompet n kita duduk atas dompet tuu
skg org mas ...

bkn setakat cepat rusak. patah 14 kerat pon hader klo kena penyet tiap2 hari...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 04:21 PM | Show all posts
moyas posted on 9-10-2012 02:40 PM
bkn setakat cepat rusak. patah 14 kerat pon hader klo kena penyet tiap2 hari...

hamboihhh... perumpamaan nyer tak hengat
takdernye patah pun
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 09:15 AM | Show all posts
syaiful posted on 9-10-2012 04:21 PM
hamboihhh... perumpamaan nyer tak hengat
takdernye patah pun

kih2. klo patah. nampak sgt epol gagah perkasa... da putun lom CC yg terlebay tue?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 09:43 AM | Show all posts
moyas posted on 10-10-2012 09:15 AM
kih2. klo patah. nampak sgt epol gagah perkasa... da putun lom CC yg terlebay tue?

belum lagik.. ade lagi ez payment lum habes bayo, bior ler dolu wat mase nie.. huhu
janji ade personal self control dalam swipe card nie
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 02:24 PM | Show all posts
syaiful posted on 10-10-2012 09:43 AM
belum lagik.. ade lagi ez payment lum habes bayo, bior ler dolu wat mase nie.. huhu
janji ade per ...

apa aja yg dibelinya tue? wat zero interest baper taun? handle byk2 cc pon kdg2 fenen juga taw
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 02:40 PM | Show all posts
moyas posted on 10-10-2012 02:24 PM
apa aja yg dibelinya tue? wat zero interest baper taun? handle byk2 cc pon kdg2 fenen juga taw:lol ...

masa dulu wat beli furnitures, electrical items, cash advance...
mostly akan habis by next year lah.. heheh.. yang platinum cash back tu buleh tutup dah
tapi bior ler dolu, lum kena govt tax rm50 ag, n rebate dier banyak dapat bulan bulan
pakai jer dolu.. heheh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 02:47 PM | Show all posts
syaiful posted on 10-10-2012 02:40 PM
masa dulu wat beli furnitures, electrical items, cash advance...
mostly akan habis by next year l ...

hamboi beli furnitures, electrical items bagai. cam da kawen2 jer? yg cash advance tue watper? beli saham ka?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 02:56 PM | Show all posts
moyas posted on 10-10-2012 02:47 PM
hamboi beli furnitures, electrical items bagai. cam da kawen2 jer? yg cash advance tue watper? bel ...

wat grill, wiring etc... luper ler... utang tahun 2010 & 2011 dulu
hutang baru dah tak banyak dah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 10:12 PM | Show all posts
syaiful posted on 10-10-2012 02:56 PM
wat grill, wiring etc... luper ler... utang tahun 2010 & 2011 dulu
hutang baru dah tak banyak dah ...

umah bru jer yg wat grill, wiring etc khen?...  bagus epol ni, make preparations before heading to a marriage. at lease sok leh cuci kaki jer. hope epol will be able to use CC with prudence, in order to avoid problems in the future
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 11:21 PM | Show all posts
moyas posted on 10-10-2012 10:12 PM
umah bru jer yg wat grill, wiring etc khen?...  bagus epol ni, make preparations before heading to ...

InsyaAllah.. tapi nie pon ingat bolan doblas t nak wat beli barang barang hantaran
mebi lah kan, si dia mintak orang dulukan kad kredit orang kalau kalau cash tak cukup
si dia kan nak order kad, pakej kenduri, baju etc... so nak pakai banyak duit cash kan
huhuhu... nanti kad kredit tu sesama lah bayor kemudian.. buleh laaa.. since t dah jadi hubby and wife kan
duit orang duit dier juger.. sabor jer ler
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 06:40 AM | Show all posts
syaiful posted on 10-10-2012 11:21 PM
InsyaAllah.. tapi nie pon ingat bolan doblas t nak wat beli barang barang hantaran
mebi lah kan,  ...

yg eloknya beli barang barang hantaran masa sales. morah la sket khen? masa tue gesek jer CC sampai lebam. point pon bertambah2 la nati n bole la tuka dgn brg2 lain @ voucer percutian
hamboi baiknya hati bgi cash advance kt sidia. kang dia lari caner? kih3x
i hope everything is going well n all dealings are facilitated.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 07:34 AM | Show all posts
moyas posted on 11-10-2012 06:40 AM
yg eloknya beli barang barang hantaran masa sales. morah la sket khen? masa tue gesek jer CC  ...

hunnymoon pakej, ade orang taja... heheheh
goodies pun akak ipar dier nak provide
and then untuk tempah makan makan tu lah, family dier minta hantaran awal i.e bulan Januari
(yang nie tak guna cash advance laa coz ade lah dividen ASB, hope masyuukkk % tahun nie)
nie minta parents serahkan pada parents dier nanti ler
ok then, pastu regarding majlis nanti
dier pun kuar duit dier sendiri banyak juger... dier spare dalam 8 ke 9k gak kot
nak bayar bayar ape nanti.. huhuhu
banyak nak pakai duit next year..

bonus orang lak rasenya mei/jun
rayer next year buleh laa injoy... moga-moga bonus banyak bulan
hehehhe... dapat beraya dengan isteri next year, InsyaAllah



Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 07:38 AM | Show all posts
kawan pnah baca kat majalah wanita kut, ade penasihat kewangan ckp,sesape yg nak amek insuran, lebih baik apply kad kredit jer..

laki kawan bagi kad kredit je utk kawan pegang, sbb kawan suka merayap..baru 2 3 kali je pakai.. sbb takut dgn svc charge die..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 02:37 PM | Show all posts
syaiful posted on 11-10-2012 07:34 AM
hunnymoon pakej, ade orang taja... heheheh
goodies pun akak ipar dier nak provide
and then un ...

perkara mcam ni mmg kena get support financially and morally from family. sbb tue restu tue penting. CC epol leh cash advance baper byk?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 03:38 PM | Show all posts
hameeda064 posted on 11-10-2012 07:38 AM
kawan pnah baca kat majalah wanita kut, ade penasihat kewangan ckp,sesape yg nak amek insuran, lebih ...

takde pe nak taku kot dengan svc charge..
since pakai dalam tempoh 30 days statement and ade lagik 20 days interest free period
so tak de jer charge
bila pakai dan bayar dalam waktu yang ditetapkan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2012 03:41 PM | Show all posts
moyas posted on 11-10-2012 02:37 PM
perkara mcam ni mmg kena get support financially and morally from family. sbb tue restu tue pentin ...

cash advance, rasenya boleh lagik dalam 10k kot..
tapi if possible takmo laa pakai.. juz swipe untuk beli barang barang hantaran macam barang kemas, jam, kasut, wallet, handbag etc... rasenya banyak gak nak pakai, beli barang untuk 2 orang kan..
keluarga si dia dah start bz bulan nie

family orang lak, after dah setel kenduri belah perempuan baru nak start our preparations
bulan 6 masa cuti sekolah kami wat
keluarga perempuan wat bulan 3, sabtu ari nikah n ahad ari sanding
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 02:10 AM GMT+8 , Processed in 0.087031 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list