CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NagaVillage

[Cadangan] KAD KREDIT TERBAIK

[Copy link]
Post time 22-5-2012 08:22 PM | Show all posts
Post Last Edit by medangmru at 22-5-2012 20:23
byk kelebihan kedit kad ni bg yg reti menggunakan kelebihan yg ada.. shin guna kedit kad maybank.. x ...
budakshinchan Post at 22-5-2012 07:59 PM


tak try nCIMB ke shin....mmg bank ni terus menerus tawarkan 0% installment sehingga 30 bulan....dan yg bagusnya ialah kita tak dihadkan utk berbelanja kat satu2 kedai yg tawarkan 0% installment ni....kita boleh berbelanja dimana2 kedai dalam satu resit pembelian dan call/sms Bank utk convert ke 0% installment...Bank HSBC dan public Bank pun ada gak tawarkan 0% installment ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 10:03 PM | Show all posts
Reply 41# medangmru


ek.. bole ker?? nnt dah apply skali nak pegi kedai SSF tu xleh plak amek installment.. dah la raya nnt plan nak pakai katil baru huhu..
x silap shin kan.. penah skali shin pegi nengok wayang.. skali tu.. member shin dok tanya.. xde promosi free ticket ker.. kaunter tu ckp la.. kalo beli guna kad kedit citybank x silap.. beli satu percuma satu.. hurmm ok la gak camtu.. cuma kalo xde org tanya.. so sesapa x tau.. lelagi kalo org yak jaga kaunter tu pon x gitau..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2012 08:31 AM | Show all posts
yg 0% installment tu kan,tetap kene processing fee kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2012 08:58 AM | Show all posts
yg 0% installment tu kan,tetap kene processing fee kan?
damiqula Post at 24-5-2012 08:31 AM



   biasalah ...konpom kene process fee...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 11:13 AM | Show all posts
byk kelebihan kedit kad ni bg yg reti menggunakan kelebihan yg ada.. shin guna kedit kad maybank.. x ...
budakshinchan Post at 22-5-2012 19:59



    Nak tanya, maybank tu shin guna card yg mana..aira tgh usha antara dua either Al-Ikhwan petronas VISA atau Al-Ikhwan Ammerican Express...agak-agak mana yg better ye?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 12:14 PM | Show all posts
Nak tanya, maybank tu shin guna card yg mana..aira tgh usha antara dua either Al-Ikhwan pe ...
airajie Post at 31-5-2012 11:13 AM



   Hmmmmmm....Amex....kalau aku....prefer yg 1st tu...Al-Ihkwan Visa..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 12:30 PM | Show all posts
Cuma ada CC maybank je... xtaw la itu yg terbaik ke tidak...
cuma yg tak baiknyer biler ade CC je, asik nak 'lorek' je...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2012 06:53 AM | Show all posts
Reply 45# airajie


    shin guna Maybank kedit kad biasa je.. xde nama Ikhwan ker apa.. Visa je
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2012 07:02 AM | Show all posts
ouh nk citer ni..  aritu saje la shin call Maybank kedit kad hotline.. saje nk beborak.. kot kot bertemu jodoh.. tp yg angkat tu lelaki plak.. terus shin tanya.. kalo shin nak amek barang harga Rm1000 tp nk bayar secara installment 12 bln tp kedai yg jual barang tu x geng ngan Maybank.. bole ker ek..

Org maybank tu pon jawap.. boleh.. tp kena caj 9% setahun..  hmmm meant Rm1000 + Rm 90 la ek
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2012 08:05 AM | Show all posts
ouh nk citer ni..  aritu saje la shin call Maybank kedit kad hotline.. saje nk beborak.. kot kot bertemu jodoh..
budakshinchan Post at 1-6-2012 07:02 AM


Curlasstttt niat ko ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2012 09:16 AM | Show all posts
Reply 50# medangmru


x de la kelas sgt.. kelas bunga matahari jerp.. hurmmm masa shin amek barang kat SenHeng pon sama gak la.. cuma beza nya.. xde caj 9% sbb SenHeng ngan Maybank ada wat pejanjian bedarah.. so leh amek zero interest.. tp kalo nak wat installment 12 bln kena bayo Rm24 x silap.. kalo nak wat 24 bln kena bayo Rm68.. kalo installment 6 bln.. x yah.. itu caj SenHeng kot.. bukan Maybank yak kenakan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2012 04:03 PM | Show all posts
Reply  medangmru


x de la kelas sgt.. kelas bunga matahari jerp.. hurmmm masa shin amek barang ...
budakshinchan Post at 1-6-2012 09:16 AM



   caj sengheng kalau x silap aku RM85.....pernah wat dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 10:04 AM | Show all posts
Reply 52# medangmru


dulu len sekarang len huhuhuhu.. ker RM85 tu utk 36 bulan nyer installments?? shin nyer Rm68 amek henpon HTC.. ngee.. 24 bulan.. bulan March 2013 baru abis.. then berangan nak amek tivi beso plak.. 60" ker.. 3D..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 10:34 AM | Show all posts
Reply  medangmru


dulu len sekarang len huhuhuhu.. ker RM85 tu utk 36 bulan nyer installments?? ...
budakshinchan Post at 4-6-2012 10:04


errr... berbaloi kah beli henpon guna credit..??
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 11:03 AM | Show all posts
Salam Warga Cari,
Bagi pendapat aku sebagai org yg tersangat lama dari segi usia, aku menasihatkan supaya tuan tanah yg tengah ghairah menggunakan Kad Kredit tu hentikan la segera ini kerana:

1. RIBA - Kita menggalakkan riba dan ia amatlah berdosa
2. KECUAIAN - Kita tidak akan dapat mengawal perasaan kita dari berbelanja,ini kerana kad tersebut mempunyai nilai RM dan jika kita telah menghabiskan 60% daripada gaji kita semata2 utk membayar kad kredit dan kita lupa bahawa kita akan menggunakan wang 60% tersebut kerana baki gaji hanya tinggal 40% saje untuk survive. So benda ni dah mcm pusingan roda,selagi tidak dihentikan maka selagi itu la gaji kita 1/4 akan dibayar kepada bank utk tujuan faedah dan perkhidmatan tanpa kita sedari.

Jadi moral of the story kalau x nak bawak cash banyak,guna la kad debit dan berurusniaga la dgn menggunakan kad debit tersebut dan ia bebas dari riba serta tiada caj sampingan yang dikenakan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 12:50 PM | Show all posts
Reply 54# ryo_takahashi1


berbaloi dari segi apa tu ek? mcm shin.. beli kat Senheng bukan jer sbb ada installment sampai 36 bln tp dari segi warranty.. kita leh dpt lebih dari harga kedai kat luar sana bg.. even kita beli kat kedai pengeluar yak sah... cth Nokia ka.. HTC ka.. Samsung ka.. rata rata bagi warranty setahun ja.. tp kat Senheng depa bagi warranty 3 tahun pastu leh up jadi 5 tahun.. pastu dpt gift lebih skit.. kalo ada promosi besh time tu.. leh dpt baucer.. dan mcm mcm lg

mcm shin selalu wat.. kalo harga barang tu Rm2000 atlest shin ada cash sebanyak itu atau separuh.. Rm1400 misal kata.. then duit tu shin x kan bayar cash.. shin amek guna kad kedit.. installment 12 bln @ 24 bln.. zero interest yg penting.. pastu setiap bulan just follow bayar ngan apa yg ditetapkan.. contoh Rm85 sbln.. so bayar je ngan duit cash yg shin dah prepare tu.. xde masalah payment sangkut sbb duit dah ada.. dalam masa yg sama.. ada masa lagik utk kumpul duit utk cukupkan amounts yg sebenar..

tetiba ada satu bulan tu shin nak pakai duit.. haaa xde masalah.. pakai dulu duit yg dah terkumpul tu.. nnt gaji leh top up semula.. jgn wat derk plak.. yg besh..mata ganjaran kedit kad dpt.. mata ganjaran senheng pon dpt.. dah byk nnt leh redeem

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 01:10 PM | Show all posts
Salam Warga Cari,
Bagi pendapat aku sebagai org yg tersangat lama dari segi usia, aku menasihatkan  ...
FraudChaser Post at 4-6-2012 11:03


wahhhh... sgt lama dari segi usia....
yg saya tahu ada forumer yg berusia 60 tahun... adakah Fraudchaser ni lebih berusia dari itu...
tp mesti lagi berusia dari saya yg baru 18 ni...

rasanya bukan semua kad kredit mengamalkan sistem riba... cuba kita lihat terma kad kredit yg dikeluarkan oleh bank islam atau bank muamalat... sama tk dengan cc yg dikeluarkan oleh bank2 konvensional...??
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 01:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by budakshinchan at 4-6-2012 13:18

erk bukan promote senheng taw.. tp shin dah beli 3bijik smart phone kat senheng.. henpon di jamin mmg amek dari kilang pengeluar.. xde was was ada brg x ori dlm hp.. xde prasangka mcm penah terjadi beli kat kedai henpon luar.. ada part dlm hp dorang tukar yg x ori.. pastu nk claim tukar semula sbb dah perasan.. owner kedai layan mcm gangster.. terpaksa wat report police dan tribunal..

pasal riba tu.. bila kita guna kad kedit.. tp kita just byr minimum payment.. so utk baki yg ada kita dikenakan interest.. so itu mmg shin elakkan.. xmo subahat.. sbb tu shin lebih suka amek zero interest.. bebas interest @ riba kalo kita byr ikut rules

sblm guna kad kedit utk wat installment zero interest.. pihak kedai (x semua ) akan bgtau kita akan di kenakan caj cth Rm25.. itu shin rasa bukan riba.. dia kenakan caj kita gunakan perkhidmatan .. harga barang tetiap sama.. kalau seribu.. tetiap seribu.. xde kurang.. xde lebih.. tp byr ikut rules.. bukan byr minima ek..

shin pon selalu wat payment guna kad kedit.. mcm isi minyak.. mkn.. shopping.. resit tu simpan.. lik umah kira.. pastu esok lusanya pi byr semua skali.. kekadang lepas guna kad kedit.. nmpk atm machine terus byr.. kalo guna maybank2u lg senang.. cuma jgn lewat byr lebih 20 hari.. akan dikenakan interest 13%.. kalo maybank la.. bank laen mungkin berbeza

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 01:58 PM | Show all posts
wahhhh... sgt lama dari segi usia....
yg saya tahu ada forumer yg berusia 60 tahun... adakah ...
ryo_takahashi1 Post at 4-6-2012 01:10 PM



   nampaknya aku lebey mudah skit dr Abg Ryo...setahun lebey muda....baru nak amik SPM tahun ni...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 02:00 PM | Show all posts
Reply  medangmru


dulu len sekarang len huhuhuhu.. ker RM85 tu utk 36 bulan nyer installments?? ...
budakshinchan Post at 4-6-2012 10:04 AM


Hmmm....pernah gak amik guna RHB card...sengheng caj RM85 tuk 24 bulan....36 bulan pun caj yang sama depa dok habaq kat aku...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 08:23 PM GMT+8 , Processed in 0.204007 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list